ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:905/1378)

Prezenty i wspomnienia - relacja ze świątecznych warsztatów kulinarnych... 216

kolorowym pieprzem. 6. Trufle z zieloną herbatą 7. Aromatyczna mieszanka Chai Tea. 8. Sos karmelowy do deserów (z solą morską). 9. Krem daktylowo-korzenny 10. Prażony cukier kokosowy. 11. Bazyliowy syrop do deserów / Sok imbirowy 12. Rozpustne ciasto czekoladowe w słoiku. Jak widzicie jedynym nie-słodkim prezentem były obłędne wytrawne biscotti, które tak bardzo smakowały wszystkim uczestnikom, że musiałam dosłownie

KUCHARNIA
Muffiny orzechowe z kremem mascarpone 182

skórkę z cytryny, mąkę, sodę, proszek, jajka i wszystko razem mieszamy łyżką.Formę do muffinek wykładamy papilotkami, przekładamy do nich ciasto (troszkę mniej niż pół papilotki - babeczki urosną).  Pieczemy około 20 minut w temperaturze 190ºC. Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 1 tabliczka białej czekolady Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Serek mascarpone (w temperaturze pokojowej) ucieramy mikserem

Smakowity Blog Kulinarny
Ptysie 169

tylką w kształcie gwiazdki i obficie zakręcać ciasto na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Należy zachować dość spore odstępy, gdyż ciasto niewiarygodnie szybko rośnie w krótkim czasie. Piec 17-20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. Krem: Śmietana kremówka 30% +  Sok z cytryny (ok. 1 łyżki) Cukier kryształowy Przygotowanie kremu: Ubij śmietanę kremówkę dodając na początku soku

Eat Shrimps
Babeczki dyniowe 268

Sezon na dynię trwa już od pewnego czasu. Uwielbiam to warzywo, bo można z niego zrobić absolutnie wszystko od zup, kremów i "kotletów" po wypieki - bułeczki, chleb czy babeczki. U mnie dziś połączenie babeczek z bułeczkami - delikatne ciasto drożdżowe z puree z dyni w foremkach na babeczki. Świetnie sprawdzi się jako szybka przekąska na drugie śniadanie, ale także baza

Ciastkozercy
Czekoladowe babeczki z niespodzianką. 165

jajecznej i wymieszać łyżką. Ciasto nałożyć do papilotek. Do każdego daktyla włożyć kostkę czekolady białej i taką niespodziankę włożyć w środek ciasta. Piec w temp.180stop.12-15 min. Babeczki są miękkie i wilgotne. Po ostudzeniu przybrać wg smaku. Ja nałożyłem krem czekoladowy, bo miałem taki pod ręką, ale może być ubita śmietana ,lub posypka cukrowa

Kulinarny karnet Christophera
Domowe " Ptysie" 158

jednolite.Na końcu dodać proszek do pieczenia. Kłaść na blachę (wyłożoną papierem do pieczenia) łyżką lub wyciskać szprycą niezbyt duże kule ciasta. Piec 25 - 30 minut w bardzo gorącym piekarniku, do zrumienienia. W czasie pieczenia nie otwierać piekarnika.  Krem: 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 kostka masła Odlać ok. 2/3 szklanki

Praktyczna pl
Tarta migdałowa z truskawkami i kremem amaretto 231

Zapraszam do przepisu!  Składniki na foremkę 11x30 cm: 90 g mąki orkiszowej jasnej 630 90 g mielonych migdałów 90 g masła 50 g ksylitolu/cukru 1/2 żółtka Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 100 g śmietany kremówki 3 łyżki likieru Amaraetto 2-3 łyżki ksylitolu/cukru Dodatkowo: 400 g truskawek 1/2 op. Tortengussu Wykonanie: w misie robota zagnieść  mąkę(...)spożywczą do rozmiarów foremki. Zdjąć folię i przełożyć ciasto na papierze do foremki. Zdjąć papier. Obciąć nadmiary, ciasto gęsto ponakłuwać widelcem i piec w 170`C 20-25 minut do zrumienienia ubić serek mascarpone ze śmietaną kremówką, amaretto i cukrem wylożyć krem na wystudzony spód i ułożyć gęsto, umyte, wysuszone i odszypułkowane truskawki. Najlepiej, by były mniej więcej jednakowej wielkości

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mazurek kokosowy 137

folię spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 1h. Po tym czasie ciasto wyjmij z lodóki, rozwałkuj na ok. 0,5 cm i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 25 minut. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. W tym czasie przygotuj krem. Do miski przełóż mascarpone, dodaj śmietanę 30% i ubijaj aż do powstania sztywnej masy

365 dni dookoła kuchni
Racuchy drożdżowe kakaowe 122

Racuchy drożdżowe, puszyste z dodatkiem kakao podane z kremem czekoladowym. Śniadanie, obiad lub kolacja, smakują na ciepło jak i na zimno – polecam przepis Racuchy drożdżowe kakaowe SKŁADNIKI: 1 szklanka ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 1 opakowanie cukru z wanilią 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko łyżeczka cukru pudru łyżeczka kakao PRZYGOTOWANIE: Mleko lekko podgrzewam, ma być ciepłe(...)minut. Po tym czasie dodaję cukier puder i kakao, lekko mieszam. Na patelni rozgrzewam olej. Smażę racuchy partiami nakładając ciasto nadaję im kształt placka. Gotowe odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podaję gorące posypane cukrem pudrem lub/i z kremem czekoladowym. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Beza z owocami – Tort Pavlova 292

już sztywna dodaj serek mascaropone i już tylko przez chwilę miksuj do połączenia składników. Na paterze połóż bezę, na niej krem mascarponne a następnie owoce. Jeśli tak jak ja używasz malin, możesz rozgnieść połowę widelcem, polać rozgniecionymi malinami ciasto a następnie dodać kolejne na gorze. Do ciasta zużyjecie 250-350 g malin. SMACZNEGO Artykuł Beza z owocami – Tort Pavlova

nietylkopasta.pl
Tort z malinowym musem i marakują 218

prezentu. Oczywiście ja bardzo chętnie na to przystałam. Wypiekać to ja bardzo lubię, ale gorzej z jedzeniem tych wszystkich słodkości. Bardzo się cieszę, kiedy mogę się podzielić przepisem i ciastem z przyjaciółmi. Nie jesteśmy w stanie przejeść wszystkich słodkości jakie prezentuję na blogu. Niedźwiedzia przysługa…jednak nie, bo tort z malinowym musem zamówiony już na kolejne imprezy. Tort(...)malin 3 listki żelatyny 100 g kremowego twarożku 75 g cukru 200 ml śmietanki kremówki Krem maślany z białą czekoladą 200 g białej czekolady 300 g masła 300 g kremowego twarożku 400 ml cukru pudru kilka kropel czerwonego naturalnego barwnika do ciast Dekoracja Perły cukiernicze Zacznij od upieczenia biszkoptu. Nastaw piekarnik na 175ºC bez termoobiegu (podgrzewanie góra/dół). Zmiksuj

codojedzenia
Czekoladowe babeczki z kremem jagodowym 205

odstawiamy do przestudzenia. Babeczki robimy według przepisu . Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Wypełniamy foremki gotowym ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Pieczemy 20-25 minut. Czas, kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na zrobienie kremu. Miękkie masło miksujemy na puszystą masę. Dodajemy po łyżce przestudzony budyń i miksujemy do uzyskania jednolitej

Ciastkozercy
Malinowa chmurka z chrupiącą bezą 4120

wrzącej wody. Wystudzić, wsypać zamrożone maliny, wymieszać i tężejącą galaretkę równo wylać na wypieczone kruche ciasto. Schłodzić. Warstwa śmietanowa: 500ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 śmietan-fix 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Podane składniki ubić na gęsty krem, wyłożyć na stężonej już galaretce. Beza na górną warstwę: 3 białka ¾ szklanki cukru 3 łyżeczki maki

W garach u Gosi
Karpatka-super przepis, zawsze się udaje :) 260

jednym jajku i miksujemy na gładkie ciasto. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na 2 części i rozsmarowujemy w blaszkach.  Piekarnik nastawiamy na 190 stopni i pieczemy około 25 minut , następnie temperaturę obniżamy do 170 stopni i jeszcze pieczemy 10 minut. Spody studzimy. KREM 3 szkl mleka zagotowujemy , pozostałe składniki (oprócz masła lub margaryny)  wraz(...)budyń. Całość miksujemy na gładką masę.  ***opcjonalnie do kremu można dodać trochę alkoholu-np spirytusu. Masę wykładamy na jeden spód,  przykrywamy drugim,  całość posypujemy cukrem pudrem  i wstawiamy do lodówki :-) I nasza pyszna karpatka gotowa.  Jak wcześniej pisałam, zawsze się udaje, i jest pyszna, ciasto nie rozmaka, ma idealną konsystencję, polecam gorąco i życzę udanych

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku

Proponowane wyszukiwania