ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:882/1378)

Tarta bardzo czekoladowa z malinami 113

wysmarowaną masłem. Tarta bardzo czekoladowa z malinami 2016-11-07 14:23:46 Write a review Save Recipe Print Ciasto 250 g mąki pszennej 4 czubate łyżki cukru 3 łyżki kakao, takie z górką 1 jajko 150 g zimnego masła Krem 2 tabliczki czekolady ( ja użyłam 1 gorzką i 1 mleczną- i masa czekoladowa była mocno wytrawna, dla lubiących słodsze

Rusty Fork
Kremowy torcik z mango wegański, bez cukru, bez glutenu 272

miąższ pokroić na kawałeczki, następnie przełożyć go do blendera, w którym jest masa orzechowa, dodać chia i zmiksować. Krem przelać na przygotowany spód i wyrównać. Wierzch: 5. Mano obrać, miąższ pokroić i zmiksować razem z chia, wylać na wierzch ciasta i blaszkę wstawić do lodówki na około 5 godzin, najlepiej na całą noc. Kremowy torcik z mango wegański, bez cukru

Mała Cukierenka
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 267

Naleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
BISZKOPT KAKAOWY 181

Dziś przepis na biszkopt kakaowy idealny do tortów, przełożenia kremem czy owocami. Lekki, puszysty, bardzo dobrze się go kroi.  Składniki: * 5 jajek * 3/4 szklanki cukru * szczypta soli * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 szklanka mąki * 3 łyżki kakao  Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z 1/4 szklanki cukru do białości. Białka ze szczypta soli ubić(...)utarcia grudek cukru. Do ubitych białek dodać utarte żółtka, ostrożnie wymieszać drewnianą łyżką. Wsypać przesianą przez sitko mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, ponownie wymieszać drewnianą łyżką. Ciasto wylać do okrągłej blaszki (u mnie średnica 22cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około 25-30 minut

Zrób to smacznie
torcik malinowy "wiosenny ogródek" 166

Składniki: na biszkopt: 6 dużych jajek 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżki zimnej wody szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia zielony barwnik spożywczy na krem: 330 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 300 g konfitury malinowej 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 150 g czekolady deserowej kwiatki z opłatka 1/2 szklanki wystudzonej herbaty Robienie tortu najlepiej(...)obręcz. Posmarować połową pozostałej konfitury i wyłożyć 1/3 kremu. Przykryć biszkoptem i następną warstwę zrobić tak samo. Pozostałym kremem obsmarować wierzch i boki tortu. Delikatnie odklejać od papieru paski czekolady i obłożyć nimi tort wokół. Na wierzch wysypać pokruszone zielone ciasto i ułożyć kwiatki. Schłodzić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
SZYBKIE CIASTO KINDER 303

dobrym towarzystwie. Ciasto należy do najprostszych, najmniej skomplikowanych. Jest to ciasto ucierane, ale pyszne ! Przepis pochodzi z mojego zeszytu na babeczki kinder. Zamiast babeczek zrobiłam ciasto, lekko zmodyfikowałam. Ciasto, które zawsze wychodzi.  ~~PRZEPIS~~ tortownica ok. 24-26 cm.  margaryna np. Kasia lub Palma 200 g. cukier puder 50 g. proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki mąka(...)śmietana kremówka 30 % 250 ml. masło orzechowe 2 łyżki masło czekoladowe 2-3 łyżki Mascarpone ubić ze śmietaną kremówką ( krem będzie gęsty ). Dodać masło orzechowe i czekoladowe. Zmiksować tylko do połączenia się składników. Wyłożyć na ostygnięte ciasto. Włożyć na 1 h do lodówki.  * ciasto można posypać orzechami

Kuchnia Paulettes
Kruche babeczki z kremem 115

margaryny 2 żółtka Sposób wykonania: Wszystkie składniki połączyć, szybko zagnieść, zawinąć w folię i wsadzić do lodówki na godzinę. Ciastem wylepiać foremki posmarowane tłuszczem. Piec ok. 15 minut w temperaturze ok.  200 stopni C. Składniki na krem: 1 budyń waniliowy 1 szklanka mleka 1 kostka masła 1/2 szklanka cukru zapach waniliowy Mleko zagotować z cukrem , dodać budyń. Wymieszać

Na słodko lub wytrawnie
Rolada szpinakowa z kremem morelowym wg Siostry Anastazji 170

wmieszanie jeszcze konfitury morelowej i voila! Tak jak pisałam – szybko i smacznie…. bardzo smacznie. Ciasto: 400 g szpinaku rozdrobnionego (u mnie brykiet Hortex) 4 duże jajka 1/2 szkl. cukru drobnego 3/4 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 szkl. kremówki 250 g mascarpone 1 słoiczek konfitury morelowej (w oryginale dżem brzoskwiniowy) 2 łyżeczki żelatyny 1 łyżka(...)żółtku i ubijamy jeszcze chwilę. Do piany jajecznej dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy szpatułką. Na końcu dodajemy rozmrożony i lekko osączony szpinak, delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (44x39cm). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut. Po upieczeniu, lekko przestudzone ciasto przykrywamy ściereczką, obracamy blaszkę, pozostawiając ciasto

Smaki Na Talerzu
Muffinki cappucino w kremowej czapeczce 138

oleju 100 g twarożku (mielony jak do sernika) 300 g maślanki Przygotowanie: Krem Żółtko, cukier i cukier wanilinowy utrzeć na gładka masę, a potem stopniowo dodawać mascarpone. Gotowy krem odstawić do lodówki. Muffinki 1. Mąkę, kakao, cappucino, proszek do pieczenia, sodę i szczyptę soli wsypać do jednej miski i wymieszać. 2. W drugiej misce roztrzepać jajko dodać cukier nierafinowany, cukier(...)masą „mokrą” przelewamy do suchej i mieszamy łyżką tak, żeby wszystko było wilgotne. 4. Foremki napełniamy ciastem do 3/4 wysokości i pieczemy na środkowej półce 20-25 min w temp 180 C. 5. Wystudzone muffinki dekorujemy kremem i podajemy.   Powodzenia !!!       The post Muffinki cappucino w kremowej czapeczce appeared first on Kulinarna Patilogia

Kulinarna Patilogia
Czekoladowe babeczki z kremem bananowym - bezglutenowe 166

Jeśli ktoś jest fanem muffinek to jego podniebienie zostanie mile połechtane. Czekoladowe babeczki są pulchne i mocno kakaowe. Krem bananowy jest bez dodatku cukru - słodycz zapewniają mocno dojrzałe banany.  Doskonały wypiek dla małych łakomczuchów 😊 Składniki na ciasto (na ok. 20 babeczek): 270 g mąki bezglutenowej   200 - 150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 płaskiej łyżeczki sody(...)suchych składników. Całość wymieszać bez zbytniego napowietrzania i przekładać do papilotek do wysokości 2/3. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Po wystudzeniu przygotować i nałożyć krem bananowy. 2 mocno dojrzałe banany 3 łyżki soku z cytryny 250-300 g serka mascarpone 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% Banany zmiksować na gładko z sokiem z cytryny. Dodać mascarpone

Ze smakiem bez glutenu
Mglisty listopad i babeczki Rocher 118

drugi przysmak na zakończenie mojej przygody ze szkołą językową. Bardzo mi się spodobały u Doroty - nie są trudne, a prezentują się niezwykle elegancko, wręcz wykwintnie. Zapakowałam je razem z ciastem pomarańczowym do pudełka, i poszłam na przystanek. Gdy wsiadłam do autobusu, pan na pierwszym siedzeniu bardzo się moim pakunkiem zainteresował. Poczęstowałam go babeczką, i chyba się nią naprawdę zachwycił(...)puszystą, jasną masę, dodać ekstrakt, połączyć. Wlać masę czekoladową, wymieszać. Dodawać partiami mąkę na zmianę z kwaśną śmietaną. Ciasto przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piec w 170 st. C. przez 20-25 minut, do suchego patyczka. Ostudzić. Na krem zmiksować serek z nutellą. Przełożyć krem do woreczka z dużą, okrągłą tylką i wyciskać na babeczki. Wierzch udekorować pralinkami

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Krem chałwowy z orzeszkami w karmelu. I kilka słów o orzeszkach… 154

moich przyjęciach czy spotkaniach z rodziną lub przyjaciółmi? Oczywiście słodkości i chrupiących przekąsek. Poza ciastami, ciastkami często przygotowuję też na babskie spotkania słodkie desery. Są proste i pyszne. Dziś podzielę się z Wami przepisem na jeden z nich. Ostatnio podbił serce moich koleżanek. Krem chałwowy z orzeszkami w karmelu. Słodki, gęsty krem i ta chrupiąca orzechowa niespodzianka

Słodkie okruszki
Ciasto z kaszy jaglanej z morelami i migdałami 180

morele się świetnie parują z migdałami ( przerabiałam to połączenie np w tych morelach zapiekanych w kremie migdałowym ) więc wierzch posypałam płatkami migdałowymi skarmelizowanymi w miodzie. Wcieście jest soda, ale wyrasta ono tylko trochę, raczej jest ciężkie i wilgotne. Emilka nie przepada za takimi zbitymi ciastami, zresztą i tak wyjeżdżała do babci na wakacje więc ciasto zostało głównie dla mnie. Brałam

Cooking for Emily
Ucierane ciasto z sezamem 221

margarynę, dodać miód, cukier i sezam, zagotować. Wystudzić, połączyć z mąką i pianą z białek. Ciasto: 5 jajek 25 dag margaryny 35 dag mąki 25 dag cukru 0,5 szklanki gęstej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru wanilinowego Dodatkowo: powidła lub krem czekoladowy cukier puder do posypania Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodawać powoli śmietanę

Praktyczna pl
Miodowa blondynka, czyli nie ufaj nikomu. I tartaletki z (podobno) oszukaną czekoladą 159

Martynosi . Koniecznie sprawdźcie, co wyczarowały dziewczyny! Tartaletki z białą czekoladą, kardamonem i truskawkami Składniki: (na 6 tartaletek) kruche ciasto: 225 g mąki pszennej 25 g kakao 25 g cukru pudru 100 g zimnego masła 2 żółtka 2-3 łyżki zimnej wody krem: 200 ml śmietany kremówki (38%) 150 g białej czekolady 1 łyżeczka mielonego kardamonu 2 listki żelatyny dodatkowo: truskawki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Karpatka Najlepsza! 382

przy pieczeniu blatów do karpatki! Ciasto rozprowadź łyżką na dwóch blaszkach wyłożonych pergaminem. Ciasto jest dość rzadkie i takie powinno być. Ciasto pieczemy około 25 minut. Ja ostatnie 10 minut z termoobiegiem. Wyjmujemy studzimy na kratce. SKŁADNIKI NA KREM DO KARPATKI Ja jestem fanką kremu do karpatki bardziej budyniowego niż kremowego i taki właśnie robię. Krem tłusty i kremowy uważam(...)ponownie zagotuj ciągle mieszając. Gotowe! Masę przestudź co 3 minuty ją mieszając, tak aby nie powstał na niej kożuch.  Masę o temperaturze około 35 stopni, wylej na wystudzone ciasto i przykryj górnym blatem (wybrzuszeniami ku górze). Po całkowitym wystudzeniu posyp cukrem pudrem. Ciasto należy przechowywać w lodówce! PYSZNOŚCI! PIĘKNEGO DNIA ŻYCZĘ! Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni!  SMACZNEGO

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania