ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:726/1378)

Rafaello na krakersach 171

Jeżeli jesteście wielbicielami ciast na zimno oraz kokosa to zachęcam do przygotowania rafaello na krakersach. Ciasto szybkie do przyrządzenia. Należy pamiętać o tym, aby przygotować je dzień wcześniej, ponieważ musi mocno się schłodzić. Dzięki temu krakersy namiękną i wchłoną odrobinę kremu budyniowego.  Składniki na formę 20 x 30-35 cm: 1 l mleka 2 paczki krakersów(...)wyrównać, posypać pozostawionymi wiórkami kokosowymi (50 g) i wstawić do lodówki. Na drugi dzień kroić na mniejsze części. Przed podaniem można ozdobić cukrowymi perełkami.  Przygotowywanie kremu budyniowego Układanie krakersów, po prawej - wygląd ciasta po nocnym chłodzeniu Przepis STĄD

Ugotować
Drożdżowe pierniczki z kremem czekoladowym 120

żółtka 4 białka 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 50ml letniego mleka 7g drożdży 4 łyżki przyprawy piernikowej/korzennej 100g masła 200g miodu krem czekoladowy Cadbury ze sklepu Kuchnie Świata Ciasto na pierniczki przygotowujemy dzień wcześniej, po spędzeniu 12 godzin w lodówce nabierze idealnej konsystencji. Miód przelewamy do rondelka, dodajemy przyprawę piernikową oraz masło. Podgrzewamy aż do rozpuszczenia się składników(...)lodówce. Następnego dnia wałkujemy ciasto na grubość ok. 0,5cm i wycinamy pierniczki - podsypujemy mąką ciasto, by wygodniej się wałkowało oraz wycinało ciastka. Pieczemy je w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 7-8 minut. Studzimy na kratce. Pierniczek smarujemy kremem czekoladowym, przykrywamy drugim pierniczkiem i dociskamy

Gotowanie i blogowanie
Ciasto Węgierskie 189

jest posiadanie wiśni w spirytusie, chodź uważam ,że wersja bez nich np. dla dzieci też jest bardzo dobra :) SKŁADNIKI Ciasto: 4 jajka 3 łyżki kakao 7 łyżek wody 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej Krem kostka masła dwie owocowe galaretki  1/2 szklanki cukru pudru 3 żółtka 3 łyżki kakao szklanka wiśni w spirytusie ( wedle(...)masa. Gotową masę wylewamy do kwadratowej blachy wysmarowanej wcześniej margaryną i posypaną bułką tartą lub mąką. Pieczemy 30 minut w 180 C  Następnie ciasto ostudzić wyjąć z blachy i przeciąć poziomo na dwie części Krem : do wrzącej wody 250 ml rozpuszczamy jedną , a następnie drugą galaretkę w osobnych pojemnikach. Masło utrzyj z cukrem pudrem dodając po kolei po jednym

W Moim Magicznym Domu
Ciasto "Usta Adama" 201

oraz cukier zagotować, ostudzić. Dodać jajko i 5 żółtek, wymieszać. Wsypać przesiane suche składniki i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wmieszać do masy. Tak przygotowane czekoladowe ciasto wylać na biszkopciki. Piec w 180 st.C przez około 35 minut. Upieczone wyjąć z piekarnika i odstawić do wystudzenia. 3. Masa budyniowa: 800 ml mleka zagotować z cukrem. W pozostałym(...)mleka i gotować do zgęstnienia. Zdjąć z palnika i ostudzić.  Masło utrzeć na puszystą masę, dodawać stopniowo budyń, cały czas miksując do uzyskania puszystego kremu. Krem rozsmarować na upieczonym i ostudzonym cieście. Schłodzić w lodówce.   4. Polewa czekoladowa: Wszystkie składniki umieścić w garnuszku i podgrzewać na małym ogniu do powstania jednolitej polewy. Zdjąć z ognia i odstawić

Nastoletnie Wypiekanie
Rolada z bitą śmietaną i galaretką 648

jest bardzo trudne.  Jednak trzeba było się odważyć. Dziś mogę powiedzieć, że nie ma obaw. Wystarczy zrobić zgodnie z przepisem. Poza tym jest to ciasto, do którego możemy dodawać przeróżne kremy, galaretki. Moja dzisiejsza propozycja jest winna i rozpływa się w ustach. Zapraszam. SKŁADNIKI Na biszkopt: 8 żółtek 100 g cukru 4 białka 80 g mąki pszennej(...)Masa: 1/2 l śmietany kremówki najlepiej 30% 2 łyżki cukru pudru 2 galaretki truskawkowe fix do ubijania śmietany Dodatkowo 1 galaretka truskawkowa. smażone jabłka czarna i biała polewa do ciast WYKONANIE Najlepiej wcześniej przed pieczenie przygotować galaretki.  Dwie pójdą do bitej śmietany. Rozpuszczamy je w połowie wody podanej na opakowaniu i  odstawiamy w chłodne miejsce sprawdzamy

W kuchennym oknie Ewy
Makowa Panienka. 1240

żółtka i dalej miksujemy. Mak łączymy z wiórkami i migdałami. Dodajemy do piany jajecznej i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Dwie tortownice 28 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na pół i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Pieczemy 20 minut. Odlewamy pół szklanki mleka, a resztę zagotowujemy z cukrem. Z odlanym mlekiem mieszamy budynie i żółtka(...)gotujące się mleko i przygotowujemy budyń intensywnie mieszając. Miękką margarynę/masło miksujemy na białą, puszystą masę. Dodajemy po łyżce zimnego budyniu i miksujemy do chwili utworzenia się gładkiego kremu. Na koniec dodajemy sok wyciśnięty z cytryny i dokładnie miksujemy. Krem rozsmarowujemy na jednym placku makowo kokosowym i przykrywamy go drugim. Dociskamy i wstawiamy do lodówki aby masa zastygła. Podobno

Malinowe Pocałunki
Podaruję Wam trochę słońca: ciasteczka pomarańczowe! 145

pomarańczy to kandyzuję je sama (przepis na kandyzowane skórki znajdziecie tu ). Wszystkie składniki na ciasto przemieszaj łyżką, a potem zagnieć, uformuj kulę, zawiń ją w folię i schowaj do zamrażalnika, a w między czasie przygotuj sobie blachę do pieczenia, tj. wyłóż ją papierem i przygotuj krem. Po około 20 minutach kasza powinna być idealnie(...)ugotowana, czyli tak rozgotowana, że łyżka stoi. Jeżeli masz, to dodaj łyżkę kandyzowanych skórek pomarańczowych i sok z cytryny. Zblenuj całość na idealnie gładki krem. Pod sam koniec możesz dodać mleko w proszku. Wyjmij ciasto z zamrażalnika (zakładam, że było tam około 20 minut, więc jest tylko schłodzone i formuj małe kuleczki, u mnie miały one wagę

greenscarf
Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, botwiną i kozim serem 102

Odmianą tarty na słono na kruchym cieście, zalanej masą śmietanowo-jajeczną jest quiche ( czytamy: kisz ). Trzeba przyznać, że Francuzi wpadli na genialny pomysł: pieczesz spód z ciasta, wrzucasz na niego owoce, słodki krem, albo mięso, rybę, warzywa i w sumie gotowe. 20 minut w piekarniku. Ile pomysłów, inspiracji, składników w kuchni - tyle tart! Najlepsze danie żeby wykorzystać resztki z lodówki(...)wytrawnie. I sezonowo: bo przecież botwinka już jest! Nęci na straganach swą bordową nacią. A do tego kozi ser - połączenie idealne :) SKŁADNIKI: Porcja dla 4 osób. 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki oleju do smażenia 1 średnia cukinia 1 pęczek botwinki 1 łyżeczka miodu 150 g koziego sera 100 ml śmietanki 30 % 2 jajka sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

W kuchni Katie
Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, botwiną i kozim serem 277

Odmianą tarty na słono na kruchym cieście, zalanej masą śmietanowo-jajeczną jest quiche ( czytamy: kisz ). Trzeba przyznać, że Francuzi wpadli na genialny pomysł: pieczesz spód z ciasta, wrzucasz na niego owoce, słodki krem, albo mięso, rybę, warzywa i w sumie gotowe. 20 minut w piekarniku. Ile pomysłów, inspiracji, składników w kuchni - tyle tart! Najlepsze danie żeby wykorzystać resztki z lodówki(...)wytrawnie. I sezonowo: bo przecież botwinka już jest! Nęci na straganach swą bordową nacią. A do tego kozi ser - połączenie idealne :) SKŁADNIKI: Porcja dla 4 osób. 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki oleju do smażenia 1 średnia cukinia 1 pęczek botwinki 1 łyżeczka miodu 150 g koziego sera 100 ml śmietanki 30 % 2 jajka sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

W kuchni Katie
Tort z kremem kakaowym 220

Tort z dwukolorowym biszkoptem i kremem maślanym Składniki biszkopt kawowo-orzechowy: jajka 5 szt mąka pszenna 125 g cukier kryształ 150 g proszek do pieczenia 2

czarrna od kuchni
Ciasto makowo-kokosowe 604

wiórkami kokosowymi. Aby całość nie była zbyt mdła (a blaty suche) ciasto warto nasączyć likierem Malibu (w wersji dla dorosłych), który jeszcze podkreśli kokosową nutę kremu lub wodą z cukrem i sokiem z cytryny. Ciasto z pewnością zadowoli wszystkich entuzjastów kokosa oraz wypieków przekładanych masą maślaną :) Składniki: Ciasto makowe: 10 białek (w temperaturze pokojowej) 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki

MyCookBook.pl
Andrut Pychotka - pyszne wafle orzechowo-kakaowe 221

masą kajmakową. Są tak smaczne i efektowne, że z powodzeniem zastąpią ciasto na niedzielę czy różne uroczystości. Sama masa jest również świetną alternatywą dla typowych kremów - idealnie nadaje się do przełożenia biszkoptu czy innych ciast. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI: 4 suche wafle 20 dag herbatników 15 dag orzeszków ziemnych (mogą być solone) 4 jajka 20 dag cukru 20 dag masła

Kto ugości moich gości?
Ciastka "Orzeszki" wypiekane na patelni 176

tortowej 2 jajka 1 żółtko 150g masła ½ szklanki cukru pudru 2 łyżki kwaśniej 18% śmietany ½ łyżeczki sody oczyszczonej Składniki na krem orzechowy: ½ szklanki cukru pudru 300g orzechów włoskich 2 łyżki miodu 1 szklanki mleka 300g masła Sposób przygotowania Ciasto: Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i wyrabiamy na jednolite ciasto. Owijamy je folią i na min. 30 minut wkładamy(...)wypiekamy po 2-3 minutki (do uzyskania złotego koloru) na małym ogniu. Ostrożnie wyjmujemy i studzimy. Jeśli w trakcie wypiekania ciasto wyrosło na boki, to delikatnie je obrywamy, tak by po sklejeniu dwóch połówek nie było „ozdobnej” falbanki.  Krem: Orzechy włoskie mielimy na wiórki, zalewamy wrzącym mlekiem, dodajemy miód. Mieszamy i pozostawiamy pod przykryciem do wystudzenia i napęcznienia. Masło

Kuchnia w czekoladzie
Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady 174

dłużej w upale po podaniu). Orzeźwiająca i niesamowicie łamiąca smaki.   Składniki: na ciasto: – 130g masła – w temperaturze pokojowej – 35 ml mleka w temperaturze pokojowej – 1/2 łyżeczki soli – 2 łyżki cukru pudru – 1 żółtko – 175 g mąki pszennej na krem: – 250 g serka mascarpone – 1/2 szkl. kremówki 36% (nie zamieniać(...)kremem wyłożyć resztę śmietany ubitej z cukrem pudrem. Wyrównać powierzchnię. Na śmietanie ułożyć owoce, posypać pokruszonymi bezami. Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady jest świetna na letnie dni. Porzeczki nie są częste w ciastach przez swoją kwaskowatość, ale tutaj jest ona bardzo dobrze zrównoważona czekoladą. Zamiast porzeczek możecie też użyć innych owoców – jagód, borówek, malin. Jeśli będziecie

Pociąg Do Kuchni
Tort z kremem jogurtowym z białą czekoladą i chrupiącą polewą 129

średnicy 18 cm)  Biszkopt: 3 jajka 100g cukru (ciup mniej niż 1/2 szklanki) 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej (80g; 1 szklanka = 250 ml) 2 łyżki kakao (płaskie)   Krem:  400 ml jogurtu naturalnego (*) 200g białej czekolady 1 opakowanie bitej śmietany w proszku tzw. "Śnieżki"   Nasączenie:   80 ml wody sok z 1/2 cytryny Polewa: 100g białej czekolady(...)patyczka"). Zaraz po upieczeniu blachę wyjąc z piecyka i zrzucić na koc z wysokości około 30-50 cm. Następnie wstawić ją z ciastem ponownie do piekarnika i wystudzić. Po ostygnięciu biszkopt przekroić na 3 części. Przygotować krem.  Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i zostawić do lekkiego przestudzenia. (Kawałki czekolady umieścić w metalowej miseczce. Miskę ustawić na garnku z delikatnie

Di gotuje