ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:867/1378)

Krem gruszkowy 355

pyszny. Świetnie sprawdza się w roli deseru- ale możecie go również wykorzystać do przełożenia tortów, lub jako dodatek do ciast. Jest łatwy i szybki w przygotowaniu, o czym możecie się przekonać zerkając na poniższy przepis. Smacznego! SKŁADNIKI NA KREM GRUSZKOWY: ( na 4 pucharki / miseczki lub do przełożenia 1 tortu) 250 ml. śmietany kremówki 36% 250 g. serka mascarpone 3/4 szklanki

Domowe Torty
Wegańskie mini mazurki z orzechowo-śliwkowym nadzieniem 107

kakao garść orzechów Kaszę jaglaną ugotować do miękkości, wymieszać z masłem orzechowym i zmiksować na gładki krem. Powidła przełożyć do miseczki i podgrzać w mikrofalówce z łyżką kakao i odrobiną wody, dokładnie wymieszać. Orzechy drobno posiekać Piekarnik nagrzać do 220 stopni C . Wyjąć ciasto z lodówki. Stolnicę posypać delikatnie mąką i rozwałkować ciasto na dość cienki placek. Wyciąć większe kółka

Kuchnia Ellie
Przepis #69 FIT torcik czekoladowo- orzchowy na pożegnanie wakacji 127

chłodniejszym jesiennym , które mają swój urok. Na pożegnanie tych wakacyjnych chwil przygotowałam bezglutenowy orzechowo - czekoladowy torcik z malinami - oczywiście w wersji FIT, którego kawałek można zjeść bezkarnie! Jedna porcja ( ciasto podzieliłam na 12 porcji, tortownica o średnicy 16 cm)  to: 141, 6 kcal w tym: B: 8,5 g; W: 12 g; T: 6,2 g.  Składniki: Biszkopt(...)pierwszy blat tortu i smarujemy masą z kakao. Następnie układamy na nim 2/3 malin. Przykrywamy drugim krążkiem, którego smarujemy kremem orzechowym. Odrobinę kremu zostawiamy, aby posmarować boki.   W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę, którą smarujemy całe ciasto. Na wierzchu układamy pozostałe maliny. Mój tort udekorowałam jeszcze drobno posiekanymi orzechami nerkowca. Połączenie malin i czekolady to wspaniałe połączenie. Tak można żegnać

Health-Fit-Life
Krem RAFAELLO 195

troszkę za słabo zblendowałam, bo są widoczne i wyczuwalne drobinki kokosu, ale mi to akurat nie przeszkadza, bo smak ogólnie jest pyszny. Krem można przechowywać w lodówce, w zamkniętym słoiczku do tygodnia. Nadaje się do przekładania ciast ( jest wystarczająco gęsty), ciasteczek lub po prostu do wyjadania łyżeczką. Mniamm;)). Przepis lekko zmodyfikowałam i z uwagi na  nieletnich łasuchów, nie dodałam(...)dokładnie, na miazgę. Do rondelka włożyć masło, mleko, cukier i czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu do połączenia składników. Nie dopuścić do zagotowania. Dodać wiórki i dokładnie zmiksować. Naczynie z kremem wstawić do zimnej kąpieli wodnej z lodem i miksować do całkowitego przestudzenia. Do zimnej masy dodać śmietankę  dalej miksować kilka minut.  Na sam koniec wsypać mleko

Maślane ciasteczko
Proste ciasto z konfiturą jagodową 265

Proste ciasto - baza, które można dowolnie wzbogacić, nie tylko dżemami, konfiturami, także świeżymi bądź suszonymi owocami, dodać mak, sezam, kakao, tartą marchewkę, przełożyć puszystym kremem czy kajmakiem. Wspaniale smakuje też bez dodatków lub np. z  esencją waniliową, migdałową, rumową, skórką pomarańczową, do tego śmietankowa gałka lodów i wyśmienity deser gotowy! Ciasto z konfiturą jagodową jest szybkie i co ważne

Zasmakuj Kuchni
Domowe oreo z serowym nadzieniem 124

białego zmielonego twarogu (jak na sernik) - 1-2 łyżeczki cukru/ksylitolu Przygotowanie :  Ciastka - wymieszać wszystkie składniki, wyrobić ciasto, włożyć na kilka minut do zamrażarki (łatwiej się rozwałkuje) rozwałkować wyciąć szklanką ciasteczka i piec 10-12 minut w temepraturze 170 stopni  Krem- wymieszać twaróg z serkiem arla i dodać cukier, przekładać nim ciasteczka jak wystygną.  Smacznego

zdrowa vege kuchnia
Ciasto migdałowe z czapą budyniową 354

jeżeli jesteście smakoszami marcepana- pokochacie to ciasto . Masa budyniowa dopełnia jego niesamowity smak. Zaczynamy: Składniki na ciasto: 150 gr mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 56 gr zmielonych migdałów 175 gr drobnego cukru- caster sugar 175 gr masła 4 jajka Składniki na krem budyniowy: 4 żółtka 75 gr drobnego cukru 1 łyżeczka aromatu waniliowego 6 łyżeczki mąki ziemniaczanej(...)masła Wykonanie ciasta: Wszystkie składniki na ciasto miksujemy razem- do całkowitego połączenia . Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 C na 45 min. Wykonanie masy budyniowej: 4 żółtak, cukier, aromat I mąka ziemniaczana- miksujemy. Na gazie gotujemy mleko. Gorące mleko ( nie wrzące ) wlewamy do masy jajecznej- mieszamy I wlewamy do zagotowania I zgestnienia. Masa powinna być gęsta

