ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:765/1378)

PUSZYSTY KREM Z ORZECHÓW LASKOWYCH 170

Powinien wyjść puszysty krem o konsystencji pewnego serka na "A", który cudownie lekko rozsmarowuje się np. na świeżo upieczonych bułeczkach drożdżowych (przepis na uniwersalne ciasto drożdżowe  tutaj ). Do tego szklanka mleka użytego do produkcji kremu (albo nawet 2 bo jest pyszne!) i super śniadanie/drugie śniadanie/kolacja gotowe. Kremu oczywiście zostaje, spokojnie można go używać jeszcze przez

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Oszukane tiramisu na serku homogenizowanym 552

dużo mleka w proszku, dlatego u mnie pojawiło się go mniej. Dzięki czemu jest ono mniej wyczuwalne. Ciasto najlepiej zrobić min 24 godziny przed podaniem. Jak dla mnie ciasto to było bardzo smaczne i z pewnością do tego przepisu powrócę. Składniki (na kwadratową blachę 24x24 cm): * biszkopt: - 4 jajka -1/2 -2/3 szklanki cukru - 2/3 szklanki mąki(...)blat biszkoptu. Nasączyć go ponczem i wyłożyć połowę masy. Na masę położyć, namoczone biszkopty. Oprószyć kakao. Następnie położyć drugi blat biszkoptu. Nasączyć go ponczem. Wyłożyć pozostały krem. Następnie namoczone biszkopty i oprószyć kakao. Ciasto włożyć do lodówki na całą noc. Smacznego! * przepis pochodzi z bloga 'Gotuję bo lubię

CookYourself
Mikołajowe brownie 135

Lidlu widuję świeże maliny, które też by się nadały. Z podanych składników wyszły mi dwie porcje mini babeczek czyli 24 sztuki. Składniki na ciasto + truskawki, serek mascarpone lub gęsty serek homogenizowany do dekoracji, krem czekoladowy (u mnie Nutella) Jak zrobić mikołajowe brownie? Do miski przekładamy połamaną na kawałki czekoladę, masło i kakao. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej (tzn. kładziemy miskę(...)minut w piecu, jeśli całą blaszkę będzie potrzebować 20 – 25 minut. W czasie kiedy ciasto jest w piecu myjemy truskawki i przekładamy na czystą ściereczkę, żeby przeschły. Odcinamy szypułki. Po upieczeniu odstawiamy babeczki do ostudzenia, kiedy nie są już gorące smarujemy je kremem czekoladowym (u mnie Nutella) i przyklejamy truskawki. Gotowe babeczki udekorowałam serkiem mascarpone wymieszanym z cukrem pudrem

Ciastkozercy
Tarta snickers 139

serka mascarpone i śmietany kremówki. Składniki na 2 tarty o średnicy około 18 cm lub 1 o średnicy 27 cm Na ciasto: 250g mąki (1,5 szklanki) 2 żółtka 125g miękkiego masła 0,5 szklanki cukru Szczypta soli Krem: 125g serka mascarpone (1/2 opakowania) 180g śmietany kremówki (30 lub 36%) 1,5 łyżki masła orzechowego 1-2 łyżki cukru pudru(...)300g masy kajmakowej (u mnie o smaku orzechowym) Orzeszki ziemne (użyłam niesolonych) Polewa: 80g gorzkiej czekolady 1 łyżka oleju 2-3 łyżki mleka Przygotowanie: Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 20-30 minut do zamrażalnika lub 1 godzinę do lodówki. Następnie wyjąć, rozwałkować. Rozwałkowane ciasto wyłożyć w foremkach uprzednio wysmarowanych tłuszczem i posypanych

Fabryka pomysłów
SERNIK GOTOWANY Z PRAŻONYMI JABŁKAMI – bez pieczenia! 366

gotowany. Jak pewnie pamiętacie robiłam już taki Sernik gotowany z orzechami i Sernik gotowany z truskawkami. Tym razem stawiam na jesienną wersję! Takie ciasto nie wymaga pieczenia i jest fantastycznym pomysłem do popołudniowej kawki. Delikatny krem serowy przełożony herbatnikami i pokryty prażonymi jabłkami sprawia , że ciężko oderwać się od talerza. Koniecznie wypróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: ( 22 x 24 ) * ser biały(...)mieszając, a następnie wylewamy na herbatniki. Przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Obrane jabłka kroimy w kostkę, podlewamy odrobiną wody i prażymy do miękkości. Do gorących wsypujemy galaretki, mieszamy, wylewamy na ciasto, pokrywamy resztą herbatników. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego! Pozostałe serniki gotowane na blogu

