ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:872/1378)

Tiramisu 261

    Włoski deser w klasycznej odsłonie. Pyszny i delikatny krem przełożony pomiędzy biszkopty nasączone mocną czarna kawą i likierem Amaretto. Przepis jest bardzo smaczny i

Passion of Cooking
Błyskawiczne kruche ciasteczka 192

sobą np. słodkim kremem orzechowym. 300 g mąki pszennej 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 110 g masła lub margaryny 120 g cukru pudru Na stolnicę przesiewamy mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia. Dodajemy posiekane masło i wbijamy jajka. Na końcu dosypujemy cukier. Całość dość szybko zagniatamy na gładkie jednolite ciasto. Gotowa masę rozwałkowujemy(...)Wycinamy dowolne kształty, u mnie były to serca. Wierzch ciastek możemy rozwałkować dekoracyjnym wałkiem. Gotowe ciasta układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170-180*C przez 8-9 minut. Po upieczeniu możemy je połączyć dowolnym kremem np. kajmakiem lub orzechowym

VioletoweKucharzenie
Ciasto noworoczne - Vasilopita 156

litry mleka 1 aromat cytrynowy lub skórka z cytryny tłuszcz do formy Wykonanie: Masło utrzeć na krem z cukrem, dodając po jednym jajku. Następnie dodać powoli mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, wlewając stopniowo mleko. Dodać aromat i wyrobić ciasto na gładką masę. Wysmarować dwie wąskie foremki tłuszczem, przełożyć ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni

Tradycyjna Kuchnia
Czekoladowiec z bazylią 200

masy. Ubijamy pianę z białek. Bazylię siekamy bardzo drobno. Do ciasta dodajemy pianę i bazylię - delikatnie, ale dokładnie łączymy. Ciasto rozdzielamy do 5 miseczek. W tortownicy średnicy 26 cm pieczemy 5 placków. Pieczemy 12-15 minut w 180 stopniach.   KREM: 0,5 l mleka 2 łyżki maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 250 g mlecznej margaryny 1 szkl cukru(...)przekładamy placki. Do dekoracji: 200 g czekolady gorzkiej kilka listków bazylii zielonej dowolne owoce cukier puder Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Bazylię drobno posiekać. Bazylię połączyć z czekoladą. Polać ciasto. Pozostawić do zastygnięci. Na cieście ułożyć owoce, oprószyć delikatnie cukrem pudrem Smacznego

kolorowotorcikowo
Tort kawowy 205

boki wysmarować maslem i potrzepać mąką.wlać ciasto do formy i upiec w nagrzanym do 175 stopni piekarniku , około 40 minut. Wystudzony biszkopt, najlepiej na drugi dzień, pokroić na 3 równe krążki. Poncz: cukier rozpuścić w gorącej wodzie, zostawić do wystygnięcia, a następnie dodać sok z cytryny, alkohol i espresso. Przygotowanie kremu Czekoladę połam na kawałki, wrzuć do miseczki(...)lodówki na całą noc. Rankiem obkroiłam tort dookoła i ściąnęłam obręcz. Resztę kremu użyłam na boki. Posypałam tort kawą rozpuszczalną miałką , przez siteczko. Ogólnie gotowy tort powninien leżakować w lodówce 12 godzin. W smaku jest rewelacyjny. A'la Tiramisu. Kolejny przepis Margarytki, z działu CIASTA I DESERY  został wypróbowany i jest pyszny ! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Rurki z kremem budyniowo - kawowym. 198

przyjdą niespodziewani goście szybko przygotować dowolny krem i już mamy coś do kawy. Rurki możecie nadziewać kremem śmietanowym z serkiem mascarpone też wyśmienicie smakują. Moje dzieci lubią masę budyniową więc zrobiłam taką.  Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na ciasto kruche tradycyjne : około 3,5 szklanki mąki  1 szklanka cukru pudru 3 żółtka 1 cukier waniliowy 250 g margaryny Kasi(...)miski przesiać mąkę dodać cukier , cukier waniliowy,śmietanę, żółtka i startą na tarce margarynę.Wyrobić ciasto mikserem na grudkowatą masę, przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść.Ciasto zawinąć w folię i odłożyć na pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkować dość cienko i wycinać paski o szerokości 1,5 cm.Owijać w koło foremki do rurek. Jajko roztrzepać ze śmietanką , smarować

Sama słodycz i szczypta chili
Wuzetka 212

uzetki chyba nie trzeba nikomu specjalnie przedstawiać. To dekadenckie czekoladowe ciasto przełożone warstwą bitej śmietany i polane polewą czekoladową to klasyka! Pamiętam jak dziś, gdy wybierając się z rodzicami do cukierni, stawałem pod ladą z tym trudnym wyborem: wuzetka, często pojawiająca się pod inicjałami W-Z, czy sernik agarowy (o właśnie! ten serniczek też trzeba będzie upiec). Postanowiłem przypomnieć sobie(...)odstaw do całkowitego wystudzenia. Następnie ciasto podziel na 2 równe blaty. (Możesz również upiec oba blaty osobno, dzieląc podane składniki na 2 porcje). Bita śmietana Schłodzoną kremówkę krótko ubij mikserem wraz z mascarpone. Następnie dodaj cukier puder wymieszany z glukozą oraz skrobią (jeśli używasz) i ubij na najwyższych obrotach na sztywny krem. Oba blaty nasącz wiśniówką wymieszaną z wodą

Food Square
Maślane babeczki z kremem 156

mąki 150 g słodziwa 2 jajka 125 ml mleka 100 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 250 g mascaropone 100 g gorzkiej czekolady 1-2 łyżki słodziwa opcjonalnie: łyżka soku z jagód lub barwnik spożywczy Suche składniki na ciasto łączymy ze sobą. Masło rozpuszczamy, mieszamy z mlekiem i jajkami. Dosypujemy suche składniki. Mieszamy do czasu, aż masa stanie(...)Ciasto wykładamy do foremek na babeczki. Pieczemy w 180 st. C, przez 25 minut. Mascarpone ubijamy ze słodziwem. Odkładamy ok. 2-3 łyżki (50 g) i mieszamy z sokiem lub barwnikiem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko ostudzoną dodajemy do mascarpone, stale ubijając. W upieczonych babeczkach wycinamy otwory, w które wkładamy masę jagodową. Przy pomocy rękawa cukierniczego, dekorujemy babeczki kremem

Kucharzyca
Babeczki - Bożonarodzeniowe Choinki 240

czubata łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy szczypta soli Lukier: szklanka cukru pudru 4 łyżki ciepłej wody Krem: 300 ml śmietanki kremówki 30% 200 g serka mascarpone ok. 4 łyżki cukru pudru odrobina zielonego barwnika perełki cukrowe Babeczki - Bożonarodzeniowe Choinki - Sposób przygotowania: Ciasto: W niewielkim rondelku roztapiamy masło , studzimy.   Mąkę przesiewamy wraz z kakao i proszkiem do pieczenia - mieszamy(...)napełniamy przygotowanym ciastem do ok. 2/3 wysokości. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach (nie dłużej, ponieważ babeczki staną się zbyt wysuszone ) d o suchego patyczka. Lukier: Cukier puder ucieramy razem z wodą do otrzymania gładkiej konsystencji.  Powstałym lukrem polewamy wierzch babeczek i wyrównujemy tworząc efekt śnieżnej powłoki. Pozostawiamy do zastygnięcia.   Krem: Kremówkę ubijamy na sztywno (pamiętajmy

Słodka Strona
Babeczki pomarańczowe 247

Uniwersalne, szybkie babeczki na każdą okazję. Pachną i smakują prawdziwymi pomarańczami. Można je podawać same albo z kremem i nadzieniem z dżemu pomarańczowego, z kajmaku, lemon curd lub innym. W zależności od stopnia napełnienia papilotek ciasta wystarcza na 12 do 18 sztuk. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 2 duże jajka 275 g mąki pszennej 100 g roztopionego masła(...)udekorowane masą należy ściąć ewentualną górkę i specjalną wykrawaczką lub trzonkiem małej łyżeczki wyciąć niewielkie wgłębienie. Wypełnić je dżemem, kajmakiem, masłem czekoladowym lub innym nadzieniem wg własnych upodobań. Krem: 200 ml śmietany kremówki 36% 125 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru dodatek smakowy, np. łyżka kajmaku lub łyżka proszku cappuccino ewentualnie barwnik spożywczy Śmietanę ubić z cukrem pudrem

