ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:764/1378)

Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia 320

zostawić do podwojenia objętości. W misie miksera umieścić masło i cukry, ucierać do momentu powstania puszystego, jasnego kremu, aż masa roztarta między palcami nie będzie miała wyczuwalnych kryształków cukru. Cały czas miksując dodać jajko, następnie żółtko, śmietanę, sól, mąkę. Mikser wyłączyć. Ciasto będzie lekko klejące. Ciasto podzielić na 14 lub 15 równych części, u mnie wyszło 14, każda(...)będą niesmaczne. Ja piekłam dwie blaszki na raz z termoobiegiem, podczas gdy ciasta się piekły przygotowywałam kolejne blaty ciasta. Cały proces pieczenia zajął mi około 2 godziny. Upieczone blaty przełożyć na kratkę w celu wystudzenia. Pod koniec pieczenia blatów można przygotować krem. Krem śmietankowy: 400 g śmietany 18% 1200 g śmietany 30% (około 1,2 l) 3/4 – 1 szklanka

moj przepis na
Ciasto czekoladowo – kokosowe bez pieczenia 229

jeść coś trzeba W rezultacie tych powodów powstało to Ciasto czekoladowo – kokosowe bez pieczenia, koniecznie musicie sobie je przygotować Nie pożałujecie PS. Nie liczcie kalorii, nie ma sensu Ciasto czekoladowo – kokosowe bez pieczenia przepis na keksówkę o długości 16 cm Masa ciemna: 50 g masła 100 g cukru 125 ml wody 60 g ciemnego kakao 180 g biszkoptów(...)niej masę kakaową, wyrównaj wierzch. Do misy malaksera przełóż miękkie masło, dodaj cukier oraz wiórki kokosowe i likier. Całość ucieraj aż do uzyskania puszystego kremu. Masę jasną wyłóż na masę ciemną, wyrównaj wierzch. Ciasto wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego Artykuł Ciasto czekoladowo – kokosowe bez pieczenia pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Tort ekstremalnie orzechowy drip cake, a'la ferrero rocher 234

szklanki cukru -1 szklanka mąki pszennej tortowej -5 łyżek oleju -5 łyżek wody -2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie) -2 łyżki kakao -3/4 szklanki posiekanych drobno orzechów włoskich KREM -750ml śmietanki 36% -2 czekolady deserowe po 100g każda -0,5 szkl cukru -1 łyżka kakao -3/4 szklanki orzechów włoskich zmielonych DODATKOWO -1 czekolada mleczna 100g(...)kakao oraz wodę i olej i miksujemy. Przekładamy masę do tortownicy i pieczemy w temp 180 stopni do suchego patyczka (około 40 minut) Upieczone ciasto wyciągamy z tortownicy i studzimy, następnie kroimy na 4 spody. KREM Czekolady deserowe rozpuszczamy nad kąpielą wodną, studzimy, tak by pozostały płynne ale letnie. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy roztopioną czekoladę, kakao

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowe ciasto korzenne z orzechami pekan i nutellą 190

dzisiaj dla Was propozycję pysznego, szybkiego i tylko z jednym jajkiem ciasta, łatwe w przygotowaniu i szybko znika z talerzyków. Można je przełożyć kremem lub powidłami, z orzechami pekan smakuje wyśmienicie. Zapraszam do wypróbowania :)  a może upieczecie je na święta zamiast piernika :)   Składniki : 2 i 1/4 szklanki mąki typ 550 1 szklanka cukru 1 jajko 130 g miękkiego(...)keksówka Wykonanie: Do miski przekładamy miękkie masło z cukrem, olejkiem i jajkiem, ucieramy na gładki krem, następnie dodajemy nutellę, mleko i mieszamy. Mąkę przesiewamy z proszkiem, sodą i przyprawą do piernika, delikatnie mieszamy łyżką. Orzechy siekamy nożem tak żeby były wyczuwalne, dodajemy do ciasta i jeszcze raz mieszamy. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto i wyrównujemy. Piekarnik rozgrzewamy

Sama słodycz i szczypta chili
Wegańskie ciasto bardzo czekoladowe (bez pieczenia) 217

Wykonanie jest bardzo proste i szybkie, co pozwala szybko zanurzyć się we wspaniałym smaku! :D Ciasto bardzo czekoladowe (bez pieczenia) Przepis na małą tortownicę o średnicy 20 cm Potrzebujemy: 1 opakowanie wegańskich herbatników (100 g)* 10 namoczonych daktyli 1 banan 1 porcja domowego kremu jaglanego czekoladowo-migdałowego 1 tabliczka gorzkiej czekolady * dostępne np. w Lidlu Przygotowanie: Daktyle zalewamy(...)dokładnie z rozdrobnionymi daktylami (najdokładniej zrobimy to rękami, masa musi być zwarta) i rozgniatamy równomiernie na spód blachy/naczynia. Na przygotowany spód wykładamy domowy krem czekoladowo-migdałowy. W rondelku roztapiamy czekoladę i wylewamy na wierzch ciasta, który dodatkowo dekorujemy plasterkami banana. Wierzch można ozdobić także pokruszonymi herbatnikami lub posypać kakao. Wstawiamy ciacho do lodówki na chwilę, aby się schłodziło, a następnie

Bananowe Pole
Ciasto wiśniowo-budyniowe 190

prezentuje po przekrojeniu. Mimo, że zawiera w sobie sporo tłuszczu to nie jest mdłe, a to za sprawą soku z cytryny dodanego do kremu oraz kwaskowej piance wiśniowej. W smaku przypomina karpatkę, dlatego wielbicielom tegoż ciasta polecam wypróbowanie wersji wiśniowej. Na pewno Was nie zawiedzie :) Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka kwaśnej śmietany (np. 18%) 250 g margaryny

MyCookBook.pl
Rolada żyrafa 372

zaskoczy niejednych gości - to mój tegoroczny hit!   Wypełnienie możecie dobrać natomiast już wg indywidualnych potrzeb. Ja do swojej rolady dałam banany i krem ze śmietanki kremowej z mascarpone.Inspiracja z bloga Uwielbiam gotować. Składniki:Ciasto:    5 jajek    6 łyżek cukru    3/4 szklanki mąki pszennej    80 ml wody

Fabryka pomysłów
Ciasto bez jajek lecz z jabłkami, rodzynkami i serkiem homo 357

podjęłam mocne postanowienie poprawy i w ostatnich dniach zakręciłam aż cztery pod rząd. Co prawda dwa z nich to karpatka z kremem z torebki, ale już dwa kolejne to pyszne szarolotki, jako że ciasta z owocami lubimy najbardziej:) Szarlotka bez jajek Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 200 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru pudru 200 g serka homogenizowanego

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Babeczki Milky Way 201

babeczki cupcakes. Zarówno jej, jak i jej koleżankom bardzo smakowały. Nie będę ukrywać, że sama wsunęłam kilka. Pyszny krem pozwolił mi przenieść się w czasy dzieciństwa, kiedy to zajadałam się kultowym batonikiem Milky Way Babeczki Milky Way 12 babeczek Składniki: Ciasto: 100 g mąki 120 g cukru 2,5 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g miękkiego masła(...)pieczenia, dodajemy kakao i miksujemy na gładkie ciasto. Ciastem wypełniamy w 2/3 wysokości formę na mufinki wyłożoną papilotkami. W każdej babeczce na środku umieszczamy kawałek batonika. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 180°C przez około 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka. Pozostawiamy do wystudzenia. Następnie przygotowujemy krem. 150 ml śmietanki kremówki podgrzewamy i wrzucamy do niej pokrojone

PatiGotuje
Czekoladowa tarta z malinami na kruchym spodzie 216

cukru (pudru najlepiej) 100 g zimnego oleju kokosowego (rafinowanego) szczypta soli „krem”: tabliczka 100 g gorzkiej czekolady 200 g gęstego mleka kokosowego 2 średnie banany 200 g malin Przygotowanie: Przełóż mąkę, cukier i sól na blat. Dodaj zimny olej kokosowy. Siekaj wszystko razem, aż ciasto będzie mozna zagnieść w kulę. Jeżeli lubisz wałkować zimnie ciasto(...)podpiecz schłodzone ciasto przez 20-25 minut. Ciasto powinno być lekko złote. Po upieczeniu chwilkę je przestudź. Czas gdy ciasto chłodzie się w lodówce, a potem piecze jest wystarczający do przygotowanie kremu. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej razem z mlekiem kokosowym.   Zblenduj banany połącz z roztopiona czekoladą, po czym delikatnie przemieszaj z malinami. Przełóż masę na podpieczony spód tarty

greenscarf
Czekośliwka z makiem i kremem 163

gorzkiej czekolady, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 10 - 15 śliwek (ilość zależy od wielkości owoców), puszka gotowej masy makowej (850 g), opakowanie herbatników (można pominąć), Na krem: 250 ml śmietanki 30%, 250 g serka mascarpone, 1/3 szklanki cukru pudru, Sposób przygotowania: Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie do masy(...)była zbyt sucha można dodać do niej płynnego miodu) i równomiernie rozsmarować. Następnie ułożyć na niej herbatniki.  Przygotować krem.  Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na puch. Dodać do niej serek maskarpone oraz cukier puder - zmiksować. Masę wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki do schłodzenia (najlepiej na noc). Przed podaniem posypać kakao

Nie tylko w kuchni
Poezja Amaretto z kajmakiem 190

ułożona na biszkopcie:) Ciasto ; 5 jaj 5 łyżek cukru kryształu 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ubijamy białka na sztywno, dodajemy cukier, żółtka i dokładnie mieszamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i gotową masę wylewamy na okrągłą tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 40 min w 170 C, ostawić do ostudzenia. Krem; 25 dag masła(...)paczki herbatników 4-5 kieliszków rumu lub amaretto pół szklanki mleka Przełożenie; Krem włożyć na biszkopt, część herbatników nasączyć amaretto i mlekiem i ułożyć kremie. Odłożyć nie wielką część masy i przylepić herbatniki dookoła ciasta aby nasiąknęły i zrobiły się miękkie. Ciasto odstawić na 3-4 godziny (najlepiej na noc), aby wszystko się zastygło

Apetyczna babeczka
Krem typu "lemon curd" z pomarańczą 204

Gęsty krem cytrynowo-pomarańczowy idealny do naleśników, gofrów, tart, ciast itd.  Można by wymieniać bardzo długo.Wariacji na temat lemon curd jest dużo w internecie czy książkach. Moja nieco odbiega od oryginału, ale jest równie wyśmienita. Składniki : 5 dużych żółtek 150 g cukru 50 g miękkiego masła 50 ml soku z cytryny 50 ml soku z pomarańczy skórka otarta(...)sitko, aby nie było żadnych grudek, a sos był aksamitny. Do gotowej masy zetrzeć skórkę z cytryny. * Jeżeli zależy nam na bardzo gęstej konsystencji dodajemy 1 łyżeczkę skrobi ziemniaczanej :) Krem przechowujemy w lodówce, w zamkniętym słoiczku do tygodnia. Smacznego

Zabawa smakiem
TORT "KARMELOWA GRUSZKA" 161

według opinii gości wyszedł wyśmienity, nie za słodki - taki w sam raz ! Przepis może wydawać się długi ale ciasto nie jest zbyt skomplikowane.  Bazą jest mój sprawdzony biszkopt (który zawsze się udaje i nie opada !) a zwieńczeniem jest genialny krem kajmakowy, na który przepis znalazłam na blogu Mała cukierenka  :)  Nie ma co się rozpisywać , po prostu trzeba(...)wysokości ok. 50-60 cm, następnie wkładamy ciasto z powrotem do piekarnika i uchylamy drzwiczki. 8. Po wystudzeniu wyjmujemy ciasto z formy (boki biszkoptu oddzielamy nożem od formy, a z dna odrywamy delikatnie papier do pieczenia) KREM: 1. Odważamy 150g kajmaku (reszta zostanie do rozsmarowania na biszkopcie). Przekładamy do garnka, dodajemy 6 łyżek mleka i mieszając, podgrzewamy

Marcepanowa kuchnia
Ptysie ze śmietaną na Dzień Matki 211

cukierniczej. Zapraszam również na  facebook słodki świat  :) Ptysie ze śmietaną na Dzień Matki SKŁADNIKI: CIASTO jajka- 4 szt mąka - 1 szkl woda - 1 szkl masło - 1/2 kost proszek do pieczenia - 1 łyżeczka sól tłuszcz do formy cukier puder do posypki ptysiów KREM śmietana kremówka - 400 ml sok z cytryny -kilka kropli do smaku cukier puder - 2 łyżki DEKORACJA(...)łożyć blachę z ciastem do piekarnika i piec ok.20 minut ( nie wolno otwierać drzwiczek piekarnika przez pierwsze 10 minut, by ciasto nie opadło).  Po 10 minutach pieczenia zmniejszyć temp.do 180 stop.  Upieczone ptysie wyjąć i ostudzić. KREM Schłodzoną dobrze śmietanę ubić z sokiem z cytyny na sztywno.  Do ubitej śmietany dodać cukier puder, dalej ubijać.  Ptysie

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania