ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:761/1378)

Pastéis de nata 144

wypieków. Stanowią one właśnie bazę pysznego kremu w tych ciasteczkach.  A oto moje marne podróbki. Poskładane z kilku przepisów, w smaku pyszne. Może ktoś się skusi? Fabrica de pasteis de Belém i kolejka po ciasteczka... Tutaj w witrynie jednej z cukierni na głównej ulicy Lizbony, Rua Augusta Składniki: 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego(...)garnka, dodajemy laskę cynamonu i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 15-20 minut, ciągle mieszając. Krem łatwo się przypala, więc trzeba uważać. Odstawiamy, aby nie był gorący.  Formę na muffinki (na 12 szt.) natłuszczamy. Z ciasta francuskiego wycinamy kółka o średnicy ok. 10 cm i wykładamy je do otworów na muffinki. Gotowym, jeszcze ciepłym

bistro mama
DINO PARTY CZEKOLADOWY TORT Z KREMEM ORZECHOWO-ŚMIETANOWYM 193

Przedstawiam tort dla wybrednych... Czekoladowy biszkopt przełożony kremem na bazie masła orzechowego ( uwielbiam) i masą śmietanowo-kokosową obsypany posiekaną gorzką czekoladą. Pycha... W mojej kuchni królują zdrowe słodycze, ale zdarzają się wyjatkowe okazje, które pozwalają mi zaszaleć. Świętując czwarte urodziny mojego syna -fana dinozaurów, (ośmieliłabym się nawet powiedzieć  psychofana) powstał cudowny tort. SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 5 jajek w temperaturze(...)powinny zostac suche) Piekę 35 minut w 160 stopnia C.  Od razu po upieczeniu upuszczam ciasto na podłogę( z wysokości ok. pół metra), dzieki temu ciasto nie opada. Studzę w uchylonym piekarniku. KREM ORZECHOWY: (na jedną warstwę i obłożenie tortu) SKŁADNIKI: 250g. masła orzechowego 400 ml. śmietanki kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan-fixu tabliczka gorzkiej

Upiecz sobie babeczkę
Tarta Oreo z truskawkami 353

Tarta z Oreo, pyszny krem waniliowy i świeże truskawki – takie połączenia zawsze są strzałem w 10! Dodatkowo ogromnym plusem jest czas przygotowania – korzystając z

Ciastkozercy
Tort motocyklisty 195

mąki ziemniaczanej 203 g cukru szczypta soli Biszkopt ciemny 7 jajek 120 g mąki tortowej 40 g mąki ziemniaczanej 203 g cukru 2 łyżki ciemnego kakao szczypta soli Krem ferrero rocher 500 g masła 500 g mascarpone 400 g czekolady gorzkiej 350 g nutelli 250 g mielonych orzechów laskowych 220 g wafelków orzechowych bez polewy Nasączenie 350 ml zaparzonej, mocnej(...)piekarnika i upuszczamy go razem z formą na podłogę z wysokości około 60 cm. Odstawiamy do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Biszkopt kroimy na 3 równe blaty. Krem Wafelki blendujemy na proszek i odstawiamy. Będą nam potrzebne do przełożenia tortu. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy. Nie przerywając ucierania

Wędrówki po kuchni
SZYBKI TORCIK Z OWOCAMI (NA GOTOWYM SPODZIE TORTOWYM) 288

Gotowe biszkopty to dobry wybór dla osób, które nie mają możliwości samemu je upiec. Są też doskonałą alternatywą dla niespodziewanych gości. Wystarczy taki biszkopt przełożyć kremem czy śmietaną, udekorować i już jest pyszne ciasto. Ogólnie nie jestem zwolenniczką gotowych ciast czy biszkoptów, jednak  spód tortowy  od  Dan Cake  w smaku przypomina domowy biszkopt. Nie jest

Zrób to smacznie
Krucha tarta z żurawiną i ganache z białej czekolady 194

gładkim, kremowym czekoladowym nadzieniu. Ganache to podstawowa forma czekolady w cukiernictwie. W zależności od proporcji składników i sposobu przygotowania może być nadzieniem, polewą, sosem lub kremem. Sprawdźcie jakie to proste! Sypkie składniki kruchego ciasta – mąkę, cukier i sól mieszamy. Dodajemy pokrojone masło, siekamy razem. Wbijamy trzy żółtka (białka będę idealne na BEZĘ ) i zagniatamy ciasto. Wszystko ręcznie lub szybciej

Karo in the Kitchen
Muffiny marchewkowe z kremem mascarpone 231

Święta tuż tuż dlatego pewnie zastanawiacie się i szukacie przepisów nie tylko na świąteczne ciasta ale również babeczki, ciasteczka i słodkie przekąski. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne muffiny marchewkowe z kremem mascarpone, które ucieszą nie jedno podniebienie waszych gości. Składniki /18 sztuk: – 1 szklanka i 3 łyżki mąki pszennej – 1 szklanka drobno startej marchewki(...)końcu dodać przesianą wcześniej przez sito mąkę wymieszaną z cynamonem, kardamonem, sodą proszkiem i solą. Wszystko wymieszać. Ciasto przekładać do foremek na muffiny i piec ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 160*170 stopni. Wyjąć i wystudzić. Przygotować krem. Mascarpone ubić z cukrem. Dodać cytrynę. Muffiny wypełniać kremem za pomocą strzykawki do dekoracji wypieków. Jeśli nie mamy strzykawki

I LOVE LIFE
BISZKOPT Z MUSEM ŚLIWKOWYM 140

robienie zdjęć,ja fotografem nie jestem...zdjęcia nie są rewelacyjne i długo zastanawiałam się czy w ogóle pisać przepis na to ciasto....zdecydowałam...nie może zabraknąć tak dobrego ciasta wśród moich przepisów Biszkopt:  6 jajek 3/4 szkl cukru 1 szkl maki pszennej 1 płaska łyżeczka pr do pieczenia Białka ubić na sztywno,dodać cukier,następnie żółtka.Następnie przesianą mąkę(...)śmietany,wymieszać a następnie całość wlać  do ubitej śmietany.delikatnie wymieszać dodając połowę wiórków kokosowych. Dodatek:  25-30 dag okrągłych biszkoptów   Złożenie ciasta: Biszkopt - rozprowadzić mus śliwkowy - ułożyć okrągłe biszkopty - krem śmietankowy - wierzch posypać pozostałymi wiórkami kokosowymi

Niespełnione zdolności kulinarne
Bezglutenowe kokosowe tartaletki z liczi 131

wykombinowałam sobie je z dodatkiem kokosa. Składniki na 4 duże tartaletki lub jedną w dużej formie (około 20 cm): ciasto: 50 g mąki kokosowej 50 g mąki ryżowej 80 g mąki gryczanej 150 g masła kokosowego 1 banan szczypta soli Krem: 150 g ryżu 100 g wiórków kokosowych puszka liczi (owoce i syrop) około 300 ml mleka roślinnego (użyłam sojowego(...)podziel na tyle częsci ile masz foremek. Foremki do pieczenia wyłóż papierem i wylep je ciastem (u mnie było więcej form, bo robiłam ciasto z podwójnej ilości składników, ale w między czasie z Miśką wyżarłyśmy krem, i tylko na 4 wystarczyło). Tak przygotowane schowaj do lodówki na czas przygotowywania kremu (około 30 minut). Ugotuj ryż na mleku z dodatkiem syropu

greenscarf
5 najlepszych marynat do tofu 138

stężenia razem z serwatką, przez co produkt końcowy jest delikany i kremowy, przypomina gęstą śmietanę. Takie tofu znajduje zastosowanie w dipach, sosach, masach ciast. Jak smakuje tofu? Co jakiś czas w Internecie pojawia się mem, który wygląda mniej więcej tak: Jestem pewien, że twórca tego mema nigdy nie zjadł dobrze przygotowanego tofu(...)należy się poddawać po pierwszej porażce Zastosowanie tofu Jak już wcześniej pisałem, tofu jedwabiste można stosować do wszelakich dipów, sosów, kremów, można je także wykorzystywać do przygotowywania ciast (przymierzam się do przygotowania tofurnika, czyli wegańskiego sernika – z pewnością pochwalę się efektami!). Natomiast tofu naturalne idealnie zastąpi mięso – jeśli nie wierzysz

