ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:901/1378)

Lista świątecznych przepisów – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 333

dekorowania Kruche ciasteczka czekoladowo-orzechowe Szybki keks makowy – ciasto nie tylko na święta Mini-pie – bardzo kruche mini-ciasta z żurawiną i jabłkiem VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami – pieczemy biszkopt kakaowy Marchewkowo-jabłkowe muffinki z cynamonową kruszonką

Karo in the Kitchen
Zdrowa i niskokaloryczna "nutella" z daktyli 328

dodajemy orzechy (o ile zdecydowaliśmy się na ich użycie) i miksujemy na najwyższych obrotach do czasu otrzymania jednolitej konsystencji kremu. Nie trzeba go dosładzać, gdyż daktyle same w sobie są bardzo słodkie. Jemy łyżeczką, na kanapce, z plackami, na cieście, w naleśniku, z chrupkami gryczanymi (na zdjęciu) lub w inny kreatywny sposób. Po przyrządzeniu trzymamy w lodówce nie dłużej niż

Be Fit Be Strong
Tarta na kremie budyniowym z borówkami 200

blenderze. Masło należy roztopić i wlać do rozkruszonych ciasteczek. Całość zagniatam w kulę, w międzyczasie dodając skórkę cytryny. Gotowe ciasto wykładam w formie o średnicy 23 cm. Należy piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 30-35 minut. Krem budyniowy: Składniki: 1 łyżka masła 270 ml mleka 1 opakowanie budyniu 3 łyżeczki brązowego cukru Przygotowanie: Budyń rozpuszczam w mleku

Pause Gotowanie!
Armia Reniferow 168

suche składniki - mąkę, proszek etc. oraz mleko  - Przygotujcie formę do babeczek, wyłożyć ją papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć ciasta do 3/4 jej wysokości. - Nagrzać piekarnik do 180ºC. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut. Wyjąć i przestudzić Krem do babeczek : - 600 ml śmietany kremówki (36%) -  ja dałam 30%  - 250 g serka mascarpone -  4 łyżki

dlaSmaQ
KOSTKA BRW-Black Red White 286

chwili gdy zobaczyłam to ciasto wiedziałam że je przygotuje, nie tylko wygląda rewelacyjnie ale też tak smakuje. W moje wersji, nie odważyłam się przygotować kremu czekoladowo - twarożkowego jak to jest w oryginale, zastąpiłam go masą z bitej śmietany oraz mascarpone. Kostka BRW - Black Red White czyli Czarny spód z ciasteczek oreo Biała masa mascarpone oraz Czerwona galaretka z owocami. SPOSÓB

RAROSSA
Tort Walentynkowo – półrocznicowy, biszkoptowo – princepolkowy, z truskawkami i bitą śmietanką. 177

kosteczkę i dodajemy do masy. Wszystko jeszcze raz mieszamy i wylewamy na tortownicę 24cm, wyłożonej od spodu pergaminem. Ciasto pieczemy nagrzanym piekarniku, w temperaturze 170°C około 30 minut. Po upieczeniu pozostawiamy na około 10 minut w piekarniku. Krem: ½litra śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 sztywniki, śmietan – fixy Dodatkowo: 300 – 500g truskawek Śmietanę

Smakowy Raj
TORT Z POPCORNEM W KAJMAKU 330

malinami, a na koniec postanowiłam, że mam jednak ochotę na coś kokosowego:) Nie mogłam się zdecydować na żadne konkretne ciasto, zatem tak też powstał pyszny, "wypasiony" tort:D Zrobiłam go na mięciutkim, wilgotnym, czekoladowym spodzie brownie, który przykryłam puszystym kremem kawowym, na to dałam gęstą frużelinę malinową, posmarowałam ją cudnym kokosowym kremem i przykryłam całość drugim blatem brownie. Ale ponieważ

Słodko-Słony Świat Ilony
Mini Torciki Szwarcwaldzkie 186

torciki). Śmietanę ubijamy,* pod koniec dodajemy fix oraz cukier puder. Biszkopciki smarujemy konfiturą wiśniową, wykładamy (najlepiej za pomocą szprycy) krem i przykrywamy drugim biszkoptem. Górę ciastka dekorujemy śmietaną, kładziemy wisienkę, a całość oprószamy czekoladą. Tak samo postępujemy z resztą ciasta. *należy pamiętać, że śmietanę nie można zbyt długo ubijać, ponieważ może wytworzyć się masło. Moje posty

Słodka Strona
Czekoladowe ule wielkanocne 235

Boże Narodzenie i będę miała komplet tych świetnych foremek. Pewnie się powtórzę, ale uwielbiam je. Można kombinować ze składem ciasta, nadzieniem czyli dla każdego coś dobrego. Przechodzimy do przepisu na czekoladową wersję. W środku nutella, ale może być inny krem czy budyń.  Składniki : * pół paczki biszkoptów * pół tabliczki mlecznej bądź gorzkiej czekolady * 2 łyżki masła * 2 łyżki masy krówkowej

Magiczne Życie Marty
Waniliowa tarta z gruszkami i czekoladą 238

piekę spód tarty sporo dłużej, a później wypełniam go np. kremem). Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki, a następnie na plasterki. Ułożyć na spodzie tarty.Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać wiórkami czekoladowymi gruszki. Zrobić kruszonkę - zetrzeć na tarce o grubych oczkach na spód zamrożone ciasto. Piec na złoty kolor w temp. 180 stopni przez około 30 minut. Smacznego

Fabryka pomysłów
Tarta ze śliwkami (mrożonymi) 227

Tarta z ciasta kruchego jest jedną z prostszych do przygotowania, a jednocześnie daje szereg możliwości. Jako nadzienie możemy wykorzystać dowolne świeże owoce sezonowe lub mrożone (np. śliwki). Popularne są też tarty z orzechami, czekoladą lub kremem. Tarta wyśmienicie smakuje na ciepło i  na zimno, a przy tym pięknie się prezentuje. Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto piernikowe z jabłkami 225

Pyszne , wilgotne ciasto o smaku piernika z dodatkiem jabłuszek i bakalii . Nie można się oprzeć temu smakowi :) Ciasto należy do grupy ciast "ucieranych" i oprócz przygotowania jabłek, przygotowanie ciasta trwa dosłownie chwilkę. żródło: książka "Serniki, szarlotki, makowce" Składniki 2 szkl. mąki pszennej szklanka cukru ( dodałam cukru trzcinowego) 4 jajka   1/2 szkl. oleju łyżka miodu 2 łyżki kakao łyżeczka sody(...)puder do posypania na wierzchu Jajka z cukrem ubijamy tak długo , aż zrobi się piękny biały krem. Nadal miksując dodajemy miód , olej, kakao, sodę , proszek do pieczenia, przyprawę do piernika i mąkę. Jabłka myjemy , wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Do ciasta dodajemy jabłka i bakalie, lekko całośc  mieszamy , wylewamy do dużej keksówki i pieczemy w temp

Różne smaki w kuchni
Ciasto piernikowe z jabłkami 381

Pyszne , wilgotne ciasto o smaku piernika z dodatkiem jabłuszek i bakalii . Nie można sie oprzec temu smakowi :) Ciasto należy do grupy ciast "ucieranych" i oprócz przygotowania jabłek, przygotowanie ciasta trwa dosłownie chwilkę. żródło: książka "Serniki, szarlotki, makowce" Składniki 2 szkl. mąki pszennej szklanka cukru ( dodałam cukru trzcinowego) 4 jajka   1/2 szkl. oleju łyżka miodu 2 łyżki kakao łyżeczka sody(...)puder do posypania na wierzchu Jajka z cukrem ubijamy tak długo , aż zrobi sie piękny biały krem. Nadal miksując dodajemy miód , olej, kakao, sodę , proszek do pieczenia, przyprawe do piernika i mąkę. Jabłka myjemy , wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Do ciasta dodajemy jabłka i bakalie, lekko całośc  mieszamy , wylewamy do dużej keksówki i pieczemy w temp

Słodkości i nie tylko
Snikers bez pieczenia 1010

pieczenia Wspaniałe warstwowe ciasto z orzechami, kajmakiem oraz masą budyniową. Łatwe w wykonaniu i nie wymagające pieczenia. Dwie warstwy słonych krakersów rewelacyjnie przełamują słodycz budyniu i kajmaku. Mega smaczny deser. Polecam!     Składniki: około 30 sztuk kakaowych herbatników około 40 sztuk słonych krakersów 1 puszka masy kajmakowej 1 szklanka orzechów włoskich Składniki na krem: 4 budynie śmietankowe(...)wykładamy kolejną warstwę kremu i całość przykrywamy kakaowymi herbatnikami *** *** Następnie wykładamy resztę kremu i kolejną warstwę słonych krakersów *** *** Na krakersach rozsmarowujemy masę kajmakową. Puszkę z masą możemy wcześniej umieścić na kilka minut w ciepłej wodzie, aby lepiej się rozsmarowywała *** *** Orzechy włoskie siekamy i obsypujemy nimi wierzch ciasta *** *** Ciast wstawiamy na minimum kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą

Blog z Apetytem
Rurki z kremem karpatkowym 294

kwaśnej śmietany, szczypta soli , krem karpatkowy 1 opakowanie krem karpatka 3 minuty Dr Oetker , 400 ml mleka, do posmarowania:    białko, do posypania:   cukier , do foremek :    masło i bułka tarta. Przygotowanie:       Z podanych składników (mąka, cukier, śmietana, żółtko, masło, sól) na rurki zagniatamy ciasto. Najlepiej, aby składniki były w temperaturze pokojowej(...)minut do lodówki. Następnie wałkujemy ciasto i wycinamy dwucentymetrowe paski, którymi owijamy foremki do rurek (wcześniej posmarowane tłuszczem i obsypane bułką tartą). Rurki smarujemy białkiem i posypujemy cukrem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok 20 minut. Po upieczeniu, jeszcze ciepłe ściągamy rurki z foremek. Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie krem karpatka z zimnym mlekiem. Nadziewamy

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania