ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1596/3191)

Ciasto serowe z truskawkami i czereśniami 342

Pyszne, wilgotne ciasto z wyraźnym posmakiem twarogu. :-) Jest ciężkie, zbite, najlepiej smakuje na świeżo, pierwszego dnia. Naszpikowałam je owocami sezonowymi, czyli truskawkami i czereśniami. J est bł yskawiczne w przy gotowaniu, najdłużej trwa drylowanie czereśni... i czekanie na wyjęcie z piekarnika. ; -) 2 szklanki mąki 200g twarogu 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 60ml oleju 2 łyżeczki(...)truskawek 200g czereśni cukier puder 1. Twaróg miksujemy z cukrem, cukrem waniliowym, olejem, mlekiem i jajkami. Kiedy masa jest jednolita, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy do dokładnego połączenia składników. 2. Z czereśni usuwamy pestki, z truskawek szypułki.  3. Ciasto wylewamy na blaszkę do pieczenia (tortownica o średnicy 21 cm), do ciasta wciskamy owoce.  4. Pieczemy

Szefowa kuchni
Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia + film 184

Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia to pyszny, delikatny i rozpływający się w ustach deser z serekiem mascarpone, śmietaną kremówką i galaretką, posypany wiórkami kokosowymi. Jest to idealna propozycja na każdą okazję, domowe przyjęcia, czy podwieczorek do kawy. Miłośnicy kokosu i mascarpone będą zachwyceni jego smakiem.     składniki na formę 28 x 22 cm 300 g podłużnych biszkoptów 2 galaretki(...)następnie całość dokładnie łaczymy mikserem. Na końcu do masy dodajemy ubitą śmietanę i jeszcze raz wszystko razem łączymy. Gotową masę wstawiamy do lodówki na 5 minut aby lekko stężała po czym przekładamy ją na biszkopty i dokładnie rozprowadzamy. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami kokosowymi. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc.   Artykuł Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia + film

Smakowite Dania
Szpinakowa babka. 170

pysznej babki szpinakowej: 1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy. Następnie wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i ucieramy. 2. Szpinak rozmrażamy i dokładnie odciskamy z wody, dodajemy do ciasta i dokładnie ucieramy. 3. Ciasto przekładamy do foremki keksówki o wymiarach

Izabelawkuchni
Śmietankowiec 167

kolor galaretek turkusu smak wieloowocowym i szafiru  to  zasługa firmy Wodzisław, była również galaretka koloru różowego ale tak miała piękny zapach, że niestety nie doczekała momentu przygotowania ciasta...Zniknęła bez śladu... Składniki: 800 ml. śmietany 18% 3 opakowania ŚmietanFixu (małe) 2 galaretki opakowanie biszkoptów 2 opak. 14g. cukru waniliowego Zaczynam od przyrządzenia galaretek(...)momentu gdy smietana nie będzie miała płynnej konsystencji. Galaretki ostrożnie wyjmuję z miseczek i kroje w kostkę. I mieszamy bardzo delikatnie ze śmietaną Następnie masę wylewamy na biszkopty. i odstawiamy do stężenia. Ja pozostawiłam ciasto w lodówce na całą noc. var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-44911160-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src

NaKońcuJęzyka
1443. Rogaliki ekspresowe ..po raz kolejny.. 239

margaryny 1 płaska łyżeczka cukr u nadzienie: dżem, owoce, krem czekoladowy itp. Do śmietany  wkruszyć drożdże, dodać cukier  i wymieszać na jednolitą masę.Mąkę przesiać,dodać śmietanę z drożdżami i margarynę.Zagnieść jednolite ciasto .Ciasto podzielić na kilka części i wałkować na wielkość talerza lekko podsypując mąką. Koło pokroić na 8 części,kłaść nadzienie i zwijać rogaliki

Moje domowe kucharzenie
Sernik z dynią i polewą o smaku toffi 217

nadaje ona ciastu piękny żółty kolor. Polewa idealnie pasuje - o smaku krówki, lekko ciągnąca... Pycha! Inspiracja Spód: 200g herbatników,  125g masła lub margaryny,  szczypta cynamonu. Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Dodać cynamon oraz stopione masło. Krótko zmielić, aż składniki się połączą.  Wylepić dno tortownicy o śr. 24cm.  Schłodzić.      Masa serowa(...)się rozpuści i lekko zbrązowieje. Dodać masło, mieszać, aż się rozpuści. Wlać śmietankę, dodać nasiona z laski wanilii. Gotować ok. 10 minut, aż masa zgęstnieje, często mieszając.  Lekko ostudzić i wylać na wierzch sernika.  Ciasto przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
Ciasto czekoladowo-kawowe 188

wystudzenia. Mąkę tortową mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz sodą. Do ubitej masy jajecznej, zmniejszając obroty miksera wlewamy cienkim strumieniem maślankę , olej oraz ekstrakt z wanilii, wsypujemy mąkę , miksujemy na sam koniec dodajemy napar kawowy z kakao, krótko miksujemy tylko do połączenia.  Gotowe ciasto wylewamy do wyłożonej pergaminem foremki, posypujemy malinami,  pieczemy w 175*c przez 40 minut

Wanilia i Kardamon
Pieczone naleśniki z serem 166

naleśniki z obu stron na złoty kolor (najlepiej na patelni bez dodatku tłuszczu). Gdyby ciasto było zbyt gęste dodać odrobinę mleka. --> Nadzienie: --> W misce rozgniatamy twaróg, dodajemy serek, jogurt, proszek budyniowy i cukier do smaku. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy --> Wykonanie: --> Na każdy naleśnik wykładamy czubatą łyżkę masy twarogowej. Zwijamy ścisłe i układamy w naczyniu do zapiekania. Polewamy sosem i wstawiamy

