ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:881/1378)

Proteinowy torcik z kremem „serowym” limonkowym i szpinakowym ciastem (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 139

super i było mięciutkie oraz nieco wilgotne  😊  Takie śliczne zielone ciacho przełożyłyśmy proteinowym kremem limonkowym. Waniliowe, wegańskie białko Plantforce świetnie połączyło się z cytrusowym akcentem. Torcik idealny dla każdego zakręconego na punkcie zieleni 😍     Składniki (śr:   21 cm): Szpinakowe ciasto -200g mąki ryżowej -150g skrobi -60g mąki sojowej -230g mleka sojowego

Candy Pandas
Mazurek pomarańczowo-morelowy z białą czekoladą i różami 212

mazurków możemy być jednak pewni, ma być słodko i bogato. O ile w przypadku innych ciast dekoracja to jedynie wierzchnia warstwa, o tyle w przypadku mazurka to właśnie dekoracja stanowi jego istotę. Do zdobienia mazurków używa się słodkich mas, czekoladowych, kajmakowych, konfitur, kremów oraz różnorodnych bakalii, im słodziej tym lepiej, a granicę stanowi jedynie Wasza wyobraźnia. Do klasycznego spodu

Słodki Kompromis
Budyniowa tarta ze śliwkami 257

śliwkami? Polecam ten. tarta przed włożeniem do piekarnika Źródło przepisu: "Życie na gorąco", nr 34/2013. Składniki: Kruche ciasto: 250 g mąki sól pół łyżeczki proszku do pieczenia 75 g cukru pudru 1 cukier wanilinowy 125 g masła 1 jajko Krem: 400 g śliwek 250 ml mleka 100 g cukru pudru 1 budyń śmietankowy/waniliowy 200 ml śmietany

Pasja Smaku
Owocowy "Resztek" bez pieczenia 344

Krem: 200ml słodkiej śmietanki 30% 1 małe opakowanie śmietan fix 1 opakowanie serka mascarpone (250g) 3 łyżki cukru pudru 4 duże łyżki dżemu z czernic Masa jabłkowa: 4 jabłka sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki wody 1 galaretka o smaku kiwi lub agrestowa Dodatkowo: 1 opakowanie delicji o smaku np malinowym 2 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania: 1. Przed przygotowaniem ciasta(...)mieszamy i ściągamy z ognia zostawiając do całkowitego przestudzenia. Zimne i lekko tężejące jabłka nakładamy na nasz krem. Na nich- lekko dociskając- układamy połówki delicji. Chłodzimy. 4. Na schłodzoną warstwę masy jabłkowej wylewamy przygotowaną na początku galaretkę truskawkową.  Przed podaniem schładzamy ciasto w lodówce.  Do zdjęcia wykorzystałam łopatkę ręcznej roboty od Pana Grzegorza z Graty i szpeje

Kuchnia w czekoladzie
Ciastka różane 130

Składniki: (na 19-20 szt. ciasteczek) Ciasto (na około 40 szt. pojedynczych biszkoptów) 4 jajka 4 łyżki cukru drobnego do wypieków 6 łyżek mąki pszennej Krem różany 250 g. serka mascarpone 200 g. śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki esencji różanej (np.  takiej ) około 1 łyżki świeżego soku z buraka 1 łyżeczka cukru waniliowego zmielonego na puder(...)mąki i wmieszaj w ubite jajka łyżką, zataczając koła bardzo powoli i delikatnie, aby nie zniszczyć struktury napowietrzonej masy jajecznej. Gdy już wmieszasz mąkę od razu nakładaj łyżką porcje ciasta na papier do pieczenia położony na dużej blaszce. Formuj łyżką okrągłe ciasteczka o średnicy około 5 cm. Włóż blachę do nagrzanego piekarnika na średni poziom i piecz przez

Delicious Place
Kruche babeczki z kremem karpatkowym i owocami 211

budyniowym kremem jak do karpatki i świeżymi, choć już kwaskowatymi truskawkami, malinami i borówkami. Idealne na imprezę, każdy może sięgnąć po dowolną ilość. Przyznaję, że łatwiej i szybciej zrobić jedną dużą tartę, lecz takie małe słodkości prezentują się bardzo uroczo, no i nie trzeba nic kroić ;) Zostawiam Was z przepisem, życzę miłego popołudnia, a sama uciekam przygotowywać ciasto do popołudniowej(...)wysmarować masłem i wysypać mąką pszenną. Wyklejać ciastem przygotowaną foremkę. Schłodzić ponownie w lodówce przez 30 min. Następnie ponakłuwać ciasto widelcem. Wstawić do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piec ok. 20 min. do zrumienienia. Wyjąć i wystudzić. Krem 750 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 300 g miękkiego masła

Słodkie inspiracje
Jedzmy polskie jabłka 156

marchewki - 23 września 2014 Misiankowa szarlotka z jabłkami - 17 września 2010 Krem z selera z jabłkami i serem Stilton - 17 listopada 2014 Maślankowe muffiny z jabłkiem - 7 listopada 2010 Crumble jabłkowe – szybki deser na ciepło - 28 stycznia 2014 Wigilijny barszcz z pieczonych buraków - 11 grudnia 2014 Proste ciasto jabłkowo-orzechowe - 4 lutego 2014 Koktajl z jabłka, selera naciowego, ogórka(...)pomarańczy – odchudzająco-antycellulitowy - 11 lutego 2014 Domowy mus jabłkowy z nutą cynamonu - 26 kwietnia 2014 Ciasto cynamonowe z domowym musem jabłkowym - 29 kwietnia 2014 Green smoothie, czyli Zielony koktajl ze szpinakiem, jabłkiem, pomarańczą, bananem i imbirem - 14 maja 2014 Wyśmienity krem z groszku z miętą i jabłkiem wg Magdy Gessler + Domowy bulion warzywny - 24 czerwca 2014   The post

Moja Delicja
Tarta z kremem budyniowym i owocami 197

mnie maliny, borówki amerykańskie, truskawki i jasne winogrono). Wykonanie: Z mąki, masła, wody i soli zagniatamy ciasto. Ciasto delikatnie rozwałkowujemy i przekładamy do formy na tartę. Tartę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 35 minut. Przygotowujemy krem:  1 szklankę mleka powinniśmy zagotować wraz z cukrami.  Pozostałe mleko, mąki i żółto miksujemy do uzyskania jednolitej masy

paapilotkaa
Tarta z kremem budyniowym i owocami 204

mnie maliny, borówki amerykańskie, truskawki i jasne winogrono). Wykonanie: Z mąki, masła, wody i soli zagniatamy ciasto. Ciasto delikatnie rozwałkowujemy i przekładamy do formy na tartę. Tartę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 35 minut. Przygotowujemy krem:  1 szklankę mleka powinniśmy zagotować wraz z cukrami.  Pozostałe mleko, mąki i żółto miksujemy do uzyskania jednolitej masy

paapilotkaa
Muffinki z dynią i kardamonem z kremem śmietanowo- waniliowym - CZAS NA DYNIĘ ;-) 187

  Kolejny przepis w cyklu CZAS NA DYNIĘ, tym razem coś na deser, ulubione muffinki z dynią z dodatkiem kardamonu i imbiru. przepis na muffinki: 2

SMYKWKUCHNI
BABECZKI CYTRYNOWE Z KREMEM PORZECZKOWO-SEROWYM 155

jajka  125 g cukru laska wanilii  szczypta soli 1/4 litra mleka  75 ml oleju  sok z jednej cytryny plus skóra otarta  Składniki na krem:   100 g konfitury porzeczkowej  50 g mielonego tłustego twarogu  140 g miękkiego masła  2 łyżki cukry pudru  perełki do dekoracji Sposób przyrządzenia: Mąkę przesiać z proszkiem(...)mąkę z proszkiem do pieczenia . Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Porcję ciasta nakładać do papilotek. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 20 min.  Konfiturę podgrzać, przetrzeć przez sito, wystudzić. Wymieszać z twarogiem. Do utartego masła  z cukrem pudrem dodawać po łyżce twarogu cały czas ucierając. Gotowy krem przełożyć do szprycy cukierniczej z końcówką z gwiazdką. Dekorować każde

pieprzny smaczek
Torcik orzechowo-kawowy 180

szklanki) 200 g masła w temp. pokojowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 3 duże jajka 3 łyżki espresso lub mocno zaparzonej kawy 80 g posiekanych orzechów włoskich Bakalland Krem: 500 g serka mascarpone 2 łyżki espresso lub mocno zaparzonej kawy 2 łyżki syropu klonowego lub miodu 2 łyżki cukru pudru listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content(...)patyczek wbity w środek ciasta po wyciągnięciu będzie suchy. Studzimy przez 10 minut w uchylonym piekarniku. Gdy ciasto całkowicie wystygnie obcinamy czubek i kroimy jak tort na dwie części. Mascarpone miksujemy wraz z cukrem pudrem, syropem klonowym i kawą. Przekładamy torcik połową kremu, a drugą połowę rozsmarowujemy na wierzchu. Ozdabiamy połówkami orzechów włoskich. Wpis zawiera lokowanie produktu Post Torcik orzechowo

Poezja smaku
Orzechowe poduszeczki na francuskim cieście z migdałami 118

minut na złoty kolor. Twaróg połączyć z cukrem i startymi orzechami. Wystudzone poduszeczki smarowac kremem orzechowym. Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni, posypać wierzchy poduszeczek. Poduszeczki układać na półmisku udekorowanym rukolą lub inną, ulubioną zieleniną. Smacznego! Artykuł Orzechowe poduszeczki na francuskim cieście z migdałami pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Tort Ferrero Rocher 367

wiem czy zauważyliście, ale zrobiła się moda na ciasta odzwierciedlające batoniki, ciasteczka znanych marek. Znalazłam wiele ciekawych przepisów i na pewno będę systematycznie je publikować. Jako pierwszy zrobiłam bardzo ciekawy torcik orzechowy- Ferrero Rocher. Moi najbliżsi stwierdzili, że faktycznie smakuje jak czekoladki. Wypróbujcie! Tort Ferrero Rocher   Składniki: 4 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki kakao, 1/2 szklanki mąki pszennej(...)mąkę z kakao i mieszamy ciasto za pomocą drewnianej łyżki. Ciasto przelewamy za wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy 30-35 minut (do suchego patyczka). Pierwszą tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i lekko studzimy. Do czekolady dodajemy miękkie masło oraz krem czekoladowy i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy

paapilotkaa
Tarta bardzo czekoladowa z malinami 113

wysmarowaną masłem. Tarta bardzo czekoladowa z malinami 2016-11-07 14:23:46 Write a review Save Recipe Print Ciasto 250 g mąki pszennej 4 czubate łyżki cukru 3 łyżki kakao, takie z górką 1 jajko 150 g zimnego masła Krem 2 tabliczki czekolady ( ja użyłam 1 gorzką i 1 mleczną- i masa czekoladowa była mocno wytrawna, dla lubiących słodsze

Rusty Fork

Proponowane wyszukiwania