ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1604/3191)

Bezglutenowe jaglane naleśniki 185

jogurtu naturalnego esencja waniliowa dla zapachu (Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej) Przygotowanie: Jajka  ubijamy z cukrem, aż powstanie puszysta masa jajeczna. Dodajemy stopniowo mąkę, jogurt i mleko. Na końcu dolewamy esencję waniliową. Ubijamy dokładnie. Odstawiamy miskę z ciastem na około 30 minut. Smażymy na odrobinie roztopionego masła. Ja najbardziej lubię naleśniki z serem :) Smacznego

ChilliJemy
Placki z kaszy jaglanej na słodko. 165

Kaszę jaglaną ugotować jak zwykle i zostawić do przestudzenia. 2. Do kaszy wlać mleko i zblendować całość na gładką masę. 3. Dodać pozostałe składniki, oprócz jabłka i zmiksować. 4. Jabłko zetrzeć na tarce i wymieszać wraz z ciastem. 5. Smażyć małe placuszki. Ciasto jest bardzo delikatne więc należy dobrze przesmażyć je z jednej strony przed przewróceniem. Gdyby ciasto było zbyt

Pani domowa
Marcepan 152

umieszczamy na patelni i doprowadzamy do rozpuszczenia, wrzenia. Dodajemy do zmielonych w rozdrabniaczu migdałów. Chwilę jeszcze mielimy do powstania gładkiej masy. Wykładamy na folię spożywczą. Odkładamy do wystygnięcia. Marcepan można jeść bezpośrednio, lub wykorzystać go do deserów (muffinek, ciast, ciasteczek, tortów) Można go przechowywać nawet do miesiąca w lodówce.   Artykuł Marcepan pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Szybka ciabatta 149

Marche są bardzo różne - począwszy od miękkiej skórki i gęstej masy, do chrupiącej skórki i lżejszej masy. W Rzymie często jest jedzona z oliwą wymieszaną z odrobiną soli. Ciabatta jest specyficzna, nie lubi wygniatania, ciasto powinno mieć luźną konsystencję, wtedy ciabatta wyjdzie lekka, a skórkę warto mocno przypiec, smakuje wyśmienicie.  Składniki na 2 szt Czas

Słodki Kompromis
piernik staropolski 223

wlasnej roboty z tej strony Wykonanie Miód, cukier i margarynę ogrzewać w garnku do rozpuszczenia cukru.. Nie gotować. Zostawić masę do ostudzenia. Następnie dodać mąkę wymieszaną z przyprawami, szczyptę soli, jajka i sodę rozmieszaną w mleku. Wyrobić ciasto mikserem. Przełożyć ciasto do szklanego,, emaliowanego,, lub kamionkowego naczynia. Przykryć ściereczką i odstawić w zimne miejsce (np. do lodówki

w mojej kuchni
Ciasto jogurtowe z owocami 166

Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Bardzo smaczne a zarazem bardzo proste ciasto jogurtowe, które można upiec z dowolnymi owocami. Idealnie pasuje do śliwek, truskawek, rabarbaru czy jabłek.  U mnie tym razem z brzoskwiniami z puszki Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej(...)pamiętać aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. Wykonanie: Jajka z cukrem dokładnie ubić mikserem na   puszystą masę. Dodać jogurt oraz olej. Następnie dodać  mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i już ręcznie za pomocą łyżki całość wymieszać. Wylać ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Na cieście wyłożyć owoce oraz kruszonkę. Piec w 180stopniach około 40 minut

W garach u Gosi
Sojowe placuszki z... frytkownicy! 217

dowolnego soku lub mleka) szczypta soli kilka kropli aromatu waniliowego masło klarowane do natłuszczenia foremek Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze płynu. Frytkownicę nagrzać do 200 stopni (ustawić minutnik na 5 minut). Ciasto umieścić w foremkach na placki położonych na blaszce  i piec około 15 minut we frytkownicy beztłuszczowej (ja używam modelu Purifry

