ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:906/1378)

Ptysie orkiszowe (bez masła) z musem śliwkowym 173

oczywiście możecie je zrobić z przepisu standardowego, tak jak ja w Ptysiach z kremem adwokatowym . Mus śliwkowy to już mój własny pomysł - bardzo prosty i jakże pyszny! Jestem bardzo z niego dumna i wiem, że wykorzystam go jeszcze nie raz do przekładania ciast i tortów. SKŁADNIKI: (ok 30-40 szt) Ptysie: (jak wspomniałam wyżej można je zrobić rówież z przepisu

Kto ugości moich gości?
Kopiec kreta z truskawkami 145

adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 100 g margaryny 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao szklanka maślanki Krem: 500 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 50 g gorzkiej czekolady truskawki Margarynę

Domowa cukiernia Ewy
Lekka babka biszkoptowa z owocami 183

masła lub margaryny 1 łyżeczka proszku  do pieczenia Jajka ubijamy z cukrem  na puszysty krem ( około 10-12 minut). Następnie dodajemy przesiane i zmieszane z proszkiem do pieczenia oba rodzaje mąki. Delikatnie mieszamy. Wlewamy gorące  rozpuszczone  masło, całość mieszamy. Ciasto przelewamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą tortownicy (24 cm).  Dekorujemy truskawkami.  Wstawiamy

Mia Cucina Sofieta
Puszyste ciasto maślane z rabarbarem. 144

piekę większość ciast z owocami.Mam jeszcze młody rabarbar to postanowiłam go wykorzystać.Ciasto jest pyszne, mięciutkie, wprost rozpływa się w ustach.  W sam raz dla niespodziewanych gości :) Do ciasta użyłam produktów firmy  CYKORIA. Przepis dodaję  do akcji  Błyskawiczny Piątek. Zapraszam o wypróbowania :) 6 jajek 1 cukier waniliowy 2 szklanki mąki  6 łyżek mąki ziemniaczanej(...)cienkich młodych łodyg rabarbaru Blaszka o wymiarach 25/35 cm Masło ucieramy z cukrem, olejem i cukrem waniliowym na puszysty krem, następnie dodajemy jajka, chwilę ucieramy i przesiewamy mąkę pszenną z ziemniaczaną i proszkiem, mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto i wyrównujemy. Rabarbar myjemy i ściągamy niteczki, następnie kroimy na małe kawałeczki, posypujemy 2 łyżkami cukru i wykładamy

Sama słodycz i szczypta chili
Kinder country - ciasto bez pieczenia w 10 minut !!! 442

ekspresowe ciasto (bo robi się je w zaledwie 10 minut)  podbiło moje serce! Doskonałe na przyjęcia, doskonałe gdy z nienacka wpadają goście, doskonałe na niedziele i doskonałe bez okazji, choć ta zawsze się znajdzie.   Kaloryczne że hoho, nie ma się co czarować, ale ten smak i ta chwila przyjemności podczas jedzenia bezcenna!  To co łasuchy zakasujcie rękawy(...)czekoladą, dosypujemy pszenicę ( trochę odkładamy do dekoracji) i mieszamy masę łyżką. Wykładamy na herbatniki, a następnie na kremie rozkładamy kolejną warstwę herbatników, które polewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą i posypujemy pszenicą dla lepszego efektu wizualnego. Ciasto schładzamy w lodówce i wyjmujemy tuż przed podaniem

W kuchennej krainie
Naleśniki francuskie Crêpes z lemon curd, bananami i polewą czekoladową 142

przesiać do miski, dodać jajka, sól i cukier puder. Cały czas mieszając powoli wlać mleko i rozpuszczone masło. Ciasto odstawić na 1 h (dzięki temu naleśniki będą delikatniejsze). Rozgrzaną patelnię lekko natłuścić masłem i usmażyć cienkie placki. Każdy naleśnik posmarować kremem cytrynowym, położyć plasterki banana i złożyć na cztery części. Polać płynną czekoladą

Di gotuje
Kremówka 137

ciasta. Upiec osobno dwa placki w temperaturze 180 stopni, do uzyskania złotego koloru W trakcie pieczenia na cieście robią się bąble więc dół z bąblami musi potem pójść w stronę dna blaszki, a na górze bąble idą w stronę kremu. Krem:  1 litr mleka 2 budynie waniliowe 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 cukry waniliowe 2 łyżki mąki pszennej

Moje domowe kucharzenie
tort czekoladowy-wiśniowy z dripem 176

pieczenia na mus czekoladowy: 200 g śmietanki kremówki 30% 100 g czekolady deserowej na mus wiśniowy: 200 g mrożonych wiśni 1,5 opakowania galaretki wiśniowej 2 łyżki cukru na krem budyniowy: 2 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego kopiata łyżka mąki pszennej 2 łyżki cukru 100 g masła na drip: 120 g czekolady (pół na pół mleczna z gorzką(...)garnkiem z wrzątkiem (tak, żeby miska nie dotykała wody). Mieszając powoli rozpuścić. kremówkę ubić, połączyć z czekoladą. Wyłożyć na ciasto, przykryć ostatnim biszkoptem.  Pozostały budyń utrzeć z masłem i otynkować tort z zewnątrz. Wstawić do lodówki- przed nałożeniem dripu krem musi być mocno zimny, żeby się nie rozpuścił.  Drip: czekoladę połamać. Śmietankę wlać do rondelka, ustawić na małym

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Urodzinowe babeczki czekoladowe 360

należy dostać dobre ciasto. To zadanie w tym roku przypadło mi. Czasem na dobre przepisy trafia się po prostu przez przypadek. Albo dlatego, że robi się przegląd lodówki i jest w niej coś co powinno być zużyte. Ja w mojej znalazłam dwa kubeczki śmietany kremówki i serek mascarpone. Najprostszym połączeniem byłoby zrobienie śmietankowego kremu, jednak w takie upały śmietankowe kremy(...)Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” lub poukładać na kratce, żeby ostygły. Do serka mascarpone dodajemy kilka łyżek Nutelli (ja dałam 3 duże, można dać mniej lub więcej, bo krem i tak będzie miał właściwą konsystencję), dokładnie mieszamy Do nałożenia tego kremu

Ciastkozercy
Eklerki 154

małych, 9 dużych): 1 szklanka wody 130 g masła 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka Składniki krem waniliowy: 600 ml mleka  laska wanilii 6 jajek 100 g cukru brązowego 50 g mąki pszennej 20 ml wódki orzechowej Soplica Przygotowanie: Ciasto: W rondelku zagotować wodę z masłem. Na gotującą wodę wsypać mąkę i mieszać, by się nie spaliło. Ciasto jest(...)wystudzenia ( ważne bo inaczej ciasto nie wyrośnie).  Po tym czasie dodać jajka i zmiksować. Masę wycisnąć na blaszkę (pokrytą papierem do pieczenia) za pomocą rękawa z grubą końcówką. Pamiętaj zachować odstęp, bo eklery rosną by się nie dotykały podczas pieczenia. Piec ok 20-30 min w temp. 200 stopni. Ostudzić i przekroić na pół. Krem: W większym garnku zagotować

Panda i jej świat
Babeczki makowe z reniferem Rudolfem 210

pieczenia i skórkę pomarańczową. Całość delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy wszystkie mokre składniki i mieszamy szpatułką. Powstałe ciasto nakładamy do papilotek do mniej więcej 2/3 wysokości. Wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na około 25 minut. Wyjmujemy i zostawiamy do wystudzenia. Przygotowujemy krem: zimną kremówkę miksujemy z mascarpone i cukrem na sztywny krem. Nakładamy przy pomocy szprychy na babeczki. Precelki

Kolizje Smaków
Chałwowiec 3116

kakao, składniki wymieszać razem - do masy jajecznej dodawać stopniowo składniki suche, delikatnie mieszając łyżką - dno formy wyłożyć papierem do pieczenia, boki pozostawić bez niczego - do formy przełożyć masę, wyrównać - ciasto od razu piec w 180 stopniach przez około 20 minut do tzw. suchego patyczka - upieczony biszkopt ostudzić, odkroić od brzegów formy, zdjąć papier ze spodu biszkoptu - na dno formy wyłożonej(...)zagotować, gdyż straci swoje właściwości żelujące) - rozpuszczoną żelatynę lekko przestudzić, zahartować dodając 1-2 łyżeczki kremu czekoladowego, dokładnie wymieszać - do miksowanego kremu wlać żelatynę, miksować tylko do połączenia się składników - masę od razu przełożyć na masę chałwową, wyrównać - ciasto schłodzić do momentu zastygnięcia masy czekoladowej, najlepiej przez całą noc - przed podaniem posypać wiórkami startej czekolady

Smakołyki Bereniki
Truskawkowy dacquiase - jak pięknie jest!!! 145

pewno. Natomiast od dawna miałam zaplanowane ciasto urodzinowe dla Męża, co roku był to tort z truskawkami, najczęściej jakaś odmiana biszkoptu z bitą śmietaną i wielką ilością truskawek. Jednak tym razem wspólnie podjęliśmy  decyzję, że pora na coś bezowo-truskawkowego. Proponuję więc i wam cudowną bezę orzechową w dacqoise orzechowym z kremem i truskawkami. Ta była preludium do urodzin(...)krem w całości rozkładam na bezie. Układam umyte, osączone truskawki, mogą być pokrojone. Lekko wciskam je w krem. Przykrywam bezą z orzechami, ostrożnie dociskam i wkładam całość do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem i ozdabiam truskawkami. Ciasto jest przepyszne, naprawdę same epitety w stylu niebiańskie, rajskie i tym podobne cisną się na usta, kiedy

I tu będę miała takie te