ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:905/1378)

Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa 166

misie miksera umieścić miękkie masło, cukier, utrzeć na jasny krem. Mikser ustawić na niskie obroty, dodać jedno jajko, zmiksować, dodać drugie jajko, zmiksować. Miksując na bardzo małych obrotach dodawać na przemian łyżkę mąki, łyżkę dżemu, aż skończy się dżem, następnie łyżkę mąki, łyżkę mleka, aż skończy się mleko i mąka. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec(...)masło, cukier, utrzeć na jasny krem. Mikser ustawić na niskie obroty, dodać jedno jajko, zmiksować, dodać drugie jajko, zmiksować. Miksując na bardzo małych obrotach dodawać na przemian łyżkę mąki, łyżkę dżemu, aż skończy się dżem, następnie łyżkę mąki, łyżkę mleka, aż skończy się mleko i mąka. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać 1/3 ciasta, rozsmarować po dnie. Włożyć wycięte ciasto

moj przepis na
Walentynkowe ciasteczka (ostrrre i mocno czekoladowe) 132

masła 10 dag cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, rozwałkować, podsypując delikatnie mąką. Wycinać ciasteczka w kształcie serduszek, piec w piekarniku nagrzanym do 190 st. C przez ok. 10 min. Wystudzić. Krem 100 g gorzkiej czekolady (użyłam 85% kakao) 50 g śmietany kremówki szczypta ostrego chilli w proszku (więcej lub mniej

Słodkie inspiracje
Tort bez pieczenia 141

kawie z alkoholem, ważne, żeby nie robić tego zbyt długo, żeby ciasto nie wyszło za mokre. Układamy je na spodzie zostawiając na brzegach miejsce na podłużne biszkopty. Na początku wszystko będzie się nieco rozpadać, ale podłużne biszkopty zostaną na swoim miejscu jak tylko nałożymy pierwszą warstwę kremu. Nakładamy na biszkopty pierwszą warstwę kremu i posypujemy kakao. Jeśli macie więcej malin

Ciastkozercy
"Jak Filip z konopi.." .CIASTO MAŚLANO-BISZKOPTOWE Z RENKLODAMI. 177

Rozsiadłam się w ogrodzie, z gazetą na kolanach i zajadałam pyszne ciasto.  Jest tak delikatne i biszkoptowe! Do tego posmak maślany i wspaniała nuta renklod. Polecam gorąco. CIASTO MAŚLANO - BISZKOPTOWE Z RENKLODAMI. (znaleziony gdzieś w notatkach.) 320g margaryny dobrej jakości 500g mąki 300g cukru 5 jajek 2 op. cukru waniliowego (lub kilka kropel aromatu) 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie gładka, przesiewam mąkę wraz z proszkiem i dokładnie miksuję. Masa wyjdzie jak krem,musiałam dodać odrobinę mleka, bo było zbyt gęste.  Formę 23 X 23 wytłuściłam i wysypałam mąką, rozsmarowałam w niej równo ciasto (jest tak gęste).  Z pozostałych składników zagniotłam kruszonkę. Na wierzchu poukładałam renklody, skórką do ciasta i posypałam kruszonką. Piekłam

W kuchni Karmel-itki
Karpatka z borówkami 263

wbijamy do niej po jednym jajku, ciągle miksując. 3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, blaszki smarujemy masłem i posypujemy mąką. Ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy do obu blaszek. Pieczemy 30 minut najpierw jedno, potem drugie. Studzimy. Krem: 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 1/2 litra mleka 2 całe jajka 1 żółtko 300 g masła 1 szklanka cukru pudru(...)wtedy dodajemy stopniowo przygotowany, przestudzony budyń, a po nim sok z cytryny. Na końcu dodajemy umyte borówki i całość delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. 3. Masę wykładamy na jedno ciasto, przykrywamy drugim i schładzamy w lodówce. Najlepiej całą noc. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem :-) Smacznego

kruche babeczki
Tort pistacjowo-kokosowy (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 155

jeszcze apelujemy: nie bójcie się szpinakowych ciast! Zieleninki nie czuć w ogóle a kolor jest obłędny 💙  Składniki: Zielony biszkopt (śr: 18cm) -4 duże jajka -150g ksylitolu -100 ml oleju -200g mąki ryżowej -1 łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym -100g świeżego szpinaku -2 łyżki soku z cytryny Kokosowy krem -400g twarogu bez laktozy(...)minut (zawsze należy sprawdzić ciasto patyczkiem czy jest dopieczone!). Po tym czasie wyciągnąć ciasto i uderzyć nim o blat aby opadł równo, pozostawić do ostudzenia. Ostudzony przeciąć na 4 blaty. Odmierzając szklanką wyciąć z 2 środkowych blatów na środku dziurę. KOKOSOWY KREM Twaróg i jogurt zmiksować blenderem na gładko, dodać dowolną ilość ksylitolu. Do masy wsypać 4 łyżki mąki kokosowej

Candy Pandas
ciasto Marysieńka s. Anastazji 2850

szpatułki. Ciasto przelewamy do blaszki (wyłożonej samo do papierem do pieczenia). Pieczemy przez ok. 25 min. w 170 st. C. Po pieczeniu odstawiamy biszkopta do całkowitego wystudzenia. składniki na ciasto orzechowe: 250 g orzechów włoskich 5 białek 1 i 1/2 łyżki miodu 200 g cukru 1 łyżka mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku(...)Zestawiamy z ognia o dostawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na głodki krem. dodatkowo: ok. 100 ml mocnego naparu kawy, wystudzonego do nasączenia biszkoptów polewa czekoladowa orzechy włoskie do dekoracji wykonanie ciasta: Jeden biszkopt wkładamy do blaszki, delikatnie nasączamy go. Wykładamy 1/2 części masy, na masie układamy ciasto orzechowe a następnie pozostałą

Domowy Smak Jedzenia
Świąteczny chleb 174

tego wszystkiego, co się z tym wiąże. Jakaś miarka np. szklanka, ale nie 890g. Piekę ciasta, torty i nigdy nie stosuje tak głupawych miar, to w końcu tylko chleb .” No cóż to w końcu tylko tort, jak się zrobi trochę więcej kremu można nim przykryć niedoskonałości:). Nie mam nic przeciwko używaniu szklanki, jako miary. Przyjęłam jednak zasadę, szczególnie przy pieczeniu

Leśny Zakątek
Mleczne bułeczki z kremem waniliowym 195

mieli jakikolwiek problem z przepisem, zerknijcie do niej, a znajdziecie filmik z przygotowaniem krok po kroku :) krem waniliowy: 250 g mleka 3,2% laska wanilii 2 żółtka 60 g cukru (użyłam trzcinowego) 1,5 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki skrobii kukurydzianej ciasto: 400 g mąki pszennej 70 g cukru (użyłam trzcinowego) 175 g wody 13 g mleka w proszku

Mienta blog
Mleczne bułeczki z kremem waniliowym 183

mieli jakikolwiek problem z przepisem, zerknijcie do niej, a znajdziecie filmik z przygotowaniem krok po kroku :) krem waniliowy: 250 g mleka 3,2% laska wanilii 2 żółtka 60 g cukru (użyłam trzcinowego) 1,5 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki skrobii kukurydzianej ciasto: 400 g mąki pszennej 70 g cukru (użyłam trzcinowego) 175 g wody 13 g mleka w proszku

Mienta blog
Miodownik 91

Składniki na ciasto mąka pszenna, 3 szklanki cukier puder, 1/2 szklanki miód, 5 łyżek soda, 1 łyżeczka masło, 1/3 kostki jajka, 1 sztuka śmietana 18%, 2 łyżki Składniki na krem   mleko, 2 szklanki kasza manna, 5 łyżek cukier puder, 3/4 szklanki margaryna, 1 kostka 250g Przygotowanie   Miód rozpuszczamy z masłem i cukrem puder na małym ogniu. Studzimy, dodajemy

Gotowanie moimi oczami
Tartaletki z lemon curdem i jagodami wg Aleex 115

mąkę (ja dodałam do podstawowego przepisu 3 pełne łyżki). 4. Gładkie ciasto lekko spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i schłodzić przez 1 - 2 godziny w lodówce. 5. W czasie schładzania ciasta przygotować lemon curd: włożyć do małego garnuszka: jajka, żółtka i cukier. 6. Z wyszorowanych cytryn zetrzeć skórkę i wycisnąć sok, który następnie należy przecedzić przez sitko, aby nie było(...)masło, skórkę i sok z cytryny. 9. Mieszać, do zagotowania i zgęstnienia kremu, aż będzie on miał gładką konsystencję. 10. Krem przecedzić przez sitko, dodając do niego skórkę z cytryny, która osiądzie na sitku. Przełożyć do miseczki. 11. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 2 mm, lekko podsypując mąką. 12. Wycinać kółka o średnicy trochę większej niż foremki. 13. Wycięte krążki

W mojej kuchni
Tort z kremem kawowym 236

Ten tort upiekłam Rodzicom na 30-tą rocznicę ślubu🙂 Składniki biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru kryształu 225 dkg mąki 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki proszku

czarrna od kuchni
Tort śmietanowo - truskawkowy 136

dziecka nie przepadam, a raczej nie przepadałam za tortami. Te kremy pełne masła... Nigdy nie czułam ich prawdziwego smaku. Co za tym idzie niewiele tortów robiłam. Jednak ostatnio podjęłam wyzwanie i postanowiłam to zmienić. jestem zadowolona z efektu. Zainspirowałam się tym przepisem . Tam tort jest zakwalifikowany jako najprostszy i tak zdecydowanie jest. Podane proporcje są na tortownicę 21 cm. Biszkopt(...)dodawać po jednym żółtka, w dalszym ciągu ubijając. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać po łyżce wymieszane mąki. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, nie smarować boków. Do tortownicy wyłożyć ciasto. Tortownicę z ciastem upuścić dwukrotnie z wysokości ok. 30 cm na blat, żeby pozbyć się powietrza. Piec w temperaturze 160-170 º C przez około 35 minut (do suchego patyczka

Pełny talerz