ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:898/1378)

Racuchy drożdżowe z jagodami 175

się ono też puszyste i sprężyste. Chcę się je zjeść. A jagody… mmmmm… w tym cieście to jest coś wspaniałego. Słodycz złamana odrobiną kwasowości runa leśnego. Coś wspaniałego. Zatem zabieramy się do dzieła. Możecie też sprawdzić inny przepis deserowy – krem z serka waniliowego , albo szybkie i proste bananowe sushi z nutellą . Będzie ci łatwiej, jak zobaczysz film(...)mlekiem – ok. 100 ml. Całość zostawiamy na ok. 15-20 minut, aż drożdże zaczną pracować. Po tym czasie do miski wlewamy pozostałe mleko i dodajemy jajko, cukier wanilinowy. Ciasto wyrabiamy łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji – jogurtu bądź śmietany. Ciasto ustawiamy w ciepłym miejscu 50-60 minut, by podwoiło swoją objętości. Jagody dokładnie myjemy pod bieżącą wodą

Kuchennyviral.pl
Racuchy drożdżowe z jagodami 180

się ono też puszyste i sprężyste. Chcę się je zjeść. A jagody… mmmmm… w tym cieście to jest coś wspaniałego. Słodycz złamana odrobiną kwasowości runa leśnego. Coś wspaniałego. Zatem zabieramy się do dzieła. Możecie też sprawdzić inny przepis deserowy – krem z serka waniliowego , albo szybkie i proste bananowe sushi z nutellą . Będzie ci łatwiej, jak zobaczysz film(...)mlekiem – ok. 100 ml. Całość zostawiamy na ok. 15-20 minut, aż drożdże zaczną pracować. Po tym czasie do miski wlewamy pozostałe mleko i dodajemy jajko, cukier wanilinowy. Ciasto wyrabiamy łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji – jogurtu bądź śmietany. Ciasto ustawiamy w ciepłym miejscu 50-60 minut, by podwoiło swoją objętości. Jagody dokładnie myjemy pod bieżącą wodą

Kuchennyviral.pl
Naleśniki dyniowe z serem 203

dynię jajka i olej), które trzeba dobrze wymieszać, żeby powstało gładkie ciasto. Następnie po łyżce, wciąż mieszając energicznie albo miksując, wsypywać suche składniki do mokrych. Wszystko ma się dobrze połączyć. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju kokosowego albo masła klarowanego. W międzyczasie połączyć serek z kremem miodowym. Serwować naleśniki posmarowane serkiem i zwinięte w rulonik lub złożone

Przepysznik - BLW i nie tylko
Brownie z malinami 201

pewien deszczowy letni dzień moje dzieci bardzo się nudziły. Chcąc im zorganizować zajęcie zaproponowałam, że upieczemy babeczki. Babeczki ostatecznie zmieniły się w ciasto, a te w brownie. Jako, że w domu posiadaliśmy tylko (albo i aż) maliny to wylądowały one w środku. Efekt przerósł nasze oczekiwania. Upiekliśmy pyszne, mokre w środku borwnie z owocami. Przepis na nasz eksperyment przedstawiamy ponieżej(...)czekoladowy krem. Odstawiamy na bok. Do sporej miski wbijamy jajka i dodajemy cukier. Roztrzepujemy lekko i dolewamy krem czekoladowy. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dorzucamy mielone migdały oraz przesiewamy mąkę. Mieszamy do połączenia składników. Małą formę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i układamy w nim umyte i osuszone maliny. Brownie wkładamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni Celsjusza

Kolizje Smaków
Pyszne orzechowe waniliowe babeczki 166

cudem znikają mi z tylko co wyjętej blachy ;).  Rzadko kiedy jestem w stanie położyć na nie krem, ale tym razem dziwnym trafem na połowę udało mi się ozdobić kremem.   3 jajka 160 g masła/margaryny 160 g mąki pszennej 100 g cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia orzechy włoskie ok 100 g. cukier waniliowy Kamis Mąkę(...)momentu połączenia się składników. Mi z tej porcji wyszło 12 normalnych babeczek i 8 małych.  Ciasto przekładamy do papilotek ok 2/3 wysokości i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20 min. Grzanie góra dół.  Dekorujemy dowolnym kremem, takim jaki lubimy. U mnie ajerkoniakowy (gotowy

