Masa orzechowa 456Idealna i bardzo prosta do zrobienia masa orzechowa z serka mascarpone, śmietanki i masła orzechowego. To super przepis na domowy krem orzechowy do tortów, ciast, tart. Możesz go też jeść jak deser w pucharku. - tylko 4 składniki - kilka minut szykowania - uniwersalny krem
AniaGotuje.pl
Owsiane kruche ciasteczka z żurawiną i migdałami 157puszystą i gładką masę. Następnie dodajemy jajko i ucieramy. Później przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia, dodajemy do masy i mieszamy do połączenia składników. Na koniec dodajemy płatki owsiane, żurawinę i migdały. Mieszamy tylko do połączenia składników. Z ciasta formujemy kulki, wielkości orzechów włoskich, które następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy formując płaskie pciasteczka. Pieczemy
PatiGotuje
3-skadnikowe placki z jabłka (paleo, bez mąki i cukru) 187dokładnie połączyć z jajkiem. Całość przykryć folią spożywczą (wtedy jabłko nie ściemnieje) i odstawić na co najmniej 30 minut, aby masa zgęstniała. Po tym czasie na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć na średnim ogniu do momentu, aż spód lekko się przyrumieni
Di gotuje
BROWNIE ZE ŚLIWAMI 195cukier, wszystko mieszamy do momentu kiedy składniki się rozpuszczą i połączą się ze sobą, odstawiamy do ostygnięcia do przestudzonej masy dodajemy jajka i miód ,mieszamy na koniec wsypujemy mąkę i bardzo krótko miksujemy tylko do połączenia składników ciasto przelewamy do formy 20x20cm wyłożonej papierem do pieczenia, na którym układamy cienko pokrojone śliwki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC
Słodkie zapomnienie
CHLEB BEZGLUTENOWY Z ZIARNAMI - NAJLEPSZY 302dokładnie wymieszać. Nie wyrabiać. Miskę przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na ok.30-40 minut (lub dłużej), do podwojenia objętości. Następnie ciasto przemieszać (odgazować) i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia (lub przesmarowanej i obsypanej otrębami lub mąką). Masę dokładnie i równo rozprowadzić, ubić łyżką maczaną w wodzie (miejsce przy miejscu), wygładzić. Obsypać ulubionymi ziarnami i skropić pędzlem maczanym
Smaczne Zdrowe
Keks z suszonymi owocami 179mnie Helio) około 70 g suszonych śliwek (u mnie Helio) Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta Wymiary keksówki 40 x 12 cm. Morele i śliwki kroimy na małe kawałki. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z połową cukrem na puszystą i jasną masę. Margarynę roztapiamy w rondelku i gorącą wlewamy do utartych żółtek cały czas ubijając. Dodajemy po łyżce mąkę
PatiGotuje
Przepis #171 Jogurtownik "Oreo" 179ponownie chwilę miksujemy. Powoli dodajemy przestudzoną żelatynę. Do masy dodajemy pokruszone ciastka oreo ( 5 sztuk) i wszystko mieszamy łyżką. Masę przelewamy na wcześniej przygotowany spód. Chowamy do lodówki na kilka godzin. Po około 1-2 godzinach wyciągamy ciasto i posypujemy wierzch pokruszonymi ciastkami oreo (5 sztuk). Ciasto idealnie smakuje gdy jest dobrze schłodzone. Smakuje obłędnie! Smacznego
Health-Fit-Life
Ptasie mleczko z owocami 165Składniki : Spód: • 2 jajka • 50 g drobnego cukru do wypieków • 50 g mąki • 2 łyżki cukru wanilinowego Masa jogurtowa: • 600 ml jogurtu naturalnego • 100 g drobnego
KUCHNIA POLSKA
Przepis #169 Śniadaniowe muffiny z musli 170banana i miksujemy na jednolitą masę. Następnie wlewamy miód i wspypujemy mąkę. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Tak przygotowaną masę dzielimy na pół. Jedną mieszamy z musli "Słoneczne dni". Do drugiej dodajemy kakao oraz musli "FIT". Wymieszane ciasto przekładamy do foremek na muffiny. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Babeczki można udekorować na przykład
Health-Fit-Life
Galaretkowiec jogurtowy z nektarynką 276Gdy brak ci pomysłu i czasu na pieczenie biszkoptów i robienie mas. Gdy temperatury za oknem wysokie i po prostu nie chce się nic ciężkiego A
Latosiowydom
Śniadaniowe ciasteczka owsiane z dżemem 168drobne jak mąka). Przesypać do miski, dodać cynamon. Banany rozgnieść, wrzucić do miski z mąką i dokładnie wymieszać. Masa powinna być wilgotna i gęsta. Za pomocą łyżki (najlepiej takiej do lodów), formować sporej wielkości kulki. Z ciasta formować małe koszyczki z dość głębokim wgłębieniem. Do środka wkładać około pół łyżeczki dżemu. Piec przez 15 minut w 170ºC
Healthy food explorer
Muffinki maślankowe z porzeczkami 204cukrami. Dodajemy porcjami jajka, przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz maślankę. Do utartej masy dodajemy porzeczki i delikatnie mieszamy. Masę dzielimy na pół i do jednej części dodajemy kakao i mieszamy. Do foremek na muffinki dodajemy porcję ciasta ciemnego a na nią ciasto jasne. Muffinki pieczemy około 25 minut
Zainspirowana w kuchni
Domowy budyń bezglutenowy z czekoladą 316Przygotowując ciasto pomyślałam sobie, że fajnie by było, gdyby dodatkowo ciasto było oblane polewą, która zamiast zastygnąć będzie powodowała, że ciasto będzie jeszcze bardziej wilgotne i czekoladowe. Wtedy wpadłam na pomysł, że świetnie w tej roli sprawdzi się masa budyniowa! Dzięki stworzeniu tego przepisu przypomniałam sobie jak pełny i bogaty, czekoladowy smak ma prawdziwy, domowy budyń. Budyń z tego przepisu
Book of spells
Lasagne z naleśników, dla leniwych 385miksera zakładamy trzepaczkę. Dodajemy wszystkie składniki. Ustawiamy obroty:10 czas: 45 sek. Sposób przygotowania tradycyjnego: Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Gotową masę naleśnikową umieszczamy w lodówce na min.30 minut. Patelnię (o średnicy 26 cm) dobrze rozgrzewamy. Wylewamy odmierzoną porcję ciasta i smażymy cienkie naleśniki, bez dodatkowego tłuszczu. Beszamel przygotowujemy wg tego przepisu . Przygotowanie zapiekanki: Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy 2 łyżki
CookYourself
Bananowe ciasteczka z kleiku ryżowego z czekoladą (bez jajek) 179/margarynę z cukrem utrzeć do puszystości i nie przerywając miksowania - dodać uprzednio zblendowanego lub rozduszonego widelcem banana. Do powstałej masy wsypać kleik oraz proszek do pieczenia, a na końcu wmieszać (najlepiej za pomocą dłoni) posiekaną czekoladę. Z ciasta uformować kulki o wielkości sporego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując niewielkie odstępy) na blasze wysłanej papierem
Di gotuje