Ciasto makowo - jabłkowe z bakaliami
Ciasto makowo - jabłkowe z bakaliami
mak suchy - 200 g jajka - 4 szt cukier - 3/4 szkl jabłka - 4 szt kasza manna - 5 łyżek proszek do pieczenia- 1 łyżeczka orzechy - 10 dag rodzynki - 10 dag skórka pomarańczowa - 10 dag cukier puder Mak wypłukać, następnie zalewamy gorącą wodą i gotujemy ok 45 minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Następnie odsączamy go i mielimy w maszynce. Bakalie siekamy drobno. Jabłka myjemy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne, następnie ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Do miski wbijamy jajka, dodaje... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Camilla w kuchni
Warto przeczytać

24 przepisy na makowiec
Udany makowiec na święta to podstawa!
Czytaj dalej...Autor
kamila2402
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, mak, ciasto, mielone, makowce, ciasta z jabłkami, ciasto z makiem, ciasta z masa, ciasto ucierane , ciasto z orzechami
Inne przepisy z Camilla w kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję