ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:864/1378)

Tort marchewkowy z kremem pomarańczowym 152

syropu klonowego,z agawy lub miodu 6 jajek M sol 1 lyzka soku z cytryny 300 g mielonych migdalow 50 g maki 1 lyzeczka proszku do pieczenia Skladniki na krem:   1 paczuszka platkow zelatyny-10 g 375 ml soku z pomaranczy 100 g drobnego cukru 400-500 ml smietany kremowki 5 lyzek likieru pomaranczowego  Polewa pomaranczowa-Tortenguss(...)bialek i delikatnie przy pomocy szpatulki wymieszac.Dodac reszte piany,.migdaly z proszkiem do pieczenia i 50 g maki ,wymieszac. wypelnic foremke przygotowanym ciastem,wyrownac gore szpatulka i piec 45 minut w 180°C. studzic na kratce PRZYGOTOWANIE KREMU: zelatyne namoczyc w zimnej wodzie wycisnac sok z 3 duzych pomaranczy.Przecedzic przez sitko,by pozbyc sie klaczkow.Mozna wykorzystac gotowy 1-dniowy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tarta ze śliwkami i kremem patissiere 170

theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Składniki: Ciasto kruche:   150 g zimnego masła  240 g mąki pszennej   80 g cukru pudru  2 żółtka   1/2 łyżeczki soku z cytryny Krem patissiere:  3 żółtka w temperaturze pokojowej  0,5 szklanki cukru 1 szklanka mleka 1 szklanka(...)ciasto rozwałkować i wylepić nim formę do tarty, średnicy 26-28 cm. Następnie gęsto nakłuć ciasto, nakryć papierem do pieczenia  i obciążyć kulkami do pieczenia lub grochem/fasolą. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut, po tym czasie zdjąć obciążenie i papier i piec jeszcze 10-12 minut, aż się zarumieni. Żółtka utrzeć z cukrem

kolorowotorcikowo
Tort makowy z kremem marcepanowym 167

cukru 120 g mąki pszennej 50 mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ½ szklanki maku ½ szklanki posiekanych bakalii Dodatkowo: 50 g płatków migdałów tuzin kartofelków marcepanowych Krem marcepanowy: 200 g marcepanu 200 g sera mascarpone 300 ml śmietany kremówki 36% kilka kropli aromatu migdałowego (opcjonalnie) Syrop pomarańczowy: 2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy kilka łyżek miodu * PRZYGOTOWANIE Biszkopt(...)ubijając. Obie mąki przesiej i wymieszaj z proszkiem do pieczenia, makiem oraz drobno posiekanymi bakaliami. Suche składniki zacznij dodawać łyżka po łyżce do jajecznej piany, mieszając powoli łyżką. Gotowe ciasto przełóż do tortownicy ze spodem pokrytym papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180ºC i piecz 40 minut do suchego patyczka. Biszkopt wystudź w uchylonym piekarniku. Następnie nożem okrój

Food Square
Placek kokosowo orzechowy z pijanymi rodzynkami 445

Kolejne ciasto, które na święta przygotowała Mama- stąd brak zdjęć z etapów. Mam jednak nadzieję, że szczegółowy opis Wam to wynagrodzi, a dodane na zachętę zdjęcia gotowego wypieku sprawią, że sami zapragniecie go upiec na najbliższą okazję ;) Składniki: Na blaszkę 24x36cm Placek kokosowy: 7 białek 150g cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g wiórek kokosowych 1 łyżka bułki tartej(...)łyżka mąki ziemniaczanej Placek orzechowy: 4 jajka 4 łyżki zmielonych orzechów 3 łyżki bułki tartej 4 łyżki cukru kryształu 1 łyżka mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 300g margaryny (np. Kasia lub Palma) 1 szklanka cukru pudru 1 nutella (ok 350g) lub inny krem czekoladowy 2 łyżki spirytusu Krem orzechowy: 120g masła 10 dkg orzechów 1/2 szklanki

