ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:217/367)

Ciasto pietruszkowe z syropem klonowym i orzechami pekan 167

pietruszki (ok. 450g nieobranej) 75g orzechów pekan (lub włoskich) skórka i sok z jednej pomarańczy Składniki na krem i dekorację: 375g serka mascarpone (może być nawet 500g) 5 łyżek syropu klonowego kilka sztuk orzechów pekan (lub włoskich do dekoracji)  Wykonanie ciasta: Masło rozpuścić z cukrem, syropem klonowym i zostawić by ostygło. Pietruszkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce

Mania Wypiekania
Szarlotka wykwintna 402

jabłek 175 g cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 litra soku jabłkowego krem z 2 szklanek bitej śmietany cynamon mielony kawałki grubo startej czekolady WYKONANIE Z  masła, cukru, mąki, jaj, wanilii i proszku robimy kruche ciasto i wkładamy do lodówki na  1/2 godziny do schłodzenia. Jabłka, obrać i zetrzeć. Z soku jabłkowego, cukru, cukru

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto Milky Way bez pieczenia 178

posmakuje nie tylko dzieciom, ale również, a nawet przede wszystkim dorosłym! Bo kto się oprze kremowi, który jest obłędnie mleczny, dość słodki i jednocześnie taki... delikatny? Całość doskonale się komponuje z miękkimi herbatnikami i kuszącą polewą czekoladową. Koniecznie spróbujcie, a z pewnością ciasto to będziecie często powtarzać, tak jak i ja! (Forma o wymiarach około 20 x 20 cm) Masa

Di gotuje
Rogaliki trzyskładnikowe 191

mnie ochota na coś słodkiego - ale nie za bardzo słodkiego i obowiązkowo szybkiego w przygotowaniu. No i przypomniałam sobie przepis na błyskawiczne wręcz rogaliki :-) trochę schodzi z czekaniem kiedy ciasto się schładza w lodówce, ale za to gotowe ciastka są delikatne, kruche i bardzo dobre... Ja robiłam je z dżemem wiśniowym, ale to co dacie do środka zależy tylko(...)pudrem :-) SKŁADNIKI 3 szklanki mąki pszennej 250 g masła 1 szklanka gęstej śmietany 18% Dodatkowo: 1 białko cukier dżem, krem czekoladowy, jabłko - co tylko chcecie, ważne żeby rogaliki Wam smakowały Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy masło, śmietanę i zagniatamy gładkie ciasto. Wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, dzielimy na 5 - 6 kulek i każdą rozwałkowujemy

Czary - gary w kuchni
Piernikowe brownie z fasoli 84

białek i białka ubij na sztywno. Następnie wrzuć do naczynia wszystkie składniki oprócz ubitych białek. Dokładnie zblenduj wszystko na gładki krem. Na koniec wmieszaj łyżką ubite białka jaj. Gotową masę przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piecz w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku, funkcja góra-dół przez około 40 minut. Smacznego! Jeśli skusisz się na to pyszne ciacho

Natka Pietruszki
Tort urodzinowy dla dziecka 103

ciepłej wodzie. Szklanka to pojemność 250ml. 7 jajek 144 g mąki pszennej (1 szklanka) 1 budyń waniliowy 3/4 szklanki cukru szczypta soli Na około 3 godziny przed pieczeniem ciasta, wyjmuje jajka z lodówki. Okrągłą foremkę do tortu o średnicy 26 cm wyścielam papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiam na 180 stopni z termoobiegiem. W miseczce przesiewam mąkę pszenną oraz budyń(...)wierzchu tortu, a góra nieco się wyrówna pod ciężarem. Kroje go na 3 części. Zobacz także pyszne i efektownie wyglądające ciasto mmalinowe na biszkopcie: Malinowa chmurka na biszkopcie Do nasączenia: Woda truskawkowa np. Żywiec. Warstwa z kremem malinowym: Śmietanka musi być schłodzona w lodówce . 1 litr śmietany 30% 0,5 kg malin świeżych lub mrożonych 2 galaretki malinowe

Ania gotuje
Tarta czekoladowa z czerwonej fasoli 100

Piekarnik rozgrzać do 180 st. Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmielić do momentu, aż połączą się w jedną, zwartą kulkę. Ciastem wyłożyć dno i boki formy do pieczenia. Umieścić w lodówce lub zamrażarce, na czas przygotowywania kremu czekoladowego (20-30 min). Schłodzony spód umieścić w rozgrzanym piekarniku i piec 15-20 min. Krem czekoladowy z czerwonej fasoli

moj przepis na
Rolada bezowa z owocami 106

Fantastyczna rolada bezowa to ciasto, obok którego nie można przejść obojętnie. Jest delikatne w smaku mimo, że beza jest słodka, krem, który znajduje się w środku oraz owoce idealnie przełamują tę słodycz. Jeden kawałek to zdecydowanie za mało. Do tej pory robiłam rolady biszkoptowe, ale rolada bezowa w/g mnie jest najlepsza z nich. Idealny deser na weekend lub na małą

To co lubię - gotuję i polecam
Biszkopt makowy, bardzo wilgotny. 128

jest wykwintny w swojej prostocie. Bardzo wilgotny, pachnący świętami. Świetnie komponuje się zarówno z kwaśną żurawiną, jak i słodką bezą lub kremem z czarnego sezamu. Biszkopt z poniższego przepisu to propozycja dla osób, które bardziej cenią sobie ciasta mokre i intensywne w smaku. Dzięki dużej ilości jajek w stosunku do składników suchych, biszkopt makowy jest mocno wilgotny i nie potrzebuje

SmartBake.pl
Samira ma 9 lat! :) I jeszcze jeden szybki torcik... 181

lodówki) + 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego + około 2 łyżki drobnego cukru, lub do smaku + odrobina czerwonego barwnika w żelu; Wystarczy - zimne ciasto przekroić horyzontalnie na dwie części, posmarować dolna część dżemem, przykryć goórna częścia, a następnie rozsmarować krem śmietankowy na wierzchu i bokach

Lejdi of the house
Frankfurter Kranz. Tort z Frankurtu 306

Frankfurter Kranz to niemiecka specjalność cukiernicza rodem z Franfurtu. Tort składający się z wielu warstw upieczonych z ciasta biszkoptowego lub piaskowego i maślanej masy, ozdobiony krokantem z orzechów laskowych, włoskich lub migdałów. Warstwy kremu mogą być wzbogacone konfiturą, a góra ozdobiona kandyzowanymi wiśniami. Całość bardzo klasyczna, elegancka i subtelna w smaku. Prezentuje się świetnie i tak samo smakuje. Wprowadziłam małe

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasteczka z migdałami i o skrzatach słów kilka 176

miękkiego masła dodatkowo: 30 g migdałów bez skórek 30 g orzechów laskowych bez skórek Masło zmiksować z marcepanem na gładki krem. Dodać cukier puder, utrzeć do białości. Partiami dodawać przesianą mąkę, miksując na najniższych obrotach miksera. Ciasto przełożyć do woreczka cukierniczego z tylko w kształcie dużej gwiazdki. Wyciskać rozetki (jak z bitej śmietany) na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
KEKS 176

zimową porą i do koszyka na wiosenny piknik.  Przygotowuje się go bez konieczności ubijania piany z białek, jednak, jak każde ciasto ucierane jest obciążony ryzykiem zakalca. Trzeba bardzo dokładnie utrzeć masło na puszysty, lekki i jasny krem. Stopniowo dodawać jajka i przesianą mąkę. Na koniec delikatnie, łyżką lub szpatułką wmieszać  do masy bakalie. Składniki nie mogą zimne, należy

cool and minty
Warsztaty z okazji dnia dziecka 170

Delecta skomponowała bajeczne posypki, które nie zawierają sztucznych barwników. Ich kolory, kształty, smaki pozwalają na niekończącą się zabawę w dekorowanie. Kolejne były babeczki Delecta waniliowe i czekoladowe. Dekorowane zostały kremami na bazie sera Wieluń, który w swoim składzie zawiera jedynie mleko i kultury bakterii, jak również maślanym na bazie masła tej że firmy. Produkty są po prostu fenomenalne i przepyszne(...)dzieci odnośnie picia wody. Tort z niespodzianką wywołał nie lada sensację. Ukryte serce w środku, wypełnione pyszne kremem z sera Wieluń z bitą śmietaną, nutą wanilii i truskawkami spodobało się małym uczestnikom warsztatów.                   Ciasto przygotowałam używając bazy do babeczek czekoladowych Delecta, dodając do niego banany i czekoladę. Wszystko to i wspólne

Malinowe Pocałunki
Beziki 183

tego przepisu korzystałam już niejednokrotnie i śmiało mogę Wam go polecić. Bezy są pyszne i doskonale nadaję się do przełożenia kremem. U mnie znikają bez dodatków, ale jak zdążę - robię z nimi lody, różne desery i ciasta.   2 białka (z dużych jajek) 1/2 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 szczypta soli   Białka (*) ubić na sztywno

Di gotuje
Placek przekładany z orzechami na wierzchu 261

W końcu dzielę się z Wami przepisem na ciasto, które od chyba kilkunastu już lat gości na stole w każde święta. To moje ulubione, ale sama

Kuchnia w czekoladzie
Jaglany deser – pyszny krem jaglano-bananowy 180

Jeśli macie dość już poświątecznych ciast, ale nadal za Wami chodzi coś słodkiego, to bardzo polecam ten deserek. Właściwie nazywanie tego kremu deserkiem może nie jest najwłaściwsze. To w pełni wartościowe i sycące danie;) Z powodzeniem zastąpi drugie lub nawet pierwsze śniadanie. W smaku słodkie, ale nie za słodkie. Dużo tutaj zależy od rodzaju banana jak i ilości i świeżości

Mieszam w Garnku
Chałwowiec z brzoskwiniami 198

chałwę, dokładnie zmiksować. We wrzątku rozpuścić galaretki, wystudzić. Brzoskwinie posiekać, dodać do galaretki, wymieszać, odstawić, aż będą tężejące. SKŁADANIE: Pierwszy blat ciasta włożyć do blaszki w którym się piekło, nasączyć zalewą z brzoskwiń, położyć na niego 2/3 kremu. Polać tężejącą galaretką, odstawić do całkowitego zastygnięcia. Następnie przykryć drugim plackiem, znów nasączyć, posmarować resztą kremu. Posypać startą czekoladą. Całość schłodzić

Cakes By Kejt
Ciasto czekoladowe z kremem coffee latte 112

Nigella ucztuje" Nigelli Lawson. Jest tam cały rozdział poświęcony ciastom i torcikom czekoladowym i coś czuję, że wypróbuję je wszystkie :) Ciasto jest naprawdę bardzo czekoladowe z niewielką ilością mąki, bez proszku i sody. Trochę obawiałam się kremu coffee latte na bazie śmietany i białej czekolady ale niepotrzebnie - wyszedł idealnie zwarty i kremowy

Milion Smaków
Tort Monster High 154

wysypanej mąką tortownicy (boki) i piecz ok. 30-40 minut (aż do suchego patyczka). Podczas pieczenia nie otwieraj piekarnika. Zostaw ciasto w lekko otwartym piekarniku aż do wystudzenia. Krój na blaty dopiero po przestudzeniu. Co do kremów: Pierwszy to prażynka Callebout  wymieszana z czekoladą mleczną, druga to bita śmietana. Pod masę cukrową położyłam klasyczny maślany krem. Przed podaniem tort

Wielki apetyt
Cupcake czekoladowo-truskawkowe 188

zmiksować na gładką masę. Do foremki na cupcake wlać ciasto na dno, dodać po jednej lub dwóch rozmrożonych truskawek i wypełnić ciastem foremki do 3/4 wysokości. Pic w temperaturze 180 C około 20 minut. Ostudzić na kratce.  krem: 20 dag rozmrożonych truskawek 200 ml bitej śmietany 3 łyżki cukru pudru Ubić śmietanę prawie na sztywno, dodać cukier, ubijać, wmieszać

Humanistka w kuchni