ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:137/367)

PYSZNE CIASTO "AFRODYTA"Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 376

Dzisiaj przepis na coś słodkiego :).Ciasto jest proste i bardzo smakuje nam wszystkim.Dwa biszkopty przełozone musem z owoców i kremem pycha ;). SKŁADNIKI Biszkopt ciemny: 6 jajek szklanka mąki 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia   2 łyżki kakao Biszkopt jasny: 3 jajka 1/2 szklanki mąki łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia Mus truskawkowy 500g(...)zagotowujemy,następnie wsypujemy galaretki mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Teraz najważniejsza rzecz składanie ciasta :). Ciemny biszkopt przekrawamy na dwa blaty. Na jeden z blatów ciasta wylewamy tężejący mus truskawkowy ,przykrywamy białym biszkoptem,na biszkopt wykładamy krem i przykrywamy ciemnym biszkoptem.Całość można polać polewą lub jakimś lukrem według uznania,ja posypałam tylko cukrem pudrem. Ciasto jest trochę pracochłonne

Mała w garnku miesza
Tiramisu + film 209

płaskim talerzu. Na biszkoptach rozprowadzamy jedną część kremu i całość posypujemy cienką warstwą kakao. Nastepnie w kawie namaczamy drugą połowę biszkoptów i układamy je na wierzchu ciasta. Na biszkoptach dokładnie rozsmarowujemy resztę kremu. Tiramisu wstawiamy na kilka godzin lub na całą noc do lodówki. Przed podaniem posypujemy po wierzchu kakao.   Artykuł Tiramisu + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Tarta migdałowo — waniliowa 224

Ciasto szybkie i proste. Wyobraźmy sobie sytuację, w której nic nie planujemy na wieczór, ale w ciągu dnia znajomi zapowiadają się z wizytą. Warto jednak zabłysnąć kulinarnym talentem. Tarta będzie idealna, a jeszcze lepsza tarta z migdałową nutą z delikatnym, puszystym kremem waniliowym. Lepsze od tego będzie jedynie dodanie na sam koniec owoców :). Nowy post Tarta migdałowo — waniliowa pojawił się

Wypieki i Rumieńce
Rewelacyjne Ciasto "Pijak" 1129

smakowite ciasto. Polecam. Ciasto "Pijak" - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 2 /3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżk a mąki tortowej 1 łyżeczk a proszku do pieczenia cuk ier waniliow y ( 16 g) Warstwa Makowo-Kokosowa: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki suchego maku 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 5 żółtek 3/4 szklanki(...)będzie gotowy zdejmujemy z ognia i całkowicie studzimy. Masło ucieramy na białą, puszystą masę i powoli (po jednej łyżce) dodajemy budyń. Biszkopt smarujemy dżemem, na niego wykładamy ciasto makowo-kokosowe i rozprowadzamy krem. 50 ml wódki mieszamy z 50 ml mleka. Biszkopty moczymy w alkoholu, a następnie układamy na masie (możemy użyć samej wódki - bez mleka, wtedy oczywiście posmak alkoholu

Słodka Strona
Ciasto pijak 258

Składniki: biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 3/4 szklanki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 1 budyń waniliowy + 1,5 szklanki mleka 1 … Czytaj dalej Ciasto pijak

czarrna od kuchni
Tort lawendowy 529

znalazłam suszone kwiatki lawendy, które można wykorzystać do przygotowania różnych potraw. W mojej głowie od razu pojawił się jednak pomysł na ciasto. I to ciasto nie byle jakie! Przedstawiam Wam dziś biszkoptowy tort ombre z kremem śmietankowym i borówkami. Do tego dekoracja z kwiatów lawendy! Możecie mi wierzyć, zapach przy wysypaniu na stół zawartości woreczka z lawendą jest obłędny. Czułam(...)całkowitego wymieszania. Krem przykrywamy i wkładamy do lodówki. Borówki myjemy dokładanie i odkładamy na ściereczkę, żeby wyschły. Na pierwszy blat nakładamy cienką warstwę kremu i przykrywamy o ton jaśniejszym kolorem. Powtarzamy ze wszystkimi spodami. Gotowe ciasto można wyrównać ostrym nożem, ja jednak wolę go nie obcinać, a nierówności zakryć kremem. Kiedy cały tort jest już pokryty kremem śmietanowym łatwo możemy

Ciastkozercy
Babeczki z kremem bardzo nietypowym 288

sklepu w celu zakupienia produktów niezbędnych do przygotowania ciastka z marzeń. Zdecydowałam się na muffiny, bo po pierwsze miałam już w planie większe ciasto zupełnie innego typu, a po drugie bardzo chciałam wypróbować krem od Cukrowej Wróżki. Nie lubię kremów maślanych, ale wyczytałam, że ten wcale jak maślany nie smakuje. Poza tym strasznie zaintrygował mnie dodatek mąki(...)babeczki wzięłam ze Złotej księgi czekolady i muszę przyznać, że nie do końca mnie zadowoliły. Ciasto przed upieczeniem jest bardzo gęste, raczej jak na ciasteczka. Po upieczeniu babeczki są dość ciężkie, suchawe, ale też mocno kakaowe i na swój sposób smaczne. Dodatek kremu lub na przykład bitej śmietany uważam za niezbędny.Mimo wszystko jestem z nich dumna - to moje pierwsze

Pożeraczka, czyli raz adobrze
ciasto Góra lodowa (z mlekiem w proszku) 2323

słonecznego dnia :-) Dziś przychodzę do Was z bardzo fajnym ciastem, które łączy w sobie te cechy, które najbardziej lubię: pięknie wygląda, jest łatwe w wykonaniu, jest pyszne i ma mleko w proszku, które uwielbiam :-) Ciasto dodatkowo ma świetną nazwę-góra lodowa. W przekroju faktycznie przypomina górę lodową. Polecam Wam to ciasto, jest wspaniałe i przepięknie prezentuje się na stole. SKŁADNIKI(...)Pierwszy blat biszkoptu ponczujemy i dajemy połowę kremu. Przykrywamy drugim blatem, ponczujemy i nakładamy drugą połowę kremu. Następnie układamy połówki biszkoptów cieciem do dołu tak by stały pionowo. Następnie wylewamy naprzemiennie masy z mlekiem w proszku, wyrównujemy, możemy lekko uderzyć blaszką o blat żeby masy wpłynęły w szczeliny pomiędzy biszkoptami. I gotowe :-) Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ptysie z kremem rabarbarowym 200

polecam wam zrobić ptysie z kremem rabarbarowym. Krem jest delikatny, orzeźwiający o lekko kwaskowym smaku. Do kremu najlepiej użyć mocno czerwonego rabarbaru wtedy kolor kremu będzie bardziej różowy. Ja niestety nie mam takiej odmiany. Składniki: Ciasto na ptysie: 250 ml wody 125 g masła 1 szkl mąki pszennej 4 jajka Krem rabarbarowy: 700 g rabarbaru 200 g cukru 1 mała(...)Masę przekładamy do szprycy z końcówką gwiazdki i na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyciskamy szprycą z ciasta okrągłe kształty. Robimy spore odstępy, bo ptysie znacznie urosną. Pieczemy około 20-25 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu studzimy na metalowej kratce. Krem rabarbarowy: Rabarbar pokroić w małą kostkę, zasypać cukrem. Dodać sok z cytryny i startą skórkę. Odłożyć na około

Ala piecze i gotuje
Babeczki leśny mech 169

sztuk) : Babeczki : szklanka mąki pszennej tortowej  3/4 szklanki cukru  3/4 szklanki oleju  2 jajka 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 230 gramów szpinaku rozmrożonego i rozdrobnionego Krem:  500 ml śmietanki kremówki  1 śmietan-fix konfitura jagodowa /1 łyżka cukru pudru + 1 cukier wanilinowy Przygotowanie: Babeczki: Jajka zmiksować z cukrem, stopniowo dodawać olej cały czas(...)przez ok. 30 minut. Ostudzić i ściąć góry  babeczek, pokruszyć. Krem: Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodać śmietan-fix, 2 łyżki konfitury, lub cukry. Krem wyłożyć na babeczki, obsypać pokruszonym ciastem. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Babka z buraków czerwonych z kremem czekoladowym 180

łyżeczki kakao 2-3 łyżki cukru Wykonanie: Całe jajka ubijam z cukrem na puszysty krem, dodaję olej, potem mąkę wymieszaną  z proszkiem do pieczenia. Wsypuję otręby oraz przyprawy, a  na końcu dodaję starte buraki. Formę z kominkiem smaruję tłuszczem i posypuję otrębami. Wykładam ciasto do formy i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury(...)Wyjmuję i studzę. Zimne wyjmuję z formy.  Śmietanę mieszam z kakao za pomocą łyżki, dodaję cukier do smaku i gotowe. Kremem można posmarować całą babkę po wierzchu, lub osobno nałożyć na talerzyk przy cieście

Ciasteczkowy Potwór
MONTE – CIASTO MEGA CZEKOLADOWE Z SERKAMI MONTE 514

spokoju! Przepis miał być opublikowany dopiero za 2-3 tygodnie, ale prosiliście w komentarzach, wiadomościach prywatnych, a nawet osobiście – więc uległam! I oto jest! Jedno z najlepszych ciast , jakie udało mi się samej samiuteńkiej wymyślić! I po raz kolejny potwierdziło się , że najlepsze przepisy przychodzą mi do głowy spontanicznie i przez przypadek! Monte – te serki znajdą chyba wszyscy(...)serków Monte i tak lubianego przeze mnie mleka w proszku. Całość wyszła obłędna! Krem absolutnie nie jest za słodki … nie jest też tortowy – jest za to niezwykle delikatny i fantastycznie komponuje się z biszkoptem. Kokos nie tylko pięknie zdobi, ale sprawia też , że ciasto pięknie pachnie i z całą pewnością znajdzie wielu wielbicieli! Gwarantuję , że każdy z przyjemnością

Ostra na Słodko
Lemon curd - krem cytrynowy 172

Bardzo smaczny, gęsty krem o intensywnym, cytrynowym smaku. Idealny jako nadzienie do tart, babeczek, do przekładania ciast i ciasteczek, ale także do naleśników, gofrów i podjadania prosto ze słoika :) Składniki (na mały słoiczek ok. 200 g): skórka otarta z połowy cytryny (dokładnie umytej i sparzonej) 60 ml soku z cytryny (1,5 cytryny) 3 żółtka 6 łyżek cukru

Domowa Cookierenka Agi
Fale Dunaju z galaretką 546

pokojowej ucieramy, dodajemy po łyżce zimnego budyniu i miksujemy na małych obrotach.4. Na ciasto wylewamy tężącą galaretkę, wstawiamy do lodówki, aby mocno stężała. Na galaretkę wykładamy krem i wierzch posypujemy tartą czekoladą. Ciasto odstawiamy w chłodne miejsce.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Jesienne babeczki z jeżami 275

 Ostatnio robiąc porządki w jednej z szafek znalazłam nieodpakowaną paczkę marcepanu - z niego właśnie powstały dzisiejsze jeże. Dekorację przy odrobinie dobrych chęci można zrobić także

Ciastkozercy