ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:893/1378)

Ciasto Śniegowiec 43250

obecnie hiszpański klimat i śniegu nie widać, lecz jednak trwa zima. A jak zima, to musi być ciasto Śniegowiec. Oczywiście ma tylko zimową nazwę, bo zapewniam, że smakuje również latem. Kakaowy biszkopt przełożony pysznym kremem jajeczno-budyniowym przykryty został warstwą niby śniegu – zaparzanej piany cytrynowej. Całość rozpływa się w ustach i nie sposób(...)ponownie ubić. • Miskę wstawić na garnek z gotującą wodą i ubijać, aż piana zrobi się gorąca. • Na koniec dodać sok z cytryny. Składanie ciasta • Biszkopt przeciąć na 2 części i obie nasączyć wymieszanymi składnikami ponczu. • Na jedną część wyłożyć całą masę budyniową i przykryć drugim biszkoptem. • Na wierzch wyłożyć pianę

To co kocham
Sernik dyniowy 179

tabliczki mlecznej czekolady blaszka 24x24cm Przygotowanie: Do miski wkładamy twaróg, dodajemy puree z dyni i blendujemy na gładki krem. Następnie dodajmy cukier, jajka i olejek i miksujemy razem. Na koniec wsypujemy budyń i mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto, wyrównujemy je i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Upieczony sernik

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Tarta z agrestem i kremem z białej czekolady 245

porzeczki) 1/2 szklanki cukru 500 ml wody 1 galaretka agrestowa 2 budynie śmietankowe Krem z białej czekolady: 375 ml kremówki 100 g białej czekolady 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki wody Masło posiekać z mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać jajko i wodę. Energicznie zagnieść ciasto, schłodzić je w lodówce. Po około 30 minutach ciasto rozwałkować i nałożyć na tartę(...)średnicy 25 cm, bez rozciągania. Ciasto nakłuć widelcem i piec w temperaturze 190 stopni przez 15 minut. Agrest i porzeczki włożyć do garnka, zasypać cukrem i podlać szklanką wody. Podgrzewać na małym ogniu, aż zacznie się rozpadać. Wsypać suchą galaretkę. Mieszać, aż się rozpuści. Budynie rozprowadzić w pozostałej wodzie, wlać do agrestu i zagotować.   Masę agrestową przelać

Domowa cukiernia Ewy
Leśny mech 106

olej rzepakowy możemy zamienić na kokosowy, a mąkę krupczatkę na inną :) Blaszka jak zwykle 24x34cm :) Inspiracja: klik Składniki ciasto: 450 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 3 szklanki mąki krupczatki 1,5 szklanki oleju rzepakowego 5 jajek 4 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 650 ml śmietany 30% 2 galaretki agrestowe 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan fixy żurawina lub owoce granatu Szpinak

kruche babeczki
Ciasto 3BIT bez pieczenia 629

Pyszne, bardzo kremowe i baaaardzo słodkie ciasto bez pieczenia z masą budyniową, kajmakową i bitą śmietaną. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na krem: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 całe jajko 2 żółtka 300 g masła 200 g cukru pudru Reszta składników: 600 g herbatników (po 200 g na warstwę(...)pudru wg instrukcji na opakowaniu, wykładamy na herbatniki, wyrównujemy. Czekoladę ucieramy na tarce o drobnych oczkach (dobrze jest ją wcześniej schłodzić, to nam ułatwi zadanie), posypujemy nią śmietanę. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na minimum 12 godzin. Smacznego

My Culinary Art
Tarta z lemon curd, grejpfrutem i masą marcepanową 141

Jest to zmodyfikowana wersja przepisu na tartę marcepanową, którą znajdziecie tu —>KLIK. Ciasto: 280 g mąki pszennej 50 g cukru pudru 125 g masła w temperaturze pokojowej 3 łyżki soku z grejpfruta żółtko Masa marcepanowa: 200 g masy marcepanowej jajko 2 białka Krem cytrynowy lemon curd: jajko żółtko skórka starta z całej cytryny sok z całej cytryny

Mienta blog
Ptysie z truskawkami 162

taka że na pólkach nic nie było więc się nimi zajadałam. Robi się je szybko, ciasto jest proste do zrobienia. Polecam jak chcemy zaskoczyć gości. ptysie: 1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 1/2 szklanki wody 65 g masła 2 jajka duże szczypta soli krem: 350 ml śmietany kremówki 36 % 1 łyżka cukru 7 truskawek 1/3 mango cukier puder do posypania

wesoła kuchnia
Podwójnie czekoladowe babeczki na oleju (wilgotne i puszyste) 149

Babeczki, bez masła czy też margaryny przygotowane na oleju roślinnym ( ja stawiam na rzepakowy).   Krem również czekoladowy, stabilny i  bez grama żelatyny. Szczypta posypki i dzień czekolady godnie uczczony.  Składniki na ok 18 szt:  Wszystkie składniki na ciasto muszą być  w temperaturze pokojowej:  95 g mąki pszennej 450  42 g ciemnego kakao(...)kryształ  80 g cukru trzcinowego jasnego  szczypta soli  2 jajka (L) 80 ml oleju roślinnego  100 ml maślanki  2 łyżki ekstraktu kawowego  Na krem :  200 g śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone  100 g gorzkiej czekolady  4 łyżki ciemnego kakao przesianego 2 łyżeczki cukru pudru (można pominąć) Wykonanie

vaniliowoczekoladowa
Ciasto pietruszkowe z syropem klonowym i orzechami pekan 151

pietruszki (ok. 450g nieobranej) 75g orzechów pekan (lub włoskich) skórka i sok z jednej pomarańczy Składniki na krem i dekorację: 375g serka mascarpone (może być nawet 500g) 5 łyżek syropu klonowego kilka sztuk orzechów pekan (lub włoskich do dekoracji)  Wykonanie ciasta: Masło rozpuścić z cukrem, syropem klonowym i zostawić by ostygło. Pietruszkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce

Mania Wypiekania
Szarlotka wykwintna 391

jabłek 175 g cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 litra soku jabłkowego krem z 2 szklanek bitej śmietany cynamon mielony kawałki grubo startej czekolady WYKONANIE Z  masła, cukru, mąki, jaj, wanilii i proszku robimy kruche ciasto i wkładamy do lodówki na  1/2 godziny do schłodzenia. Jabłka, obrać i zetrzeć. Z soku jabłkowego, cukru, cukru

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto Milky Way bez pieczenia 161

posmakuje nie tylko dzieciom, ale również, a nawet przede wszystkim dorosłym! Bo kto się oprze kremowi, który jest obłędnie mleczny, dość słodki i jednocześnie taki... delikatny? Całość doskonale się komponuje z miękkimi herbatnikami i kuszącą polewą czekoladową. Koniecznie spróbujcie, a z pewnością ciasto to będziecie często powtarzać, tak jak i ja! (Forma o wymiarach około 20 x 20 cm) Masa

Di gotuje
Ciasto łaciate 245

jeszcze zastanawia się jakie ciasto na weekend upiec? polecam to. Ciasto jest mega słodkie i zamulające - taka inna wersja "krówki" :) Składniki biszkopt: 5 jajek ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka octu + łyżeczka proszku do pieczenia albo sody oczyszczonej 4 łyżki stołowe mąki tortowej (pszennej) 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej Składniki na krem: 700 ml mleka 2 budynie śmietankowe z cukrem(...)wystygnięcia a później mieszamy go mikserem z 20 dag masła i 1 puszką masy krówkowej. Gotowy krem wysmarować spód biszkoptu a następnie przykryć go drugim płatem biszkoptu. Polewa: drugą puszkę masy krówkowej miksujemy z 2-3 łyżkami masła i taką masą smarujemy wierzch ciasta. Następnie roztapiamy białą czekoladę w kąpieli wodnej i na wierzch ciasta wylewamy czekoladę w formie kleksów

Bon Appetit Małgorzaty
Placek "black & white". 139

pieczenia -1/2 szklanki mleka -1 olejek waniliowy  Sposób przygotowania: Wszystkie składniki połączyć ze sobą za pomocą miksera. Ciasto wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Krem kokosowy Składniki: -budyń śmietankowy -2 szklanki mleka -2 łyżki cukru -1 szklanka mleka kokosowego (w ostateczności może być zwykłe mleko) -masło(...)ilością gorącej wody i mieszać do rozpuszczenia. Resztę składników zagotować w garnku. Dodać żelatynę do reszty i dobrze wymieszać. Polewę należy lekko przestudzić a gdy zacznie zastygać polać nią ciasto. Całość najlepiej pozostawić w lodówce na całą noc. Smacznego

Magia jedzenia.
Rogaliki trzyskładnikowe 176

mnie ochota na coś słodkiego - ale nie za bardzo słodkiego i obowiązkowo szybkiego w przygotowaniu. No i przypomniałam sobie przepis na błyskawiczne wręcz rogaliki :-) trochę schodzi z czekaniem kiedy ciasto się schładza w lodówce, ale za to gotowe ciastka są delikatne, kruche i bardzo dobre... Ja robiłam je z dżemem wiśniowym, ale to co dacie do środka zależy tylko(...)pudrem :-) SKŁADNIKI 3 szklanki mąki pszennej 250 g masła 1 szklanka gęstej śmietany 18% Dodatkowo: 1 białko cukier dżem, krem czekoladowy, jabłko - co tylko chcecie, ważne żeby rogaliki Wam smakowały Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy masło, śmietanę i zagniatamy gładkie ciasto. Wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, dzielimy na 5 - 6 kulek i każdą rozwałkowujemy

Czary - gary w kuchni
Półkula cytrynowa z bezą szwajcarską 190

Tym razem przepis na półkule cytrynowe z bezą szwajcarską! 😀 Masa cytrynowa jest niezwykle delikatna i rozpływająca się w ustach dzięki dużemu dodatkowi masła, a cały deser

AleTorcik

Proponowane wyszukiwania