Malinowe Pocałunki
Ciasto Wuzetka 157

oraz mąkę. Białka ubić na sztywną pianę. Przełożyć do masy 2-3 łyżki piany, wymieszać. Następnie dodać do ciasta pozostałą ilość piany. Delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy. Piec w 170 stopniach przez 40 minut do suchego patyczka. Ostudzone przekroić na pół. Krem: (wszystkie składniki w temperaturze pokojowej) 200 ml śmietany kremówki 30% 400 ml creme fraiche (zastąpiłam śmietaną(...)żelatynę do masy śmietanowej. Dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki, żeby zgęstniała. Tężejącą masę wyłożyć na pierwszy placek kakaowy, nałożyć drugi blat. Dokładnie docisnąć. Na czas przygotowywania polewy czekoladowej włożyłam ciasto do lodówki i obciążyłam deską. Polewa czekoladowa: 200 g czekolady deserowej 1/2 szklanki kremówki 30% 2 łyżki masła 1 łyżka cukru pudru Wszystkie składniki umieścić w garnuszku i rozpuścić

Moja Galeria Smaku
Muffiny gruszkowo-cynamonowe 156

dojrzałe) Wykonanie: W misce roztrzepujemy jajka. Dolewamy olej, dodajemy śmietanę i miód. Dokładnie mieszamy do połączenia składników. Następnie do miski dodajemy cukier, cynamon, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Gruszki obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w niewielką kostkę. Dorzucamy do masy. Formę na muffiny wykładamy papilotkami i nakładamy masę do wysokości(...)ubitą śmietaną lub kremem maślano-bezowym. Alergeny Alergeny jajka , mąka , migdały Muffiny to zawsze strzał w dziesiątkę. Robi się je błyskawicznie, bez zbędnego nakładu pracy i bałaganu. Wystarczy zaledwie parę składników i pomysłowość - to wystarczy, by przygotować je na setki sposobów. Dzisiaj na blogu wersja gruszkowo-cynamonowa. Doskonałe połączenie! Więcej moich przepisów na ciasta i desery znajdziecie TUTAJ . [foodiepress] [hide

Pogotujmy.pl
Tort pomidorowy wytrawny 175

spróbował krzyknął: świetny!  Skomentował, że taki mógłby jeść na śniadanie. Rzeczywiście jedliśmy go na śniadanie i drugie też. Delikatny, puszysty z lekką pomidorową nutą biszkopt i delikatny puszysty krem komponują się  przepysznie.   Biszkopt 7 jaj wielkości L w temperaturze pokojowej szklanka przesianej mąki pszennej lub ryżowej (będzie wtedy bezglutenowy) łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego(...)boki. Smarujemy oliwą jedynie dno, boków nie natłuszczamy, jedynie od strony rantu, aby się przykleił. Przelewamy ciasto do tortownicy i pieczemy ok. 45 minut w 160 stopniach.C. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem. Jeśli będzie mokry dopiekamy jeszcze ok 10 minut.   Krem: 500 ml mascarpone lub serka naturalnego opakowanie sera feta 200 ml schłodzonej śmietanki kremówki otarta skórka z cytryny

AZgotuj!
Pączki 211

świeżych drożdży lub 10 g drożdży suchych olej, do smażenia konfitura lub krem budyniowy, do nadziewania Mąkę pszenną przesiać, wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić rozczyn*). Dodać pozostałe składniki i wyrobić, pod koniec dodając rozpuszczony tłuszcz. Wyrabiać kilka minut, aż ciasto będzie gładkie i miękkie (starając się nie dosypywać mąki, mimo iż ciasto będzie się lekko kleić; polecam(...)ciasta kulki, które od razu nadziewamy dżemem (ja zawsze nadziewam już po usmażeniu). Po wyrośnięciu smażyć pączki w oleju rozgrzanym do temperatury 175ºC, po kilka minut z każdej strony. Temperatura oleju nie powinna być zbyt wysoka, ponieważ pączki szybko zbrązowieją od zewnątrz, a w środku będą surowe. Po usmażeniu odkładać na bibułkę do odsączenia. Nadziewać konfiturą lub kremem, jeśli

Motylkowa Kuchnia
Ferrero rocher 178

łyżki nutelli 100g orzechowych wafelków 400g masy kajmakowej 100g siekanych orzechów laskowych kakao do oprószenia ciasta Schłodzoną śmietankę łączymy z serkiem mascarpne. Ubijamy razem dosyć długo, do momentu aż masa będzie gęsta i jednolita. Dodajemy mleko w proszku, Mieszamy na jednolitą masę.  * Całość kremu dzielimy na połowę. * Do jednej części dodajemy nutellę i drobno pokrojone wafelki. * Drugą część masy(...)dnie formy układamy warstwę herbatników. Wykładamy masę z nutellą i wafelkami. Przykrywamy kolejną warstwą ciasteczek. Kolejno smarujemy masą z kajmakiem i orzechami i przykrywamy ostatnią warstwą herbatników. Na wierzch ciasta wykładamy jasną masę i posypujemy kakao. Ciasto chłodzimy przez całą noc. Smacznego

Słodki Zakątek
Ciasto a la' Tiramisu 350

tiramisu zostało wynalezione w restauracji "El Toula" w Treviso znajdującej się w tym czasie w pobliżu domu do spotkań intymnych i służył właśnie do "tirare su" Składniki na moje ciasto a la' Tiramisu -biszkopt upieczony w formie prostokątnej z tego przepisu  z tego przepisu! -6 dużych jaj 120 g cukru + 2 łyżeczki dodatkowo 500 g mascarpone gorzkie kakao(...)spryskać po wierzchu i posmarować kremem.Operację powtórzyć z trzecim biszkoptem.Na wierzch rozsmarować ostatnią warstwę kremu. U mnie krem polałam cienką warstewką roztopionej gorzkiej czekolady. I do lodówki. Przed podaniem posyapałam kako. Podałam z kawą na pięknej PORCELANIE BOGUCICE Smacznego! Ciasto należy przechowywać w lodówce w pojemniku szczelnie zamknięte. Maksymalnie 2 dni,ale to nie jest problem , gdyż znika nawet

Z Kuchni Do Kuchni
”Wszystkiego najlepszego” wg Aleex 225

święta nakładają się na siebie, zawsze przygotowuję z tej okazji coś pysznego. W tym roku mój wybór padł na ciasto z bloga małej cukierenki pod nazwą: Wszystkiego najlepszego”. Ciasto jest pyszne – łączą się w nim różnorodne smaki, które znakomicie się komponują: czekolada, kokos, kawa, wiśnie i śmietanka. Jest wysokie, z powodzeniem może zastąpić tort, i dość pracochłonne. Zdecydowanie odpowiednie(...)połową kremu i przykryć go biszkoptem kokosowym. 16. Biszkopt kokosowy posmarować pozostałym kremem i na wierzch wyłożyć masę wiśniową, wyrównać. 17. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Następnie, ciągle mieszając, stopniowo dodawać ostudzoną galaretkę, dokładnie wymieszać. 18. Masę śmietanową wyłożyć na wierzch ciasta, wyrównać. Drugą cześć biszkoptu nasączyć pozostałym ponczem i położyć na śmietance

W mojej kuchni
Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą 227

rodzince bardzo smakowało. Warto dzień wcześniej wyciągnąć masło i jajka z lodówki, a rabarbar, o ile macie mrożony, rozmrozić na durszlaku lub ręczniku papierowym. Składniki na tortownicę 21 cm Ciasto kruche: 100 gr miękkiego masła 1 łyżka cukru waniliowego (18 gr) 3 żółtka 210 gr mąki pszennej tortowej 2 gr proszku do pieczenia 1 łyżka bułki tartej Warstwa owocowa(...)proszek przesiać. Do misy miksera przełożyć masło i cukier i utrzeć na „puszysty” krem. Dodawać po jednym żółtku, wyłączyć mikser, dodać przesianą mąkę z proszkiem, wymieszać rękami tak aby otrzymać coś w rodzaju kruszonki. Odłożyć jedną garść kruszonki, resztą ciasta wyłożyć dno tortownicy, ugnieść, wyrównać. Posypać bułką tartą. Podpiec w piekarniku rozgrzanym do 180 st z włączonym termoobiegiem

moj przepis na
Babeczki do herbaty 193

wychodzić z domu. Z kubkiem cieplej herbaty i słodką babeczką zasiadam w ulubionym fotelu i delektuje się wolnym popołudniem. I Wam życzę miłego weekendu. Babeczki z wiśniami i różowym kremem składniki na 6 babeczek 3 jajka 120 g mielonych migdałów 60 g cukru 25 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki wiśniówki 12 wiśni(...)wiśniówkę. Mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z ciastem. Przygotowanie papilotki na muffinki napełniamy ciastem i do każdej z nich wkładamy po 2 wiśnie. Pieczemy przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C Wystudzone babeczki dekorujemy za pomocą szprycy kremem z ubitego serka mascarpone z cukrem pudrem i Grenadiną. Na gore układamy przeciętą wiśnię i posypujemy wiórkami

Przysmaki Karolki
Ciastka brownie z masłem orzechowym 280

Słodkie czekoladowe ciastka przełożone kremem z masła orzechowego. Połączenie dwóch smaków. Słodki i słony. Smakują rewelacyjnie. Koniecznie wypróbujcie.! U mnie znikały w ekspresowym tempie. Polecam szczególnie miłośnikom brownie. Do ciastka gorzka kawa lub herbata i jesteśmy w niebie. Masło orzechowe musi być gładkie bez kawałków orzechów. Źródło przepisu mojewypieki.com Ciastka 200 g gorzkiej czekolady + 150 g czekolady gorzkiej(dałam(...)odstawić ciasto na około 10 minut. Blachę  wyłożyć papierem do pieczenia i nakładać w odstępach łyżką ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 10 minut. Ciastka muszą popękać. Wyciągnąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Krem 280 g masła orzechowego 80 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 60 ml śmietany kremówki 30% W misce zmiksować

O kuchni z uczuciem