Wielkanocne ptasie mleczko 7636Wiosna, a wraz z nią słońce i kolory, które powoli wracają do kuchni :) To pastelowe ciasto nazwałam Wielkanocnym ptasim mleczkiem, bo właśnie tak mi się kojarzy :) Składniki na warstwę kakaową: 1 szklanka mleka 1 margaryna 2 łyżki kakao ¾ szklanki cukru 2 dag żelatyny Wykonanie masy kakaowej: Wszystkie składniki razem połączyć i gotować przez 10 minut. Gotową masę podzielić na dwie
Tradycyjna Kuchnia
Ciasto dla leniwych - jabłecznik/szarlotka dla leniwych 150proszek do pieczenia 1 cukier waniliowy 1 szklanka oleju 1 szklanka cukru Przygotowanie: Przygotowanie tego ciasta jest bardzo proste. Do miski wrzucamy jajka. Dodajemy szklankę cukru. Opakowanie cukru waniliowego. Trzy szklanki mąki. Dodajemy szklankę oleju. Całe opakowanie proszku do pieczenia. Wszystko razem miksujemy. Gotową masę wylewamy do foremki, jabłka kroimy w kosteczkę i rozkładamy na wierzchu. Wkładamy do piekarnika, rozgrzanego
My World by Dagmara Rek
Pączki pieczone nie smażone 194rozpuścić w nim masło. Letnie wlać do drożdży ze śmietaną i cukrem - wymieszać. Do płynnej masy wsypać szklankę mąki - wymieszać i odstawić na kilkanaście minut. Po tym czasie dodać aromat waniliowy, łyżkę oleju, żółtka i jajko oraz pozostałe 1,5 szklanki mąki. Dokładnie wyrobić ciasto. Gdyby się bardzo kleiło podsypać mąką. Miskę nakryć ściereczką i odstawić na około 1,5godzinki
W garach u Gosi
Słone muffinki z buraczkiem ćwikłowym i białym serem 229delikatnie wymieszać całość. Do foremek na muffinki najpier nakładać masę buraczaną a na jej wierzch masę serową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 35 do 40 minut. Smacznego! Jeśli używamy papierowych foremek na muffinki posmarujmy je od wewnątrz masłem lub olejem. Ciasto nie zawiera w sobie żadnego tłuszczu dlatego tez może przywrzeć do papieru. Najlepiej jest użyć
mecooks
Rozgrzewająca zupa krem z pieczonych buraków i soczewicy 191miękkości. Jeśli trzeba, dolewamy ciut wody. Solimy i pieprzymy do smaku. Blendujemy na gładką masę. Podajemy z podprażonym słonecznikiem i pokruszoną fetą. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/rozgrzewajaca-zupa-krem-burakow-soczewicy/ MieszamWGarnku Artykuł Rozgrzewająca zupa krem z pieczonych buraków i soczewicy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Racuchy z ryżem i jabłkami 134myjemy, obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do masy ryżowej, dodajemy również mąkę, jajko, cukier i mieszamy. Jeśli jest potrzeba, dodaję jeszcze trochę mleka lub mąki. Wszystko zależy od soczystości jabłek. Olej rozgrzewamy na patelni i nakładamy ciasto łyżką. Spłaszczamy aby nie były za grube. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Następnie
Życie zaczyna się w kuchni
Cannelloni ajiaco 233super fusion i kukurydzę zastąpić mąką kukurydzianą. Ze względu na rodowody dań wyszło prawie jak Masa na Kiełbasę :) Składniki: - mąka kukurydziana - mąka pszenna - żółtlica Wykonanie: Mąkę kukurydzianą z małą ilością mąki pszennej (aby się lepiej robiło ;) ) mieszamy z wodą w celu uzyskania lejącego się ciasta. Smażymy cienkie naleśniki. Żółtlicę dusimy, doprawiamy i kładziemy na naleśniki. Zawijamy w rulony. Możemy lekko
Kryzysowa Książka Kucharska