Smaki Edyty
Makowiec z wódką, orzechami i rodzynkami 145

powstanie gładka masa. Dodatkowo rodzynki orzeszki ziemne bez soli 1/2 gorzkiej czekolady śmietanka 18% (kilka łyżek) Po wyjęciu z piekarnika ciasto ostudzić i przewrócić na drugą stronę (tak, aby biszkopt znajdował się na spodzie). Mak posmarować przygotowanym kremem, posypać grubo orzeszkami ziemnymi oraz rodzynkami. Całość polać w tzw. "esy - floresy" polewą przygotowaną z rozpuszczonej ze śmietanką gorzkiej czekolady

Kuchenne aromaty
Babeczki kakaowe z kremem porzeczkowym 178

Składniki: Ciasto: – 1 szkl. mąki pszennej razowej – 0,5 szkl. mąki owsianej – 3 łyżki kakao – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1/4 szkl. ksylitolu (zastąpiłam nim cukier) – 2 jajka – 1,5 łyżki oleju kokosowego – 2/3 szkl. mleka – 1 łyżka miodu Krem: – 125g masła – 125g serka naturalnego Apetina – 2 łyżki

Podwójnaporcja
Przepis na naleśniki III – przepis na ciasto naleśnikowe 311

mąki. Lubię nasmażyć górę naleśników i podjadamy je same z talerza lub część ze zrobionym nadzieniem, część z dżemami czy kremem czekoladowym. Co kto lubi lub na co najdzie kogo ochota. Drukuj Przepis na naleśniki III – przepis na ciasto naleśnikowe Składniki 250 g mąki pszennej 1 szkl. mleka 1 szkl. wody gazowanej (wyjdą też ze zwykłą, jednak mniej puszyste

Mieszam w Garnku
Muffiny kokosowe z kremem i posypką 120

Przepyszne, mięciutkie muffiny z dodatkiem mnóstwa wiórków kokosowych. Przyozdobione aksamitnym kremem na bazie mascarpone i śmietanki kremówki. Obsypane kolorowymi cukierkami. Idealne jako prezent na wyjątkowe okazje :) Składniki: 1 szklanka wiórków kokosowych 1 i 1/4 mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 szklanka śmietany(...)szklanki oleju 2  jajka Suche składniki wymieszać w jednej misce, Mokre zmiksować w innej. Połączyć zawartość misek i wymieszać delikatnie ciasto. Rozłożyć równomiernie pomiędzy foremki silikonowe lub papierowe. Piec 30-40 minut w 175*C.  Krem: 500 g mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru  Schłodzone składniki zmiksować razem na sztywny krem. Udekorować wystudzone babeczki

Chocolate Muffin Blog
Piernikowy tort z powidłem i cynamonową śmietanką. 163

podania jedzenia jak i do dekoracji świątecznego stołu :) Potrzebujemy: Na ciasto: 50 dag mąki tortowej 2 jajka pół szklanki cukru pół szklanki oleju 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżka masła lub margaryny ( najlepiej masła ) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 przyprawa do piernika 1 szklanka miodu prawdziwego ( miód koniecznie prawdziwy ) Krem śmietankowy: 330 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku(...)studzimy. Blaty piernikowe: Pozostałe części ciasta wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną ( każdą część ciasta osobno ) wykładamy do tortownicy o średnicy 16 cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Upieczone blaty dokładnie studzimy. 3. Krem i przekładanie: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, powinna być płynna i letnia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy

Izabelawkuchni
Ciasto w wydmuszce 138

mające wspólnego z polskimi tradycjami - był szwedzki stół, na którym oczywiście główną rolę odgrywały jajka na twardo, a na deser krem cytrynowy (pyszny, kiedyś podam Wam przepis). A później wszyscy z niedowierzaniem oglądali ciasto w jajkach... Widziałam takie cuda już w zeszłym roku, a może nawet wcześniej. Ogromnie mi się podobały, ale jednak troszkę mnie ich przygotowanie przerażało... Tym razem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Lekki torcik kawowy 143

pianę. Nie przerywając ubijania dodaję kolejno cukier, żółtka oraz mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewam na tortownicę o średnicy 24 cm. Piekę około 30 minut w temperaturze 170 stopni. Po przestudzeniu biszkopt przekrawam na dwa blaty. 2. Krem kawowy: Żelatynę rozpuszczam we wrzątku. Odstawiam do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno razem z fixem. Dodaję cukier

Tradycyjna kuchnia Kasi
Biszkopt z truskawkami inaczej 467

lodówki na około godzinę. Wyjąć z lodówki i nasączyć drugi blat.3. Warstwa śmietankowa: Ciasteczka Oreo oczyścić z kremu i pokruszyć używając wałka lub robota kuchennego. Śmietanę ubić na sztywno (można dodać śmietan-fix) i wymieszać z pokruszonymi ciasteczkami. Wyłożyć na ciasto. Przykryć ostatnim blatem i go nasączyć. 4. Na wierzch ułożyć umyte i pokrojone truskawki. Zalać tężejącą galaretką.Smacznego Post

UgotujmyTo.pl