ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:220/367)

Jedzmy polskie jabłka 132

marchewki - 23 września 2014 Misiankowa szarlotka z jabłkami - 17 września 2010 Krem z selera z jabłkami i serem Stilton - 17 listopada 2014 Maślankowe muffiny z jabłkiem - 7 listopada 2010 Crumble jabłkowe – szybki deser na ciepło - 28 stycznia 2014 Wigilijny barszcz z pieczonych buraków - 11 grudnia 2014 Proste ciasto jabłkowo-orzechowe - 4 lutego 2014 Koktajl z jabłka, selera naciowego, ogórka(...)pomarańczy – odchudzająco-antycellulitowy - 11 lutego 2014 Domowy mus jabłkowy z nutą cynamonu - 26 kwietnia 2014 Ciasto cynamonowe z domowym musem jabłkowym - 29 kwietnia 2014 Green smoothie, czyli Zielony koktajl ze szpinakiem, jabłkiem, pomarańczą, bananem i imbirem - 14 maja 2014 Wyśmienity krem z groszku z miętą i jabłkiem wg Magdy Gessler + Domowy bulion warzywny - 24 czerwca 2014   The post

Moja Delicja
BABECZKI CYTRYNOWE Z KREMEM PORZECZKOWO-SEROWYM 141

jajka  125 g cukru laska wanilii  szczypta soli 1/4 litra mleka  75 ml oleju  sok z jednej cytryny plus skóra otarta  Składniki na krem:   100 g konfitury porzeczkowej  50 g mielonego tłustego twarogu  140 g miękkiego masła  2 łyżki cukry pudru  perełki do dekoracji Sposób przyrządzenia: Mąkę przesiać z proszkiem(...)mąkę z proszkiem do pieczenia . Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Porcję ciasta nakładać do papilotek. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 20 min.  Konfiturę podgrzać, przetrzeć przez sito, wystudzić. Wymieszać z twarogiem. Do utartego masła  z cukrem pudrem dodawać po łyżce twarogu cały czas ucierając. Gotowy krem przełożyć do szprycy cukierniczej z końcówką z gwiazdką. Dekorować każde

pieprzny smaczek
Torcik orzechowo-kawowy 163

szklanki) 200 g masła w temp. pokojowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 3 duże jajka 3 łyżki espresso lub mocno zaparzonej kawy 80 g posiekanych orzechów włoskich Bakalland Krem: 500 g serka mascarpone 2 łyżki espresso lub mocno zaparzonej kawy 2 łyżki syropu klonowego lub miodu 2 łyżki cukru pudru listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content(...)patyczek wbity w środek ciasta po wyciągnięciu będzie suchy. Studzimy przez 10 minut w uchylonym piekarniku. Gdy ciasto całkowicie wystygnie obcinamy czubek i kroimy jak tort na dwie części. Mascarpone miksujemy wraz z cukrem pudrem, syropem klonowym i kawą. Przekładamy torcik połową kremu, a drugą połowę rozsmarowujemy na wierzchu. Ozdabiamy połówkami orzechów włoskich. Wpis zawiera lokowanie produktu Post Torcik orzechowo

Poezja smaku
BISZKOPT KAKAOWY 163

Dziś przepis na biszkopt kakaowy idealny do tortów, przełożenia kremem czy owocami. Lekki, puszysty, bardzo dobrze się go kroi.  Składniki: * 5 jajek * 3/4 szklanki cukru * szczypta soli * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 szklanka mąki * 3 łyżki kakao  Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z 1/4 szklanki cukru do białości. Białka ze szczypta soli ubić(...)utarcia grudek cukru. Do ubitych białek dodać utarte żółtka, ostrożnie wymieszać drewnianą łyżką. Wsypać przesianą przez sitko mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, ponownie wymieszać drewnianą łyżką. Ciasto wylać do okrągłej blaszki (u mnie średnica 22cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około 25-30 minut

Zrób to smacznie
Czekoladowe babeczki z kremem bananowym - bezglutenowe 153

Jeśli ktoś jest fanem muffinek to jego podniebienie zostanie mile połechtane. Czekoladowe babeczki są pulchne i mocno kakaowe. Krem bananowy jest bez dodatku cukru - słodycz zapewniają mocno dojrzałe banany.  Doskonały wypiek dla małych łakomczuchów 😊 Składniki na ciasto (na ok. 20 babeczek): 270 g mąki bezglutenowej   200 - 150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 płaskiej łyżeczki sody(...)suchych składników. Całość wymieszać bez zbytniego napowietrzania i przekładać do papilotek do wysokości 2/3. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Po wystudzeniu przygotować i nałożyć krem bananowy. 2 mocno dojrzałe banany 3 łyżki soku z cytryny 250-300 g serka mascarpone 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% Banany zmiksować na gładko z sokiem z cytryny. Dodać mascarpone

Ze smakiem bez glutenu
Marchewkowe muffiny z jagodami Goji, chałwowym kremem i świeżym granatem 276

sparzam, a potem mogę zajadać się nimi bez końca! Do sałatek, jogurtów, kasz, na samo lub do ciasta.  Stąd też pomysł na muffiny. Tradycyjne marchewkowe ciacho zmodyfikowałam dodając do niego jagód Goji i ułożyłam do małych silikonowych foremek. Podałam z kremem chałwowym, świeżymi owocami granatu i świeżą kolendra. Zaskoczyłam chyba samą siebie, bo nim wystawiłam wypieki z pieca - zniknęły

Sajkofanka smaku
Tort czekoladowo truskawkowy 240

dwóch niedużych tortownicach o średnicy 18 cm. Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 (płaskie) łyżki kakao 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 500-600 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietanFixu lub innego utrwalacza do bitej śmietany +truskawki do dekoracji, białe wytrawne wino na poncz(...)serek mascarpone i mieszamy na wolnych obrotach miksera. Na paterze układamy pierwszy spód biszkoptu, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem i nakładamy pierwszą warstwę kremu. Truskawki kroimy na plasterki i układamy na kremie. Powtarzamy z pozostałymi spodami. Nakładamy na tort

Ciastkozercy
Karpatka Najlepsza! 365

przy pieczeniu blatów do karpatki! Ciasto rozprowadź łyżką na dwóch blaszkach wyłożonych pergaminem. Ciasto jest dość rzadkie i takie powinno być. Ciasto pieczemy około 25 minut. Ja ostatnie 10 minut z termoobiegiem. Wyjmujemy studzimy na kratce. SKŁADNIKI NA KREM DO KARPATKI Ja jestem fanką kremu do karpatki bardziej budyniowego niż kremowego i taki właśnie robię. Krem tłusty i kremowy uważam(...)ponownie zagotuj ciągle mieszając. Gotowe! Masę przestudź co 3 minuty ją mieszając, tak aby nie powstał na niej kożuch.  Masę o temperaturze około 35 stopni, wylej na wystudzone ciasto i przykryj górnym blatem (wybrzuszeniami ku górze). Po całkowitym wystudzeniu posyp cukrem pudrem. Ciasto należy przechowywać w lodówce! PYSZNOŚCI! PIĘKNEGO DNIA ŻYCZĘ! Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni!  SMACZNEGO

SMYKWKUCHNI
Deser jaglany z migdałowym spodem i frużeliną wiśniową 58

zalać wodą, odstawić do napęcznienia na 5 min. W misie malaksera umieścić mąkę migdałową, dodać cukier puder, dodać siemię. Zagnieść ciasto, jak na kruche. Ciasto wyłożyć na spód formy, wgnieść w dno, wyrównać. Wstawić do lodówki, na czas przygotowywania kremu. Jak ugotować kaszę jaglaną: Ja zazwyczaj kaszę gotuję na sypko, to znaczy że kasza brana między palce kruszy się

moj przepis na
BIAŁE GANACHE z białej czekolady, z masłem 468

Białe ganache z białej czekolady to pyszny krem do tynkowania tortu. Biały ganache do tortu z masłem nadaje się pod masę cukrową i dekoracje z tej

Słodki Pomysł
Ciasteczka maślane z powidłami,bardzo pyszne, jak z cukierni 103

około 1/2 szklanki powideł śliwkowych cukier puder do oprószenia ciasteczek  Wykonanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na gładki krem, następnie dodajemy żółtka i znowu ucieramy. Mąkę przesiewamy z mąką ziemniaczaną i mieszamy. Z ciast formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, koniec kuli do ucierania  moczymy w mące i delikatnie dociskając robimy wgłębienie w kulce ciasta. Każdą

Sama słodycz i szczypta chili
Tiramisu 591

Kawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru amaretto. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów kakao Krem: 350 g serka mascarpone 700 ml śmietany kremówki 36% 5 żółtek 8 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 6 łyżek mleka Poncz: 400 ml wrzątku 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 80 ml likieru amaretto  50 ml spirytusu 10 ml aromatu migdałowego Wykonanie

Szalona Kuchnia Eweliny
Jaglane gofry z orzechami - bez cukru i glutenu 179

dowolnych zmielonych orzechów olej kokosowy do posmarowania gofrownicy  Przygotowanie: Gofrownicę nagrzewamy. Jajka ubijamy. Dodajemy kawałki banana i miksujemy na gładki krem. Dodajemy mąkę jaglaną i orzechową, ponownie miksujemy. Nagrzaną gofrownicę smarujemy olejem kokosowym. Nakładamy połowę ciasta i zapiekamy około 12/13 minut

Szkrab Je Sam
MUFFINY Z KREMEM JAGODOWYM 151

czasie będzie stawała się rzadsza i w konsystencji będzie przypominała zwarzony krem. Nie należy w tym momencie panikować tylko dalej miksować. Finalnie krem osiągnie gęstą konsystencję. Na koniec dodajemy jagodowe puree. Dekorujemy babeczki. Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach oczywiście z podpisem osoby, która

Słodki Zakątek
Tort czekoladowo malinowy 138

Przepyszny i szybki tort, który skradnie serca każdemu. Czekoladowy krem idealnie komponuję się z malinami oraz delikatnym biszkoptem. Jest to tort, który znika zawsze w 2

Klasyka Gotowania