Kuchnia w czekoladzie
Świąteczny sernik dyniowy z persymoną 135

persymoną Wskazówki. Puree z dyni wykonałam sama w domu. Najpierw upiekłam dynię w piekarniku a później zblendowałam ją na delikatny krem. Forma do pieczenia, której użyłam była okrągła i miała wielkość 25 centymetrów. Pianę białkową wycisnęłam na ciasto szprycą do ciast. The post Świąteczny sernik dyniowy z persymoną appeared first on MeCooks

mecooks
Szarlotka z bezą - Listopadowe Wyzwanie Blogerek 141

ciasto według swojego sprawdzonego przepisu. Zatem na pewno każdy znajdzie coś dla siebie :) Przyznam, że osobiście długo się zastanawiałam, jakie ciasto mam upiec. Przez dłuższy czas nosiłam się z zamiarem upieczenia bardzo lubianej przez moją rodzinkę szarlotki z kremem. Jednak w ostatniej chwili zmieniłam zdanie i zdecydowałam się na szarlotkę z bezą. Po pierwsze - miałam trochę mniej czasu niż przewidywałam

My simple kitchen
Lodowy tort truskawkowy 132

cukrem i sokiem. Białka ubić, dodać do żółtek. Wymieszać z mąkami i wyrobić ciasto. Następnie wyrobione ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą tortownicy. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Wyjąć z formy, ostudzić i poziomo przekroić na pół. Wykonanie kremu: Truskawki oczyścić, kilka odłożyć, a resztę pokroić i skropić sokiem z cytryny, wymieszać ze śmietaną ubitą

Tradycyjna Kuchnia
Babka z kremem orzechowym i orzechami nerkowca 111

zjazd. To ostatni przepis tegorocznych Świąt Wielkanocnych, którym chcę podzielić się z moimi gośćmi - ucierana babka z dodatkiem kremu z orzechów ziemnych (kupionego w sieciówce na L) i orzechów nerkowca. Zamiast nerkowca można dać oczywiście włoskie, czy laskowe, z każdymi ciasto będzie pyszne. Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
TĘCZOWY TORT UNICORN (PRZEPIS Z PRZYJĘCIA URODZINOWEGO W STYLU UNICORN) 700

Czytelników publikuję kolejny przepis z unicornowych urodzin - tort Unicorn 🎂 SKŁADNIKI NA CIASTO: 7 x 2 łyżki mleka odrobina barwników spożywczych: różowego, fioletowego, niebieskiego, zielonego, żółtego, pomarańczowego, czerwonego, 750 g miękkiego masła 650 g cukru 10 jajek 850 g mąki pszennej 7 łyżeczek proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM: 1,5 kg twarogu sernikowego z wiaderka (bardzo gęstego) 1,5 kostki(...)suchego patyczka. Powtórz czynność z kolejnymi kolorami masy. Jeśli nie masz dwóch tortownic spokojnie możesz piec spody po kolei, ciasto może poczekać. Gotowe spody pozostaw do całkowitego ostudzenia, a następnie ostrym nożem zetnij z każdego cieniutko górna przypieczoną warstwę. . KREM: W misie miksera utrzyj miękkie masło z cukrem pudrem i cukrem z wanilią na puszystą masę. Dodaj twaróg i skórkę

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie 122

cały sernik, jednak jak dla mnie byłoby zbyt słodko, dlatego zrobiłam na wierzchu sernika jedynie paski. Można jeszcze podobne paski zrobić z polewy czekoladowej, żeby nadać bardziej świąteczny charakter ciastu. Modyfikacja objęła również spód i samą masę serową, z której wyrzuciłam serek mascarpone z powodu jego braku ;). Jak zwykle, polecam mój ukochany ser z Wielunia, który jest tak pyszny(...)otwartym piekarniku.\r","Polewa\r","Puszk\u0119 z mas\u0105 wstawiamy na 10 min do gor\u0105cej wody i podgotowujemy.\r","Do krem\u00f3wki dodajemy cynamon i p\u00f3\u0142 puszki masy.\r","Mieszamy.\r","Ciasto smarujemy mas\u0105 lub robimy z niej paski."]} Drukuj Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie Składniki Spód 175 g herbatników czekoladowych 25 g mielonych orzechów

Mieszam w Garnku
Fale dunaju serowo-kokosowe z kremem budyniowym. 175

ciasta użyłam mąki  Młynów Stoisław. Niedługo święta więc jeśli znudziły Wam się pieczone co roku na  te same ciasta upieczcie takie. Zapewniam Was że wszystkim posmakuje taka wersja z serem i delikatnym kremem budyniowym. Zapraszam :) 5 jajek 1 szklanka cukru 250 g roztopionego masła 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 pełne szklanki  mąki tortowej(...)waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g masła 4 łyżki cukru 1 żelatyna do deserów Dr. Oetkera  1/2 szklanki przegotowanej wody  3 łyżki wiórek kokosowych do posypania ciasta blaszka o wymiarach 36/25 Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puch, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy, następnie dodajemy roztopione zimne masło i mieszamy. Ciasto

Sama słodycz i szczypta chili
Tarta kokosowo-migdałowa z kremem czekoladowym (spód bez cukru, mąki, masła i jajek) 119

wiórek kokosowych (u mnie Radix-Bis ) 5 łyżek oleju kokosowego (roztopionego lub półpłynnego) 2 łyżki dowolnego syropu/melasy (u mnie melasa z trzciny cukrowej Radix-Bis ) 1 szczypta soli (solidna) Krem:  1/3 szklanki mleka kokosowego (u mnie Radix-Bis ) 150g czekolady mlecznej (*) 1 łyżka kakao (płaska) Opcjonalnie do dekoracji:   płatki i wiórki kokosowe płatki migdałów listki mięty Przygotować spód(...)olej kokosowy i całość dokładnie wyrobić. (Masa powinna byś zbita i konsystencją odrobinę przypominać mokry piasek.)  Powstałym ciastem wylepić natłuszczoną formę do tarty (zrobić wysoki brzeg) i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 15 minut, aż się przyrumieni. Przygotować krem. Czekoladę rozpuścić w mleku kokosowym i przelać na ostudzony spód. Kiedy lekko przestygnie ozdobić według uznania. Tartą najlepiej przechowywać

Di gotuje
Słodkie środy - Tort pod czereśniową chmurką 159

Dzisiaj w cyklu Słodkie środy zapraszamy Was na pyszny czereśniowy torcik pod chmurką. Lubicie beziki ? Bo właśnie ta lekka chmurka to śmietankowy krem z mascarpone i małe, słodkie bezy... Kiedy przygotowałam go pierwszy raz zrobił wrażenie na naszych gościach .. po raz drugi również. Więc myślę, że jest on niebanalny a jednak prościutki w przygotowaniu.  Tort pod czereśniową chmurką(...)zacznie tężeć przekładamy na kruchy spód.  Krem: schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone i miksujemy. W wodzie namaczamy żelatynę, podgrzewamy do rozpuszczenia. Gorącą żelatynę dodajemy do śmietany z mascarpone i szybo mieszamy. Masę przekładamy na stężoną warstwę owoców.  Na wierzchu masy układamy beziki.  Ciasto odstawiamy na minimum 2-3 godziny do lodówki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tort śmietanowy 354

dokładnie) drewnianą lub plastikową łyżką. Piec w temperaturze 180 stopni ok. 40 minut (ciasto musi wyrosnąć i zrobić się złote, czas pieczenia zależy od piekarnika, więc trzeba kontrolować). Ciasto wystudzić. Moja rada: tort warto zrobić dzień przed imprezą, wieczorem, aby w nocy mógł spokojnie wystygnąć i dobrze się kroić. Przekroić tort na trzy blaty. Każdy z nich polać równomiernie syropem(...)Ubić, aż trochę zgęstnieje i dodawać po łyżce mieszankę cukru pudru, cukru waniliowego i śmietan fixu. Miksować, aż powstanie z niej gęsty krem. W obręcz tortownicy włożyć spodni blat - układając w niej warstwy tortu mamy pewność, że ciasto będzie równe. Ułożyć na nim pokrojone truskawki i przykryć warstwą (ok. 1 cm) śmietany. Przykryć kolejnym blatem i docisnąć. I powtarzamy

Kulinarne Inspiracje
RAFAELLO 254

Puszysty biszkopt, nasączony likierem kokosowym, delikatnym kremem z dodatkiem białej czekolady, która idealnie komponuje się z wiórkami kokosowymiSKŁADNIKI (forma 24 x 24 cm)Biszkopt6 jajek6 łyżek mąki pszennejłyżka mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru2 łyżeczki proszku do pieczeniaKrem800 ml śmietany 30%2 tabliczki białej czekoladycukier waniliowyłyżeczka żelatyny200 g  wiórków kokosowych Sposób  przygotowania:Biszkopt:Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić(...)masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszane z proszkiem dopieczenia i miksować do czasu połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 20 min.Krem:Czekoladę roztopić, żelatynę  zalać 5 łyżkami goręcej wody dokładnie wymieszać aby się rozpuściła. Śmietanę

RAROSSA