tarta z kurczakiem i pieczarkami 655nakłuwamy widelcem. Ciasto przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujemy na nie groch lub fasolę, aby ciasto podczas pieczenia się nie podniosło. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. W tym czasie w miseczce mieszam śmietanę, jogurt, jajka i ser na gładką masę. Przyprawiam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Gdy spód do tarty się podpiecze wykładamy kurczaka
Cook&Love
Piernikowe muffiny 251dokładnie wymieszać. Papilotki do muffinek umieścić w specjalnych formach do wypieku babeczek ,napełnić je ciastem do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut w temp. 190 stopni. Po upieczeniu wystudzić na kratce. Składniki polewy roztopić i mieszając podgrzewać do uzyskania lśniącej masy. Polewą posmarować muffiny i ozdobić posypką cukrową. Z tej porcji wychodzi 18 muffinek
Kolorowa kuchnia Elki
Pierniczki z marmoladą (jak alpejskie) 690pianę, utrwalamy cukrem i miksujemy, aż masa będzie lśniąca. Następnie dodajemy żółtka i razem łączymy. Masę jajeczną dodajemy do miski z przesianą mąką (żółtka można też dodać wprost do mąki), dodajemy zawartość z rondelka i śmietanę z sodą, wyrabiamy całość na gładkie, ale lepkie ciasto. Konsystencja powinna być taka, aby kleiło się do rąk, ale nie zostawało na nich. Odstawiamy
Kolorowy Przepisownik
Murzynek z orzechami 189polewę : 6 łyżek kakao 6 łyżek cukru 6 łyżek wody 3 łyżki masła Przygotowanie ciasta: Masło, cukier, wodę i kakao zagotowujemy w garnku i gotujemy ok 10 minut co chwilę mieszając po czym studzimy. W międzyczasie prażymy orzechy na suchej patelni. Do wystudzonej masy dodajemy jajka i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Można to zrobić mikserem
Mechanik w kuchni
Pieczone nuggetsy 203kawałki. W misce wymieszać jogurt, sos sojowy, obie papryki, sól i pieprz. Do przygotowanej masy włożyć pokrojone piersi z kurczaka, wymieszać, przykryć i odstawić na ok. godzinę do lodówki. Płatki kukurydziane przesypać do grubego foliowego worka i rozdrobnić np. za pomocą wałka do ciasta lub tłuczka do mięsa. Mięso po leżakowaniu wyjąć z lodówki i każdy kawałek z osobna
Simply Food
Omlet z ricotty. 199kokosowego zmiksować* na gładką masę. Odstawić na 15 minut. Rozgrzaną patelnię natłuścić olejem, wylać masę i smażyć na małym ogniu około 5 minut z każdej strony. Uwaga: Należy ostrożnie przewracać za pomocą dużej łopatki, najlepiej silikonowej. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego! * do miksowania ciasta używam blendera Illumina 4 w 1 marki Russell Hobb
Poranek na słodko
SERNIK NA ZIMNO Z BISZKOPTAMI I ŚWIEŻYMI OWOCAMI 196dodajemy ostudzoną galaretkę i miksujemy. Dno tortownicy wykładamy biszkoptami i połową owoców . Zalewamy całość masą serową. Biszkopty mogą zacząć wypływać na wierzch- nie przejmujemy się tym :) Wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Pod koniec tego czasu przygotowujemy kolejną galaretkę i studzimy. Zalewamy wierzch ciasta zimną galaretką i układamy owoce. Wstawiamy do lodówki na kolejną godzinę. Smacznego
KuchcikoweLove
Sernik śliwkowo-pomarańczowy na brownie 230pomarańczowy sernik i słodko kwaśny mus śliwkowy z pomarańczą. A to wszystko w jednym kawałku ciasta! Tortownica 20 cm Brownie: 60 g masła 100 g czekolady mlecznej 1 jajko 75 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 70 g mąki pszennej Szczypta proszku do pieczenia Masa serowa: 350 g twarogu sernikowego (z wiaderka) 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego
VioletoweKucharzenie