Marta Gotuje
Ciasto makowe z czekoladą, migdałami i kremem mascarpone (tort) 185

utrzeć do białości i połączyć z sokiem  z cytryny oraz aromatem migdałowym. Do masy żółtkowej stopniowo dodawać mak, bułkę tartą, herbatniki, proszek do pieczenia, drobno posiekane migdały i startą czekoladę. Całość dokładnie wymieszać i na końcu delikatnie połączyć z białkami ubitymi na sztywną pianę. Ciasto przełożyć do formy wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do średnio rozgrzanego piekarnika. Piec

Di gotuje
Miodowy sernik z masłem orzechowym, czyli wyjątkowe ciasto na wyjątkową okazję 236

pomyślałam, tak zrobiłam, a wszystkie moje obawy okazały się zbędne Już sam zapach ciasta nie pozostawia żadnych wątpliwości, co do użytych składników. Mimo dość długiego czasu pieczenia (ale w niskiej temperaturze), sernik jest wilgotny i bardzo delikatny. Wyraźnie orzechowy spód i lekko słodka masa serowa przełamana miodowo-orzechowym kremem, tworzą bardzo ciekawą kompozycję. Zagorzałym wielbicielom słodkości polecam dodać większą ilość(...)osobnym naczyniu i stopniowo dodawać do masy serowej. Na koniec dodać kilka kropel aromatu waniliowego. Całość ostrożnie wylać na przygotowany wcześniej spód i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec przez 30 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 110 stopni i piec jeszcze godzinę*. Piec bez termoobiegu. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego ostygnięcia

peanutbuttermonster
orzechowe ciasto ucierane ze śliwkami... 143

potrzeba jajka, cukier, miękką margarynę utrzeć mikserem na "kogel-mogel" z 5 minut na dużych obrotach do masy wsypać orzechy laskowe zmielone i połączyć składniki wsypać mąkę krupczatkę, mąkę tortową, proszek do pieczenia i krótko połączyć składniki na gęste ciasto forma silikonowa z kominkiem 22 cm - ciasto włożyć do formy, do ciasta wkładać wciskając połówki śliwek, ciasto piec w nagrzanym

W Mojej Kuchni Lubię
Puszysty piernik z malinową konfiturą 269

delektować się aromatami korzennych ciast. Och, jak ja kocham te zapachy unoszące się podczas pieczenia pierników. Dzisiejszy przepis jest nie tylko pyszny, ale też prosty w przygotowaniu. Wspaniałe, aromatyczne ciasto przygotujecie dosłownie w kilka minut i to bez użycia miksera. Dodatkowo wilgotności nadaje mu wspaniała konfitura malina z cukrem trzcinowym. Polecam Wam produkty Owocowy Dom . Smaczne, zdrowe i ekologiczne. Oferta(...)jajka, wlewamy olej i całość dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy konfiturę i znów mieszamy. Powinna nam powstać jednolita masa. Masę wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną mąką lub kaszą manną formę (u mnie 31 x 26, ale może być mniejsza ciasto wyjdzie wyższe). Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika

Słodkie okruszki
Tort Świnka Peppa - tort z czerwoną porzeczką i serkiem mascarpone 186

porzeczki (link) Masa do posmarowania tortu na wierzchu i do dekoracji:  - 1 opakowanie serka mascarpone - 1 opakowanie śmietanki 30% - 2 łyżki białego cukru - barwnik spożywczy czerwony (użyłam barwnika w kropelkach) Przygotowuję jasny biszkopt -  ubijam białka ze szczyptą soli, stopniowo dodaję żółtka, następnie cukier, wymieszane mąki i proszek do pieczenia. Wszystko dodaję drobnymi partiami. Kiedy ciasto jest już dobrze(...)kontur ostrym nożem. Staram się maksymalnie wykorzystać blaty, aby strat w cieście było jak najmniej, stąd też głowa ma praktycznie średnicę blaszki. Uszy wycinam osobno. Składam głowę w całość i układam na tortownicy bądź na jakiejś innej ozdobnej desce, na jakiej tort będzie prezentowany i podawany.  Przygotowuję masę do przełożenia - miksuję śmietankę, dodaję cukier; kiedy masa zaczyna robić się

Wielopokoleniowo
Muffiny jaglane 168

białko jaja tłuszcz do foremek Wykonanie: Płatki ugotować na mleku, ostudzić, po czym zmiksować na gładką masę. Dodać drożdże rozpuszczone w odrobinie mleka i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Następnie wsypać mąkę, dodać utarte z cukrami jajka, wyrobić bardzo starannie ręką ciasto i odstawić ponownie do wyrośnięcia. Gotowe ciasto przełożyć dom przygotowanych foremek i gdy jeszcze trochę podrosną, posmarować

Tradycyjna Kuchnia
Banana-na! 190

mniejsze, ale jak dacie duże, to nic złego się nie stanie. Ciasto będzie bardziej bananowe. Dobrze, aby banany były mocno dojrzałe. Im bardziej, tym są słodsze. Banana-na! Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 Składniki Bananowy wierzch 2 szt banan 1/2 szt cytryna sok z połowy cytryny 6 łyżka olej kokosowy roztopiony 2 szt banan 3 łyżka olej(...)rozpuszczonego oleju i sokiem z cytryny. Przekładamy na spód formy, pokrywając spód równomiernie. 2 banany miksujemy na gładką masę lub ugniatamy widelcem. Mieszamy z jogurtem, 3 łyżkami roztopionego oleju i jajkiem. Dodajemy esencję oraz wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na przygotowany spód. Pieczemy ok. 40 minut w 180 st. C. Po ostygnięciu formę przewracamy do góry nogami

Kucharzyca