ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:724/1378)

Trociniak 594

Pyszny przekładaniec składający się z puszystego biszkoptu, słodkiego kremu budyniowego, zielonej galaretki z jabłkami i podprażonego na masełku kokosu. Wszystkie te smaki doskonale się równoważą i tworzą naprawdę smaczne ciasto o dziwnej nazwie "Trociniak". W moim domu gości on bardzo często, w szczególności na przyjęciach urodzinowych i świętach Bożego Narodzenia. Pamiętam jak jeszcze kilka lat temu to mama zajmowała się(...)wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do piany i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do blaszki o wymiarach 24x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 170 st.C przez około 25-30 minut do "suchego patyczka". Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia. 2. Krem budyniowy: 400 ml mleka zagotować z cukrami. W reszcie mleka rozpuścić proszek budyniowy

Nastoletnie Wypiekanie
Czas na dynie 106

wpisie. Zapraszam ! Czas na dynie Na słono: Dynia zapiekana z grzybami Pieczona dynia Sałatka z pieczonej dyni i fety Prażone pestki dyni Przyprawa do ciasta dyniowego   Zupy: Zupa dyniowa z marchewką Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Ciasto z dyni z gruszką i figami Dyniowe ślimaczki

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto z masą kokosową i truskawkową galaretką 230

Dzień Kobiet a dzisiaj jest Dzień Mężczyzny. Na Dzień Kobiet niestety nie upiekłam żadnego ciasta bo złapała mnie choroba, ale dzisiaj moim domownikom zrekompensowałam brak ciasta dwa dni. W planie miałam upiec tort z kremem karmelowym, ale niestety mam małe problemy z trzymaniem się planu i upiekłam ciasto 3 warstwowe czyli: biszkopt, masa kokosowa i galaretka truskawkowa w połączeniu

Amatorka kuchenna
Włoski biszkopt z owocami 130

Baking”. Na dzisiaj więc proponuję włoską wersję biszkoptu z bitą śmietaną i malinami zwaną „Genoise Cake”. Ciasto to jak każdy biszkopt z owocami można też przyrządzić z dodatkiem różnych owoców sezonowych albo też różnych kremów. Polecam:)! Włoski biszkopt z malinami- składniki: 40g masła (niesłonego) plus extra do wytłuszczenia blachy 4 duże jajka 125g cukru 125g przesianej mąki(...)suchy). Po wystudzeniu ciasto kroję na trzy części. W misce ubijam śmietanę i dodaję lekko rozgniecione z cukrem maliny. Połowę masy wykładam na jeden krążek ciasta i przykrywam drugim na który wykładam resztę kremu i przykrywam trzecim krążkiem. Posypuję cukrem pudrem i kilkoma malinami do dekoracji.   Smacznego! Post Włoski biszkopt z owocami pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
CIASTO 7 DAYS – Z ROGALIKAMI 333

się nie oprze! Ciasto smakuje niesamowicie! Jest świetnym pomysłem np. na niedzielny deser po rodzinnym obiedzie albo słodkim deserem na komunijny stół. Goście będą zachwyceni! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( blacha 24×28 ) BISZKOPT KAKAOWY: * jajko – 8 szt * mąka – 2/3 szkl * cukier- 1 szkl * kakao – 4 łyżki * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki KREM CZEKOLADOWY: * kakao

Ostra na Słodko
Babeczki z Masą Budyniową i Owocami 473

Babeczki z masą budyniową i owocami to jedne z bardziej popularnych mini wypieków w naszych domach. Kruche, rozpływające się w ustach ciasto na babeczki z budyniowym, przepysznym kremem i do tego nasze ulubione owoce to propozycja dla każdego łasucha. Kochają je szczególnie dzieci, które można zachęcić do ich udekorowania. Zabawa gwarantowana, i ten smak...  Babeczki z Masą Budyniową(...)owoców: np. brzoskwinie, maliny, truskawki, jagody, borówki, winogrona itp. Babeczki z Masą Budyniową i Owocami - Sposób przygotowania: Spody Babeczek: Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dobrze wyrabiamy. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i umieszczamy w lodówce na minimum 30 minut.  Po tym czasie formujemy porcje ciasta w wysmarowanych masłem metalowych foremkach. Pieczemy do momentu zrumienienia brzegów babeczek przez

Słodka Strona
Czekoladowe muffinki z mlekiem w proszku i wafelkami. 108

podwieczorek lub deser polecam takie pyszne muffinki. Zapewniam, że nikt im się nie oprze. Bardzo szybko się je przygotowuje, dosłownie w godzinkę. Ciasto jest mięciutkie i lekko sypkie za sprawą mąki ziemniaczanej, a krem bardzo mleczny i bardzo gęsty. Do tego posypka z wafelka. Zapraszam:) Składniki: Ciasto: 4 jajka pół szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka mąki ziemniaczanej(...)gęste. 2. Tak przygotowane ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek, używamy dodatkowo papierowych papilotek. Pieczemy około 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone muffinki dokładnie studzimy. 3. Śmietanę ,,Śnieżkę'' ubijamy z zimnym mlekiem aż będzie puszysta, dodajemy mleko w proszku i kakao, dokładnie ubijamy. 4. Gotowy krem śmietankowy przekładamy do rękawa cukierniczego

Izabelawkuchni
Tort czekoladowy z migdałami 93

piekarnika nagrzanego do 160 stopni na godzinę. Wyjąć z piekarnika, przełożyć na kratkę i odstawić do ostygnięcia. W oryginalnym przepisie tort należy polukrować. Ja przełożyłam go kremem czekoladowym. Krem: 500 ml śmietany kremówki (30 – 36%), 150 g czekolady deserowej, 50 g białej czekolady polewa: 70 g masła, 100 g czekolady deserowej, 50 g białej czekolady, Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej(...)łyżkami cukru pudru. Do ubitej śmietany stopniowo dodawać rozpuszczoną czekoladę i dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Ciasto przekroić w poprzek na dwa placki. Ja obkrawam brzegi ciasta. Na jednym placku ułożyć 2/3 kremu. Przykryć drugim plackiem. Na wierzchu rozsmarować resztę kremu. Można rozsmarować równo, pod „linijkę”, ale można zrobić to „niedbale”. Otrzymamy wówczas inny, chyba ciekawszy obraz tortu :) Polewa: do miseczki

królestwo garów
Czekoladowe pampuchy z ricottą 181

Puszyste i mocno czekoladowe ciasto drożdżowe ugotowane na parze. Środek wypełnia delikatny krem budyniowy z ricotty, a wszystko polałam słodkim sosem z białej czekolady. Takie czekoladowe pampuchy to coś dla wytrawnych czekoladożerców :) PAMPUCHY CZEKOLADOWE: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 łyżka cukru 25 g drożdży świeżych 100 g czekolady gorzkiej 1 jajko szczypta soli KREM Z RICOTTY(...)czekolady i przestudzić. Zmiksować razem z ricottą uzyskując gładki krem. Zrobić zaczyn rozcierając drożdże z cukrem i 1/4 szklanki ciepłego, ale nie gorącego mleka. Odstawić na 10 min, aż drożdże się spienią. Pozostałe mleko wlać do rozpuszczonej nad kąpielą wodną czekolady. Mąkę przesiać do misy, w której będziemy wyrabiać ciasto. Dodać jajko, sól, wlać czekoladę i zaczyn. Wszystko połączyć

https:KKuchniaMniam
Chałupka Baby Jagi 266

środka często wkładałyśmy coś "na wypełnienie", kiedy za wiele masy zostało wyjedzone z miski - ptasie mleczko, banany, pasek galaretki, truskawki, brzoskwinie. W każdej wersji ciasto jest nieziemskie. Polecam zrobienie go na święta - zachwyci każdego! Składniki: KREM: 1 litr mleka, najlepiej 3,2% 400ml śmietany 18% 5 jajek 1 łyżka cukru waniliowego  szczypta kwasku cytrynowego 250g masła roślinnego (lub masła(...)waniliowy, również miksować.  Na podkładce, desce lub w blaszce położyć duży arkusz folii aluminiowej - ułatwi to składanie ciasta - ma sporo wystawać poza brzegi.  Na folii ułożyć pierwszą warstwę herbatników - 3 rzędy po 6 sztuk. Na nich wyłożyć 1/2 przygotowanego kremu, rozłożyć równą warstwą. Następnie przykryć drugą częścią herbatników. Do pozostałego kremu dodać kakao, zmiksować dokładnie. Krem wyłożyć

