ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:213/367)

APPLE PIE Z DAKTYLOWO-OWSIANĄ KRUSZONKĄ 132

podpieczony spód wyłożyć mus owocowy. Następnie do wysokiego naczynia wsyp garść daktyli, dodać 2-3 łyżki przegotowanej wody i zblendować na gładki krem , wsypać 3 łyzki zmielonych płatków owsianych (lub mąki), dobrze wymieszać. Z powstałego "ciasta" odrywać kawałki i kruczyć na wierzch szarlotki. Całość piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni C ( po około 10 minutach można zmniejszyć

Banana Smiles
walentynkowe muffinki-pingwinki z oreo i inne cupcakes 191

papilotkami,napełniamy je ciastem do 2/3 wysokości. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy koło 20 minut. Można do części ciasta dodać kakao i zrobić kilka kakaowych babeczek  Studzimy na kratce. przygotowujemy dowolny krem MUFFINKI PINGWINY do przygotowania pingwinków będziemy potrzebować -dowolny krem waniliowy,śmietankowy lub ubitą z cukrem pudrem śmietanę 36% -kilka ciastek oreo  -pisaki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kremowy deser czekoladowy z masłem orzechowym i ciasteczkami 124

Jedwabisty, czekoladowy deser z masłem orzechowym i pokruszonymi ciasteczkami natychmiastowo podnosi poziom endorfin 🙂       Trudno go nazwać ciastem, bo tu się nic nie piecze. Deser składa się z kombinacji musowych kremów, wylanych na ciasteczkowy spód. Autorka oryginalnego przepisu używa w nazwie słowa “sernik”, mnie jednak kompletnie ten sernik nie pasuje, bo po […] Artykuł Kremowy deser czekoladowy

Wiszniówka
Porzeczkowy rarytas 164

oczyszczonej - 200g cukru pudru - 250g masła ZIMNEGO - 6 żółtek (z białek możecie przygotować sobie  to ) Krem: - 400ml śmietanki - 2 łyżki cukru pudru - 1 łyżka soku z cytryny - 250g gładkiego twarożku dodatkowo - puszkę kajmaku/masy krówkowej - ok. 0,5kg czerwonych porzeczek Wszystkie składniki ciasta trzeba szybko posiekać i jeszcze szybciej zagnieść na jednolite ciasto. Podzielić na połowę i w formie

I tu będę miała takie te
Biszkopt kakaowy 185

Łatwy i szybki przepis na pyszny, domowy biszkopt. Z jakim kremem smakuje najlepiej?…z Waszym ulubionym! , bo nie ma takiego kremu, który nie smakowałby pysznie w połączeniu z kakaowym biszkoptem. Ilość tortów i ciast, do przygotowania których możecie wykorzystać kakaowy biszkopt, jest tak wielka-…jak wielka jest Wasza słodka wyobraźnia. A gdybyście chcieli skorzystać z jakichś podpowiedzi: Zapraszamy

Domowe Torty
Dacquoise z kajmakiem, daktylami i orzechami włoskimi 439

Dacquoise to rodzaj ciasta, które pochodzi z Francji. Zrobione jest z blatów bezowych z orzechami, przełożonych kremem, czasami z owocami. Ta wersja tortu bezowego jest z serkiem mascarpone z dodatkiem kajmaku, uprażonych orzechów włoskich i suszonych daktyli. Starałam się zrobić tort podobny do tego z cukierni od Sowy. Jak wyszedł ? Jest dosyć słodki, lecz pyyyszny Może nie wygląda pięknie

Oryginalny smak
Drożdżowe rurki z posypką cukrowo-cynamonowo-migdałową 127

się wałkiem i folią aluminiową. Wychodziły takie bransoletki z posypką do chrupania :) Jednak jakiś czas temu kupiłam sobie foremki do rurek z kremem.  Niewysokie, 8 cm mają. I postanowiłam je wypróbować. Super są! Składniki: na ciasto: 260 gramów mąki pszennej 110 ml mleka 15 gramów świeżych drożdży 3 łyżeczki cukru 1 jajko 30 gramów masła (ja dałam margarynę

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pieguskowe cupcake 148

Były już cupcake z Oreo teraz czas na Pieguski. Jednak z premedytacją wybrałam te z orzechami laskowymi ponieważ ciasto babeczki jest z czekoladą oraz orzechami laskowymi (mogą być migdały), a do kremu dodałam jakże uwielbianą Nutellę. Jednym słowem uczta dla łasucha . Nowy post Pieguskowe cupcake pojawił się w Wypieki i Rumieńce

Wypieki i Rumieńce
Świąteczne pralinki zajączki 162

różowa posypka cukrowa (zobacz jak ją zrobić)Babeczki przygotowujemy według przepisu.Ciasto kruszymy na małe kawałki i mocno ugniatając formujemy małe kulki. Jeśli jest ciasto jest zbyt suche (np. lekko wyschnięty biszkopt) można dodać do niego nieco kremu (np. budyniowego). Gotowe kulki wkładamy na 15 min. do zamrażarki.Czas, kiedy pralinki są w zamrażarce można wykorzystać na zrobienie lukru. Lukier przygotowujemy

Ciastkozercy
Tłusty czwartek... zbliża się ! 186

Małe pączki z cukrem pudrem A tutaj kilka mniej tradycyjnych karnawałowych słodkich propozycji:Ciasto marchewkowe z polewą(...)Tarta Rafaello   Tort marchewkowo-piernikowy z kremem                                                                         Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami

Kulinarne przygody Gatity
Dynia zapiekana z grzybami 219

szynką i ryżem Placuszki dyniowe na słodko Sałatka z pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa do ciasta dyniowego  Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe     Dynia zapiekana z grzybami

Kulinarne przygody Gatity
TORT BECZKA Z KOSTKAMI LODU 185

Od dłuższego czasu tort ten czekał na mojej liście do wykonania;). Więc gdy tylko nadarzyła się okazja,aby przygotować tort wiedziałam, który to będzie😉. Czasu nie

RAROSSA
Chałwowiec. 119

Biszkopt: 5 jajek  1/2 szklanki cukru drobnego 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki kakao szczypta soli Krem: 400g chałwy waniliowej 2 budynie waniliowe 750 ml mleka 250 g margaryny(w temp. pokojowej) BISZKOPT Mąkę i kakao przesiewamy i mieszamy ze sobą. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, pod koniec dodajemy partiamy cukier cały(...)sobą mieszamy (drewnianą łyżką) do połączenia składników. Ciasto przekładamy na blaszkę 25x25cm(ze spodem wyłożonym papierem do pieczenia). Pieczemy w nagrzanym do 170 stopni piekarniku przez 40 minut. Następnie wyciągamy i odstawiamy na 10 minut, po tym czasie biszkopt wyciągamy do góry nogami na kratkę tak aby odkleić papier. Pozostawiamy do wystudzenia. KREM 500 ml mleka gotujemy, budynie rozpuszczamy

Moje-pitraszenie
CIASTO PINACOLADA – CIASTO Z KOKOSOWYM KREMEM BUDYNIOWYM, ANANASAMI I GALARETKĄ – bez pieczenia 631

Dawno nie było tu żadnego ciacha z ananasami, więc myślę, że pora nadrobić zaległości. Zwłaszcza, że ananasy to takie owoce, które chyba każdemu z nas przywodzą

Ostra na Słodko
MAZUREK "ŚLIWKA W CZEKOLADZIE" NA RAZOWYM SPODZIE 151

łyżeczki proszku do piecznia   jeśli ciasto nie będzie chciało się 'skleić' można dodać 2-3 łyżki wody Z podanych składników zagnieść ciasto, uformować kulę, owinąć ją folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 1,5h. Krem śliwkowo-czekoladowy: ~200g suszonych śliwek, bez pestek ~szklanka wrzącej wody ~dwie czubate łyżeczki kakao ~2-3 łyżki fruktozy / 4-6 łyżek cukru(...)swoje śliwki zalałam wodą ok. 22.00 a zmiksowałam je następnego dnia ok. 14.00. Polewa: ~40g białej czekolady ~1/8szkl. mleka (radzę jednak nie dodawać :)) Piekarnik rozgrzać do 180*C. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na prostokąt o wymiarach nieco większych od formy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie przełożyć na nią ciasto, boki które będą wystawać zawinąć do środka, lekko przycisnąć

chili & sugar
Ciasta na święta 2748

makowa-z-polewa-czekoladowa/ https://mgotuje.pl/blok- czekoladowy-z-bakaliami/ https://mgotuje.pl/ciasto- wisnia-z-makiem/   Propozycje ciast na święta   Linki do przepisów: https://mgotuje.pl/ciasto- prince-polo/ https://mgotuje.pl/bananowa- chmurka/ https://mgotuje.pl/rolada- makowa-z-kremem-cytrynowym/ https://mgotuje.pl/ciasto- jamajka/ https://mgotuje.pl/ciasto- lesny-mech/ https://mgotuje.pl/makowiec- na-kruchym-ciescie/ https://mgotuje.pl

