ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:880/1378)

Murzynek ? 192

murzynek który całe dzieciństwo gościł w moim domu , gości również teraz.  Był pierwszym ciastem które samodzielnie zrobiłam , Jest dla mnie ciastem elastycznym do którego można dodawać wiele, Murzynek z jabłkami, Murzynek z czekoladą . Można również murzynka obłożyć kremem lub dodać orzechy . Składniki: 250 g margaryny lub masła 1,5 szkl. cukru (w oryginalnym przepisie są 2 ale dla mnie(...)łyż. ekstraktu waniliowego lub migdałowego  1 łyż. proszku do pieczenia  2 szkl. mąki  4 duże jajka Opcjonalnie garść orzechów włoskich i migdałów które można dodać do ciasta  Przygotowanie: W dużym garku rozpuścić margarynę dodać cukier, mleko, kakao, ekstrakt waniliowy.  Doprowadzając do delikatnego wrzenia , ściągnąć z ognia, odlać pół szklanki na polewę . Odłożyć do ostygnięcia

Wypieki Uli
Tort miętowo-czekoladowy 223

Tort czekoladowo-mietowy – wykonany przez DomoweTorty.com Dwa mocno czekoladowe blaty, przełożone i ozdobione miętowym kremem (na bazie świeżej mięty,śmietany kremówki i serka mascarpone), a w elemencie ozdoby czekoladowe motywy- to właśnie składa się na nasz pyszny tort czekoladowo-miętowy! Jeżeli wolicie-ciasto czekoladowe możecie zastąpić biszkoptem czekoladowym, na który przepis znajdziecie tutaj . Taki torcik,to idelane połączenie świeżości(...)przed wyjęciem sprawdzajcie patyczkiem dwa ciasta. Bardzo często się zdarza, że jedno jest gotowe do wyjęcia już po 35 min. a drugie musi jeszcze trochę posiedzieć, więc nigdy nie sugerujcie się pierwszym sprawdzonym ciachem). Jeżeli nie macie dwóch tortownic- możecie upiec każdy z blatów osobno. Wyjęte z piekarnika blaty pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia ! KREM MIĘTOWY: W garnuszku podgrzewamy śmietanę

Domowe Torty
Makaroniki migdałowe z czekoladą 154

pełen nadziei że tym razem będzie w końcu to co miało być już dawno No to lecimy ze składnikami: Ciasto: - 90 g zimnych białek jajek - 250 g cukru pudru - 125 g mielonych migdałów - 2 łyżeczki aromatu migdałowego - szczypta soli Krem: - 100 ml śmietany kremówki 36% - 150 g mlecznej czekolady, drobno posiekanej - 40 g miękkiego masła   Ostatnio ubijanie ręczne wiele(...)ostatnio całkiem nieźle się dogadujemy choć przez dłuższy czas nawet nie mieliśmy żadnych wspólnych tematów – jakoś był dla mnie taki obcy No więc zacząłem tradycyjnie od przygotowania ciasta czyli ubiłem białka ze szczyptą soli – pierwszy etap mój kolega mikser zaczął wolno ale później się rozkręcił i wskoczył na wysokie obroty Następnie dodałem po trochu cukier puder, później mocno

Kuchenne Wariacje
Truskawkowa rolada z buziami pand (bez: glutenu, cukru, laktozy) 129

truskawek Dodatkowo -dżem truskawkowy (u nas świeży domowej roboty :D) -truskawki (do ozdoby) -krem: jogurt grecki/ serek/ śmietanka kokosowa (do ozdoby) PANDKI Jajko w całość ubić na kogel-mogel z ksylitolem, następnie dodawać kakao partiami i mieszać. Dodać tyle aby uzyskać konsystencje gęstego ciasta ale lejącego. Masę przełożyć do sztywnego woreczka foliowego, uciąć delikatnie róg i obrysować kontury. Wstawić pandki(...)minut w temperaturze 160’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Po upieczeniu, wyjąć biszkopt z piekarnika, wyciągnąć go delikatnie z blachy chwytając za papier i ułożyć na ręczniku. Przy jego pomocy delikatnie zwijać biszkopt w roladę. Taki rulon zostawić do ostudzenia. kliknij aby powiększyć KREM TRUSKAWKOWY Płyny wlać do garnuszka i zagotować. Dodać ryż

Candy Pandas
Szybka tarta na spodzie z ciastek HIT z kremem śmietankowo-kajmakowym bez pieczenia 410

dniu Waszego święta. Kiedy świętujecie nie ma co liczyć kalorii, trzeba cieszyć się tym dniem, tą chwilą, więc rozpieśćcie swoje brzuszki i kubeczki smakowe takim pysznym, grzesznym ciastem! Ciasto robi się dosłownie 15 minut, nie licząc chłodzenia. Wychodzi ok. 12-14 porcji z formy o średnicy 25cm. Składniki na spód: - 300g ciasteczek HIT (najlepiej czarne z białym środkiem) - 100g masła(...)Masło roztapiamy w rondelku i studzimy. Rozkruszone ciasteczka i czekoladę mieszamy z masłem. Powstałą masą wykładamy formę do tarty i wkładamy do lodówki. W tym czasie zabieramy się za krem. Składniki na krem: - 200ml śmietanki 30% lub 36% - 125g serka mascarpone - 2-3 łyżki kajmaku/dulce de leche (lub więcej, jeśli wolicie bardzo słodkie) Wszystkie składniki ubijamy na sztywny krem

Be Fit Be Strong
Tarta z karmelizowanym rabarbarem i kremem pâtissière 119

się w końcu na straganach. Na pierwszy ogień poszła rozkoszna tarta z jego udziałem. Maślany kruchy spód, klasyczny waniliowy krem budyniowy i przepyszny karmelizowany rabarbar: słodko-kwaśny, pachnący cynamonem . Chyba więcej mówić nie trzeba... Różowo mi! A Wam? :D Kruche ciasto : 210 g mąki pszennej 130 g zimnego masła 2-3 łyżki cukru pudru 1/4 łyżeczki soli morskiej 1 żółtko(...)formy na tartę lub szerokiej keksówki, wysmarowanej uprzednio masłem i wysypanej mąką. Ponownie wstaw do lodówki na 30 minut. W tym czasie nagrzej piekarnik do 180 ºC . Ciasto ponakłuwaj dokładnie widelcem i piecz przez około 30-35 minut , aż będzie brązowozłote. Cr ème  pâtissière: 3 żółtka 300 ml pełnego mleka 1/2 laski wanilii 20 g mąki pszennej

Food Square
W-Z'tka 179

zasmakowała i postanowiłam się tym przepisem z Wami podzielić mając nadzieję, że i Wam zasmakuje. Ciasto: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl cukru po 1/2 szkl mąki pszennej i ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Krem: 330g śmietany kremówki 36% 200g serka homo 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny 1/4 szkl gorącej wody Polewa czekoladowa: pół tabliczki

Motylkowa Kuchnia
Jak kupowaliśmy choinkę. I szafranowe drożdżowe supełki 186

Marcepan zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać masło, cukier i skórkę z pomarańczy. Zmiksować na gładką masę, odstawić. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 równe części. Jedną odłożyć, drugą rozwałkować na prostokąt o wymiarach 30x40 cm. Posmarować połową kremu, zwinąć w ciasny rulon wzdłuż dłuższego boku. Pokroić ostrym nożem na 12 części. Każdy plasterek rozciągnąć, a następnie przeciąć wzdłuż

Pożeraczka, czyli raz adobrze
BORÓWKOWIEC 131

łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Składniki na krem: 250g serka mascarpone 500ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 200g borówek amerykańskich Poncz: ½ łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka cukru Przygotowujemy biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu dolewamy ocet. Ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem(...)nagrzanego do 160oC piekarnika i pieczemy ok 35 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Dzielimy na 3 blaty. Każdy z nich nasączamy ponczem. Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Dodać borówki. Wymieszać łyżką. Nasączone blaty przekładamy kremem. Smacznego

Słodki Zakątek
Trzy bit 560

ciasto z pewnością gościło na nie jednym stole. Przepisów jest mnóstwo które różnią się jedynie ilością poszczególnych składników. Według mnie jedynie co je różni to konsystencje  warstwy. Ja lubię gdy warstwy są widoczne a nie takie "zlewające się".  Dlatego ten przepis odpowiada mi najbardziej i z nim się z Wami dzielę. Składniki: 60 herbatników szkolnych 1 puszka masy(...)cukrem pudrem. Wlać letnią żelatynę, zmiksować. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć herbatniki (20 szt), wylać masę krówkową, ułożyć herbatniki, wyłożyć krem budyniowy, ułożyć herbatniki, rozsmarować bitą śmietanę i na koniec zetrzeć czekoladę. Odłożyć do schłodzenia ciasto najlepsze jest na drugi, trzeci dzień

