ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:723/1378)

Kruche ciasteczka przekładane kremem 238

przekładane kremem to idealny pomysł na wykorzystanie pysznych czekoladowych ciastek z dodatkiem kremu z mascarpone. Kruche ciastka z czekoladą to tzw. „Pieguski”, czyli ciastka znane i lubiane przez wszystkich. Krem ma delikatny i wyrazisty smak. Składniki: 350g mąki 1/2 szklanki cukru 250g masła 1 łyżka jogurtu 1 czekolada 1/3 łyżeczki soli 300g śmietanki 30% 3 łyżki drobnego cukru 250g serka(...)ciasto kroimy na plasterki. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Blachę wykładamy papierem i układamy na niej plastry ciasta. Musimy pamiętać o zachowaniu odstępów między ciastkami. Pieczemy przez ok. 25 minut, aż się ładnie zarumienią. Odstawiamy do ostudzenia. Następnie przygotowujemy krem. Śmietanka, serek mascarpone muszą być zimne i wyjęte prosto z lodówki. Wrzucamy je do wysokiego naczynia i dodajemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ciasto murzynek-łatwy przepis 432

kakao aromat waniliowy lub rumowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier puder do posypania trochę kremu orzechowego -typu nutelka do przełożenia papier do pieczenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ubić jajka z cukrem, dodać śmietankę, aromat, mąkę, szczyptę soli, proszek do pieczenia, kakao i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto powinno być gęste.  Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i posypać cukrem(...)pudrem ( zapobiegnie przypaleniu i stwardnieniu górnej warstwy ). Piec w piekarniku  nagrzanym do 170 ° C przez około 40 minut. Sprawdzić patyczkiem czy środek się wypiekł. Wystudzone ciasto przekroić na pół i posmarować gotowym kremem orzechowym ( słoiczek można podgrzać w rondelku z wodą, aby się łatwo smarowało ). Posypać cukrem pudrem . SMACZNEGO

zielonacukinka
Tarta z wiśniami 171

łyżeczki cukru waniliowego 3/4 szklanki wody Składniki na krem śmietankowy: 250 g mascarpone 330 ml śmietany kremówki + gorzka czekolada i wiśnie do dekoracji Tarta z wiśniami – jak to zrobić? W misce mieszamy razem wszystkie suche składniki na spód, dodajemy jajko i miękkie masło. Zagniatamy rękami do uzyskania jednolitej masy. Wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówkina(...)powinny się rozgotować. Upieczony spód zostawiamy do przestudzenia. Na spód przekładamy wystudzone nadzienie wiśniowe, całość wkładamy do lodówki lub zamrażarki na czas przygotowania kremu. Do misy miksera przekładamy śmietanę i serek mascarpone, jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta możecie dodać też cukier puder. Miksujemy aż śmietana i serek się połączą, a cały krem będzie miał sztywną konsystencję. Przekładamy na schłodzoną tartę

Ciastkozercy
Pinacolada - ciasto kokosowo-ananasowe 162

Pyszne kokosowo-ananasowe ciasto, bardziej przypominające właściwie tort. Biszkopt przełożony genialnym kremem na bazie likieru kokosowego i ananasową galaretką (która u mnie, jak widać, wsiąkła w biszkopt - pospieszyłam się i za wcześnie ją wylałam na ciasto...). Bogate w smaku, słodkie, atrakcyjne - bardzo polecam! SKŁADNIKI: (na tortownicę ok 28 cm) Biszkopt: 4 jajka 2/3 szkl cukru 2/3 szkl mąki 2/3 łyżeczki

Kto ugości moich gości?
Migdałowe placuszki 154

ubijamy na sztywną piankę z ksylitolem dodajemy pozostałe składniki, miksujemy na najniższych obrotach smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej oliwą, na jeden placek około łyżka ciasta gotowe placki konsumujemy z proteinowym kremem :) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Figowiec 178

nabierze złotego koloru. Masa- Żółtka z cukrem ubijam  na parze do białości. Miękkie masło ucieram na puch i dodaję po łyżce masę z żółtek. Gotowym kremem smaruję najpierw spód biszkoptowy, przykrywam ciastem figowym i  wykładam resztę masy. Całość posypuję kakao wymieszanym z cukrem pudrem lub gotowym kakao rozpuszczalnym Przepis z książki 100 nowych ciast Siostry Anastazji

