ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:762/1378)

Ptysie ze śmietaną 247

Proste i smaczne, uwielbiają je dzieciaki. Ptysie ze śmietaną SKŁADNIKI: CIASTO jajka- 4 szt mąka - 1 szkl woda - 1 szkl masło - 1/2 kost proszek do pieczenia - 1 łyżeczka sól tłuszcz do formy cukier puder do posypki ptysiów KREM śmietana kremówka - 400 ml sok z cytryny -kilka kropli do smaku cukier puder - 2 łyżki PRZYGOTOWANIE: Wlać wodę do garnka, zagotować(...)łożyć blachę z ciastem do piekarnika i piec ok.20 minut ( nie wolno otwierać drzwiczek piekarnika przez pierwsze 10 minut, by ciasto nie opadło).  Po 10 minutach pieczenia zmniejszyć temp.do 180 stop.  Upieczone ptysie wyjąć i ostudzić. KREM Schłodzoną dobrze śmietanę ubić z sokiem z cytyny na sztywno.  Do ubitej śmietany dodać cukier puder, dalej ubijać.  Ptysie

Kuchnia Danusi
Ciasteczka słoneczka 219

pyszne. Jeśli ktoś lubi bardzo słodkie wypieki to niestety to nie są dla niego ciasteczka. Te nie zbyt słodkie. Składniki: Ciasto: 350 g mąki pszennej 3 żółtka 250g masła  Lukier na bezę: 1 białko 130 g cukru pudru Krem budyniowy: 250 ml mleka 2 łyżki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 130g masła Dodatkowo: orzechy włoskie(...)lodówki. Na stolnicy podsypanej mąką rozwałkować ciasto na grubość około 4 mm i wykrawać kółka o średnicy około 2-3 cm. Ciasteczka ułożyć na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.  Zmiksować białko z cukrem pudrem i posmarować z wierzchu połowę ciasteczek. Piec w 170 stopniach około 15-17 minut po upieczeniu ostudzić. Krem: Połowę mleka zagotować z cukrem. w reszcie

Ala piecze i gotuje
Krem z pieczonej dyni z oscypkiem 224

Dzisiaj rozgrzewający krem z pieczonej dyni i oscypka. Ostatnio trochę pochodziłam po naszych górach i przywiozłam dużo wędzonych serów w tym oscypków. Co prawda teraz oscypka

Niezły Młynek
Krem pieczarkowy z grzankami 274

Dzisiaj serwujemy krem pieczarkowy bezmięsny. Prosty i szybki obiad :) Składniki: 1 seler  1 korzeń pietruszki 3 marchewki 2 cebule 600 g pieczarek 100 ml śmietany

Niezły Młynek
Babeczki cytrynowe z kremem czekoladowym 211

trochę barwnika spożywczego. Testowałam je również z dodatkiem kurkumy (naturalny barwnik), jednak mimo sporej ilości efekt był marny. Z barwnikiem czy bez, babeczki cytrynowe z kremem czekoladowym koniecznie trzeba upiec jeszcze w te Święta :). Składniki na 12 babeczek (40 mini babeczek): 210 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody(...)ciasto, deser i przyjęcie urodzinowe!’ . Zajrzyj i sprawdź co przygotowałam dla Ciebie Smacznego Źródło przepisu Tutaj , przepis zmodyfikowany. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Artykuł Babeczki cytrynowe z kremem

Słodki Pomysł
PIKANTNY KREM Z MARCHEWKI / WÜRZIGE KAROTTESUPPE. 243

 Zimne dłonie, para z ust, czerwone uszy i nos. Skrzypi pod nogami ziemia, konary pokrywa poranny szron. Kolejna kartka z kalendarza wydarta. Starsza o kolejny

W kuchni Karmel-itki
Naleśniki budyniowe z czekoladowym kremem z daktyli i jabłkiem 145

będą bardzo pysznym pomysłem. Można też użyć innej wersji budyniu albo zastąpić go mąką. Proporcje ciasta naleśnikowego też są raczej indywidualne, z podanych składników da się zrobić 3 lub nawet 4 cienkie naleśniki. Dla większego zasłodzenia, i nadziania naleśników świetnie sprawdził się czekoladowy krem z daktyli, a do tego jeszcze podsmażone na patelni kawałki jabłka z cynamonem. Z podanego przepisu(...)zmiksować, dolewając troszkę wody, tak aby powstała konsystencja kremu.Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać lub zmiksować. Odstawić na kilka minut. Jabłko obrać, pokroić w drobną kostkę, smażyć na suchej patelni aż zmięknie. Pod koniec dodać cynamon. Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni, posmarowanej olejem kokosowym. Posmarować daktylowym kremem i kawałkami jabłka

Healthy food explorer
ROLADA Z MUSEM CZEKOLADOWO NUGATOWYM I KREMEM BRZOSKWINIOWYM 198

czekolady, mieszając szpatułką. Gdy masa zacznie tężeć wylać na krem brzoskwiniowy. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Następnie delikatnie, niezbyt mocno ściskając zwinąć roladę. Roladę przełożyć na tace i wstawić do lodówki.  Dekoracja: Czekoladę rozpuścić z mlekiem. Polać roladę robiąc zygzaki. Wafelki Lusette  pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na cieście. Pomarańcze lub brzoskwinie pokroić w paski i ułożyć między

Kuchnia Paulettes
JAGLANY KREM Z AWOKADO Z MIODEM. 304

Budzi mnie szum liści i głośne uderzanie kropli o parapet. Skrzeczące wrony, klucze kaczek, które odlatują spóźnione. Przemoknięte notorycznie trampki. I ta dzika radość ze skakania

W kuchni Karmel-itki
Kukułkowa Rozkosz 147

przede wszystkim smaku.   Składniki: Na formę okrągłą o średnicy 24 cm. Ciasto - biszkopt :  5 dużych jaj 8 łyżek cukru 1 opakownie cukru wanilinowego (16 g) 4 łyżki mąki pszennej tortowej 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 niepełna łyżeczka proszku do pieczenia Krem kakaowy : 330 ml. śmietany 30% (u mnie kubeczek "mlecznej doliny") 1 czubata łyżka(...)dokładnie miksujemy. około 1/3 nakładamy na masę kajmakową. Przykrywamy drugą połową biszkoptu, nasączamy i nakładamy pozostałą część kremu na górę tortu i boki. Przyozdobić wedle upodobania, np. ubitą śmietaną, startą czekoladą. Ja wykorzystałam pozostałe masy kajmakowe – kukułkową i zwykłą (pozostałość z innego ciasta).  Smacznego Inspiracja zaczerpnięta z blogu:   http://prawodogotowaniazpasja.blox.pl/2015/10/Ciasto-kukulka.html ale nie byłabym sobą, gdybym nie dokonała

My sweet a life
Ciasto czekoladowe ze słodko – słoną masą krówkową 513

bardzo apetycznie. Ciasto słodkie, intensywne w smaku, takie dekadenckie (przepis ze strony BBC good food). Ciasto czekoladowe ze słodko – słoną masą krówkową Składniki: Spód: 180g pełnoziarnistych herbatników, mogą być w czekoladzie 80g masła – roztopionego Środek: 1 puszka masy krówkowej 1 łyżeczka soli morskiej Krem: 600ml śmietanki kremówki 36% 300g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 1 opakowanie cukru z prawdziwą(...)dodać do śmietanki i wymieszać dokładnie, energicznie szpatułką lub łyżkę, mieszać, aż powstanie jednolity krem. 5. Krem wyłożyć na schłodzony spód w tortownicy, zaczynając od wypełnienia brzegów. Wyrównać i tortownicę wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. 6. Dobrze schłodzone ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki. Wierzch ozdobić odłożoną masą krówkową wymieszaną ze śmietanką, robiąc esy – floresy

Mała Cukierenka
Ciasto marchewkowe wg Ani Starmach 228

jogurtowe czy murzynek to pozycja której nie może zabraknąć w przepiśniku. Klasyczne, proste a zarazem pyszne samo w sobie, bez tony dodatkowych składników, kremów czy mas. Prawda jest też taka, że od kiedy mam dzieci ciasta z masami są u nas rzadkością;) Przepis pochodzi ze strony cudownej Ani Starmach, zmodyfikowany o kilka składników, ale jest tak pyszny że nie trzeba

Życie zaczyna się w kuchni
Czekoladowy krem na bazie śmietanki i mascarpone 189

Idealny i pyszny krem, który może mieć wiele smacznych zastosowań: od przełożenia tortu, dodatku do ciast czy lodów – do formy czekoladowego deseru. Do jego zalet można zaliczyć nie tylko wyjątkowy, czekoladowy smak, ale też szybkość wykonania. Wystarczy kilka minut pracy miksera i krem jest gotowy! Swój pyszny – czekoladowy(a nie czekoladopodobny) smak, zawdzięcza dodatkowi […] Artykuł Czekoladowy krem

Domowe Torty
Czekoladowy krem na bazie śmietanki i mascarpone 209

Idealny i pyszny krem, który może mieć wiele smacznych zastosowań: od przełożenia tortu, dodatku do ciast czy lodów – do formy czekoladowego deseru. Do jego zalet można zaliczyć nie tylko wyjątkowy, czekoladowy smak, ale też szybkość wykonania. Wystarczy kilka minut pracy miksera i krem jest gotowy! Swój pyszny – czekoladowy(a nie czekoladopodobny) smak, zawdzięcza dodatkowi […] Artykuł Czekoladowy krem

Domowe Torty
ciasto "monte" 186

Ciasto zrobione na wzór popularnego deseru mleczno-czekoladowego. Tak samo jak on lekkie, puszyste i delikatne. Jest bardzo proste do zrobienia, składa się z biszkopta, mlecznego kremu z białą czekoladą i czekoladowej pianki. Wykończone orzechami. Wcale nie jest przesłodzone więc bez problemu można wciągnąć większy kawałek. Zresztą jest tak smaczne, że ręka sama sięga po dokładkę.  *blaszka(...)deserową połamać do miseczki i rozpuścić nad parą. Kremówkę ubić a następnie zmiksować z czekoladą. Powstałą w ten sposób masę rozsmarować na warstwie kremu. Orzechy posiekać, uprażyć na suchej patelni i wystudzić. Posypać nimi wierzch ciasta. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania