Fantastyczna rolada bezowa to ciasto, obok którego nie można przejść obojętnie. Jest delikatne w smaku mimo, że beza jest słodka, krem, który znajduje się w środku oraz owoce idealnie przełamują tę słodycz. Jeden kawałek to zdecydowanie za mało. Do tej pory robiłam rolady biszkoptowe, ale rolada bezowa w/g mnie jest najlepsza z nich. Idealny deser na weekend lub na małą
To co lubię - gotuję i polecamjest wykwintny w swojej prostocie. Bardzo wilgotny, pachnący świętami. Świetnie komponuje się zarówno z kwaśną żurawiną, jak i słodką bezą lub kremem z czarnego sezamu. Biszkopt z poniższego przepisu to propozycja dla osób, które bardziej cenią sobie ciasta mokre i intensywne w smaku. Dzięki dużej ilości jajek w stosunku do składników suchych, biszkopt makowy jest mocno wilgotny i nie potrzebuje
SmartBake.pllodówki) + 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego + około 2 łyżki drobnego cukru, lub do smaku + odrobina czerwonego barwnika w żelu; Wystarczy - zimne ciasto przekroić horyzontalnie na dwie części, posmarować dolna część dżemem, przykryć goórna częścia, a następnie rozsmarować krem śmietankowy na wierzchu i bokach
Lejdi of the houseFrankfurter Kranz to niemiecka specjalność cukiernicza rodem z Franfurtu. Tort składający się z wielu warstw upieczonych z ciasta biszkoptowego lub piaskowego i maślanej masy, ozdobiony krokantem z orzechów laskowych, włoskich lub migdałów. Warstwy kremu mogą być wzbogacone konfiturą, a góra ozdobiona kandyzowanymi wiśniami. Całość bardzo klasyczna, elegancka i subtelna w smaku. Prezentuje się świetnie i tak samo smakuje. Wprowadziłam małe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!miękkiego masła dodatkowo: 30 g migdałów bez skórek 30 g orzechów laskowych bez skórek Masło zmiksować z marcepanem na gładki krem. Dodać cukier puder, utrzeć do białości. Partiami dodawać przesianą mąkę, miksując na najniższych obrotach miksera. Ciasto przełożyć do woreczka cukierniczego z tylko w kształcie dużej gwiazdki. Wyciskać rozetki (jak z bitej śmietany) na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
Pożeraczka, czyli raz adobrzezimową porą i do koszyka na wiosenny piknik. Przygotowuje się go bez konieczności ubijania piany z białek, jednak, jak każde ciasto ucierane jest obciążony ryzykiem zakalca. Trzeba bardzo dokładnie utrzeć masło na puszysty, lekki i jasny krem. Stopniowo dodawać jajka i przesianą mąkę. Na koniec delikatnie, łyżką lub szpatułką wmieszać do masy bakalie. Składniki nie mogą zimne, należy
cool and mintyDelecta skomponowała bajeczne posypki, które nie zawierają sztucznych barwników. Ich kolory, kształty, smaki pozwalają na niekończącą się zabawę w dekorowanie. Kolejne były babeczki Delecta waniliowe i czekoladowe. Dekorowane zostały kremami na bazie sera Wieluń, który w swoim składzie zawiera jedynie mleko i kultury bakterii, jak również maślanym na bazie masła tej że firmy. Produkty są po prostu fenomenalne i przepyszne(...)dzieci odnośnie picia wody. Tort z niespodzianką wywołał nie lada sensację. Ukryte serce w środku, wypełnione pyszne kremem z sera Wieluń z bitą śmietaną, nutą wanilii i truskawkami spodobało się małym uczestnikom warsztatów. Ciasto przygotowałam używając bazy do babeczek czekoladowych Delecta, dodając do niego banany i czekoladę. Wszystko to i wspólne
Malinowe Pocałunkitego przepisu korzystałam już niejednokrotnie i śmiało mogę Wam go polecić. Bezy są pyszne i doskonale nadaję się do przełożenia kremem. U mnie znikają bez dodatków, ale jak zdążę - robię z nimi lody, różne desery i ciasta. 2 białka (z dużych jajek) 1/2 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 szczypta soli Białka (*) ubić na sztywno
Di gotujeW końcu dzielę się z Wami przepisem na ciasto, które od chyba kilkunastu już lat gości na stole w każde święta. To moje ulubione, ale sama
Kuchnia w czekoladzieJeśli macie dość już poświątecznych ciast, ale nadal za Wami chodzi coś słodkiego, to bardzo polecam ten deserek. Właściwie nazywanie tego kremu deserkiem może nie jest najwłaściwsze. To w pełni wartościowe i sycące danie;) Z powodzeniem zastąpi drugie lub nawet pierwsze śniadanie. W smaku słodkie, ale nie za słodkie. Dużo tutaj zależy od rodzaju banana jak i ilości i świeżości
Mieszam w Garnkuchałwę, dokładnie zmiksować. We wrzątku rozpuścić galaretki, wystudzić. Brzoskwinie posiekać, dodać do galaretki, wymieszać, odstawić, aż będą tężejące. SKŁADANIE: Pierwszy blat ciasta włożyć do blaszki w którym się piekło, nasączyć zalewą z brzoskwiń, położyć na niego 2/3 kremu. Polać tężejącą galaretką, odstawić do całkowitego zastygnięcia. Następnie przykryć drugim plackiem, znów nasączyć, posmarować resztą kremu. Posypać startą czekoladą. Całość schłodzić
Cakes By KejtNigella ucztuje" Nigelli Lawson. Jest tam cały rozdział poświęcony ciastom i torcikom czekoladowym i coś czuję, że wypróbuję je wszystkie :) Ciasto jest naprawdę bardzo czekoladowe z niewielką ilością mąki, bez proszku i sody. Trochę obawiałam się kremu coffee latte na bazie śmietany i białej czekolady ale niepotrzebnie - wyszedł idealnie zwarty i kremowy
Milion Smakówwysypanej mąką tortownicy (boki) i piecz ok. 30-40 minut (aż do suchego patyczka). Podczas pieczenia nie otwieraj piekarnika. Zostaw ciasto w lekko otwartym piekarniku aż do wystudzenia. Krój na blaty dopiero po przestudzeniu. Co do kremów: Pierwszy to prażynka Callebout wymieszana z czekoladą mleczną, druga to bita śmietana. Pod masę cukrową położyłam klasyczny maślany krem. Przed podaniem tort
Wielki apetytzmiksować na gładką masę. Do foremki na cupcake wlać ciasto na dno, dodać po jednej lub dwóch rozmrożonych truskawek i wypełnić ciastem foremki do 3/4 wysokości. Pic w temperaturze 180 C około 20 minut. Ostudzić na kratce. krem: 20 dag rozmrożonych truskawek 200 ml bitej śmietany 3 łyżki cukru pudru Ubić śmietanę prawie na sztywno, dodać cukier, ubijać, wmieszać
Humanistka w kuchnisól +150g jogurtu naturalnego, cynamon Mąkę przesiewamy przez sitko, dodajemy, szczyptę soli, wodę i mieszamy drewnianą łyżką na gładką masę. Ciasto rozwałkowujemy i szklanką wykrawamy kółka. Na środek każdego kładziemy jagody, kawałki pokruszonej czekolady (może być krem czekoladowy) i zlepiamy rogi. Pierogi wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy przez 3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Pierogi kładziemy
Kuchenny Skrawek Nieba