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto malinowo czekoladowe 105

ciasto upiekłam w silikonowej foremce w kształcie serca. Silikonowej formy nie trzeba smarować tłuszczem, ani wysypywać bułką tartą. Upieczone ciasto wyjąć z foremki i od razu położyć na papierze do pieczenia do góry spodem, pozostawić do wystygnięcia. Krem: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (miskę z czekoladą ustawić nad garnkiem z gotującą się wodą). Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru pudru(...)tortownicy (ja używam obręczy do tortów – układam biszkopt na podstawie i zakładam obręcz, dopasowując wielkość do wielkości biszkoptu). Następnie wyłożyć krem. Polewa: do miseczki włożyć pokruszoną czekoladę i masło, roztopić w kąpieli wodnej. Dokładnie wymieszać. Polać ciasto. Oczywiście nie polewamy tortu gorącą polewą, musimy ją przestudzić. talerz

królestwo garów
Ciasto W-Z tylko kremu mi zabrakło... 149

Miała być wuzetka z grubą warstwą kremu, ale okazało się, że w lodówce mam zaledwie 400g kremówki. Powstała więc "dietetyczna" wersja tego pysznego ciasta. Z tego przepisu również zrobicie klasyczną wersję ciasta, dopiszę gdzie należy zwiększyć proporcje.  Składniki: 8 jaj 200g cukru 250g mąki pszennej 50g kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia   400g kremówki (lub 1000g kremówki(...)żelatynę. Miksujemy przez 2 minuty po dodaniu całej żelatyny.  Dla wersji z małą ilością kremu użyłam 1 łyżki żelatyny (1/4 szklanki wrzątku) i 400g kremówki. Dla wersji klasycznej użyjcie 2,5 łyżki żelatyny (1/2 szklanki wrzątku) i 1000g kremówki. W foremce umieszczamy spód ciasta, nasączamy go mocno połową ponczu - bez obawy, ciasto wchłonie taką ilość. Kremówkę nakładamy na ciasto

Gotowanie i blogowanie
Lipcowe mini ptysie 169

zagoszczą w takim wydaniu? :D Nie przedłużam już, żebyście sami mogli ocenić ich letniość, lekkość, prostotę i smak :) Biegnijcie po porzeczki! Mini ptysie z cytrynowym kremem i porzeczkami Potrzebujesz: 1 opakowanie ciasta francuskiego 200g mascarpone 2 kopiaste łyżki cukru pudru 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka soku z cytryny skórka otarta z 1/2 cytryny ok. 1 szklanka czerwonych porzeczek(...)posypania Sposób przygotowania: 1. Z gotowego ciasta francuskiego wycinaj szklanką krążki. 2. Wycięte krążki układaj na blasze do pieczenia lub w metalowej formie na muffiny i piecz 8-10min w 210*C. 3. Mascarpone wymieszaj ze śmietaną, skórką i sokiem z cytryny oraz 2 łyżkami cukru pudru - niech powstanie gładki krem. 4. Ostudzone ptysie przekrawaj w poprzek na pół

Kuchnia w Słońcu Skąpana
EKLERKI Z KREMEM MAŚLANYM I TRUSKAWKAMI 161

Eklerki to kolejna odsłona możliwości użycia ciasta ptysiowego . Można podawać je z bitą śmietaną, budyniem lub kremem. CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
Tarta z jabłkami i sosem czekoladowo-karmelowym 80

jabłkami? Składniki: ciasto: 125g mąki pszennej 75g zimnego masła szczypta soli 2 łyżki zimnej wody nadzienie: 3 jabłka 50g masła 100g śmietanki kremówki 140g kremu karmelowo-czekoladowego (użyłam gotowego firmy Brinkers) Wykonanie: ciasto : do przesianej mąki dodać zimne masło, wodę oraz sól, szybko zagnieść ciasto, schłodzić 10min, następnie wylepić ciastem formę do tarty (śr.22cm), podpiec ok.15minut w piekarniku rozgrzanym

