Ostatnio zastanawiałam się co tu upiec na niedzielę, no i wymyśliłam sobie taki oto torcik z bananami i kremem z pianek marshmallow, powiem Wam że wyszedł pyszny i ciekawy w smaku.Torcik podałam na porcelanie Bogucice . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na ciasto kakaowe : 3 jajka 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Sama słodycz i szczypta chilijeden z przysmaków mojego dzieciństwa :) tym razem w nieco innym wydaniu, bo w wersji mini i zamiast bezowego kremu, nadziałam je bitą śmietaną, którą uwielbiam i do której mam niesamowitą słabość :) Mini ptysie doskonale się sprawdzają na wszelkiego rodzaju przyjęciach :) Ciasto ptysiowe: 6dkg margaryny ¼ litra wody 12dkg mąki 4 jajka Nadzienie śmietankowe: 500ml śmietany kremówki (30%) 1 cukier waniliowy
Smakowy Rajbędą zajmować one pierwsze miejscu na liście. Muszę wam powiedzieć, że znikają w oka mgnieniu. Składniki: Ciasto: 380 g mąki pszennej 380 g masła 300 g wiórków kokosowych 120 g cukru pudru 50 g kakao 2 małe jajka lub 1 duże Krem kokosowy: 250 ml mleka 1 łyżka cukru waniliowego 1,5 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)dżem truskawkowy Łowicz kokos do obtaczania Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Umieścić wszystkie składniki w misie miksera i zmiksować na jednolite i gładkie ciasto. Z ciasta uformować kulkę owinąć folią spożywczą i włożyć na 3-4 godziny do lodówki. Odrywać po kawałku. Rozwałkować na grubość maksymalnie 0,5 cm i wykrawać kółka o średnicy maksymalnie
Ala piecze i gotujezbite. Jeżeli ricotta jest zbyt mokra, odsączamy ją na gazie. Krem z ricotty możemy zmiksować lub delikatnie ubić trzepaczką; powinien być bez grudek. Jeżeli nie mamy wody z kwiatów pomarańczy możemy użyć aromatu pomarańczowego. Upieczone ciasto zostawiamy w wyłączonym piekarniku przy otwartych drzwiczkach na ok. 30 minut. Pastiera
La grande e la piccola cuocamoczenia grzybów i ponownie zagotuj. Składniki na kluski połącz na stolnicy i wyrabiaj rękami, aż powstanie gładkie ciasto. Rozwałkuj jak najcieniej i pokrój radełkiem lub nożem w niewielkie romby. Gotuj w lekko osolonej wodzie 3-4 minuty. Odcedź i przelej zimną wodą. Krem grzybowy podawaj z kluskami, skropiony oliwą truflową i oprószony grubo mielonym pieprzem. Salaterka Folk AMBITION Ingredients
Delicious Placerozpuścić w rondelku i odstawić do przestudzenia. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem i dodać do wymieszanej z suchymi drożdżami lub rozczynem drożdżowym mąki. Stopniowo dodawać pozostałe składniki, a na końcu rozpuszczone i wystudzone masło. Wyrobić elastyczne ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie lub zbyt gęste, dodać odrobinę mąki lub mleka. Kiedy ciasto zacznie "odchodzić
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataMocno czekoladowe ciasto o wspaniałym smaku. Można upiec w formie babki lub w tortownicy. Jeżeli będziemy chcieli zrobić wersję na bogato, można przełożyć kremem z serka mascarpone. Pyszne, szczerze polecam. Składniki 220 ml ciemnego piwa 230 g masła 60 g kakao 300 g mąki pszennej 170 g jogurtu naturalnego 300 g cukru 1 łyżeczka … Czytaj dalej Greckie ciasto czekoladowe
