ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1914/3191)

TORCIK BROWNIE Z BORÓWKAMI – najlepsze brownie na świecie! 341

brownie … Chyba wszystkim z nas cieknie ślinka na samą myśl o mega czekoladowym cieście rozpływającym się w ustach! Dziś mam dla Was przepis właśnie na brownie! Ale nie takie zwykłe czekoladowe. a w formie małego torcika wypełnionego po brzegi borówkami. Połączenie słodkiej czekoladowej masy z owocami zachwyca przy każdym kęsie! Każdy sięga po dokładkę – wiem sama po sobie

Ostra na Słodko
Ciasto "Królewiec" wg Siostry Anastazji 559

Cukier mieszamy z jajkiem i dodajemy do mąki. Następnie dodajemy miód i szybko zagniatamy ciasto. Potem dzielimy je na 2 części i pieczemy 2 placki w foremkach tej samej wielkości co biszkopt (pieczemy 20-30 min w 180 stopniach). Wyjmujemy placki jeszcze ciepłe. Składniki [MASA]: 0,5 l mleka 0,5 szkl. cukru kryształu 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej

psgotujemy
Tarta z dyni z żurawiną. 171

najmniej 30 minut.  Rozgrzewamy piekarnik do 175 stopni C. Schłodzone ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy 10 minut.      Gdy spód tarty się podpieka przygotowujemy nadzienie. Ser mieszamy z dynią, jajkami, cukrem, miodem, ekstraktem waniliowym, przyprawami. Podpieczony spód wyjmujemy z piekarnika, wylewamy masę, a wierzch posypujemy żurawiną. Tartę wkładamy z powrotem do piekarnika i pieczemy kolejne 35 minut

Rozpustne gotowanie
JAGODOWIEC 939

Ciasto w sam raz na panujące upały, przygotowuje się je bardzo szybko i równie błyskawicznie znika z talerzyka :) mega orzeźwiające. SKŁADNIKI Biszkopt lub paczka biszkoptów (forma 22 x 22 cm) MASA JAGODOWA 1,5 szklanki jagód 500 ml jogurtu naturalnego 250 g serka waniliowego 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny ¾ szklanki gorącej wody GALARETKA 0,5 szklanki jagód

RAROSSA
KOSTKA BRW-Black Red White 286

chwili gdy zobaczyłam to ciasto wiedziałam że je przygotuje, nie tylko wygląda rewelacyjnie ale też tak smakuje. W moje wersji, nie odważyłam się przygotować kremu czekoladowo - twarożkowego jak to jest w oryginale, zastąpiłam go masą z bitej śmietany oraz mascarpone. Kostka BRW - Black Red White czyli Czarny spód z ciasteczek oreo Biała masa mascarpone oraz Czerwona galaretka z owocami. SPOSÓB

RAROSSA
Muffinki choinki 192

muffinki dość dużo urosną). Piec w temp. 160-170stC około 10-15 min. Ciasto jest bardzo wilgotne - trzeba jednak uważać by było upieczone. Piec do tzw. "suchego patyczka". Po upieczeniu wyjąć z formy i zostawić do całkowitego ostygnięcia (najlepiej na kratce). Składniki na masę:   masło roślinne  3/4 szk. cukru pudru sok z połówki cytryny 6-7 łyżek

Mania Wypiekania
Muffinki z truskawkami i rabarbarem 202

zmiksować.  Płynną masę dodajemy do suchych składników i miksujemy na gładką masę. Przygotowaną masę na muffinki nalewamy do papilotek, które układamy na blaszce. W osobnym naczyniu przygotowujemy kruszonkę: wsypujemy mąkę, cukier i dodajemy miękkie, pokrojone w kostkę masło i palcami rozcieramy całość. Na ciasto nakładamy rabarbar i truskawki i całość posypujemy kruszonką.     Muffinki wstawiamy do nagrzanego

paapilotkaa
Muffinki małopolski smak – z jabłkami i śliwkami 198

gazie i dusimy aż jabłka zmiękną. Kiedy nadzienie będzie gotowe zabieramy się za ciasto. Najpierw przesiewamy mąkę do której dodajemy cukier, cynamon, sól, sodę, proszek do pieczenia i wszystko mieszamy. Następnie do suchych składników dodajemy wodę, jogurt i olej. Wszystko mieszamy na jednolitą masę i przekładamy do papilotek – gdzieś do połowy wysokości. Do masy w papilotkach dodajemy po łyżeczce naszego

Kuchenne Wariacje
Leniwe z cebulą i wędzonym serem 177

pokroiłam w piórka. W misce dokładnie wymieszałam serek homogenizowany z jajkiem i mąką – ciasto powinno być bardzo gęste, żeby kluski nie rozleciały się podczas gotowania. Wrzącą w garnku wodę posoliłam i wlałam do niej łyżkę oleju. Zamaczałam we wrzątku łyżkę, odcinałam nią z masy kluseczki (wielkości 1/3-1/2 łyżki) i kładłam je na wrzącą wodę. Kiedy kluski wypłynęły na powierzchnię, gotowałam

Kuchenne zapiski Edyty
Jaglano-serowo-miętowe kluski z sosem truskawkowym 215

rękach twaróg, miód oraz świeżą mięte. Wszystko miksujemy do uzyskania dość gładkiej masy. Dodajemy jajko oraz mąkę i wyrabiamy[ugniatamy w rękach]. Formujemy rulony, które dzielimy na małe kawałki.   Zagotowujemy wodę [wcześniej posoloną], do której przekładamy kluski. Gotujemy około   4-5 minut. Ciasto wychodzi lekko brązowawe od mąki pełnoziarnistej, jeśli zależy nam na białej barwie można użyć zwykłej

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Sernik Izaura - trzy kolory 177

smak :) Trzy kolory powstały przypadkiem (długa historia;)), ale był to strzał w dziesiątkę! Składniki: Ciasto: 1 i 1/2 szkl. mąki 1 i 1/3 szkl. cukru 1 margaryna 3 łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy 4 jaja 5 łyżek wody I masa serowa: ok. 80-90 dag twarogu 4 jajka 1 szkl. cukru 1/2 kostki masła

Kolorowy Przepisownik
Śmietanowiec z galaretkami 427

Śmietanowiec z galaretkami na upalne dni,  śmietanę możemy zastąpić jogurtem greckim.  Można dodać również owoce Śmietanowiec z galaretkami Składniki: MASA ŚMIETANOWA śmietana 18 % - 3

Kuchnia Danusi
Amerykańskie naleśniki ze świeżym musem jabłkowo-cynamonowym 276

jabłek - duża łyżka masła - sok z połowy cytryny - 1 łyżka cukru - 1 łyżeczka cynamonu Ciasto: Żółtka ucieramy/miksujemy z cukrem i dodajemy aromat wanilinowy, następnie dodajemy roztopione masło, mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną, wszystko mieszamy. Dodajemy ubite białka, sól i delikatnie mieszkamy łyżką. Masę smażymy na patelni w formie małych naleśników. Mus: Obieramy 5 jabłek, wydrążamy pestki, blendujemy

upichcona
Domowa tortilla pszenno- kukurydziana 184

łyżeczka proszku do pieczenia, około 250 g mąki ( tyle ile zabierze sobie ciasto ) ( pół na pół kukurydziana i pszenna)  Sposób przygotowania: Mąkę pszenną zaparz wrzątkiem, potem dodaj mleko, proszek, sol i  mąkę kukurydziana. Na końcu dodaj masło i wyrób na gładką, elastyczną masę. Uformuj z niego placki i smaż na suchej, rozgrzanej patelni. Następnie włóż je jeden

Wielki apetyt

Proponowane wyszukiwania