Raj dla Podniebienia
Tarta kokosowa bez pieczenia 112

ciasto I mimo, że ja osobiście uwielbiam jabłeczniki, serniki czy inne ciasta klasyczne to jednak ten dodatek czekolady zawszy zrobi dobrą robotę. Ale do rzeczy: przepis poniżej. Korzystajcie ponieważ ciasto jest ekspresowe w przygotowaniu i naprawdę pyszne. Składniki na tartę kokosową bez pieczenia na tortownicę 19-20 cm: Spód: – 120 g herbatników kakaowych – 80 g masła Herbatniki blendujemy(...)ciasteczka. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i przesypujemy do niej naszą ciasteczkową masę. Ugniatamy ją widelcem, a potem dnem szklanki tak żeby powierzchnia była jednolita. Foremkę wstawiamy do lodówki. Krem: – 200 g mascarpone – 120 ml zimnej śmietanki kremówki 30% – 2 łyżki cukru pudru – 3 łyżki wiórek kokosowych – 2 garście suszonej żurawiny Śmietankę ubijamy na sztywno

Relaxtime
Krucha tarta kokosowo-bananowa z galaretką 452

bezy, zostały mi trzy żółtka. Postanowiłam wykorzystać je do zrobienia kruchej tarty. Zrobiłam ją z tego co miałam w domu. Krem budyniowy z dodatkiem wiórków kokosowych połączyłam z bananem i galaretką. Tarta wyszła bardzo smaczna. Polecam:) Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 250 g masła Składniki(...)lodówki. Następnie wykładamy ciasto na formę do tarty (wcześniej posmarowałam ją delikatnie masłem i obsypałam bułką tartą). Ciasto nakłuć w wielu miejscach widelcem i włożyć do rozgrzanego do 190*C piekarnika. Piec przez ok. 25 minut do złotego koloru. Wykonanie kremu: 3/4 mleka wlać do garnka, dodać cukier razem z cukrem wanilinowym. Zagotować. Resztę mleka wymieszać z budyniem i dodać

The Sweet Damsel
Czekoladowe gniazdka 144

100g masła - 0,5 szklanki cukru pudru - 3 łyżki kakao - 1 żółtko - szczypta soli dodatkowo: - 2 opakowanie czekoladowych jajeczek - krem czekoladowy, masło orzechowe lub inny czekoladowy krem Ze składników ugnieść szybko kruche ciasto. Zawinąć w folię i wsadzić do lodówki na 30 minut. Ciasto podzielić na 18 części i każdą część przeciskać przez praskę do czosnku, tworząc gniazdo. Na środku

CookYourself
KARPATKA CZYLI BUDYNIOWY ZAWRÓT GŁOWY 126

karpatka to popularne i chyba bardzo lubiane przez wszystkich ciasto.  Jest prosta do zrobienia, nie wymaga wielkich umiejętności.  Zrobiona jest z ciasta parzonego, które po upieczeniu tworzy piękne góry i ... doliny. Do tego pyszny krem budyniowy (lub budyniowo-maślany w zależności od tego, jaki wolimy bardziej) i ciasto gotowe.  Jedyny problem wynika czasem podczas krojenia ciasta(...)ciastem). Ja robię to przy użyciu miksera. Blachę smarujemy masłem, obsypujemy bułką tartą lub kaszą manną. Ciasto podzielić na 2 równe części i piec w 190 stopniach ok 25 minut (to zezłocenia się i uzyskania wybrzuszeń). Po upieczeniu wystudzić i przełożyć kremem budyniowym. Schłodzić 2-3h. Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub polać polewą. Składniki na krem

Walijskie Pichcenie