gotuj ze mnąmleka • 1/2 startej gorzkiej czekolady polewa • 1/2 margaryny • 5 łyżek cukru • 3 łyżki kakao • 100 g chałwy waniliowej • woda krem • 500 ml śmietanki 30% • 1 łyżka cukru • 1 galaretka pomarańczowa • 1 galaretka lazurowa • 4 mandarynki Sposób przygotowania 1. ciasto Miękką margarynę utrzeć z cukrem dodać po 1 jajku na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
W królestwie smaków Beatygatunek ciasta bez pieczenia (które zresztą zawsze się udaje). Składniki (tradycyjna prostokątna blaszka): dobre jakościowo słodkie herbatniki, na 3 lub 4 warstwy ( ja zrobiłam 3). Na jedną warstwę wchodzi około 24-28 herbatników. 300 g wiórek kokosowych 1 szklanka mleka pełnego mleka 3 łyżki cukru 1 kostka masła 250 g - temperatura pokojowa Na gotowaną masę do kremu: 3 szklanki(...)części - dwie większe i jedną mniejszą, którą położymy na sam wierzch. Na blaszce kolejno układać: - herbatniki - krem - herbatniki - krem - herbatniki - krem (ta mniejsza część) - na sam wierzch równo wysypać wiórki które nie były gotowane - 1/3 część opakowania. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego!! Facebook /// Instagram
Poezja Smaków - blog kulinarnyokazje. Zawsze znajdzie się powód do świętowania, by skosztować tej przepysznej tarty. Składniki na kruche ciasto: 140 g masła o temperaturze pokojowej pół łyżeczki soli 35 ml mleka o temperaturze pokojowej 175 g mąki pszennej 5 łyżeczek cukru pudru 1 żółtko Składniki na krem malibu: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 25 ml malibu 100 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki(...)200ºC, wstawić ciasto i piec przez 30 minut, formę należy wyjąć z piekarnika, oraz wystudzić. Serek mascarpone umieścić w naczyniu, dodać malibu, śmietanę i zmiksować na gładką masę. Następnie dodać białą czekoladę, cukier puder i zmiksować do połączenia tak by uzyskać puszystą masę. Na wystudzony kruchy spód należy wyłożyć konfiturę, rozprowadzić i wyrównać. Na wierzch wylać krem z malibu. Włożyć
Podróż w kulinariapołączenia składników. Gotową polewą polać ciasto i udekorować winogronami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik czekoladowy z musem malinowym → Ciasto czekoladowe z musem kawowym → Sernik na zimno z mango → Pianka z mango, kremem budyniowym na biszkopcie → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym
Oryginalny smakczekolady. Wyszły mi tylko 2 małe słoiczki :( Warto zatem zrobić choć z ilości podanej w przepisie. Otrzymamy może 4-5 słoiczków pysznego kremu. Jego smak jest słodko-kwaśny. Dla mnie b.smaczny. Można nim przekładać ciasta lub smarować słodkie pieczywo
Proste Potrawywypieku, a dziecko ma frajdę z pomagania przy pieczeniu słodkości. Myślę, że dobrym rozwiązaniem są w tym przypadku różnego rodzaju rogaliki, babeczki (bez kremu) i ciasteczka, które nie wymagają do konsumpcji użycia sztućców. Kruche rogaliki z ciasta serowego PRZEPIS TUTAJ Szybkie pączusie z twarogu PRZEPIS TUTAJ Babeczki na maślance z owocami PRZEPIS TUTAJ Kanapki – są najpopularniejszym i najszybszym
Blog z Apetytemtyle cukru, bo ciasto będzie zbyt słodkie i zabijemy smak owoców. Ciasto piekłam na blaszce o wymiarach 24 cm X 34 cm. Lubisz ciasta z owocami? Próbuj także i tych: Kruchy placek z borówkami Tarta z kremem z bitej śmietany i białej czekolady, z konfiturami i borówkami