Poranek na słodko
Szybkie mini pączki z bananami 298

wbijamy jajko, dodajemy cukier i alkohol. Całość dokładnie miksujemy do połączenia (ja wszystko robię w misie blendera z nożami). Masa ma być gęsta, jeśli będzie zbyt rzadka dodajemy resztę mąki. W garnku rozgrzewamy olej. Sprawdzamy stan – odrobina  ciasta wrzucona na tłuszcz powinna szybko wypłynąć na wierzch. Przygotowujemy dwie łyżeczki, maczamy je w oleju. Na jedną nabieramy ciasto, wkładamy

Słodkie okruszki
Sernik dyniowo -cynamonowy 246

Wstawiamy ją do piekarnika nagrzanego do 170'C . Na spód piekarnika wstawiamy dodatkową blaszkę z wodą. Po godzinie  , gdy masa serowa jest już ścięta wyłączamy piekarnik , ale foremkę nadal w nim pozostawiamy. Po ok 20 minutach wyjmujemy ciasto z piekarnika , studzimy i schładzamy kilka godzin w lodówce. Możemy udekorować wg własnego uznania , np jak ja czekoladą ;) Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
Kruche rogaliki waniliowo-śmietankowe z powidłami 206

klik )  1 łyżka cukru Nadzienie: powidła węgierkowe Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania cukier puder Wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę i schłodzić w lodówce - przez około 1 godzinę. (Można też zostawić na całą nic.) Po tym czasie ciasto podzielić na kilka części i każdą z nich bardzo cienko rozwałkować - na kształt okręgu. (Ja je normalnie rozwałkowywałam i za pomocą

Di gotuje
Brokułowe placuszki z kremowym białym serkiem i wędzonym łososiem 235

małe kawałki (np.nożem). Dodać 2 jajka, pieprz i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dokładnie wymieszać. Smażyć placuszki, nakładając łyżką ciasto (sami musicie zobaczyć jaka grubość Wam odpowiada) na patelnię bez tłuszczu. Moje placuszki były z jednej łyżki masy brokułowo-jajecznej. Przewracać dopiero, kiedy masa od spodu porządnie się zetnie. Każdy placuszek posmarować kremowym serkiem, ułożyć plasterek łososia, wycisnąć

CookYourself
Francuska orzechowa tarta z kaczką na jesienny piknik! 200

usuniesz z nich goryczkę - połowę orzechów zmiksuj z mięsem z kaczki, olejem i dwoma białkami, dopraw solą i pieprzem - na ciasto wykładamy plastry boczku tak aby połowa ich długości była poza tartą (potem będziemy je zawijać), następnie wykładamy masę orzechowo -mięsną.  Na każdą ćwiartkę tarty naprzemiennie wykładamy ze słoiczka Czerwoną cebulę -Stovit, i pozostałe całe orzechy. Zawijamy plastry boczku

SMYKWKUCHNI
Pancakes 217

wanilii 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia na wierzch: owoce (maliny, borówki, jagody) stewia, miód Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Masa powinna być lekko lejąca. Jeśli jest za gęsta dodać wodę. Rozgrzać olej na małej patelni i wlewać ciasto. Smażyć z jednej strony na małym ogniu około 4 min i przykryć. Następnie odwrócić i smażyć kolejne 4 minuty do zarumienienia

Jaglusia
Jogurtowy chłodnik wiśniowy z chia 177

utrzeć z mąką i solą na gładko. Dodać jajka i dokładnie połączyć. Powinna powstać dość gęsta (ale nie za gęsta) masa, gęstsza niż na lane kluski.  W garnku zagotować lekko posoloną wodę i łyżeczką maczaną we wrzątku nakładać ciasto na wrzątek. Gotować przez około 2 minuty od wypłynięcia (w zależności od wielkości klusek). Ugotowane przelać lekko zimną wodą. Kluski

Codzienna kuchnia niecodzienna