Ala piecze i gotuje
Christmas cake - Angielskie ciasto świąteczne 215

korzenną, cynamon, sól. Mieszamy. W innej misie ubijamy za pomocą miksera miękkie masło z cukrem trzcinowym na gładki krem. Dodajemy jajka i ubijamy jeszcze kilka minut. Do jaj z masłem dodajemy składniki sypkie. Miksujemy przez ok. 2 min. Do tak przygotowanego ciasta dodajemy nasączone bakalie (jeżeli na dnie misy gdzie były bakalie zostało trochę płynu, to nie należy go dodawać

Kuchnia Łukasza
Pyszne tarteletki z nadzieniem z kokosa, riccotty i limonki 134

masło i wyrabiać ciasto łącząc masło z mąką, następnie dodać jajko i uformować gładką kulę, następnie odrywając ciasto wyłożyć nim foremki na babeczki (ja użyłam takich silikonowych) , piec ok 20 minut (aż zaczną się lekko rumienić) ,  w tym czasie przygotować krem, wymieszać ricottę z wiórkami limonką i miodem, jeśli masa wydaje wam się za gęsta można dodać jogurtu naturalnego

zdrowa vege kuchnia
Tarta z kremem limonkowym bez pieczenia - "Fit Słodkości" Kinga Paruzel 198

wchodziły orzechy takie jak: nerkowca, ziemne, laskowe, migdały i brazylisjkie) 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka suszonych daktyli bez pestek, czyli jakieś 200 g  1 limonka szczypta soli Krem limonkowy: 2 owoce awokado 3 limonki 1 szklanka świeżego ananasa (pokrojony w kostkę) 1 figa 1/4 szklanki miodu malinowego* szczypta soli PRZYGOTOWANIE: W mikserze, malakserze lub thermomixie należy umieścić orzechy(...)daktyle no i szczyptę soli. Wlewamy sok wyciśnięty z jednej limonki. Całość znowu miksujemy. Masa powinna przypominać ciasto tzn. musi być plastyczna. Ja wyłożyłam nią blaszkę do tarty o średnicy około 30 cm. Odstawiłam do lodówki. Teraz zabierzcie się za przygotowanie kremu. Awokado należy przekroić na pół i wyjąć pestkę. Łyżką wydrążamy miąższ. Awokado przekładamy do miksera, malaksera lub misy

ClauditteMissCooking
Norweskie bułeczki budyniowo-kokosowe 140

masło, cukier, roztrzepane jajko, i wszystko razem wymieszać. Mąkę wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw należy zrobić rozczyn), dodać sól, kardamon, następnie mleko wymieszane z resztą składników. Wyrobić ciasto, aż do momentu, kiedy będzie miękkie i elastyczne. W razie konieczności dosypać 3 łyżki mąki (nie więcej). Uformować z niego kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, odstawić w ciepłe(...)białe i puszyste. Dodać do nich mąkę i 50 ml mleka, zmiksować. Wlać na zagotowane mleko, gotować, cały czas mieszając, aż krem zgęstnieje. Pogotować minutę, ściągnąć z palnika. Dodać ekstrakt z wanilii i wymieszać. Dobrze wystudzić.   Wyrośnięte ciasto podzielić na 8 równych części. Uformować bułeczki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w dużych odległościach

Świat Ciasta
Karpatka czekoladowa z kremem waniliowym 268

Czekoladowa karpatka – równie pyszna jak tradycyjna! Składniki Składniki na ciasto Mąka tortowa 200g Woda 1 szklanka Masło pół kostki (125g) Jajko 5 średnich jajek Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Kakao 2 pełne łyżki Składniki na krem Mąka tortowa 4 łyżki z górką Mąka ziemniaczana 4 łyżki z górką Jajko 4 średnie jajka Mleko 750ml […] The post Karpatka czekoladowa

Kulinarne Przeboje