Ostra na Słodko
Oszukane tiramisu na serku homogenizowanym 158

dużo mleka w proszku, dlatego u mnie pojawiło się go mniej. Dzięki czemu jest ono mniej wyczuwalne. Ciasto najlepiej zrobić min 24 godziny przed podaniem. Jak dla mnie ciasto to było bardzo smaczne i z pewnością do tego przepisu powrócę. 'oszukane tiramisu na serku homogenizowanym' Składniki (na kwadratową blachę 24x24 cm): * biszkopt: - 4 jajka -1/2 -2/3 szklanki cukru(...)blat biszkoptu. Nasączyć go ponczem i wyłożyć połowę masy. Na masę położyć, namoczone biszkopty. Oprószyć kakao. Następnie położyć drugi blat biszkoptu. Nasączyć go ponczem. Wyłożyć pozostały krem. Następnie namoczone biszkopty i oprószyć kakao. Ciasto włożyć do lodówki na całą noc. Smacznego! * przepis pochodzi z bloga 'Gotuję bo lubię

CookYourself
Kremowe ciasto na roladzie z bananami 229

0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} Jeżeli chcecie zrobić wrażenie na gościach, to polecam to ciasto. Nie tylko wygląd ale i smak. Pyszny deser dla zwolenników bananów i kremu budyniowego. Polecam :-) Początkowo, wydawało mi się dość trudne do wykonania, ale naprawdę warto było się trochę pomęczyć dla efektu końcowego. Jedyną trudnością według(...)wzdłuż krótkiego boku (tak, aby rolada była krótka i gruba). Tak zawinięte ciasto odłożyć do całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu zrolowane ciasto posmarować dżemem, ściśle zawinąć i pokroić na 18 kawałków o grubości około 1,3 cm. Składniki na krem budyniowy: 1 litr mleka 2 budynie ( każdy po 40g bez cukru) o smaku waniliowym lub śmietankowym 7 łyżek mąki pszennej

Na słodko lub wytrawnie
Tort bezglutenowy czekoladowy z wiśniami 161

Wszyscy, którzy mnie znają wiedzą, że uwielbiam słodycze, a do tortów mam słabość szczególną. Dlatego, gdy dowiedziałam się, że nie mogę jeść "prawdziwych" słodyczy z kremem

Humanistka w kuchni
KALORIA 158

Chodź nazwa nie brzmi zbyt zachęcająco dla osób liczących kalorie, to okres świąteczny jest dobrą wymówką, bo nie ma, co tu liczyć kalorii... Ciasto jest naprawdę przepyszne! Na dole chrupiący ciasteczkowy spód, krówkowa masa z czekoladą i na wierzchu bita śmietana obsypana skarmelizowanymi płatkami owsianymi.   Składniki na ciasteczkowy spód: 200 g kruchych maślanych ciasteczek 100 g płatków(...)dalej smażymy do skarmelizowania cukru. Odstawić do wystudzenia. Masa śmietankowa:  Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu.  Na schłodzoną masę wykładamy śmietanę . Wierzch ciasta posypać posypką. Całość kolejny raz chłodzić. Wiesz jak łatwo można pokroić ciasto? #beko podpowiada #ciastojakzobrazka Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę

Słodki Zakątek
Ciasto Cappuccino z Owocami 154

kilka sztuk borówek amerykańskich WYKONANIE: blat biszkoptowy+ nasączenie   ½ kremu z kawą blat biszkoptowy z otworami borówka  i ananas pokrojony w kawałki zalewamy galaretką   ½ kremu bez dodatku kawy biszkopty wycięte z ciasta   owoce brzoskwini i  galaretka brzoskwiniowa Ciasto schładzamy przed podaniem ok. 4 godziny Smacznego

Domowe ciasta
Tarta różana 123

jabłkami, w sam raz na pochmurne mgliste styczniowe wieczory. A już z filiżanką aromatycznej kawy nic więcej nie trzeba:) składniki: opakowanie ciasta francuskiego 5-6 jabłek najlepiej z czerwoną skórką 6 łyżek cukru pudru sok z cytryny krem: 5 łyżek mąki 50 g cukru ( ok 3 łyżki) 250 ml śmietany kremówki 2 jaja oraz 4-5 łyżek sklarowanego masła Naczynie(...)cytryny. Do wrzącego syropu wrzucać partiami  plasterki jabłek i blanszować ok 2 min. Wyjąć i odsączyć. Paski ciasta francuskiego rozłożyć płasko i układać na nich plasterki jabłek tak, by lekko na siebie zachodziły.Zwinąć w różyczki Przygotować krem: Śmietanę ubić z cukrem , wbić jaja, wsypać mąkę, wymieszać. Wylać całość na podpieczony spód , na wierzchu ułożyć jabłkowe różyczki. Polać sklarowanym