Marta Gotuje
Ucierane ciasto z sezamem 208

Ciasto z sezamem wg zamieszczonego już wcześniej przepisu ucierane ciasto z kakaowym paskiem . Tylko pasek został zmieniony na sezamowy, reszta bez zmian. Zaczynamy od przygotowania warstwy z sezamem.15 dag sezamu10 dag margaryny2 łyżki miodu1/4 szklanki cukru2 łyżki mąki2 białkaRozpuścić margarynę, dodać miód, cukier i sezam, zagotować. Wystudzić, połączyć z mąką i pianą z białek.Ciasto: 5 jajek25 dag margaryny35(...)szklanki gęstej śmietany2 łyżeczki proszku do pieczenia1 opakowanie cukru wanilinowegoDodatkowo:powidła lub krem czekoladowy cukier puder do posypaniaMargarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodawać powoli śmietanę, a następnie partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę, delikatnie połączyć z ciastem.Połowę ciasta rozprowadzić w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować powidłem (użyłam czekopowidła domowej roboty). Wyłożyć warstwę

Praktyczna pl
Ciasto W-Z (WUZETKA) 116

Ciasto które zna chyba każdy, genialne w swojej prostocie i smaku. Delikatny kakaowy biszkopt  przełożony bitą śmietaną z dodatkiem polewy czekoladowej. 6 jajek M 3/4 szklanki pąki pszennej tortowej 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu DO PRZEŁOŻENIA 500 ml. śmietanki kremówki + 50 ml do dekoracji(...)Blaszkę do pieczenia o wymiarach 25/30 cm wyłożyć papierem do pieczenia, Przelać ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i pieczemy ok. 35 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto pozostawić do wystudzenia a najlepiej upiec dzień wcześniej. Śmietankę ubić z cukrem pudrem na gęsty krem. Wystudzony biszkopt kakaowy przekroić na dwa blaty.  Jeden z blatów znów przełożyć

Andzia Pichci
Zebra... 138

domach moich znajomych. I wyrazy uznania dla kogoś, kto przepis stworzył i wzór pasków w cieście stworzył:) Ciasto jest proste, jak wiele ciast z tamtych czasów. Proste, łatwe w przygotowaniu i smaczne, bez dzisiejszych kombinacji i bez kremów:) Piekąc zebrę uatrakcyjniłam ją trochę, by była miła dla oka i by nie była taka szara jak w PRL-u:) Składniki(...)cukier i nadal ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać żółtka, olej, wodę lub oranżadę. Lekko wymieszać. 2,5 szklanki mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sito do ciasta i ponownie lekko i dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na trzy części: do jednej dodać kakao, do drugiej połowę mąki pszennej (tej pozostałej 0,5 szklanki), do trzeciej kilka kropli barwnika

In my kitchen
TORT MIŚ 167

proszkiem do pieczenia i octem. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, a następnie mieszankę z żółtek. Na końcu dodajemy mąkę. Ciasto przelewamy do foremki. Pieczemy 25 min w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy, przekrawamy na 2 blaty. Krem: Cukier zagotowujemy wraz z ¾ szkl. mleka. W ¼ szkl. mleka rozrabiamy budyń, dodajemy do gotującego mleka. Ugotowany budyń studzimy. Masło miksujemy

słodki bratek
Rolada kakaowa z kremem porzeczowym 114

Pyszna w smaku, nie za słodka, lekko kwaskowa za sprawą dżemu porzeczkowego. Polecam nie tylko od okazji, ale i od tak - do kawy :) Wbrew pozorom rolada

Kolorowy Przepisownik
Tarta „tiramisu” z borówkami 117

ciasto: 300 gram mąki, 200 gram zimnego masła, 100 gram cukru pudru, 3 surowe żółtka, skórka otarta z jednej cytryny, krem: 150 ml śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, 2 żółtka, 250 gram serka mascarpone, 600 g borówek amerykańskich Mąkę, pokrojone masło, cukier, żółtka i skórkę włożyć do miksera, szybko zmiksować. Przełożyć na blat lub do miski – zlepić ciasto

królestwo garów