Cakes By Kejt
Kruche babeczki z kremem i truskawkami 128

Wyśmienite kruche babeczki z kremem budyniowym i truskawkami . Są bardzo smaczne i efektowne , swoim wyglądem skuszą każdego . Składniki: Ciasto kruche: 330 gram mąki 100 gram cukru pudru 3 żółtka 150 gram masła Krem budyniowy: 0,5 litra mleka 2 żółtka 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 250 gram masła roślinnego Dodatkowo(...)foremkę wylepiamy rozwałkowanym ciastem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 15 minut. Z mleka odlewamy pół szklanki,wsypujemy obydwie mąki ,dodajemy żółtka i miksujemy mikserem.Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym ,dodajemy rozmieszane mleko z budyniem i gotujemy budyń. Masło ucieramy do białości,ucierając dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Kremem wypełniamy upieczone babeczki. Truskawki

Bajeczna Kuchnia
Wielkanoc - Świateczna propozycja słodkich wypieków 148

MARCEPANEM I POLEWĄ BABKA SEROWA Z POMARAŃCZĄ BABKA MURZYNKOWO-KOKOSOWA BABECZKI Z MAKĄ MIGDAŁOWĄ BABECZKI Z LIKIEREM I KREMEM TOFFI CZEKOLADOWE MUFFINKI Z BITĄ ŚMIETANĄ KARPATKA Z KREMEM ŚMIETANOWO-GALARETKOWYM BRZOSKWINIOWIEC SNIKERS CIASTO CEGIEŁKA   KOSTKA KAKAOWO-KAWOWA Z PIANKA CZEKOLADOWĄ     FALE DUNAJU SEROWO KOKOSOWE   MIODOWNIK KRÓLEWSKI   KRETOWISKO TIRAMISU SERNIK PUSZYSTY   SERNIK Z MALINAMI

Sama słodycz i szczypta chili
Kruche ciasto z dżemem z czarnej porzeczki z kokosową pianką 197

piankę. Białka upić na sztywno i stopniowo połączyć z cukrem oraz wiórkami kokosowymi. Na końcu wmieszać (delikatnie) śmietanę. Na podpieczonym spodzie rozsmarować warstwę dżemu i wyłożyć krem kokosowy. Całość posypać (równomiernie) pozostałym ciastem - startym na dużych oczkach tarki. Piec około 40 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem

Di gotuje
Mazurek orzechowo-marchewkowy 169

mazurek.Ma bardzo delikatny i niezwykle kruchy spod z dodatkiem mielonych orzechow laskowych ,natomiast gore stanowi marchewkowy krem.Wyrafinowany smak kremu podkreslaja orientalne przyprawy imbir,cynamon i kardamon.Ten mazurek zaspokoi gusta tradycjonalistow,jak rowniez poszukiwaczy nowych orginalnych smakow.Zapraszam do przepisu! Skladniki na kruche ciasto : ( na mala foremke 11x35 cm) 100 g mielonych orzechow laskowych 100 g maki -dalam orkiszowa jasna(...)pomocy miksera recznego wymieszac z serkiem,cukrem i jajkami wlaczyc piekarnik i ustawic na 180°C.Foremke na tarte wysmarowac maslem.Ciasto rozwalkowac miedzy dwoma platami folii.Wykleic ciastem foremke i uformowac rant.Ponakluwac wielokrotnie widelcem.Wylozyc na wierzch krem marchewkowy.Piec 45 minut.Studzic w foremce na kratce.Podawac z orzeszkami pistacjowymi i cukrem pudrem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasteczka Red Velvet 191

ręcznie wyrabiamy elastyczne ciasto. Wilgotnymi dłońmi formujemy kulki, każda o wadze 20 g, układamy na papierze do pieczenia. Za pomocą widelca delikatnie spłaszczamy. Wkładamy do lodówki na 15 minut. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni. Wkładamy schłodzonej coasteczka i pieczemy około 25 minut. Wyciągamy, studzimy chwile w formie, po czym przekładamy na kratkę kuchenną. Krem: 50 g masła 50 g serka

Made By Mom And Son