ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1601/3191)

Przepis #146 Jogurtowy "sernik" na zimno z truskawkami 641

miksujemy przez chwilę. A następnie dodajemy słodziło oraz ewentualnie odżywkę białkową. Na koniec bardzo powoli wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Tak przygotowaną masę przelewamy na wystudzony spód. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Na wierzch układamy pokrojone dowolne owoce sezonowe. Ciasto najlepiej smakuje schłodzone przez całą noc w lodówce.  Smacznego

Health-Fit-Life
Tort ciasteczkowy z nutą kokosa i bananów 205

malaksera i zmiksować do postaci piasku. 4. Banany obrać, pokroić na centymetrowe plasterki i skropić sokiem z cytryny. 5. Składanie ciasta: Na spód tortownicy o średnicy 24 cm wysypać połowę zmiksowanych ciasteczek, ułożyć plasterki bananów i wyłożyć połowę masy kokosowej. Następnie wysypać resztę ciasteczek, ułożyć resztę plasterków bananów i wyłożyć pozostałą masę kokosową. 6. Wierzch torcika udekorować pokruszonymi ciasteczkami

Szalona Kuchnia Eweliny
Babka biało-czarna na oleju 202

Przekładamy do formy 2/3 masy. Do pozostałej części dodajemy kakao. Miksujemy, następnie wlewamy kakaową masę do formy.Ja czasami umieszczam sobie masę białą w innej misce, czarną w innej i wlewam na przemian, żeby zrobiła się taka zebra, lub ciasto w kropki Pieczemy przez 40-45 minut w 180 stopniach.   Artykuł Babka biało-czarna na oleju pochodzi z serwisu Moja

MojaQchnia.pl
#9 Gruzińskie pierożki - chinkali 216

posiekaną natkę pietruszki, kolendrę, przyprawy (dużo pieprzu i papryki, musi być pikantne). Wyrabiamy dodając po trochę bulionu. Należy uważać, żeby masa mięsna nie była zbyt rzadka. Farsz odkładamy na 30 minut do lodówki, a w tym czasie przygotowujemy ciasto: 1kg mąki (zostawiamy trochę do podsypywania) pół łyżeczki soli 3 łyżki oleju 2 szklanki ciepłej wody Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, olej

Taste of imagination
Domowe Mini-Pączusie 274

szklanki lekko ciepłego mleka z dodatkiem łyżki cukru i 2 łyżek mąki. Odstawiamy na ok. 10 minut.  "Masę jajeczną" oraz rozczyn łączymy z mąką, lekko ciepłym mlekiem, roztopionym (lub miękkim) masłem oraz alkoholem i solą. Ciasto dobrze wyrabiamy do otrzymania jednolitej konsystencji, ciasto będzie dość luźne dlatego najlepiej wyrobić je w food procesorze lub hakami do wyrabiania ciasta drożdżowego

Słodka Strona
Idealne na Tłusty Czwartek pączki z serków homogenizowanych. 173

jajkami na gładką masę. Następnie dodać mąkę, sól oraz proszek do pieczenia - zmiksować. Na rozgrzany olej nakładać łyżeczką przygotowaną masę. Piec do czasu, aż pączki się zarumienią. Na koniec posypać wszystko cukrem pudrem. Zajrzyj również tu: 1.  Ciasto do pizzy 2.  Piersi z kurczaka inaczej - siekane kotlety 3.  Kostka kokosowa - kokosanki

My World by Dagmara Rek
MIĘKKIE PIERNICZKI Z NUTĄ POMARAŃCZY 224

oraz imbir, mieszamy i odstawiamy w małej miseczce mieszamy ze sobą jajko, miód, sok pomarańczowy oraz skórkę z pomarańczy , masę tą dodajemy do utartego wcześniej masła, mieszamy do suchych składników dodajemy   teraz wszystkie mokre składniki   i   wyrabiamy ciasto, które może być delikatnie klejące z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego ( u mnie każda po 20g) i obtaczamy

Słodkie zapomnienie
Rolada buraczkowa ze śledziami 383

buraka dodać żółtko, sól i mleko oraz mąkę. Dokładnie wymieszać. Dodać ubite białko i delikatnie połączyć z masą buraczkową. Jeżeli masa jest zbyt zbita dolejcie odrobinę mleka. Dno blaszki do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i rozsmarować równomiernie ciasto. Piec w 180 stopniach przez 15-20 minut. Gorącą roladę buraczkową przełożyć (papierem do góry) na czystą ściereczkę bawełnianą i delikatnie

Pieguskowa Kuchnia
PROSTY KEKS IV 174

rozpuszczenia, odstawiamy do wystygnięcia do przestudzonego płynu dodajemy przesianą mąkę , proszek do pieczenia oraz żółtka, miksujemy do masy dodajemy ubitą pianę z białek, delikatnie mieszamy, na koniec dodajemy bakalie obtoczone wcześniej w mące ziemniaczanej, mieszamy ciasto przekładamy do 2 małych keksówek ( 12x26cm ) wyłożonych papierem do pieczenia, pieczemy około 50-60 minut do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 180ºC gotowy

Słodkie zapomnienie
SERNICZKI Z PATELNI 204

puder do obsypania WYKONANIE: Jajko ubijamy razem z cukrami na białą puszystą masę. W osobnym naczyniu miksujemy biały ser, dodajemy masę jajeczną razem z mąką, proszkiem oraz sokiem i skórką z cytryny. Miksujemy do połączenia składników. Tłuszcz nagrzewamy, ciasto nabieramy łyżką, obtaczamy w mącę formując zgrabny placuszek. Smażymy na średnim ogniu na złoty kolor. Smacznego :) Z podanego przepisu wychodzi

Pani na deser
Ciasto Advokacik 291

Ciasto Advokacik Ciasto zdecydowanie spełni swoje zadanie  na imprezach dla dorosłych.  U mnie wzbudziło zachwyt gości. Ciemny biszkopt, wysoko procentowa masa advocaatowa, łagodna masa śmietanowa, a wszystko zwięczone galaretką advocaatową.  Składniki: (Na formę o wymiarach 25x36 cm) Na biszkopt: 6 jajek  6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki ciemnego kakao

My sweet a life
Placuszki z dynią i twarogiem 235

uzyskania jednolitej masy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli, cynamonem i cukrem, po czym dodajemy do wcześniej zmiksowanej masy i ponownie krótko miksujemy, do połączenia się składników. Rozgrzaną patelnię smarujemy olejem kokosowym i łyżką nakładamy porcje ciasta. Placuszki smażymy na rumiany kolor z obydwu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami: owocami, miodem, syropem klonowym lub cukrem pudrem

Smakowity Blog Kulinarny
Pierniczki bezglutenowe 206

korzenną, sodę oczyszczoną, sól. W misie miksera utrzeć miękkie masło z fruktozą i miodem aż do uzyskania jasnej i puszystej masy maślanej. Dodać jajka, dokładnie utrzeć do połączenia. Po jednej łyżce dosypywać sypkie składniki i zmiksować do połączenia. Ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1h. Ciasto wyjąć na obsypaną mąką pszenną stolnicę, rozwałkować na grubość

Pyry na Gaz
Ciasto Rafaello w 15 minut! 261

przy sobie mleka kokosowego, ale przy następnej okazji na pewno zakupię i dodam bezpośrednio do płatków ugotowanych na wodzie. Wtedy ciasto będzie wegańskie i jeszcze mocniej kokosowe. Ale ta wersja też jest przepyszna - musicie koniecznie wypróbować! Składniki: kokosowa masa 2 szklanki płatków ryżowych 2 szklanki mleka* + 2 szklanki wody niepełna szklanka płatków kokosowych  2-3 łyżki oleju kokosowego

Kuchnia Ellie
Chrupiące Owsiane trójkąciki 182

Wkładamy do miseczki, zalewamy wrzątkiem, mieszamy  i odstawiamy na 10 minut.  Dodajemy pozostałe składniki, miksujemy na gładką masę.  Blachę wykładamy papierem do pieczenia tak by papier wystawal poza blachę. Najlepiej użyć płaska blachę z piekarnika.  Ciasto nakładamy łyżką,  moczymy za każdym razem łyżkę w zimnej wodzie.  Powinno mieć około 3/4 mm grubości. Formujemy prostokąt

Szkrab Je Sam

Proponowane wyszukiwania