Vegan Taste
Rurki z kremem waniliowym 228

Krem przygotowałam z duża ilością naturalnej wanilii od  Skworca  co dodatkowo sprawiło, że są bardzo aromatyczne.  Składniki na ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki śmietany 25 dag margaryny 2 jaja szczypta soli Krem budyniowy: 1 szklanka mleka 1/2 kostki margaryny 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru kryształu wanilia naturalna

Apetyczna babeczka
Rafaello na krakersach – bez pieczenia 291

wprost zachwyca podniebienie! Wielbiciele wszelkiego rodzaju kokosowych deserów … kuleczek Rafaello jak i ciast na zimno będą zachwyceni! PS. ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień , gdy się „przegryzie” , więc już dziś bierz się do roboty ;) SKŁADNIKI: ( keksówka ) KREM: - mleko 2% – 250 ml - mleko kokosowe – 400 ml - mąka ziemniaczana – 2 łyżki - mąka pszenna – 2 łyżki(...)cukier waniliowy – 1 szt - cukier – 0,5 szklanki - masło – 0,5 kostki - wiórki kokosowe – 50 g - płatki migdałów – 200 g CIASTO: - słone krakersy – 1 duża paczka - wiórki kokosowe – 30 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mleko mieszamy z mąką ziemniaczaną i pszenną. Mleko kokosowe wlewamy do garnka, dodajemy cukier i cukier waniliowy. Grzejemy na wolnym ogniu

Ostra na Słodko
Leśny mech 121

postanowiłam , że je zrobię. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu i smakuje niebiańsko :) Sam kolor sprawia, że się uśmiechamy a gdy tylko zjemy jeden kęsik , życie nabiera innego wymiaru :) Do ciasta używamy mrożonego szpinaku , dlatego trzeba go dużo wcześniej rozmrozić, bo to trwa trochę czasu :) Przepis znalazłam na blogu " Wędrówki po kuchni". Tortownica: średnica 25 cm Temp. pieczenia: 180 C Czas(...)temp. 180 C ok. 1 godziny. Krem: Schłodzoną kremówkę miksować na sztywną masę po czym dodać cukier puder i fixy. Odciąć wierzchołek ciasta, pokruszyć a spód pokryć ubitą śmietanką. Pokroić kiwi w plasterki i poukładać na kremie. Posypać pokruszonym biszkoptem owocem granatu ( lekko odcisnąć aby nie poodpadały okruszki i granat). Wstawić do lodówki na co najmniej 3 -4 godziny. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Rurki 181

przepyszne, najlepiej zacząć je jeść w następnym dniu po upieczeniu i nadzianiu kremem. Wszystkim smakują:) Mnie zresztą też:) Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki tortowej; 1,5 kostki margaryny "Kasia" lub masła;  1 szklanka kwaśnej śmietany; Wykonanie: Mąkę przesiać przez sito, dodać margarynę lub masło i posiekać tłuszcz razem z mąką. Następnie dodać śmietanę i zarobić ciasto. Ciasto(...)paski ciasta na foremki do rurek. Następnie nawinięte ciasto na rurkę z jednej strony namoczyć w białku i cukrze krysztale. Układać na blaszce ocukrzoną stroną do góry. Rurki piec w temperaturze 200 0 C przez około 15 minut. Jak są zrumienione, to powinny być już dobre. Składniki na krem: 3/4 l mleka; 7 żółtek; 1,5 szklanki cukru kryształu

In my kitchen