ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:884/1378)

Karpatka z żurawiną 141

niej po jednym jajku, ciągle miksując. 3. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, blaszki smarujemy masłem i posypujemy mąką. Ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy do obu blaszek. Pieczemy 20 - 25 minut funkcja góra - dół, najpierw jedno, potem drugie. Studzimy. Krem: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe  bez cukru (po 40 g każdy) 3 szklanki mleka 2% 2 całe(...)siekamy, jak budyń nam przestygnie to zabieramy się za robienie kremu.  W misie miksera ubijamy masło z cukrem pudrem na jasną, puszystą masę. Następnie dodajemy stopniowo budyń. Miksujemy do połączenia się składników. Na końcu dodajemy posiekaną żurawinę, mieszamy.  4. Masę przekładamy na jeden blat naszego ciasta, nakrywamy drugim blatem i wkładamy najlepiej na całą

kruche babeczki
BABECZKI Z KREMEM JAGODOWYM 122

żółtka jagody olej kokosowy KREM: 1 op. serka mascarpone 1/4 szk. śmietanki 30 % 1/2 szk. jagód 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżka rumu   Drożdże wymieszać z 1 łyżką cukru i chwilę zaczekać aż podrosną, dodać resztę składników oprócz masła, dokładnie wyrobić na jednolitą masę, dodać masło, wyrobić, odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość formować kule(...)nakładać jagody do środka, zlepiać, włożyć do foremki wysmarowanej olejem kokosowym. Ciasto powinno wypełnić foremkę do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 50 st. gdy podrośnie odkręcić piekarnik do 185 st. i piec 25 min. Do wypieku tych babeczek użyłam foremek z wgłębieniem żeby do środka nałożyć krem. Wszystkie składnik kremu zmiksować i krem gotowy

harrisa
CIASTO SNICKERS NA KRAKERSACH 1303

najzdrowszych wypieków, ale dla takiego smaku, myślę że można zgrzeszyć. Nie jest mega słodki, bo słodycz kremów została przełamana krakersami i słonymi orzeszkami. Myślę, że jak go spróbujecie nie będziecie mogli odejść od stołu-jak dla mnie niebo w gębie!  Samo wykonanie ciasta wygląda troszkę przerażająco, ale to tylko pozory. W rzeczywistości wszystko w miarę szybko się robi(...)mamy do tego pomocne dłonie :-) Snickers należy do tego rodzaju ciast, które wraz z kolejnym dniem smakują coraz to lepiej! Dlatego jego przygotowanie proponuję wykonać dzień przed podaniem-wszystko ładnie ściągnie, a smak będzie 100 razy lepszy. Składniki na masę karpatkową: -250g masła -0,5l mleka -1 opakowanie kremu karpatka na 0,5l mleka Składniki na masę czekoladową

Smaczne Zdrowe
Tarta z dynią i szpinakiem 157

Jeśli będzie piec jakieś ciasto z tym warzywem koniecznie zróbcie sobie  przyprawę do ciasta dyniowego  ! Dynia na wytrawnie: Tarta dyniowa z serem pleśniowym Tarta dyniowa z szynką i ryżem Sałatka z pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto Filadelfia bez pieczenia + film 479

lekko kwaskowatym, które świetnie się ze sobą komponują i tworzą niesamowity efekt końcowy. Przepis i przygotowanie ciasta jest bajecznie proste z pewnością uda się wszystkim amatorom słodkości oraz serka mascarpone .     składniki na tortownicę 23 cm 200 g krakersów 200 g kremu czekoladowego ( typu Nutella) 330 ml śmietany 30% 500 g serka mascarpone 1/3 szklanki cukru pudru 2 opakowania(...)kruszymy w dłoniach ( tak aby żeby uzyskać fajną chrupkość spodu ). Do ciastek dodajemy krem czekoladowy i całość dokładnie ze sobą łączymy a następnie gotową masę przekładamy do tortownicy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy, delikatnie dociskając łyżką. Tak przygotowany spód ciasta wstawiamy na pół godziny do lodówki. Do wysokiej miski wlewamy śmietanę i ubijamy

Smakowite Dania
Tarta z kremem waniliowym i owocami 115

ciasto: 300 gram mąki, 200 gram zimnego masła, 100 gram cukru pudru, 3 żółtka, skórka otarta z jednej cytryny, krem: 500 ml śmietanki kremówki UHT, 1/2 laski wanilii, 240 g cukru pudru, 4 żółtka, 15 g żelatyny, 2 łyżki mleka 600-700 g owoców (porzeczki, maliny, borówki) Mąkę, pokrojone masło, cukier, żółtka i skórkę włożyć do malaksera, szybko zmiksować. Przełożyć

królestwo garów
Kostka warszawska (Napoleonka) 97

czubata szklanka mąki krupczatki -1 szklanka cukru pudru* -4-5 łyżek soku z cytryny* *składniki na lukier, który spotkał się u mnie ze sprzeciwem, dlatego posypałam cukrem pudrem. Przygotowanie Ciasto francuskie zostawić na ok. 20 minut w temperaturze pokojowej. Gdy rozmarznie, podzielić na 2 płaty. Przełożyć do blach wyłożonych pergaminem. Kolejno piec wg przepisu na opakowaniu. Do garnka wlać połowę(...)ciągle ucierając. Przelać do garnka i stale mieszając, gotować, aż krem zgęstnieje. Zdjąć z ognia i przestudzić. Placki przełożyć jeszcze ciepłym kremem. Cukier utrzeć z sokiem cytrynowym na gęsty lukier. Posmarować nim wierzch napoleonki, a kiedy zastygnie, pociąć ciasto na porcje. Smacznego

Zielona Kuchnia
Biszkoptowe mini roladki z jeżynami 170

Biszkoptowe mini roladki to pomysł na odmianę zwykłej rolady z kremem i owocami. Duży biszkopt po upieczeniu kroimy w pasy i każdy z nich wypełniamy nadzieniem, zwijamy i dekorujemy. Wykonanie mini rolad na pewno jest bardziej pracochłonne niż zrobienie jednej rolady, ale moim zdaniem o wiele lepiej się prezentują te mniejsze.   BISZKOPTOWE MINI ROLADKI  Z JEŻYNAMI Składniki(...)dodatkowo: płatki migdałowe biała czekolada Przygotowanie: biszkopt:  Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywno , a następnie dodajemy żółtka. Do masy przesiewamy mąkę mieszamy łyżką,a potem dodajemy wodę. Ciasto wylewamy na blaszkę z piekarnika wysmarowaną masłem i wyłożoną papierem do pieczenia.  Pieczemy przez około 15 minut w 180 stopniach.  Trzeba uważać, aby biszkopt się za bardzo

Bon appetit mon amie
Czekoladowa rozpusta – czyli idealne ciasto z czekoladą i bananami 627

być bardziej zwarta. Swoją drogą zastanawia mnie jak to robią niektóre blogerki, że ich ciasta na zdjęciach są zawsze takie idealne, a warstwy równiutkie. Mi się zdarza, że smakowo ciasto jest wręcz, jak dla mnie, idealne ale z krojeniem czy przenoszeniem mam już większe problemy. No chyba, że istnieją na to jakieś ukryte sposoby Składniki na tortownicę o średnicy(...)nasączmy go kilkoma łyżeczkami płynu. Układamy połówki banana (lub ewentualnie plasterki, w zależności jak wam wygodniej) i przykrywamy je czekoladowym kremem. Na krem układamy drugi blat biszkoptu i delikatnie go dociskamy. Nasączamy biszkopt dość obficie i wkładamy ciasto do lodówki. Polewa kakaowa : – 70 g masła – 7 łyżek cukru – 7 łyżek wody – 3 łyżki kakao Wszystkie składniki

Relaxtime
Ciasto Kinder Country 294

wykonania ciasto bez pieczenia, a co najważniejsze – przepyyszne! Idealne na każdą okazję dla dzieci i dorosłych. Koniecznie wypróbujcie przepis, najlepiej jak najszybciej Ciasto Kinder Country Drukuj przepis Czas gotowania: 20 Składniki Masa biała: -300 g śmietanki kremówki 30 % -250 g serka mascarpone -150 g białej czekolady -3 szklanki preparowanej pszenicy w miodzie (chrupki typu Kangus(...)herbatnikami. Wyrównujemy i na wierzch wykładamy kolejną warstwę herbatników. --> Masa czekoladowa: --> Ciemną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy. Śmietankę ubijamy na sztywny krem, dodajemy do niej cienkim strumieniem rozpuszczoną czekoladę. Masę mieszamy i wykładam na herbatniki. --> Wierzch ciasta posypujemy pozostała pszenicą. Ciasto przekładamy do lodówki na kilka godzin. --> Smacznego Post Ciasto Kinder Country pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje

Marta Gotuje
Babka pomidorowa - wege 111

ciasto do zrobienia dla początkujących, bo ogranicza się do wymieszania składników, podobnie jak przy przygotowaniu muffinek. Dzięki kwaśnym pomidorom ciasto rośnie jak szalone jak zapewnia autorka przepisu  Marta . Ciasto robiłam już kilkakrotnie, początkowo piekłam je w keksówce, a wielkanocna pora natchnęła mnie, by upiec je w formie babki. Super smakuje z polewą czekoladową! Składniki: mokre 1 szklanka krojonych pomidorów(...)nagrzać do 180*C do wysokiego naczynia blendera dodać szklankę (nie puszkę) pomidorów, banan, cukier i zmiksować na gładki, gęsty, puszysty krem w osobnej misce wymieszać wszystkie suche składniki. Do suchych wlać mokre i bardzo krótko wymieszać ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia piec 45 minut do zrumienienia studzić na kratce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort z kremem i karmelizowaną gruszką 122

nowość w moim kulinarnym świadku.Tak eksperyment stal się czynem :)    Składniki na biszkopt : jaja 5 szt L mąka pszenna 8 łyżek cukier 4 łyżki Składniki na krem: śmietana 30% 400 ml mascarpone 250 g cukier 2 łyżki kakao 2 łyżki barwnik czerwony trzy kropelki Składniki na gruszkę karmelizowaną: 6 łyżek masła 6 średnich gruszek takich średnio(...)Mąkę przesiewamy nad ubitymi jajami i delikatnie mieszamy w jedna stronę.Formę tortową 26 cm wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto biszkoptowe. Piekę 20 minut w 170 stopniach.Po ostudzeniu kroję biszkopt na trzy placki. Pierwszy placek smaruje kremem, przykładam drugim plackiem i kładę gruszkę karmelizowaną,przykładam trzecim plackiem i na wierzch  idzie krem różowy oraz dekoracja różowa

Różowa kuchnia
FIT tarta z budyniem i owocami :) 203

dokładnie truskawkami i jagodami kamczackimi . Pomyślałam, że z takim zestawem upiekę lekką tartę. Oprócz kruchego spodu i owoców przygotowałam także krem budyniowy, a raczej po prostu zwyczajny budyń. Wszystko tak do siebie dobrze pasowało, że na drugi dzień po cieście nie było już śladu! Co było do przewidzenia, bo tarta wszystkim bardzo smakowała. Jest na prawdę fenomenalna! Przepyszna, słodka

Zdrowie na języku :P
Makowczyki - mini strucle z makiem 179

wyszło idealne. Masło rozpuścić w rondelku i odstawić do przestudzenia. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty krem i dodać do wymieszanej z suchymi drożdżami lub rozczynem drożdżowym mąki. Stopniowo dodawać pozostałe składniki, a na końcu rozpuszczone i wystudzone masło.  Wyrobić elastyczne ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie lub zbyt gęste, dodać odrobinę mąki lub mleka. Kiedy ciasto zacznie "odchodzić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Torcik figowy 144

serka na sernik 200 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru (w zależności od tego jak słodki lubicie krem) 2 płaskie łyżki żelatyny 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii +3 dojrzałe figi na mus do przełożenia ciasta + 1 do dekoracji, 1/3 szklanki białego wina i 1/3 szklanki wody na poncz Zanim zabrałam się do pieczenia zrobiłam sesję figom :) Biszkopt przygotowujemy(...)według przepisu , przed wyciągnięciem z piekarnika sprawdzamy czy na pewno jest upieczony drewnianym patyczkiem – wkłuwamy w środek, po wyciągnięciu powinien być czysty i suchy bez śladów surowego ciasta. Gotowy biszkopt odstawiamy na kratkę do zupełnego ostudzenia, będzie łatwiej go pokroić na spody, kiedy będzie zimny. Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości wody – około 3 łyżki, powinna być cała zakryta

Ciastkozercy