mąki i miksujemy. Dodajemy żurawinę i posiekaną tabliczkę czekolady (10 dag). Całość mieszamy. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Przygotowujemy krem. Serek miksujemy z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Masę wykładamy na wystudzone ciasto. Wierzch posypujemy żurawiną i płatkami migdałowymi. Całość polewamy polewą przygotowaną
Pobite gary Barbaryodrzuci fakt, że głównym składnikiem kremu jest fasola, jednak ja po wielu eksperymentach z wypiekami fasolowymi i próbowaniem surowego ciasta wiedział, że nie będzie czuć smaku fasoli i tak właśnie jest, krem tak przypadł mi do gustu, że zaopatrzyłam się już w kilka puszek fasoli i na pewno będę robić go regularnie, dziś zjadałam jako dodatek
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćcukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mąki pszennej 100 g mielonych orzechów Krem grysikowy: 500 ml mleka 6 płaskich łyżek kaszy manny 150 g cukru 200 g masła + na wierzch polewa i siekane lub mielone orzechy włoskie Sposób wykonania: 1. Składniki na miodowe ciasto zagnieść, podzielić na dwie równe części, wylepić blaszki i piec(...)zmiksować. Dodać rozmieszane żółtka, zmiksować na małych obrotach, a na koniec dodać mąkę z proszkiem i orzechy i delikatnie zamieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać na blaszkę i piec w 170 st.C przez 30-35 minut. 3. Zrobić krem: mleko z cukrem zagotować, dodać kaszę manną i gotować do zgęstnienia. Całkowicie ostudzić. Masło w temp. pokojowej utrzeć, dodawać po łyżce ostudzonego
Kuchnia domowa AniSmacznego! Krucha tarta z kremem w towarzystwie agrestu, malin i moreli Składniki na tartę: 250g mąki krupczatki 2 żółtka 100g masła 82%tł. 100g cukru szczypta soli Składniki na krem: 200g serka mascarpone 2 tabliczki białej czekolady Dodatkowo: szklanka świeżych malin szklanka agrestu 2-3 morele pokrojone świeżo otarta skórka cytryny (do dekoracji) kilka listków mięty (do dekoracji) Mąkę połączyć(...)czym wykładamy na blaszkę do tarty. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 15-20 minut (najlepiej obserwować, żeby było rumiane). Upieczone ciasto odstawiamy do ostudzenia. Na zimne wykładamy krem, a następnie posypujemy owocami. Chłodzimy w lodówce minimum godzinę czasu. Później już tylko delektujemy się smakiem! :) A oto efekt końcowy
Sajkofanka smakuprostu dla siebie i domowników. Ale z racji, że wyszły takie urocze i obłędnie smaczne dzielę się z Wami pomysłem i przepisem. Ciasto, to znane Wam już Brownie z cukinii, ostatnio nasze ulubione a krem to lekki śmietankowy miks z mascarpone i konfiturą z żurawiny. Wyszło pysznie. Możecie śmiało przystąpić do działania. Składniki na spód Brownie: 150 g masła(...)piekarnika, odstawiamy do ostudzenia, wyciągamy z tortownicy i w ten sam sposób postępujemy z drugą połową ciasta. Za pomocą okrągłych foremek do ciasteczek lub za pomocą szklanki wycinamy kółka. Tak naprawdę zależy od nas jakie duże maja być torciki. Mi wyszło 6 większych. Krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 36% 200 g sosu lub konfitury z żurawiny
Made By Mom And Sonłyżki erytrotolu i łyżkę mleka umieść w drugiej misce i krótko miksuj (tylko do połączenia składników). Do ciasta dodaj ubite białka i delikatnie połącz łyżką. Całość wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównaj. Piecz ok. 10 min w 180*C. Krem: Do jednej miski wbij żółtko, a do drugiej białko. Ubij białko, a pod koniec ubijania dodaj połowę
Moja MichaKruchy, chrupiący spód, krem cytrynowy, obłędny i na to mnóstwo pysznych truskawek, to jest to co polubicie na pewno. Truskawki są teraz najlepsze pod warunkiem jednak że nie były sypane bo i takie udało mi się kupić i pachniały olejem napędowym. Kupcie zatem pyszne truskawki - próbujcie przy zakupie i pieczemy. Ciasto cytrynowe z truskawkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTradycyjna tarta z kremem budyniowym i truskawkami. Jeden z popularniejszych wypieków w letnie dni. Słodycz kremu przełamują aromatyczne i orzeźwiające truskawki. Połączenie tych smaków sprawia, że niemal każdy chętnie sięgnie po kawałek przepysznej tarty. Tarta z Truskawkami - Składniki: ciasto: 150 g mąki tortowej 100 g zimnego masła 1/3 szklanki cukru żółtko 1-2 łyżki śmietany cukier waniliowy szczypta
Słodka StronaKrem cynamonowy to idealny dodatek do świątecznych wypieków, ale nie tylko! Polecam go szczególnie do przełożenia ciast marchewkowych, pierników i tortów, np. Tort cynamonowy. Ze względu na delikatny smak najlepiej będzie komponował się z jasnym biszkoptem i słodkimi owocami np.: gruszka, ananas. Składniki: 450 g serka mascarpone 400 ml kremówki(...)płaskie łyżeczki cynamonu 4 – 6 łyżek cukru pudru/miodu lub więcej, do smaku W misce Więcej... Artykuł Krem cynamonowy pochodzi z serwisu Słodki Pomysł
Słodki PomysłBiszkoptowa rolada z waniliowym kremem (Foremka 36x26cm- 13 kawałków) Najprostsza i najszybsza rolada biszkoptowa jaka może istnieć. Przygotowanie całości, włącznie z pieczeniem zajmuje około 20 minut. Tak więc można ją szybko przygotować gdy wpadną niespodziewani goście. Jest to kolejny dietetyczny wypiek bez tłuszczu i bez cukru. Składniki: 2 jajka (białka i żółtka oddzielnie) 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki erytrotolu(...)łyżkę mleka umieszczamy w drugiej misce i krótko miksujemy (tylko do połączenia składników). Do ciasta dodajemy ubite białka i delikatnie łączymy łyżką. Całość wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównujemy. Pieczemy ok. 10 min w 180*C. W tym czasie szybko przygotowujemy krem. Ricottę łączymy z kremowym serkiem, wanilią i słodzikiem i wszystko łączymy ze sobą. Gotową roladę
Moja Michamojej mamy :) A wiadomo-jak urodziny to tort .W tym roku przygotowałam dla mamy bardzo efektowny tort szachownica z kremem kawowym i prażonym słonecznikiem. Tort wygląda i smakuje rewelacyjnie i jest bardzo prosty w przygotowaniu. SKŁADNIKI *TORTOWNICA 21 cm CIASTO JASNE -5 jajek -0,5 szkl cukru (szklanka 250ml) -1 łyżeczka proszku do pieczenia -10 łyżek oleju -10 łyżek wody(...)słonecznika -75 g masła -2 łyżki mleka -1/4 szklanki cukru pudru KREM KAWOWY -1 litr mleka -3 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -1 szklanka cukru -5 łyżek kawy rozpuszczalnej -250g masła lub margaryny Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia CIASTO JASNE Białka oddzielamy od żołtek i ubijamy je na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysty
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuProste ciasto dla tych, którzy nie lubią mas i kremów. Jest wilgotne, ma mocno czekoladowy smak i długo pozostaje świeże. Polecam je podać ze świeżymi sezonowymi owocami lub konfiturą. Doskonały wypiek do popołudniowej herbatki w środku tygodnia. Składniki na foremkę 23 cm: na ciasto: 125 ml mleka 70 g czekolady deserowej 1/2 szklanki kakao 1 szklanka mąki 2/3 szklanki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapodany na wiele różnych sposobów- w zależności od tego z jakimi dodatkami go połączycie. Ma konsystencję bardzo gęstego budyniu- zatem świetnie nadaje się do przekładania ciast i tortów, zwłaszcza tych czekoladowych SKŁADNIKI NA KREM BANANOWY: ( na 4 pucharki / miseczki lub do przełożenia 1 tortu) 250 ml. śmietany kremówki 36% 250 g. serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 2 duże banany
Domowe Tortyśmietany 4 dkg świeżych drożdży 1/2 kostki margaryny 1 płaska łyżeczka cukr u nadzienie: dżem, owoce, krem czekoladowy itp. Do śmietany wkruszyć drożdże, dodać cukier i wymieszać na jednolitą masę.Mąkę przesiać,dodać śmietanę z drożdżami i margarynę.Zagnieść jednolite ciasto .Ciasto podzielić na kilka części i wałkować na wielkość talerza lekko podsypując mąką. Koło pokroić
Moje domowe kucharzenieDrożdżowe z serem i jagodami Drożdżowe na maślance Rabarbarowo-tuskawkowe Muffinki z kremem Babeczki na maślance Crumble z owocami Ciasto "Leśne smaki" Naleśniki z serem i owocami Shake czekoladowo-jagodowy Nalewka z jagód Konfitura z jagodami
Z miłości do słodkości