ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:129/367)

TORT FASOLOWY PRZEDŁADANY KREMEM PROTEINOWO ORZECHOWYM 92

przed gotowaniem 250 g - kakao ½ szklanki (60 g) - jaja 4 szt. - banan 5 szt. - rodzynki 140 g - proszek do pieczenia 1 łyżeczka - 1 szklanka wody - soda oczyszczona ½ łyżeczki KREM: - serek homogenizowany naturalny (400 g) - masło orzechowe (200 g) - odżywka białkowa (100 g) Wykonanie: Namoczoną przez noc fasole gotujemy. Rodzynki zalewamy wrzącą wodą. Blendujemy przestudzoną fasole z bananem jajami i namoczonymi(...)masy i dalej blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.  Masę dzielimy na 2 części i pieczemy osobno. Pieczemy ok. 30 min w 180 stopniach C. Upieczone ciasta kroimy na pół. Krem: Wszystkie składniki mieszamy razem, krem odstawiamy do lodówki na ok. 1h. Wystudzone placki przekładamy kremem. Całość wstawiamy do lodówki na 1 dzień

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
rolada śmietankowa z truskawkami bez pieczenia 68

składniki : 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 30% 1 -2 łyżki cukru pudru ok. 200 g biszkoptów podłużnych ok. 11 szt. truskawek 250 ml

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka kawowe z bazylią i kremem truskawkowym 206

Kruche, orkiszowe ciasteczka pachnące kawą i ziołami, z soczystymi owocami w śmietankowym kremie. Idealnie smakują z filiżanką świeżo zaparzonej kawy. Kawa zbożowa z błonnikiem będąca doskonałym

Smaczna Pyza
Ciasto banoffee (lekko odchudzony przepis) 164

banany. 5. Śmietanę ubijamy z dodatkiem śmietan-fixu. Ubitą śmietanę układamy na wierzchu ciasta. 6. Ciasto chłodzimy przez kilka godzin, aby smaki się połączyły, a ciastka namokły kremem. 7. Przed podaniem posypujemy ciasto kakaem. Moje ślinianki mocniej pracują, kiedy dodaję ten wpis. Mam nadzieję, że na Was też wywarł podobne wrażenie i niedługo spróbujecie tego przepysznego ciasta. Dajcie znać

two broke sisters
ORKISZOWA ROLADA BISZKOPTOWA Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI 226

mące orkiszowej. Powstała na bazie rolady jabłkowej, która jest równie smaczna i delikatna jak mgiełka. Polecam obydwie, idealne na letnie, ciepłe dni do kawki ale nie tylko... Ciasto bardzo dietetyczne, bez żadnych kremów, tylko owoce i biszkopt. Dodatkowo bardzo szybkie przygotowanie i rewelacyjny smak- ciasto baaardzo godne polecenia. :-)Składniki na biszkopt:- 5 jajek (wielkość "M"), osobno białka i żółtka- 150g

Smaczne Zdrowe
prosta czekoladowa tarta z truskawkami 252

Następnie schłodzone ciasto, podsypujemy mąką i rozwałkowujemy. Przekładamy do natłuszczonej foremki o średnicy 27 cm. Nakłuwamy widelcem, przykrywamy papierem i obciążamy np. suchą fasolą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 15 min. a następnie usuwamy papier z fasolą i pieczemy jeszcze 5 min. składniki na krem czekoladowy: 500 ml mleka 100 g czekolady gorzkiej 2 żółtka(...)czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy ze śmietanką. Z truskawek usuwamy szypułki, myjemy, osuszamy i kroimy na talarki. Gotową, gorącą masę wykładamy na upieczone ciasto, równo rozsmarowujemy. Na kremie układamy truskawki. Całość polewamy delikatnymi strużkami roztopionej czekolady

Domowy Smak Jedzenia
CIASTO ,,SKRYTA PERSYMONA'' 111

Ciasto ,,Skryta Persymona'' to obłędnie pyszne ciasto biszkoptowe, o delikatnym, wyjątkowym smaku, z kremem mascarpone i galaretką skrywającą persymonę. Do powstania tego ciasta zainspirował mnie przepis na ciasto jamajka. A, że uwielbiam persymonę (kaki), to postanowiłam wykorzystać ten właśnie owoc. Pozmieniałam co nieco w przepisie jamajka i tak oto powstał przepis na biszkoptowe ciasto ,,skryta persymona''. Ciasto jest przepyszne! Gorąco

RITA food channel
Domowa kostka malinowa – homemade raspberry cube recipe 92

English version is available below. Jeśli lubicie nieco kwaśne smaki, polecam to ciasto. Przepis wymyśliła moja Mama. Polecam!!! Składniki na ciasto: 5 jaj 250 g margaryny 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao   Wykonanie: Tłuszcz ucierać z cukrem dodając po jednym jajku. Mąkę połączyć z proszkiem i kakao, przesiać przez sitko(...)gotowanej wody. Odstawić do ostygnięcia.   Dodatkowo: Maliny (ok. 500 g), mogą być mrożone 3 galaretki malinowe Galaretki rozpuścić w 4 ½ szklanki wody   Przełożenie ciasta: Ciasto kakaowe + nasączyć „ponczem” + krem + maliny + tężejąca galaretka Smacznego!!! If you like slightly acidic flavours, I recommend this cake. The recipe came up to my Mother. I recommend it   Ingredients for cake

Przepisy Babci
Przekładaniec z wiśniami 128

cukru ½ szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Piana: 6 białek 1 szklanka drobnego cukru Kisiel wiśniowy Krem: ½l mleka 2 budynie wiśniowe ½ szklanki cukru 2 żółtka 300g   masła Dodatkowo: 2x czekolada mleczna 100ml śmietanki 30% Sposób przygotowania Ciasto z wiśniami: Składniki na kruche ciasto siekamy, a następnie szybko łączymy. Dzielimy na 3 części i schładzamy. Następnie wałkujemy(...)cukrem. W drugiej połowie mieszamy żółtka oraz proszek budyniowy. Wlewamy na gotujące mleko. Zagotowujemy. Przestudzony budyń dodajemy stopniowo do ucieranego masła. Przełożenie: Placek z wiśniami - krem - biszkopt - krem- placek z wiśniami i ciastem na wierzchu- polewa (ja użyłam czekolady deserowej i niestety była zbyt gorzka, więc osłodziłam ją cukrem pudrem- Wam polecam użyć po prostu mlecznej

Kuchnia w czekoladzie
Krówka bez pieczenia 66

Szybkie, mało pracochłonne ciasto bez pieczenia z kremem budyniowym na herbatnikach. Składniki 350 g herbatników masa kajmakowa 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 żółtko litr mleka 6 łyżek cukru kostka masła dowolne orzechy do posypania ciasta – ja mam fistaszki Przygotowanie Na blachę wykładamy warstwę herbatników. Smarujemy połową masy kajmakowej, przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Gotujemy budyń

Wasze Przepisy
Tort gruszkowo kajmakowy 136

części. Krem kajmakowy 1 puszka (ok 400 gram)masy kajmakowej (zwanej też toffi, dulce de leche lub masą krówkową) 500 g mascarpone 200 ml śmietany kremówki Wszystkie produkty powinny być schłodzone. Wszystko razem zmiksować na gęsty jedwabisty i stabilny krem. Do nasączenia biszkoptu użyłam 3 kieliszki wódki  1/2 szklanki syropu gruszkowego  kilka kropel ekstraktu migdałowego Krem migdałowy(...)temperaturze 170 stopni około 10 minut. Obracając w miarę potrzeb. Wystudzić - szybko twardnieją. Pierwszą część biszkoptu ułożyć na paterze. Nasączyć delikatnie i wyłożyć część kremu. Na krem położyć część gruszek i delikatnie wcisnąć w ciasto. Następnie kolejna część biszkoptu - nasączyć, wyłożyć część kremu, na to gruszki. Ostatnią część biszkoptu też nasączyć. Tort dokładnie wysmarować pozostałym kremem, wierzch i boki

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Malinowe ciasto z samych żóltek 168

Zastanawiacie się czasem co przygotować ze 'zbędnych' żółtek? Przecież nie można jeść ciągle faworków czy kruchego ciasta. No i tiramisu też z czasem może się przejeść

Słodkie Przyjemności
Tort maślano migdałowy 306

Obiecałam, że z biszkoptu, który piekłam – „coś na blogu się pojawi”. Zgodnie z obietnicą – tort maślano migdałowy. Ponieważ nie każdy lubi kremy na bazie surowych

mojewypiekiinietylko
Prinzregenttorte - tort księcia regenta - słodki tort bez cukru 513

jajek L 150 g ksylitolu/cukru 200 g mąki orkiszowej jasnej 5 łyżek zimnej wody 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli 1/2 laski wanilii Składniki na krem: 300 ml mleka 200 ml szampana 1 op. budyniu waniliowego 250 g masła 30 g ksylitolu/cukru 1 łyżka ksylitolu/cukru Dodatkowo:  1 słoik dżemu malinowego bez pestek lub truskawkowego(...)czekolady 70 ml śmietany kremówki Wykonanie: obie mąki i ksylitol wymieszać ze szczyptą soli i zagnieść z pokrojonym na małe kawałeczki zimnym masłem, aż składniki połączą się w jednolite ciasto. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Piec w 200`C około 15 minut do zrumienienia mleko zagotować z cukrem. Proszek budyniowy wymieszać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort czekoladowy z malinami 67

KREM CZEKOLADOWY: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej (na garnku z gotującą się wodą postaw miskę a w niej czekoladę, rozpuszczaj mieszając od czasu do czasu). Po rozpuszczeniu nieco przestudź czekoladę. Do miski dodaj śmietanę 26%, mascarpone i cukier. Miksuj całość aż krem się ubije, około 7-9 minut. Na koniec dodaj rozpuszczoną czekoladę i całość wymieszaj. SKŁADANIE TORTU: Przekrój ciasto(...)paterze na której podasz tort połóż dolny blat, na nim rozsmaruj połowę kremu a następnie 1/3 frużeliny. Połóż drugi blat na dodatkach i powtórz czynności – krem i frużelina. Z porcji w przepisie powinno Ci zostać trochę frużeliny, możesz ją zjeść lub dodać jej więcej do ciasta  Górę tortu udekoruj świeżymi malinami. Przed podaniem konieczne będzie schłodzenie ciasta, wstaw tort

nietylkopasta.pl