ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:144/367)

WYNIKI KONKURSU Z OKAZJI 1 URODZIN BLOGA 119

book -  Klik Joanna  .   Pozostałe zgłoszenia :  Tiramisu truskawkowe od Pani Katarzyny . Sernik biały Michałek od Pani Ani .        Korzenne  ciasto  z  powidłami śliwkowymi i kremem dyniowym od Pani Hanny .   Kostka królowej od pani Justyny .  Kora orzechowa od Pani Teresy . Torcik kokosowo truskawkowy od Pani Joli .    Racuchy kokosowe

Sama słodycz i szczypta chili
Poziomkowo-śmietankowy torcik z truskawkami 187

owocami zatopionymi w pysznym kremie. Ale czy, aby na pewno przygotowanie ciasta czy tortu wymaga od nas, aż tak dużego wysiłku? Nie. Są takie ciasta, które możemy przygotować dosłownie w kilka chwil, bez dużego nakładu pracy. Zapraszam na spróbowanie mojej poziomkowo-śmietankowej propozycji. Poziomkowy spół, pyszny śmietankowy, delikatny krem, a do tego soczyste truskawki... Czy może być coś lepszego? Oceńcie

Słodkie okruszki
CIASTO KOKOSOWE Z KREMEM BANANOWYM 3618

moim domu i mama dodała go do listy tych swoich ulubionych ( zaraz po Cytrynowcu i Serowym Cappuccino ). Delikatny, puszysty biszkopt przełożony fantastycznym, bananowym kremem i obsypany prażonym kokosem. Smak przywodzi na myśl najlepsze egzotyczne wakacje! Ciasto jest tak delikatne i puszyste, że rozpływa się w ustach. Jest idealnym pomysłem na rodzinne imprezy i do popołudniowej kawki. Świetnie sprawdzi się też

Ostra na Słodko
Ciasto kajmakowo-czekoladowe bez pieczenia. 139

Jest to banalne w przygotowaniu, przepyszne ciasto. Banalne, bo robione z herbatników, gotowej masy kajmakowej z puszki i gotowego kremu z torebki. Idealne dla zapracowanych, leniwych :) i niedoświadczonych! Sceptycznie do niego podeszłam, a okazało się, że rodzinka była zachwycona. Okazuje się, że nie trzeba godzinami stać "przy garach", wystarczy 10 minut i pyszne ciacho gotowe! Polecam!!! Składniki na ciasto kajmakowo(...)herbatników. Przygotowujemy masę czekoladową zgodnie z instrukcją na opakowaniu, połowę masy przekładamy na herbatniki i równomiernie ją rozprowadzamy. Układamy kolejną warstwę herbatników i resztę kremu. Wierzch oprószamy kakao (ja dałam niesłodzone, by zrównoważyć słodycz ciasta). Do reszty masy kajmakowej dodajemy 2-3 łyżki wrzątku, dokładnie mieszamy i polewamy nią ciasto tworząc stróżki słodkiej masy. Pozostawiamy ciasto na około

Rozpustne gotowanie
Czekoladowy brzoskwiniowiec 81

pyszne, wilgotne, podzielne ciacho – idealne gdy spodziewamy się gości (chociaż jestem pewna, że niejedna rodzina poradziłaby sobie z blaszką takiego ciasta, bez dodatkowej pomocy z zewnątrz ;)). Dwa biszkoptowe, czekoladowe blaty, przełożne brzoskwiniami i pysznym, śmietankowo-brzoskwiniowym kremem, oblane polewą czekoladową. W elemencie ozdoby bita śmietana oraz czekolada w postaci eleganckich zdobień, które wyjątkowo łatwo sami wykonacie- a efekt końcowy będzie(...)KREM: Galaretkę rozpuszczamy w 150 ml. gorącej, przegotowanej wody. Odstawiamy na chwilę do przestygnięcia. Pozostałe składniki kremu umieszczamy w misce i miksujemy, aż nie będzie żadnych grudek, a masa zgęstnieje. Pod koniec miksowania dodajemy galaretkę. Kończymy miksować w momencie gdy połączy się ona z resztą składników tworząc jednolity krem. Krem wykładamy na przełożony brzoskwiniami biszkopt. Delikatnie wyrównujemy. Na krem kładziemy

Domowe Torty
Ciasto parzone i mini ptysie 124

musi być z poprzednim jajem bardzo dobrze zmiksowane. Na blachę wyłożoną papierem wykładamy jedną warstwę ciasta przy użyciu rękawa cukierniczego i tylki (gwiazdka).  Pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach C. Dobrze wypieczone - będą chrupiące. Studzimy na kratce. Wystudzone mini ptysie nadziałam gotowymi kremami, jakie ostatnio testowałam.  Są to kremy marki Lauretta . Kremy są w gotowych do użycia(...)masz drygu do przygotowywania kremów, albo po prostu brakuje Ci czasu, masz uczepione dziecko u nogi, brak Ci sił, czy energii, a goście jadą - to rewelacyjne rozwiązanie! Kremy wspaniale komponują się z ciastem parzonym, a efekt jest naprawdę powalający.  Wystarczy je przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i macie słodkości jak z najlepszej cukierni. Polecam! :) Wioleta Gargula

MamaOskarka
Śmietankowy tort z owocami lata 641

pierwszy blat. Na nim układamy dość ciasno truskawki (zwężającym się końcem do góry). Luki między nimi dokładnie wypełniamy połową kremu (najłatwiej zrobić to szprycą, wciskając krem między owoce), wierzch wyrównujemy. Układamy drugi blat ciasta, nasączamy go pozostałym pączem, znów wykładamy truskawki i resztę kremu. Przykrywamy trzecim blatem. Odstawiamy do lodówki na minimum 2-3 godz., ale można również na dłużej(...)najmniejszej ilości wody (ok. 1/3szkl.), studzimy. Kremówkę, mascarpone i cukier puder miksujemy na sztywno, dodajemy żelatynę, całość łączymy mieszając szpatułką lub mikserem na niewielkich obrotach. Tort równomiernie obkładamy kremem, zostawiając trochę do dekoracji, wyrównujemy. Całość dekorujemy fantazyjnie pokrojonymi truskawkami oraz borówkami. Ja ułożyłam na torcie również napis i wzory z czekolady, które przygotowałam w dniu pieczenia biszkoptu. Tort wstawiamy

Ratunku obiad
Strzępiaki 160

niesmak - po tych sklepowych. Zawsze z jakimś przesłodzonym kremem budyniowym zapewne nic nie mającego wspólnego z budyniem i owocami, które zostały zepsute jakąś ohydną glazurą.Stwierdziłam, że moje muszą być inne, aby nie kojarzyły mi się z tymi kupowanymi. I tak powstały Strzępiaki mojego pomysłu. Smakują naprawdę rewelacyjnie.StrzępiakiKruche ciasto:2 szklanki mąki1/2 kostki masła 82% +1 jajko(...)nieco przestudzić. Wymieszaj i znowu stopniowo dodawaj do ubijanego kremu.Gdy krem uzyska odpowiednio gładką konsystencję, włóż go do lodówki do stężenia.Wykonanie babeczek:przygotowane kruche spody1 bananprzygotowany krem czekoladowyprażony amarantusDo przestudzonego kruchego ciasta nakładaj małe kawałki bananów, lekko dociskając do spodu.Krem wyjmij z lodówki i partiami przekładaj do rękawa cukierniczego z gwiaździstą tylką. Wyciskaj na babeczki zaczynając od zewnętrznej strony

Eat Shrimps
Tarta malinwo-cytrynowa z białą czekoladą 105

kwaśnego (a wcale nie będzie, tak gwarantowała autorka przepisu i tak w rzeczywistości było, ale jeśli się obawiasz...) zamiast kremu cytrynowego zrób waniliowy, tarta też będzie wyśmienita! 'tarta malinowo-cytrynowa z białą czekoladą' Składniki (na tartę 22-23cm): * ciasto: - 1 1/4 szklanki mąki - 1/3 szklanki cukru pudru - szczypta soli - 100g miękkiego masła - 1 żółtko - 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (albo(...)połączenia. Dodać cukier i sok z cytryny i utrzeć na puszystą masę. Dodać śmietankę i miksować jeszcze 5-10 minut. Tartę napełnić kremem i wstawić do piekarnika (180°C) i piec 20min, do momentu, kiedy środek ciasta będzie lekko drżący a brzegi będą miał konsystencje stałą. Ostudzić. Polewa malinowa: Do garnuszka wlać tylko tyle wody, aby jedynie przykryła dno. Włożyć

CookYourself
Wafle z kremem kajmakowym 111

Wafle z kremem z mleka skondensowanego. Lubicie wafle, takie z kremem, przekładane? Wafle z kremem zawsze kojarzą mi się z babcią, która robiła najlepsze przekładane wafle

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mazurek wielkanocny z powidłami i kremem orzechowym 194

wyjęciu ciasta z lodówki rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Na ciasto kładziemy kuleczki ceramiczne i wkładamy do piekarnika na około 30 minut do zrumienienia. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. 3 W międzyczasie przygotowujemy krem - mascarpone rozcieramy mikserem, a następnie dodajemy do niego masło orzechowe i cukier puder. Delikatnie miksujemy do połączenia się składników. 4 Na ostudzony spód ciasta wykładamy powidła śliwkowe(...)następnie masę orzechową. 5 Całość ozdabiamy jajeczkami i bukszpanem. 6 Ostawiamy na jakiś czas, aby powidła wsiąknęły w ciasto. *wpis powstał we współpracy ze sklepem online Bazylia.pl Artykuł Mazurek wielkanocny z powidłami i kremem orzechowym pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Słomki ptysiowe 171

przynosiła mi takie ptysiowe paluszki obsypane cukrem. Razem z siostrą zajadałyśmy się nimi w ogromnych ilościach. Słomki robione są z ciasta parzonego. Ja skorzystałam z przepisu na ciasto parzone z eklerków z kremem budyniowym , które jakiś czas temu pojawiły się na blogu. Najlepiej smakują z rozpuszczoną czekoladą lub sosem karmelowym. Choć na sucho też są pyszne. Polecam!   Składniki

Nastoletnie Wypiekanie
Marelnka 147

moją ulubioną stefankę, a placki są cieńsze i jest ich 6, cienko przełożone kremem, najlepiej smakują gdy postoją kilka dni i się przegryzą. Co tu dużo pisać cienkie miodowe placki, krem budyniowy z kajmakiem i obowiązkowo polewa czekoladowa czynią z tego ciasta fantastyczny deser, nie tylko na specjalne okazje.  Ciasto miodowe (na blaszkę 23x33 cm): 160 g masła(...)miksera do białości. Następnie dodajemy do niego po łyżce ostudzonego budyniu i kajmaku i miksujemy do wyczerpania składników i uzyskania jednolitego kremu. Gotowym kremem przekładamy placki. Czekoladę razem z mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch ciasta

Cynamonowe szczęście
Tradycyjna brytfanka do pieczenia 176

innym wypadku ciasto po prostu się nie uda. Wykonanie kremu też nie należy do prostych – od samego początku trzeba zwracać uwagę na to, czy krem przygotowywany na ogniu się nie przypala. Jeśli tak się stanie cały będzie do wyrzucenia, ponieważ jego delikatna konsystencja przejdzie zapachem spalenizny. Ciasto karpatki dzieli się na dwie części i każdą z części piecze się

Trochę smaku
KOSTKA BANANOWA Z KAJMAKIEM 280

łyżeczka żelatyny, odrobina wrzątku Dodatkowo: 2-3 banany, sok z cytryny, kakaowe herbatniki , masa krówkowa, wiórki czekoladowe WYKONANIE Ciasto: Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach ok. 15 minut. Krem śmietanowy: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Śmietanę ubijamy(...)sztywno, dodajemy serek a następnie żelatynę. Krem toffi: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy krówkę, a następnie żelatynę. Przełożenie ciasta : Biszkopt smarujemy kajmakiem, układamy pokrojonego w plastry banana, skrapiamy sokiem z cytryny, smarujemy kremem śmietanowym, układamy warstwę biszkoptów, które można lekko nasączyć, smarujemy kremem tofii, posypujemy wiórkami z czekolady. Wstawiamy do lodówki, aby masy stężały

słodki bratek