Trzeci talerz
Muffiny piernikowe 215

przyprawami, lubimy więcej czasu spędzać w kuchni i delektować się jedzeniem. Muffiny są niezwykle proste i szybkie w pieczeniu, to ich niewątpliwa zaleta. Możecie przygotować do nich także krem, na przykład na bazie serka mascarponne z śmietaną kremówką. Ale wtedy musicie przechowywać je w lodówce i dość szybko zjeść. Ja moje przyprószyłam tylko cukrem pudrem i wystarczyło Moje babeczki zostały(...)wysokości. Na każdej porcji ciasta połóż czubatą łyżeczkę powideł śliwkowych. Następnie rozłóż resztę ciasta na muffinki, dokładając 1-2 łyżki do każdej muffinki. Piecz muffiny w temperaturze 190 st C przez 20 minut. Po wystudzeniu możesz posypać je cukrem pudrem lub nałożyć dowolny krem na górę. SMACZNEGO! Idą Święta Bożego Narodzenia, to doskonały czas na pomyślenie o prezentach i przygotowywanych

nietylkopasta.pl
Pomarańczowo makowe ciasto pod gwiazdami 371

Ciasto które pachnie pomarańczami, czekoladą i makiem. Jest lekkie, delikatne i na pewno szybko zniknie ze stołu. Budyń pomarańczowy ze świeżych pomarańczy jest przepyszny. biszkopt makowy: 4 jajka wielkość M 4 łyżki cukru trzcinowego 50 g maku mielonego 3 łyżki płaskie mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa pomarańczowa: 1 litr soku z pomarańczy świeżo wyciśnięty /oko(...)kremówkę ubijam na sztywno. 1/2 szklankę syropu z mandarynek zagotowuję i rozpuszczam w nim galaretkę. Przestudzoną wlewam do śmietany. Na krem pomarańczowy wylewam połowę śmietany, układam cząstki mandarynek i wylewam resztę śmietany. Kilka mandarynek zostawiam do dekoracji. Wstawiam ciasto do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem dekoruję startą czekoladą gorzką. Z papieru wycięłam szablon gwiazdek i w ten sposób powstały

wesoła kuchnia
Tort leśny z jagodami 221

mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody Na nasączenie: 2 łyżeczki kawy lub kawy zbożowej rozpuszczalnej 1 łyżeczka cukru Na krem: 200 g jagód 100 g białej czekolady 500 g śmietany 36% 500 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki cukru pudru 2 kopiaste łyżeczki żelatyny 2 śmietan-fixy Na dekorację(...)masy jajecznej i mieszając szpatułką dodać wodę. Ciasto przelać do formy, wyrównać wierzch, włożyć do piekarnika i piec 30 minut (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt zostawić do ostudzenia, po czym przekroić go na trzy równe oblaty. Nasączenie: Kawę lub kawę zbożową zalać gorącą wodą, dodać cukier, wymieszać i zostawić do ostudzenia. Krem: Białą czekoladę przełożyć do garnuszka, dodać

Passions hobbies life
Sernik na wafelkach z malinami i galaretką 1065

sera w wiaderku - 1 galaretka pomarańczowa - 2 łyżki żelatyny - 2 galaretki amarantowe - 1,5 szklanki malin - 1 szklanka cukru  Sposób przygotowania 1. - Masło rozpuścić z kremem toffi w rondlu dodać słonecznik  - Wszystko wymieszać z pokruszonymi wafelkami  - Masą wyłożyć dno tortownicy zostawić do ostygnięcia  - Tortownica 26 cm 2. - Galaretkę pomarańczową i żelatynę rozpuścić w 2/3  szklanki(...)sera dodać cukier miksować aż się rozpuści  - Dodać zimną galaretę rozpuszczoną z żelatyną  - Dodać połowę malin wymieszać łyżką wlać wszystko  do tortownicy  - Włożyć ciasto do lodówki by stężało  - Na ser wyłożyć resztę malin zalać tężejącą galaretką  zostawić do stężenia

W królestwie smaków Beaty
Makowa panienka 254

przypadła mi do gustu idealnie wyważona słodko-kwaśna cytrynowa masa. Do tego ciasto jest bardzo szybkie w wykonaniu, co niejednokrotnie ma przecież ogromne zaneczenie. Polecam:) Biszkopt makowo-kokosowy: 150 g maku 100 g wiórków kokosowych 100 g mielonych migdałów 100 g cukru 8 białek 4 żółtka Krem: 2 budynie śmietankowe 350 ml mleka UHT 180-200 ml soku cytrynowego(...)żółtku, nie przerywamy ubijania. Mikser odkładamy, a do ubitej piany jajecznej dodajemy teraz w 2-3 partiach mak połączony z kokosem i migdałami, mieszamy delikatnie łyżką. Przygotowane ciasto dzielimy na pół i wykładamy do wyłożonych papierem blaszek (21×32). Pieczemy po 20 minut w 170 stopniach. Do rondelka przelewamy mleko, dodajemy do niego sok z cytryny, mieszamy. Odlewamy pół

Smaki Na Talerzu