ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:898/1378)

Brzoskwiniowy tort ze śmietaną 18 % 178

Nie ma lata bez owocowych smaków- dotyczy to także branży cukierniczej:) Bardzo lubię połączenia śmietany z delikatnym biszkoptem i owocową nutą. Staram się

Domowe ciasta
Tort Jogurtowy 116

Torty potrafią być poezją smaku... Bogate warstwy kremu, czekolady, śmietany... Czy da się jednak stworzyć tort lekki, a jednocześnie bogaty w smaku i "bezpieczny" dla linii

Domowe ciasta
Tort Szwarcwaldzki 157

Znacie ten tort? Czekoladowe biszkopty, przełożone frużeliną wiśniową i kremem z mascarpone. Słodko kwaśne połączenie smaków, które doskonale smakuje z filiżanką słodkiej kawy. Składniki (tortownica o

kulinarne odsłony pati
Ciasto krówka 230

temperaturze 160ºC na funkcji termoobieg około 12 minut (piekarnik był już nagrzany). Blaty upiekłam dwa dni przed podaniem ciasta i przed przelożeniem masą trzymałam w chłodnym miejscu (nie w lodówce). Składniki na krem: 500 ml śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny Wykonanie : Śmietanę ubić na puszystą masę. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody, ostudzić

cucinare
Ciastka Francuskie z Kremem 78

Tak mnie naszedł smak na... Ciacho z Kremem :P i mam.... Pyszne Ciastka francuskie z  mascarpone i śmietaną... PRZEPIS NA OKRĄGŁĄ FORMĘ O ŚREDNICY : 19CM

Dziś Ja gotuje
Bezglutenowe Ciasto z śliwkami i jeżynami - bez cukru 95

łyżka masła - 2 łyżki kakao - 1/2 szklanki rodzynek - sliwki i jeżyny Przygotowanie: Jajka ubijamy. Dodajemy kawałki banana i miksujemy na gladki krem. Dodajemy roztopione i ostudzone masło oraz pozostałe składniki oprocz owoców  i ponownie chwilę miksujemy. Ciasto wykładamy na tortownice, na górze układamy owoce . Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 45 minut

Szkrab Je Sam
Babki ponczowe 153

Małeckiego –>KLIK. Wprowadziłam jednak trochę zmian. Zamiast rodzynek wykorzystałam czereśnie namoczone w winie, a zamiast margaryny dodałam masło. Zrezygnowałam z kremu cytrynowego, natomiast wykorzystałam wanilię, świeże maliny i miętę. Babeczki jeszcze przed nasączaniem wyszły przepyszne. Ciasto drożdżowe pięknie pachnące i delikatne. Poncz z wytrawnym winem dodał im charakteru, a maliny i mięta przyjemnego orzeźwienia. Babki nasączone ponczem dłużej

Mienta blog
Mazurek cytrynowy 150

Święta Wielkanocne tuż tuż,więc nie może obejść się bez tradycyjnego mazurka ale w wersji nowoczesnej.Cytrynowy krem powoduje,że mazurek nie jest przesadnie słodki a lekko kwaskowy.Można kontrolować ilość cukru jeżeli ktoś lubi słodkie lub bardziej kwaśne. Składniki na ciasto: 300 g mąki pszennej 100 g cukru 200 g masła 4 żółtka na twardo 1 łyżka lodowatej wody szczypta(...)Ciasto wałkujemy i wykrawamy mazurki w kształcie jajek.Z resztek ciasta robimy plecionkę i obklejamy dookoła mazurka.Spody nakłuwamy widelcem i ponownie wstawiamy na ok.godzinę do lodówki.Pieczemy w nagrzanym piekarniku z termoobiegiem do 180 º C na ok.30-35 min.(Czas pieczenia zależy od piekarnika).Wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia. Krem cytrynowy: 4 jajka 50 g masła 120 ml soku

Anielskie wypieki
Napoleonka ze słonym karmelem 204

szybko, prosto i w dodatku bez użycia piekarnika? Tak, to możliwe! Takim właśnie ciastem jest napoleonka. W oryginalnym przepisie  przygotowuje się ciasto francuskie, w wersji bez pieczenia wystarczy trochę herbatników lub krakersów, dla złamania słodkości śmietanowego kremu.  Do naszego ciacha dodatkowo użyliśmy gotowej masy korówkowej oraz odrobiny soli, dzięki czemu powstał słony karmel. :) Oczywiście kajmak możemy zrobić sami

Kuchnia od dwojga
Tiramisu 591

Kawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru amaretto. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów kakao Krem: 350 g serka mascarpone 700 ml śmietany kremówki 36% 5 żółtek 8 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 6 łyżek mleka Poncz: 400 ml wrzątku 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 80 ml likieru amaretto  50 ml spirytusu 10 ml aromatu migdałowego Wykonanie

Szalona Kuchnia Eweliny
Jaglane gofry z orzechami - bez cukru i glutenu 179

dowolnych zmielonych orzechów olej kokosowy do posmarowania gofrownicy  Przygotowanie: Gofrownicę nagrzewamy. Jajka ubijamy. Dodajemy kawałki banana i miksujemy na gładki krem. Dodajemy mąkę jaglaną i orzechową, ponownie miksujemy. Nagrzaną gofrownicę smarujemy olejem kokosowym. Nakładamy połowę ciasta i zapiekamy około 12/13 minut

Szkrab Je Sam
Placuszki ziołowe z kremowym serkiem i wędzonym łososiem 126

placki z ciasta. Smażymy minutę z jednej strony, odwracamy i trzymamy na patelni przez kolejne pół minuty. Czynność powtarzamy do wyczerpania się ciasta. Serek umieszczamy w małej misce, dodajemy chrzan, łyżką łączymy z 3 łyżkami gęstej śmietany. Krem umieszczamy w rękawie cukierniczym z dekoracyjną końcówką w kształcie gwiazdki. Na każdy placuszek wyciskamy dekoracyjny kwiatek. Na serku układamy małe kawałki wędzonego

KUCHNIA POLSKA
MUFFINY Z KREMEM JAGODOWYM 151

czasie będzie stawała się rzadsza i w konsystencji będzie przypominała zwarzony krem. Nie należy w tym momencie panikować tylko dalej miksować. Finalnie krem osiągnie gęstą konsystencję. Na koniec dodajemy jagodowe puree. Dekorujemy babeczki. Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach oczywiście z podpisem osoby, która

Słodki Zakątek
Biszkopt z budyniem i truskawkami w galaretce 401

wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno), wyrównać. Piec w 165 stopniach przez ok. 20 minut do tzw suchego patyczka. Po tym czasie ciasto wyjąć z piekarnika i upuścić na ziemie z wysokości 30 cm, odstawić do wystudzenia. Krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 250 ml mleka 3 łyżki cukru 250 g serka mascarpone, schłodzonego 2 łyżeczki żelatyny

kulinarnyswiatdomi
Racuszki twarogowo kokosowe 179

zawdzięcza wyjątkowym wartościom odżywczym – zwłaszcza rzadko spotykanej grupie kwasów tłuszczowych, które m.in. przyśpieszają przemianę materii. Może być bazą do mas i kremów. Z kolei wysuszony i starty miąższ orzecha kokosowego, czyli wiórki kokosowe, mogą być ozdobą ciast i tortów, a także posypką do deserów, sałatek owocowych i lodów. Wiórki kokosowe sprawdzą się także jako panierka do kotletów

mojewypiekiinietylko