Codzienna kuchnia niecodziennakoniec dolać odrobinę ciasta białego i powstanie czwarty jaśniejszy zielony kolor. Tak możemy utworzyć jeszcze bardziej jaśniejszy na około 3 naleśniki mieszając ciasta. Mi powstało 5 odcieni zielonego. Po usmażeniu naleśników odstawiamy je do wystygnięcia. Krem 200 g cukru pudru 600 g śmietany słodkiej 200 ml mleka 20 g żelatyny 100 g serka mascarpone Żelatynę wsypać do ciepłego mleka, wymieszać
O kuchni z uczuciemmąkę szymanowską Polskie Młyny. Dokładnie wymieszać. 3. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 4. Piec w temp.180* około 40 minut. 5. Gdy Ciasto kończy się piec powtarzamy czynność po raz kolejny by mieć dwa blaty. KREM: SKŁADNIKI: 125ml mleka 2/3 szkl. cukru kryształu 16 g cukru waniliowego 220g masła 2,5 szk mleka w proszku ( niebieskiego) WYKONANIE: 1.Mleko zagotować
Dziś Ja gotujePigwowiec na biszkopcie z mąki ryżowej. Przełożony prażoną pigwą, oraz kremem ze śmietany z galaretką z pigwy. Galaretkę zrobiłam ze skórek tych owoców i nasion które idealnie się do tego nadają. Pigwa ma bardzo dużo pektyny i dzięki niej zgęstnieje. Mogłabym rzec że owoc ten jest smaczniejszy od jabłek. Ciasto delicja dla łasuchów. biszkopt: 1/2 szklanki mąki ryżowej 1 łyżka
wesoła kuchniaNadwyżkę białek możecie wykorzystać na ciasteczka bezowe . Zbliża się Halloween polecam więc ciastka mumie . Lubicie podwójne ciastka przełożone kremem? Marchewkowe ciasteczka z kremem cashew na pewno będą Wam smakowały… Do ciasteczek thumbprint wykorzystałam typowo maślane ciasto, aczkolwiek w tym przepisie dodałam kokosowego oleju aby podkreślić kokosowy smak ciasteczek. Poza tym ciastka obtoczyłam w kokosowych wiórkach. Wyglądają przez to jeszcze
codojedzeniaTort Marchewkowy, to jeden z niewielu tortów, który możecie przygotować naprawdę szybko, a efekt końcowy jest przepyszny! Pokrojone na blaty ciasto marchewkowe jest puszyste, wilgotne, pachnące cynamonem i orzechami. W połączeniu z oryginalnym kremem, tworzy niepowtarzalny smak… smak w którym już dawno zakochali się Brytyjczycy i Amerykanie, a teraz zdobywa kolejne podniebienia. Jednak rosnąca […] Artykuł Tort Marchewkowy pochodzi
Domowe Tortyciasta francuskiego z cukinią Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tartaletki z ciasta francuskiego z ricottą i cukinią Zapiekany omlet z cukinią i czosnkiem Zupa krem z cukinii
Moja smaczna kuchniapapilotkami,napełniamy je ciastem do 2/3 wysokości. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy koło 20 minut. Można do części ciasta dodać kakao i zrobić kilka kakaowych babeczek Studzimy na kratce. przygotowujemy dowolny krem MUFFINKI PINGWINY do przygotowania pingwinków będziemy potrzebować -dowolny krem waniliowy,śmietankowy lub ubitą z cukrem pudrem śmietanę 36% -kilka ciastek oreo -pisaki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokupieprzymy do smaku. Blendujemy na gładką masę. Podajemy z podprażonym słonecznikiem i pokruszoną fetą. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/rozgrzewajaca-zupa-krem-burakow-soczewicy/ MieszamWGarnku Artykuł Rozgrzewająca zupa krem z pieczonych buraków i soczewicy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuJednymi z najlepiej sprawdzających się owoców do wypieków są śliwki. Kwaskowe, dobrze komponują się ze słodkim ciastem. Nie puszczają też ogromnych ilości soku. Tworzą duet doskonały z ulubionym biszkoptem, krem waniliowy jest jego idealnym dopełnieniem. Składniki: Biszkopt: 4 jajka pól szklanki mąki ziemniaczanej pół szklanki mąki pszennej pół szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem: pół opakowania
Wrzosowa PolanaPavlova jest ciastem, które znajduje się na mojej prywatnej liście Top Cake. Lekki bezik z kremem i sezonowymi owocami. Jest to deser, który tygryski lubią najbardziej. Bezę z tego przepisu robiłam już kilka razy i zawsze wychodziła idealnie chrupka na wierzchu i puszysta wewnątrz. I jak tu utrzymać dietę, kiedy tyle przepisów jeszcze do wypróbowania ;) Beza 4 białka
Emskie SmakiJedwabisty, czekoladowy deser z masłem orzechowym i pokruszonymi ciasteczkami natychmiastowo podnosi poziom endorfin 🙂 Trudno go nazwać ciastem, bo tu się nic nie piecze. Deser składa się z kombinacji musowych kremów, wylanych na ciasteczkowy spód. Autorka oryginalnego przepisu używa w nazwie słowa “sernik”, mnie jednak kompletnie ten sernik nie pasuje, bo po […] Artykuł Kremowy deser czekoladowy
Wiszniówkaoczyszczonej - 200g cukru pudru - 250g masła ZIMNEGO - 6 żółtek (z białek możecie przygotować sobie to ) Krem: - 400ml śmietanki - 2 łyżki cukru pudru - 1 łyżka soku z cytryny - 250g gładkiego twarożku dodatkowo - puszkę kajmaku/masy krówkowej - ok. 0,5kg czerwonych porzeczek Wszystkie składniki ciasta trzeba szybko posiekać i jeszcze szybciej zagnieść na jednolite ciasto. Podzielić na połowę i w formie
I tu będę miała takie temielimy blenderem na krem. STRUKLIJ : 300 g mąki 1 żółtko 1 łyżka oleju ciepła woda do ciasta
Kulinarne Fantazje Mariolimasła. Całość zagnieść, wyłożyć na okrągłą formę do tart. Włożyć do piekarnika na ok. 30 minut. Piec w temperaturze 180 stopni. Krem budyniowy 2 budynie ugotować w dwóch szklankach mleka Ostudzić. Wyłożyć na wystudzone ciasto Wierzch posypać malinami i borówkami. Można całość polać białą czekoladą. Gotowe ciasto wrzucić na godzinę do lodówki. www.kuchniasmakow.blogspot.com
Kuchnia smakówŁatwy i szybki przepis na pyszny, domowy biszkopt. Z jakim kremem smakuje najlepiej?…z Waszym ulubionym! , bo nie ma takiego kremu, który nie smakowałby pysznie w połączeniu z kakaowym biszkoptem. Ilość tortów i ciast, do przygotowania których możecie wykorzystać kakaowy biszkopt, jest tak wielka-…jak wielka jest Wasza słodka wyobraźnia. A gdybyście chcieli skorzystać z jakichś podpowiedzi: Zapraszamy
Domowe TortyProste świderki z ciasta francuskiego będą doskonałym (i rozkosznie chrupiącym) dodatkiem do kremowych zup, np. do kremu paprykowo-pomidorowego z bazyliową śmietaną . Świderki też nadadzą się wieczór przy piwie :). Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku
Przepisy Aleksandrysztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier puder. 1/4 masy odłożyć, do pozostałej dodać odsączone kawałki truskawek i delikatnie połączyć. Pierwszy blat ciasta położyć na paterze, posmarować połową masy śmietanowej, przykryć drugim krążkiem, wyłożyć resztę kremu z truskawkami, a na nim masę bez owoców. Udekorować płatkami kokosowymi, Schłodzić w lodówce. Smacznego
Domowa cukiernia Ewy