dokładnie połączyć z jajkiem. Całość przykryć folią spożywczą (wtedy jabłko nie ściemnieje) i odstawić na co najmniej 30 minut, aby masa zgęstniała. Po tym czasie na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć na średnim ogniu do momentu, aż spód lekko się przyrumieni
Di gotujecukier, wszystko mieszamy do momentu kiedy składniki się rozpuszczą i połączą się ze sobą, odstawiamy do ostygnięcia do przestudzonej masy dodajemy jajka i miód ,mieszamy na koniec wsypujemy mąkę i bardzo krótko miksujemy tylko do połączenia składników ciasto przelewamy do formy 20x20cm wyłożonej papierem do pieczenia, na którym układamy cienko pokrojone śliwki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC
Słodkie zapomnieniedokładnie wymieszać. Nie wyrabiać. Miskę przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na ok.30-40 minut (lub dłużej), do podwojenia objętości. Następnie ciasto przemieszać (odgazować) i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia (lub przesmarowanej i obsypanej otrębami lub mąką). Masę dokładnie i równo rozprowadzić, ubić łyżką maczaną w wodzie (miejsce przy miejscu), wygładzić. Obsypać ulubionymi ziarnami i skropić pędzlem maczanym
Smaczne Zdrowemnie Helio) około 70 g suszonych śliwek (u mnie Helio) Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta Wymiary keksówki 40 x 12 cm. Morele i śliwki kroimy na małe kawałki. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z połową cukrem na puszystą i jasną masę. Margarynę roztapiamy w rondelku i gorącą wlewamy do utartych żółtek cały czas ubijając. Dodajemy po łyżce mąkę
PatiGotujeponownie chwilę miksujemy. Powoli dodajemy przestudzoną żelatynę. Do masy dodajemy pokruszone ciastka oreo ( 5 sztuk) i wszystko mieszamy łyżką. Masę przelewamy na wcześniej przygotowany spód. Chowamy do lodówki na kilka godzin. Po około 1-2 godzinach wyciągamy ciasto i posypujemy wierzch pokruszonymi ciastkami oreo (5 sztuk). Ciasto idealnie smakuje gdy jest dobrze schłodzone. Smakuje obłędnie! Smacznego
Health-Fit-LifeSkładniki : Spód: • 2 jajka • 50 g drobnego cukru do wypieków • 50 g mąki • 2 łyżki cukru wanilinowego Masa jogurtowa: • 600 ml jogurtu naturalnego • 100 g drobnego
KUCHNIA POLSKAbanana i miksujemy na jednolitą masę. Następnie wlewamy miód i wspypujemy mąkę. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Tak przygotowaną masę dzielimy na pół. Jedną mieszamy z musli "Słoneczne dni". Do drugiej dodajemy kakao oraz musli "FIT". Wymieszane ciasto przekładamy do foremek na muffiny. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Babeczki można udekorować na przykład
Health-Fit-LifeGdy brak ci pomysłu i czasu na pieczenie biszkoptów i robienie mas. Gdy temperatury za oknem wysokie i po prostu nie chce się nic ciężkiego A
Latosiowydomdrobne jak mąka). Przesypać do miski, dodać cynamon. Banany rozgnieść, wrzucić do miski z mąką i dokładnie wymieszać. Masa powinna być wilgotna i gęsta. Za pomocą łyżki (najlepiej takiej do lodów), formować sporej wielkości kulki. Z ciasta formować małe koszyczki z dość głębokim wgłębieniem. Do środka wkładać około pół łyżeczki dżemu. Piec przez 15 minut w 170ºC
Healthy food explorercukrami. Dodajemy porcjami jajka, przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz maślankę. Do utartej masy dodajemy porzeczki i delikatnie mieszamy. Masę dzielimy na pół i do jednej części dodajemy kakao i mieszamy. Do foremek na muffinki dodajemy porcję ciasta ciemnego a na nią ciasto jasne. Muffinki pieczemy około 25 minut
Zainspirowana w kuchniPrzygotowując ciasto pomyślałam sobie, że fajnie by było, gdyby dodatkowo ciasto było oblane polewą, która zamiast zastygnąć będzie powodowała, że ciasto będzie jeszcze bardziej wilgotne i czekoladowe. Wtedy wpadłam na pomysł, że świetnie w tej roli sprawdzi się masa budyniowa! Dzięki stworzeniu tego przepisu przypomniałam sobie jak pełny i bogaty, czekoladowy smak ma prawdziwy, domowy budyń. Budyń z tego przepisu
Book of spellsmiksera zakładamy trzepaczkę. Dodajemy wszystkie składniki. Ustawiamy obroty:10 czas: 45 sek. Sposób przygotowania tradycyjnego: Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Gotową masę naleśnikową umieszczamy w lodówce na min.30 minut. Patelnię (o średnicy 26 cm) dobrze rozgrzewamy. Wylewamy odmierzoną porcję ciasta i smażymy cienkie naleśniki, bez dodatkowego tłuszczu. Beszamel przygotowujemy wg tego przepisu . Przygotowanie zapiekanki: Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy 2 łyżki
CookYourself/margarynę z cukrem utrzeć do puszystości i nie przerywając miksowania - dodać uprzednio zblendowanego lub rozduszonego widelcem banana. Do powstałej masy wsypać kleik oraz proszek do pieczenia, a na końcu wmieszać (najlepiej za pomocą dłoni) posiekaną czekoladę. Z ciasta uformować kulki o wielkości sporego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując niewielkie odstępy) na blasze wysłanej papierem
Di gotujemiksujemy przez chwilę. A następnie dodajemy słodziło oraz ewentualnie odżywkę białkową. Na koniec bardzo powoli wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Tak przygotowaną masę przelewamy na wystudzony spód. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Na wierzch układamy pokrojone dowolne owoce sezonowe. Ciasto najlepiej smakuje schłodzone przez całą noc w lodówce. Smacznego
Health-Fit-Lifemalaksera i zmiksować do postaci piasku. 4. Banany obrać, pokroić na centymetrowe plasterki i skropić sokiem z cytryny. 5. Składanie ciasta: Na spód tortownicy o średnicy 24 cm wysypać połowę zmiksowanych ciasteczek, ułożyć plasterki bananów i wyłożyć połowę masy kokosowej. Następnie wysypać resztę ciasteczek, ułożyć resztę plasterków bananów i wyłożyć pozostałą masę kokosową. 6. Wierzch torcika udekorować pokruszonymi ciasteczkami
Szalona Kuchnia Eweliny