ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:770/1378)

FRUŻELINA Z ANANASA – z puszki 249

Wiedza – Inspiracje – Tortowe ABC Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Frużelina z ananasa to słodki, owocowy dodatek do tortów i ciast. Frużelina ananasowa idealnie komponuje się z kremem kokosowym lub cynamonowym. Składniki : 250 g ananasów z puszki 200 ml syropu/zalewy z ananasów 1,5 łyżeczki żelatyny w proszku + 2 łyżki zimnej wody 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej, rozpuszczonej

Słodki Pomysł
A'la tiramisu z galaretką 134

Pyszne orzeźwiające ciasto z biszkoptami nasączonymi kawą oraz lekkim kremem, idealne do niedzielnej kawy.     SKŁADNIKI Biszkopt: 3 jajka, 2 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 2 łyżki cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 30 m l śmietany 30%, 2 łyżki cukru pudru, 2 serki homogenizowane waniliowe, 4 łyżeczki żelatyny Poncz: 250 ml wrzątku, 3 łyżeczki

słodki bratek
Kruche ciasteczka daktylowe 124

Polecam Składniki: 50 g kremu daktylowego od Daktynella 50 g masła 1 żółtko 1 szkl mąki pszennej +do podsypania Przygotowanie: Na stolnicę wysypujemy mąkę i dodajemy krem daktylowy, masło i żółtko. zagniatamy kruche ciasto. Wkładamy ciasto do woreczka foliowego i na 20 minut do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki i na podsypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Najłatwiejszy sernik na zimno z galaretką (masa 3-składnikowa) 123

wysłaną papierem do pieczenia wyłożyć biszkoptami/herbatnikami. Na ciastkach umieścić masę i kolejno warstwę biszkoptów/herbatników oraz delikatnie zastygające galaretki. Całość wstawić do lodówki, żeby ciasto całkowicie stężało.  Dodatkowo gotowy sernik udekorowałam kremem czekoladowym

Di gotuje
Lukier plastyczny oraz do ciast -praktyczne wskazówki 162

wyjątkiem jest lukier gotowany. Ile wyróżniamy rodzajów lukru? Obecnie w cukiernictwie wyróżnia się 3 rodzaje: 1)lukier królewski:gęsty, używany do dekoracji ciast i precyzyjnych wykonań: a)rzadki: do dalszej obróbki b)średni: o konsystencji rzadkiego kremu c)średni stały: stała kremowa konsystencja 2) lukier cukierniczy: rzadki, płynny, do polewania ciast 3)lukier plastyczny: stała, gumowa, do tworzenia ozdób

Ciasta z tradycjami
Czekoladowe spiralki z ciasta francuskiego 161

masz dużo czasu..Koniecznie sięgnij ten szybki i smaczny przepis na ciasteczka:-) Czas przygotowywania: 5 minut Pieczenie: 20 minut Ilość ciasteczek: około 28 sztuk Składniki: • płat ciasta francuskiego – 275 g* • 2 łyżki dowolnego kremu czekoladowego • cukier puder do oprószenia po upieczeniu

AniaGotuje.pl
Konfitura z żurawiny 229

Konfitura z żurawiny to przepyszny dodatek do tortów i ciast. Jej kwaskowaty smak idealnie przełamuje słodycz kremów, np. w torcie Rocher. W ubiegłym roku zrobiłam sobie kilka małych słoiczków, które niestety szybko zniknęły. Dlatego w tym roku na pewno zrobię ją ponownie. Może tym razem spróbuję jak smakuje z dodatkiem

Słodki Pomysł
Tarta kremowa z truskawkami 123

wstawić ciasto na 10 min.Po tym czasie zdjąć papier z obciążeniem i piec jeszcze ok.10 minut lub do zrumienienia.(Nie przepiec ciasta bo będzie twarde).Wyjąć i ostudzić. Krem patissiere 600 ml mleka 6 dużych żółtek 100 g cukru laska wanilii 40 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej W garnku zagotować mleko z ziarenkami wanilii.Cukier utrzeć z żółtkami

Anielskie wypieki
Ucierane ciasto z żurawiną 170

cukrem pudrem na jasną masę. Do puszystej masy dodawać porcjami serek. Ubijać do połączenia składników. Frosting wyłożyć na ciasto. Ewentualnie wierzch ciasta udekorować owocami żurawiny. Ciasto z frostingiem schodzić w lodówce, by krem stężał Smacznego

kolorowotorcikowo
Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki 138

słoiczka dżemu.  Przygotować BEZĘ: białka ubić, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Ubijać do powstania zwartej bezy. Wyłożyć po połowie na ciasto. Piec każdy z ciast w 175st. C po 40 minut.  KREM: Szklankę mleka zagotować z cukrem, drugą szklankę zmiksować z żółtkami i mąkami, dodać do gotującego się mleka. Zagotować budyń, odstawić do zimna. Miękkie masło utrzeć mikserem

Gotuję Testuję
Mus z dyni 134

Jeśli zrobiliście już ciasto bez pieczenia z dyni, zajadaliście się kremem z dyni  i nadal nie wiecie co zrobić z jej nadmiarem to polecam przyrządzić taki właśnie mus z dyni. Dzięki temu przepisowi będziecie mogli cieszyć się dynią przez cały rok.  Dynię kroimy na mniejsze kawałki. Wykładamy (skórką do góry) na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy

Pobite gary Barbary
Rurki z kremem truskawkowym 153

Taki deser zachwyci wszystkich. Delikatne rurki i rozpływający się  w ustach krem truskawkowy.   Składniki: (12 sztuk )  1 płat ciasta francuskiego 0,5 l śmietany tortowej 30% 0,5 kg zmiksowanych truskawek cukier puder  1 jajko gruby cukier do posypania Ciasto francuskie rozmrażamy. Kroimy na paski o szerokości 3 cm. Metalowe rurki do pieczenia okręcamy ciastem

Pyszności Słodkości
Truskawkowy przekładaniec 181

żyć wyłącznie nimi. Truskawek po prostu muszę się najeść na zapas, więc robię z nimi ciasta, desery, zjadam na surowo... Wszystko, absolutnie wszystko jest truskawkowe. To ciasto smakuje praktycznie jak truskawkowe tiramisu. Delikatny krem, biszkopty i kwaskowe owoce. Mniam!  Przepis znalazłam na blogu Mała Cukierenka ( KLIK ). Składniki: (na blaszkę 25x35cm) 300g biszkoptów podłużnych 300g truskawek  1 galaretka truskawkowa

Cakes By Kejt
Cytrynowy sernik na zimno - przekładany 99

układamy warstwę biszkoptów, wlewamy połowę masy serowej, delikatnie rozsmarowujemy na niej połowę przygotowanego kremu cytrynowego. Układamy drugą warstwę biszkoptów, wlewamy masę serową i ponownie na nią krem cytrynowy. Dekorujemy posypką o smaku mango. Ciasto wstawiamy na 6 godzin do lodówki, najlepiej na całą

Gotowanie i blogowanie
Quiche/kisz z brukselką i całą „resztą” 121

łyżek) 100-150 g kapusty włoskiej lub innej (to jest to, co wydłubałam robiąc kapustę faszerowaną, przepis tu ) Przygotowanie: Wymieszaj jogurt z mąką, przyprawami i krem marchewkowym (jeżeli masz coś takiego).   Posmaruj ciasto połową sosu, ułóż warzywa. Przykryj całość resztą sosu wyrównując powierzchnię łyżką. Przykryj całość resztą sosu wyrównując powierzchnię łyżką. Piecz całość 30 minut na środkowej półce piekarnika

greenscarf