ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:758/1378)

Śnieżna kula 238

kokosowymi. Nic dodać nic ująć, tylko się zajadać.  Przepis pochodzi z książki "Domowe wypieki". SKŁADNIKI Ciasto 125 g masła 125 g cukru* 1 opakowanie cukru waniliowego 4 jajka 100 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g wiórków kokosowych szczypta soli Krem 500 ml śmietany kremówki 1 opakowanie cukru waniliowego Oraz 6 łyżek dżemu wiśniowego** 30 g wiórków(...)Śmietanę kremówkę ubijać mikserem przez 30 sekund a następnie wsypać cukier waniliowy i dalej ubijać, aż powstanie gęsty krem. Dolną warstwę biszkoptu posmarować dżemem wiśniowym, a następnie rozsmarować połowę bitej śmietany. Przykryć drugą warstwą biszkoptu, znowu posmarować dżemem i całe ciasto (wierzch i boki) pokryć pozostałą bitą śmietaną. Obsypać wiórkami kokosowymi, a przed samym podaniem oprószyć delikatnie cukrem pudrem. *Ciasto

Złote przepisy
Kruche babeczki owocowe z Żarłostacji vol. 3 628

mąki tortowej 150 g masła pokrojonego w kostkę 3 łyżki cukru pudru 1 duże jajko 1 łyżka śmietanyszczypta soli Składniki na krem budyniowy: 1 budyń waniliowy200 ml mleka100 g masła w temparaturze pokojowej+ ulubione owoce Ciasto: Przesianą mąkę wsypujemy do miski, dodajemy pokrojone w kostę masło, szczyptę soli, cukier puder i wbijamy jajko. Składniki wyrabiamy w dloniach(...)podsypując mąką. Wycinamy kółka, troszkę wieksze niż nasze foremki.  Ciastem wykładamy foremki, nożem usuwamy nadmiar ciasta. Nakłówamy ciasto widelcem.  Pieczemy przez około 20 - 25 minut na złoty kolor. Następnie kruche babeczki studzimy. W tym czasie przygotowujemy krem budyniowy. krem: Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu, ale dodając mniejszą ilość mleka niż jest zalecane w przepisie (czyli około

Bon Appetit Małgorzaty
CIASTO MARCHEWKOWE WERSJA FIT 154

ciasto marchewkowe, za namową córki w wersji fit. SKŁADNIKI: 400 g marchewki startej na drobnych oczkach 1 1/2 szkl płatków owsianych górskich 4 jajka  3 łyżki miodu 2 łyżki oleju rzepakowego 60 g orzechów włoskich drobno zmielonych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta imbiru i mielonych goździków 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli na krem(...)tortownicy 22 cm) i wlać do niej ciasto. Piec około 1 godzinę w 160 - 170 stopniach. Serek wymieszać z miodem i wanilią, posmarować wierzch przestudzonego ciasta. Płatki migdałowe uprażyć i wyłożyć je na krem

Kuchnia w opałach
amoniaczek z bitą śmietaną i jabłkami 487

razem miksujemy. Naczynie przykrywamy i odstawiamy na ok. 12 godz. lub na noc. Po tym czasie dodajemy do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Dzielimy je na 5 równych części lub 4 części i wtedy możemy użyć większej blaszki. Rozwałkowujemy na cienkie placki (wymiarów blaszki, w moim przypadku 21cm x 25cm). Trzy spody pieczemy(...)całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 750 – 1000 ml śmietany 30% lub 36% 80 g cukru pudru wykonanie: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywny krem. Dzielimy na trzy części. Na wystudzone ciasto z jabłkami wykładamy 1/3 część bitej śmietany, przykrywamy ją pierwszym blatem, na który wykładamy drugą część śmietany, przykrywamy drugim blatem i wykładamy pozostałą część śmietany. Wierzch dekorujemy

Domowy Smak Jedzenia
słodkie ziemniaczane rogale 136

się je bardzo szybko, równie szybko znikają:) Do nadzienia użyłam kremu przygotowanego z orzechów włoskich i kremu czekoladowego, myślę, że smakowałyby równie wspaniale z marmoladą. Wierzch można posypać cukrem pudrem. Przepis wyszperany w broszurce "Potrawy z ziemniaków. Wydanie specjalne Przyślij Przepis" składniki: ciasto: 250 g gotowanych ziemniaków 350 g mąki pszennej 100 g cukru jajko 2 łyżeczki(...)proszku do pieczenia łyżeczka oleju nadzienie: 150 g orzechów włoskich 2 łyżki kremu czekoladowego typu nutella Orzechy zmielić, połączyć z kremem czekoladowym. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać przeciśnięte przez praskę ziemniaki, cukier i jajko; wyrobić gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość ok 5 mm, kroić w trójkąty, na każdy nakładać porcję nadzienia, zwijać rogale. Piec ok 15 minut

6niebo
Ciastka francuskie z rabarbarem 94

propozycje do wykorzystania ciasta francuskiego to na słodko: rogaliki z czekoladą<klik> , ciastka z jabłkami<klik> , z kremem i owocami<klik> lub na wytrawnie paszteciki z pieczarkami<klik> . Składniki: Ciasto: gotowe świeże ciasto francuskie (u mnie w rozmiarze 25 x 50 cm, 375 g) Nadzienie: 300 g rabarbaru (około 3 łodygi