Z Marcepanem
"Strzelające" ciasto z truskawkami 844

Cześć Latem najlepsze są ciasta bez pieczenia. Takie ciasto idealnie sprawdza się podczas upałów. Ze spodem możemy poeksperymentować. Spód może strzelać podobnie jak ciasta z cukierni. Sztuczka nie jest nawet bardzo skomplikowana. Wystarczą pokruszone sucharki i krem czekoladowy. :) Poniższy przepis dostałam od jednej z Pań z poprzedniej pracy (chciałam napisać koleżanki, ale Pani była dwukrotnie ode mnie starsza więc(...)koleżanki / koledzy to raczej osoby w moim wieku, a nie w wieku moich rodziców). Strzelające ciasto truskawkowe Przygotuj miski, durszlak, ściereczkę kuchenną, wałek, mikser, łyżkę, kwadratową blachę do pieczenia, papier do pieczenia, wysokie naczynie do ubicia śmietany. Przygotuj składniki: 1 opakowanie kremu czekoladowego lub orzechowo-czekoladowego, 1 opakowanie sucharków, 500 ml śmietany kremówki, cukier puder do smaku, truskawki, 2 opakowania

blog.moje-pasje.info
Jak zrobić ciasto na ptysie lub eklerki? 144

Kiedyś ptysie kojarzyły mi się z kremem charakterystycznym dla tzw. ciepłych lodów. Uwielbiałam je w dzieciństwie 😋 W dorosłym życiu zdecydowanie bardziej wolę ptysie z wytrawnymi pastami. Podaję je na różne sposoby jako przekąski, np. na Sylwestra. Niezależnie od tego, czy przygotowuję je na słodko czy na wytrawnie, używam tego samego sprawdzonego przepisu. Ciasta robi się szybko i bardzo łatwo. Dłużej(...)jeszcze nabrać koloru. Wyłączyć piekarnik. Po godzinie uchylić drzwiczki, wyjąć ptysie na kratkę i odstawić do przestudzenia na kilka godzin lub na noc Po przekrojeniu ciasto powinno być suche. Na dolną część wykładać krem lub pastę. Przykrywać górną częścią. Dziś przygotowywałam na przekąskę ptysie z pastą słonecznikowo-orkiszową (przepis wkrótce). W tym jeszcze świątecznym okresie polecam ptysie na słodko

Weekendy w domu i ogrodzie
Słodka Chałwa 1044

pszennej,  3 budynie waniliowe bez cukru (40g każdy).  5 łyżek kakao Krem:  2 budynie waniliowe lub karmelowe bez cukru (40g każdy),  3 szkl. mleka,  250g margaryny lub masła,  300g chałwy waniliowej,  Kakao lub czekolada do posypania wierzchu ciasta 1 słoiczek około 400 ml. dżemu z czarnej porzeczki  Białka ubić(...)margarynę utrzeć na puch, dodawać na przemian po łyżce przestudzonego  budyniu i po odrobinie pokruszonej chałwy. Zimne ciasto przekroić. Na pierwszy blat ciasta nakładamy cały słoiczek dżemu, następnie większą część masy. Na wierzchu rozsmarować resztę kremu. Posypać startą czekoladą lub kakao.. Przechowywać w lodówce. Najlepiej smakuje gdy po leżakuje całą noc w lodówce

NaKońcuJęzyka
KRUCHE BABECZKI Z KREMEM BUDYNIOWYM I CZEKOLADĄ NA ŚWIĘTA! 164

KRUCHE BABECZKI Z KREMEM BUDYNIOWYM I CZEKOLADĄ NA ŚWIĘTA! Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszne kruche babeczki z budyniem, które na pewno zasmakują domownikom. Znikają ze stołu w kilka chwil, pięknie się też na nim prezentują.  Są bardzo proste do zrobienia! Ciasto: - 250 g mąki pszennej  - 120 g masła - 3 łyżki przyprawy do piernika - 1 łyżka kakao(...)jajko -  1 łyżka zimnej wody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Ciasto zagniatamy na jednolite i gładkie, owijamy folią i wstawiamy na pół godziny do lodówki. Wylepiamy foremki i pieczemy na złoty kolor, około 15-18 min. w temp 180 stopni C.  Studzimy. Upieczone babeczki smarujemy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Gotujemy budyń śmietankowy (standardowy na 500ml mleka ), dodając

SMYKWKUCHNI