Zupa krem z białych warzyw z serem gorgonzola - rozgrzewająca zupa na jesień Zupa krem z białych warzyw z serem gorgonzola, to doskonała na nadchodzące chłody, aromatyczna
Cztery FajeryKrem z dyni z mlekiem kokosowym zagościł w naszym menu całkiem niedawno, ale został zaliczony do grona najsmaczniejszych jesiennych zup. Przygotowanie tej pysznej, bardzo pożywnej i
Cztery Fajeryłyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3/4 szklanki cukru 2 jajka pół szklanki oleju 3/4 szklanki mleka pół szklanki wiórek kokosowych 100 gram czekolady tofii Krem serkowy: pół kostki miękkiego masła 250 g serka typu philadelphia 200 ml kremówki 36% cukier- wedle uznania Wykonanie: W miseczce połączyć suche składniki to jest: przesianą mąkę, proszek do pieczenia(...)pokroić na małe kawałki i wmieszać ją do gotowej masy. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić je ciastem. Piec przez około 30 minut w 180 stopniach. Z podanego przepisu wyszło mi 13 babeczek. W czasie gdy muffiny stygną przygotować krem. Ser typu philadephpia umieścić w miseczce wraz z kremówką i całość ubić na sztywno. Następnie dodać cukier, wedle uznania
Krakowskie smaki Anidłuższy czas zanim pierwszy raz je zrobiłam. A teraz już wiem - jest pyszne! Pychotka Składniki: Ciasto: 4 jajka 1,5 szklanki cukru 1 szklanka oleju 2 szklanki mąki 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 2 szklanki startej marchewki Krem: 400 g mascarpone 100 g masła 0,5 szklanki cukru pudru Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem
Cukiernia Pychotkinawet się nie obejrzymy, a ciasto już się chłodzi. SKŁADNIKI: na biszkopt 4 jajka 1 białko 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli na poncz 1/2 szklanki letniej wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru na krem budyniowy 2 budynie śmietankowe 1/2 szklanki soku(...)składniki się połączą. Do powstałej piany delikatnie wlewać chłodną galaretkę, zmiksować i wyłożyć na krem budyniowy, wyrównać. Przygotować polewę. W garnuszku roztopić masło, dodać sok z cytryny oraz cukier puder, połączyć, ostudzić. Na piankę wyłożyć herbatniki i polać z wierzch przygotowaną polewą. Ciasto schłodzić w lodówce minimum 4 godziny ( najlepiej pozostawić je w lodówce na całą
Kuchnia w opałachziemniaczanej 1 kostka margaryny 1 cukier wanilinowy pół opakowania cukru 1 kieliszek spirytusu Ciasto francuskie podzielić na dwie części. Położyć na blachę wyłożoną pergaminem i piec ok. 20 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć i włożyć drugą część. Odłożyć po upieczeniu i ostudzić. KREM: większą część mleka zagotować. W mniejszej rozpuścić wszystko prócz margaryny i spirytusu.Wla
Gotuję Testujęgalaretka cytrynowa - owoce (najlepiej gdyby jedne z nich były borówkami amerykańskimi) Ciasto po wystygnięciu odwracamy, góra będzie spodem a spód górą. Przecinamy na trzy części. Dolną wkładamy do tortownicy i nasączamy przygotowanym ponczem. Wykładamy na górę przygotowaną masę truskawkową. Kładziemy środkową część biszkoptu, nasączamy i smarujemy przygotowanym kremem, zostawiając część na boki tortu. Kładziemy ostatnią część biszkoptu i delikatnie
Kulinarne życieszklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru 120 g miękkiego masła 2 jajka ½ szklanki mleka ½ łyżeczki pasty waniliowej lub ¾ łyżeczki aromatu waniliowego Krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki cukru Dodatkowo: 150 g marcepanu 150 g waniliowych pianek mini-marshmallows czarny barwnik spożywczy w płynie(...)znowu ⅓ mleka, aż do wyczerpania całości obu składników. Następnie ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami, wypełniając je do ¾ wysokości (fot.1) . Piec w temperaturze 180°C (bez termoobiegu) przez 25-30 minut (fot.2) . Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia na kratce. Teraz czas na krem. Do wysokiego naczynia wlać schłodzoną śmietanę kremówkę i ubić
Świat CiastaSKŁADNIKI: Do wykonania ciasta potrzebujemy jeden biszkopt przekrojony na pół. Przepis TU Masa śmietanowa 500 ml śmietanki kremówki (30 – 36%) 500 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo kakao 25 ml spirytusu 1 szklanka mocnej kawy- słodkiej dżem porzeczkowy lub inny kwaśny PRZYGOTOWANIE Śmietanę ubijamy na krem, dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę ubijamy. Do kremu dodajemy(...)kładziemy następny blat biszkoptowy i smarujemy sporą warstwą dżemu. Na dżem nakładamy kolejną warstwę kremy i posypujemy kakao.Kolejna warstwa to biszkopt, na który wykładamy resztę masy kremowej. Brzegi na górze dekorujemy za pomocą wyciskarki do masy. Będzie ozdobnie. Wierzch posypujemy sporą warstwą kakao. Ciasto wkładamy do lodówki. Będzie dobre jak postoi kilka godzin. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie
W kuchennym oknie Ewyszklanki cukru 2 jajka 0,5 kostki masła +Nutella (lub inny czekoladowy krem) W ciepłym mleku rozpuszczamy łyżkę mleka i drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia. Rozpuszczamy masło i odstawiamy do przestudzenia. Jajka ucieramy z cukrem. Wszystkie składniki mieszamy razem w misce i wyrabiamy ciasto. Ciasto odkładamy do wyrośnięcia przykryte ściereczką. Powinno zwiększyć swoją objętość około 2 razy. Wyrośnięte ciasto przekładamy
Ciastkozercyłyżka kremu lub octu balsamicznego pieprz sól sos czosnkowy 150g jogurtu greckiego 1/2 pęczka koperku 2 ząbki czosnku 1 duża odnoga szczypiorku 1 łyżka sosu worchestershire 1 łyżka soku z cytryny pieprz sól dodatkowo sałata rzymska pomidor SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na stolnicy wymieszać obie mąki, sól. kurkumę, paprykę i czarnuszkę. Dodajemy oliwę, stopniowo wodę i zagniatamy elastyczne ciasto. Odstawiamy(...)drobniutko posiekany czosnek. Dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy krem balsamiczny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jogurt łączymy z posiekanym sczypiorkiem, koperkiem, oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mieszamy, dodajemy sok z cytryny, sos worchestershie, doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy, aby smaki się przegryzły. Po 30 minutach dzielimy ciasto na 4 części i każdą rozwałkowyjemy na cienki placuszek
DefinicjaSmakuwęgla aptecznego Dodatkowo -krem orzechowo-czekoladowy (u nas alce nero ) -jogurt grecki lub lukier (do namalowania oczu) Krem orzechowo-czekoladowy zamrozić we woreczkach. Mniej więcej ok 1,5 łyżeczki kremu nakładać na folię i przewiązać sznureczkiem. Takie czekoladowe paczuszki (9 szt) umieścić w zamrażarce na minimum 2 godziny. kliknij aby powiększyć W dużej misce mąki i suche drożdże dokładnie razem(...)składników w dużej misce dodać rozbełtane jajka (odrobinkę zostawić). Roztwór z napoju, oleju i cukru wlać ok 3-4 łyżki do mniejszej miseczki i wymieszać do uzyskania zwartego czarnego ciasta. Pozostały roztwór wlać do dużej miski i również dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia * (przykryć ręczniczkiem). Gdy ciasto wyrośnie (u nas po ok 40 minutach) należy
Candy Pandascukru kryształu; 1 kg jabłek (uprażonych lub ze słoika); Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem na puszysty krem. Cały czas ucierając dodawać po jednym żółtku, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. 3 białka ubić na sztywną pianę i dodać do utartego ciasta, delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej części dodać 2 łyżki kakao, do drugiej
In my kitchenmasy serowej gotować aż masa zgęstnieje ciągle mieszając żeby nam się nie przypaliło . Krem serowy ostudzić. Biszkopt przeciąć na 3 części Każdy płat nasączyć dobrą herbatą . Pierwszy spodni krążek smarujemy dość grubo masą . Przykrywamy drugim krążkiem . Znowu masa i krążek ciasta . Wierzch i boki smarujemy resztą masy serowej i posypujemy wiórkami kokosowymi , na środek można zetrzeć czekoladę
Sama słodycz i szczypta chiliCukinia ma w kuchni wszechstronne zastosowanie. Jadalne są jej kwiaty , które można smażyć w cieście, a sposoby zastosowania owoców są niezliczone. Na dodatek to warzywo tanie. Do tej pory z cukinii robiłem m.in. zupę krem z serem rokpol i sałatkę z karczochami i bobem . Tym razem postanowiłem zrobić z niej placki. Smak cukinii jest na tyle(...)Cukinię zetrzeć na grubych oczkach i odstawić na ok. kwadrans. Po tym czasie odcisnąć i odlać sok, który się zgromadzi. Dodać przyprawy, jajko i mąkę i wszystko dokładnie wymieszać. "Ciasto" powinno być niezbyt gęste, ale też nie może się lać. Na patelni rozgrzać olej. Gdy będzie gorący, łyżką nakładać porcje ciasta. Placki nie powinny się stykać. Smażyć na złoty kolor
W SMAK