Lamarida.pl
Kawowy warstwowiec 1837

ciasto to zupełny hit!!! Każdy go uwielbia, bo kto nie lubi biszkopta, kremu, karmelu i dżemu porzeczkowego? Każdy to lubi a tu jest wszystko w jednym cieście. Robiłam w formie o wymiarach 25 cm x 35 cm. Gorąco polecam bo zwala z nóg ; ) Czytaj więcej

Pychotkaaa
Ciasto żurawinowe z mascarpone 127

mąki i miksujemy. Dodajemy żurawinę i posiekaną tabliczkę czekolady (10 dag). Całość mieszamy. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Przygotowujemy krem. Serek miksujemy z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Masę wykładamy na wystudzone ciasto. Wierzch posypujemy żurawiną i płatkami migdałowymi. Całość polewamy polewą przygotowaną

Pobite gary Barbary
Krem czekoladowy + naleśniki otrębowe 148

odrzuci fakt, że głównym składnikiem kremu jest fasola, jednak ja po wielu eksperymentach z wypiekami fasolowymi i próbowaniem surowego ciasta wiedział, że nie będzie czuć smaku fasoli i tak właśnie jest, krem tak przypadł mi do gustu, że zaopatrzyłam się już w kilka puszek fasoli i na pewno będę robić go regularnie, dziś zjadałam jako dodatek

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Miodownik z wkładką orzechową 302

cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mąki pszennej 100 g mielonych orzechów Krem grysikowy: 500 ml mleka 6 płaskich łyżek kaszy manny 150 g cukru 200 g masła + na wierzch polewa i siekane lub mielone orzechy włoskie Sposób wykonania: 1. Składniki na miodowe ciasto zagnieść, podzielić na dwie równe części, wylepić blaszki i piec(...)zmiksować. Dodać rozmieszane żółtka, zmiksować na małych obrotach, a na koniec dodać mąkę z proszkiem i orzechy i delikatnie zamieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać na blaszkę i piec w 170 st.C przez 30-35 minut. 3. Zrobić krem: mleko z cukrem zagotować, dodać kaszę manną i gotować do zgęstnienia. Całkowicie ostudzić. Masło w temp. pokojowej utrzeć, dodawać po łyżce ostudzonego

Kuchnia domowa Ani
Słodka tarta na powitanie 227

Smacznego! Krucha tarta z kremem w towarzystwie agrestu, malin i moreli   Składniki na tartę: 250g mąki krupczatki 2 żółtka 100g masła 82%tł. 100g cukru szczypta soli Składniki na krem: 200g serka mascarpone 2 tabliczki białej czekolady Dodatkowo: szklanka świeżych malin szklanka agrestu 2-3 morele pokrojone świeżo otarta skórka cytryny (do dekoracji) kilka listków mięty (do dekoracji) Mąkę połączyć(...)czym wykładamy na blaszkę do tarty. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 15-20 minut (najlepiej obserwować, żeby było rumiane). Upieczone ciasto odstawiamy do ostudzenia. Na zimne wykładamy krem, a następnie posypujemy owocami. Chłodzimy w lodówce minimum godzinę czasu. Później już tylko delektujemy się smakiem! :) A oto efekt końcowy

Sajkofanka smaku
Mini Torciki Brownie z Kremem Żurawinowym 112

prostu dla siebie i domowników. Ale z racji, że wyszły takie urocze i obłędnie smaczne dzielę się z Wami pomysłem i przepisem. Ciasto, to znane Wam już Brownie z cukinii, ostatnio nasze ulubione a krem to lekki śmietankowy miks z mascarpone i konfiturą z żurawiny. Wyszło pysznie. Możecie śmiało przystąpić do działania. Składniki na spód Brownie: 150 g masła(...)piekarnika, odstawiamy do ostudzenia, wyciągamy z tortownicy i w ten sam sposób postępujemy z drugą połową ciasta. Za pomocą okrągłych foremek do ciasteczek lub za pomocą szklanki wycinamy kółka. Tak naprawdę zależy od nas jakie duże maja być torciki. Mi wyszło 6 większych. Krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 36% 200 g sosu lub konfitury z żurawiny

Made By Mom And Son
Tiramisu 157

łyżki erytrotolu i łyżkę mleka umieść w drugiej misce i krótko miksuj (tylko do połączenia składników). Do ciasta dodaj ubite białka i delikatnie połącz łyżką. Całość wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównaj. Piecz ok. 10 min w 180*C. Krem: Do jednej miski wbij żółtko, a do drugiej białko. Ubij białko, a pod koniec ubijania dodaj połowę

Moja Micha
Ciasto cytrynowe z truskawkami 138

Kruchy, chrupiący spód, krem cytrynowy, obłędny i na to mnóstwo pysznych truskawek, to jest to co polubicie na pewno. Truskawki są teraz najlepsze pod warunkiem jednak że nie były sypane bo i takie udało mi się kupić i pachniały olejem napędowym. Kupcie zatem pyszne truskawki - próbujcie przy zakupie i pieczemy. Ciasto cytrynowe z truskawkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tarta z Truskawkami 232

Tradycyjna tarta z kremem budyniowym i truskawkami. Jeden z popularniejszych wypieków w letnie dni.  Słodycz kremu przełamują aromatyczne i orzeźwiające truskawki. Połączenie tych smaków sprawia, że niemal każdy chętnie sięgnie po kawałek przepysznej tarty.  Tarta z Truskawkami - Składniki: ciasto: 150 g mąki tortowej 100 g zimnego masła 1/3 szklanki cukru żółtko 1-2 łyżki śmietany cukier waniliowy szczypta

Słodka Strona