ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:879/1378)

Ciasto "Corn Flakes" 217

Składniki na ciasto białka jajek, 8 szt cukier, 2 szkl ocet, 2 łyżki sól, szczypta płatki kukurydziane, 4 szkl Składniki na krem żółtka jajek, 8 szt mleko, 2 szkl mąka pszenna, 3 łyżki cukier waniliowy, 2 opak  masło lub margaryna, 250g cukier puder, 4 kopiaste łyżki Dodatkowo masa kajmakowa, 2 łyżki mleko, 3-4 łyżki Przygotowanie W dużym naczyniu(...)łyżce masy żółtkowej. Dokładnie ucieramy do połączenia składników. Wykładamy na wystudzony placek białkowy, przykrywamy drugim plackiem. Masę krówkową rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, dolewamy mleko, mieszamy do połączenia. Dekorujemy wierzch ciasta. Kajmak można zastąpić rozpuszczoną czekoladą. Wstawiamy ciasto do lodówki na 3-4 godziny. Ja wstawiłam na godzinę do zamrażalnika

Gotowanie moimi oczami
Babeczki marchewkowe z kremem budyniowym 158

soczyste. Idealne na przekąskę i podwieczorek. Dla dorosłych i dla dzieci :) 12 sztuk ciasto: 150 g mąki (szklanka) u mnie orkiszowa jasna 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 50 g erytrolu 1 jajko 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 2 średnie marchewki krem: 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego 2 łyżki erytrolu

Kucharzyca
Czekoladowy sernik zebra na orzechowym spodzie 182

spód bardzo chrupiący. Ciasto podałam na porcelanie  JESIEŃ PORCELANA BOGUCICE Spód: 100 g orzechów laskowych 130 g orzechów włoskich 100 g masła Masa serowa: 5 jajek 16 g cukru waniliowego (1 opakowanie) 0,5 szklanki cukru pudru 250 g chudego twarogu w kostce 800 g twarogu z wiaderka 40 g budyniu waniliowego 230 g kremu czekoladowo-orzechowego (typu nutella(...)wiaderkowy. Delikatnie dosypujemy budyń (cały czas miksujemy). Gładka masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy krem czekoladowo orzechowy i miksujemy do połączenia się składników. Na orzechowy spód wylewamy kolejno 2-3 łyżki białej masy oraz 6 łyżek czekoladowej (aż do wyczerpania). Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 160*C, przykrywamy

VioletoweKucharzenie
Biszkopt 197

Dawno nie piekłam biszkoptów i nawet do córki mówiłam , że chyba już nie mam wprawy w pieczeniu ciast ..No, ale coś tam wyszło, nie tak jakbym chciała, ale biszkopt się udał..Taki biszkopt nada się do przełożenia jakimś kremem itp. lub nawet bez przekładania można zjeść.Ja upiekłam ten biszkopt z myślą o torciku na urodziny córki.Przepis na biszkopt(...)utrzeć z cukrem pudrem, waniliowym i szczyptą soli na bardzo puszystą masę.Następnie dodać mąkę wymieszaną  z proszkiem do pieczenia i miksować, aż się połączą. Odłożyć 4 łyżki ciasta  i do tej małej porcji ciasta dodać  kakao, dokładnie wymieszać. Oba ciasta przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.Wymieszać wykałaczką robiąc zygzaki [ u mnie trochę za słabo

Moje domowe kucharzenie
Niedziela o smaku bizcocho de albahaca. Biszkopt bazyliowy z truskawkami. 195

Każde ma się rozumieć inne. Jedna napoleonka, ptyś z kremem kawowym, dwie tartaletki z truskawkami i torcik migdałowy. Poza jednym czy dwoma, z góry wiadomo co komu przeznaczone - a którym to łakomczuszki napełnią ekstra brzuszki?  Wyliczasz bez wahania. Posłuszna pani za ladą chwyta kolejno szczypcami przedmioty twego pożądania; nawet nie okazuje  zniecierpliwienia, kiedy kartonik musi zmienić - napoleonka(...)wstążeczkę mogę sobie co najwyżej sama zawiązać we włosach. Nawet gdybym przymknęła oko na odległość i opakowanie i sama sobie dała urlop od pieczenia, w żadnej cukierni nie dostanę ciasta, które od zeszłej niedzieli w całości, po brzegi, bez skrawka miejsca na konkurencję, absolutnie zawładnęło moim sercem.  Biszkopt bazyliowy. Bizcocho de albahaca . Już teraz na dźwięk tego słowa

KUCHARNIA
Zupa krem z białych warzyw z serem gorgonzola 174

Zupa krem z białych warzyw z serem gorgonzola - rozgrzewająca zupa na jesień Zupa krem z białych warzyw z serem gorgonzola, to doskonała na nadchodzące chłody, aromatyczna

Cztery Fajery
Krem z dyni z mlekiem kokosowym 175

Krem z dyni z mlekiem kokosowym zagościł w naszym menu całkiem niedawno, ale został zaliczony do grona najsmaczniejszych jesiennych zup. Przygotowanie tej pysznej, bardzo pożywnej i

Cztery Fajery
Muffinki z kokosem, czekoladą toffi i kremem serowym 248

łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli  3/4 szklanki cukru  2 jajka pół szklanki oleju  3/4 szklanki mleka pół szklanki wiórek kokosowych 100 gram czekolady tofii  Krem serkowy: pół kostki miękkiego masła 250 g serka typu philadelphia 200 ml kremówki 36% cukier- wedle uznania Wykonanie: W miseczce połączyć suche składniki to jest: przesianą mąkę, proszek do pieczenia(...)pokroić na małe kawałki i wmieszać ją do gotowej masy. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić je ciastem. Piec przez około 30 minut w 180 stopniach. Z podanego przepisu wyszło mi 13 babeczek. W czasie gdy muffiny stygną przygotować krem. Ser typu philadephpia umieścić w miseczce wraz z kremówką i całość ubić na sztywno. Następnie dodać cukier, wedle uznania

Krakowskie smaki Ani
Ciasto marchewkowe z serkiem mascarpone 535

dłuższy czas zanim pierwszy raz je zrobiłam. A teraz już wiem - jest pyszne! Pychotka Składniki: Ciasto: 4 jajka 1,5 szklanki cukru 1 szklanka oleju 2 szklanki mąki 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 2 szklanki startej marchewki Krem: 400 g mascarpone 100 g masła 0,5 szklanki cukru pudru Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem

Cukiernia Pychotki
CYTRYNOWIEC 169

nawet się nie obejrzymy, a ciasto już się chłodzi.  SKŁADNIKI: na biszkopt 4 jajka 1 białko 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli na poncz 1/2 szklanki letniej wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru na krem budyniowy 2 budynie śmietankowe 1/2 szklanki soku(...)składniki się połączą. Do powstałej piany delikatnie wlewać chłodną galaretkę, zmiksować i wyłożyć na krem budyniowy, wyrównać. Przygotować polewę. W garnuszku roztopić masło, dodać sok z cytryny oraz cukier puder, połączyć, ostudzić. Na piankę wyłożyć herbatniki i polać z wierzch przygotowaną polewą. Ciasto schłodzić w lodówce minimum 4 godziny ( najlepiej pozostawić je w lodówce na całą

Kuchnia w opałach
Kremówka 180

ziemniaczanej 1 kostka margaryny 1 cukier wanilinowy pół opakowania cukru 1 kieliszek spirytusu Ciasto francuskie podzielić na dwie części. Położyć na blachę wyłożoną pergaminem i piec ok. 20 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć i włożyć drugą część. Odłożyć po upieczeniu i ostudzić.  KREM: większą część mleka zagotować. W mniejszej rozpuścić wszystko prócz margaryny i spirytusu.Wla

Gotuję Testuję
Tort truskawkowo- śmietankowy z serkiem mascarpone 193

galaretka cytrynowa - owoce (najlepiej gdyby jedne z nich były borówkami amerykańskimi) Ciasto po wystygnięciu odwracamy, góra będzie spodem a spód górą. Przecinamy na trzy części. Dolną wkładamy do tortownicy i nasączamy przygotowanym ponczem. Wykładamy na górę przygotowaną masę truskawkową. Kładziemy środkową część biszkoptu, nasączamy i smarujemy przygotowanym kremem, zostawiając część na boki tortu.  Kładziemy ostatnią część biszkoptu i delikatnie

Kulinarne życie
Muffinki owieczki 1247

szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru 120 g miękkiego masła 2 jajka ½ szklanki mleka ½ łyżeczki pasty waniliowej lub ¾ łyżeczki aromatu waniliowego Krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki cukru Dodatkowo: 150 g marcepanu 150 g waniliowych pianek mini-marshmallows czarny barwnik spożywczy w płynie(...)znowu ⅓ mleka, aż do wyczerpania całości obu składników. Następnie ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami, wypełniając je do ¾ wysokości (fot.1) . Piec w temperaturze 180°C (bez termoobiegu) przez 25-30 minut  (fot.2) . Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia na kratce. Teraz czas na krem. Do wysokiego naczynia wlać schłodzoną śmietanę kremówkę i ubić

Świat Ciasta
Tiramisu na biszkopcie 189

SKŁADNIKI: Do wykonania ciasta potrzebujemy jeden biszkopt przekrojony na pół. Przepis  TU Masa śmietanowa 500 ml śmietanki kremówki (30 – 36%) 500 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo kakao  25 ml spirytusu 1 szklanka mocnej kawy- słodkiej dżem porzeczkowy lub inny kwaśny PRZYGOTOWANIE Śmietanę ubijamy na krem, dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę ubijamy. Do kremu dodajemy(...)kładziemy następny blat biszkoptowy i smarujemy sporą warstwą dżemu. Na dżem nakładamy kolejną warstwę kremy i posypujemy kakao.Kolejna warstwa to biszkopt,  na który wykładamy resztę masy kremowej. Brzegi na górze dekorujemy za pomocą wyciskarki do masy. Będzie ozdobnie. Wierzch posypujemy sporą warstwą kakao. Ciasto wkładamy do lodówki. Będzie dobre jak postoi kilka godzin. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie

W kuchennym oknie Ewy
Drożdżowe ślimaczki z Nutellą 244

szklanki cukru 2 jajka 0,5 kostki masła +Nutella (lub inny czekoladowy krem) W ciepłym mleku rozpuszczamy łyżkę mleka i drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia. Rozpuszczamy masło i odstawiamy do przestudzenia. Jajka ucieramy z cukrem. Wszystkie składniki mieszamy razem w misce i wyrabiamy ciasto. Ciasto odkładamy do wyrośnięcia przykryte ściereczką. Powinno zwiększyć swoją objętość około 2 razy. Wyrośnięte ciasto przekładamy

Ciastkozercy