ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:725/1378)

Tarta czekoladowa, czyli sposób na zachowanie młodości i dobrego humoru ;) 122

sięgnięcia po coś słodkiego, ale przy okazji dostarczy nam cennych składników odżywczych i nie zrujnuje diet ;)  Przedstawiam Wam jaglaną tartę czekoladową na kruchym pełnoziarnistym cieście. No to co z tymi składnikami odżywczymi? Krem do tarty zrobiony jest na bazie kaszy jaglanej. A jak pewnie już nie raz słyszeliście, jest ona jedną z najbardziej wartościowych kasz. Lekkostrawna, bezglutenowa, korzystnie wpływa(...)mąki orkiszowej pełnoziarnistej 50g mąki ryżowej 60g jogurtu naturalnego Łyżka oleju kokosowego Woda KREM 150g kaszy jaglanej Pół szklanki suszonych daktyli + woda do namoczenia Pół tabliczki gorzkiej czekolady 90% SPÓD DO TARTY Olej kokosowy rozpuścić Połączyć wszystkie składniki na spód do tarty Wyrobić elastyczne ciasto, które nie będzie kleiło się do rąk i z łatwością uda się wyłożyć w formie

HealthyCreations
Happy birthday to You! 160

które wspaniale współgrają ze smakiem tortu, nieco go ożywiając. Na wierzch krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej - lżejszy niż tradycyjny maślany, ale też dość czasochłonny. Robiłam go kiedyś bez Wally'ego, ciężka to była praca... Ale efekt wynagradza wszystko - idealny do zdobień, znakomicie trzyma formę swoją i ciasta. Najbardziej jestem zadowolona z jabłek w karmelu. Miałam na takie ochotę(...)listki żelatyny, dobrze wymieszać, ostudzić. Sok z cytryny wymieszać z wódką. Na paterze ułożyć pierwszy blat biszkoptu, otoczyć obręczą tortownicy, nasączyć 1/3 ponczu. Wyłożyć krem karmelowy, przykryć drugim blatem, nasączyć 1/2 pozostałego ponczu. Na ciasto wyłożyć masę jabłkową, przykryć ostatni blatem, nasączyć pozostałym ponczem. Wstawić do lodówki do zastygnięcia - na około 30 minut. W tym czasie przygotować krem maślany. Białka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babeczki Red Velvet z Oreo 152

prezentuję poniżej ;) Instrukcję przygotowania domowych babeczek Red Velvet znajdziecie tutaj . Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Foremkę wstawiamy do nagrzanego na 180 stopn piekarnika, pieczemy około 25 min. Czas, kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na przygotowanie kremu. Miękkie masło miksujemy na puszystą masę z cukrem pudrem. Dodajemy po łyżce(...)upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” albo poukładać na kratce, żeby ostygły. Krem przekładamy do szprycy lub worka cukierniczego i dekorujemy zupełnie zimne babeczki. Na koniec dekorujemy ciasteczkami

Ciastkozercy
Francuskie babeczki z kremem śmietanowo-czekoladowym 107

Pyszne, kruche babeczki z bajecznym kremem. Polecam Składniki: 100 g gotowego ciasta francuskiego 100 ml schłodzonej śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru 1 deser o smaku czekoladowo-pistacjowym-150 g garść pistacji Przygotowanie: Szklanką wycinamy kółka z ciasta francuskiego, wkładamy je do wgłębień w blaszce na babeczki i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez 30 min w temperaturze 200 stopni. Następnie

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasto bez pieczenia 256

malinowy Przygotowanie ciasta: Żółtka, obie mąki, pół szklanki mleka i połowę cukru miksujemy razem. Resztę mleka gotujemy z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy się zagotuje, wlewamy powoli masę jajeczną, energicznie mieszając, aż powstanie gęsty budyń. Odstawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy mikserem na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do połączenia się całości. Powstanie gładki krem. Wsypujemy(...)kremu, który wyrównujemy. Znowu warstwa herbatników, i druga część kremu, na którą nakładamy cienką warstwę dżemu malinowego. Kolejna warstwa to herbatniki, ostatnia część kremu i wierzch obsypujemy obficie wiórkami. Ciasto wstawiamy do lodówki do schłodzenia, najlepiej na noc. Zainspirowana przepisem z bloga zjemto.blox.pl Artykuł Ciasto bez pieczenia pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
kostka kawowa z bezą 601

Proponuję Wam dzisiaj wspaniałe warstwowe ciasto. Najbardziej zadowoleni powinni być miłośnicy kawy - lekki, ciemny biszkopt przełożyłam delikatną kawową śmietanką i budyniowym kremem z dodatkiem alkoholu. Całość wieńczy chrupiąca, kawowa beza. Co Wy na to? Inspiracją był przepis Katriny . składniki:   ciasto biszkoptowe:   4 jajka 1 szklanka cukru 4 łyżki oleju 1 szklanka mąki 1/2 szklanki kakao 1 1/2 łyżeczki(...)mleka 2 płaskie łyżki kawy rozpuszczalnej + odrobina wrzątku  krem budyniowy:   750 ml mleka 2 budynie waniliowe 200 g masła 1 szklanka cukru pudru kieliszek wódki (opcjonalnie) beza:   4 białka (1 miarka) szczypta soli 2 miarki cukru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej przetartej przez sitko wykonanie:   Przygotowanie ciasta rozpoczynam od upieczenia bezy. Moja beza idealna jest sucha

babka w formie
Galaretkowiec na chrupiącym, czekoladowym spodzie 298

kolorowymi galaretkami i przepysznym, chrupiącym spodem z nutelli i sucharków. Ciasto szybko się robi i jest bardzo proste w wykonaniu. Polecam!     Składniki: 4 serki homogenizowane po 200g 2 galaretki bezbarwne (lub cytrynowe) 3 kolorowe galaretki ( u mnie niebieska, czerwona i pomarańczowa) 150 gram sucharków 300 gram kremu czekoladowego (użyłam nutelli)       *** Kolorowe galaretki rozpuszczamy osobno, każdą(...)delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wkładamy do lodówki na około godzinę *** *** Sucharki miksujemy w robocie na „bułkę tartą”. Do zmielonych sucharków dodajemy krem czekoladowy i dokładnie mieszamy *** *** Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na cieście galaretkowo-serowym*** *** Całość wkładamy do lodówki. Gdy ciasto całkowicie stężeje, foremkę przykrywamy dużym płaskim talerzem, odwracamy i wyciągamy ciasto. Jeżeli byłby problem z wyjęciem ciasta

Blog z Apetytem
Truskawkowa rozpusta 166

Przepyszna, delikatna a zarazem orzeźwiająca tarta z kremem na bazie lemon curdu. Krem idealnie komponuje się w połączeniu ze świeżymi truskawkami i kruchym ciastem. Stanowi przełamanie słodyczy o delikatnym cytrynowym smaku. Lemon curd najlepiej przygotować dzień wcześniej. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis 😀 Składniki na ciasto kruche: 200 g mąki pszennej 120 g masła, zimnego i pokrojonego w kostkę(...)nagrzać do 220ºC. Obniżyć temperaturę piekarnika do 200ºC, wstawić ciasto i podpiec przez 15 minut. Następnie formę wyjąć z piekarnika, usunąć papier z obciążeniem, obniżyć temperaturę do 190ºC, wstawić z powrotem do piekarnika i piec dodatkowe 10 minut, do zrumienienia i wypieczenia spodu. Wyjąć, całkowicie wystudzić. Krem cytrynowy: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 2 łyżeczki żelatyny

Słodka Strefa
,,Orzechy i dynia pod złotą kołderką’’ 123

Wilgotne ciasto z dodatkiem purée z dyni, delikatny krem z dużą dawką orzechów przykryte kołderką z kroplami złotej rosy. Inspiracją do powstania dania była życzliwość marki Helio , marki S tovit. Składniki: na ciasto miodowe: 500 g mąki 200 g cukru 200 g masła 2 jajka 1 żółtko 2 łyżki miodu Stovit 2 łyżki mleka 2 łyżeczki sody oczyszczonej na bezę

Podróż w kulinaria
torcik jabłkowo-miętowy 137

Wiecie, że lubię wymyślać przepisy. Wczoraj dostałam weny twórczej i wymyśliłam znowu. Jeśli lubicie orzeźwiające smaki, to ciasto na pewno przypadnie Wam do gustu. Lekkie,wilgotne, trochę kwaskowate, z wyczuwalną nutą mięty. Biszkopt nasączony galaretką, jabłkowo-miętowy mus i lekki krem tworzą bardzo oryginalne połączenie. Podobno dziś na wszystkich stołach jabłeczniki, u mnie więc też, choć nietypowy. *tortownica(...)biszkopt wchłonie część masy, dzięki czemu będzie wilgotny). Odstawić do całkowitego stężenia. Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń i wystudzić. Utrzeć z miękkim masłem. Krem wyłożyć na masę jabłkową i wstawić ciasto do lodówki. Trzecią galaretkę rozpuścić w szklance wody i tężejącą wylać na ciasto. Schłodzić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Czekoladowe muffinki a`la kladdkaka 122

przepisem na kladdkaka postanowiłam upiec czekoladowe muffinki a`la kladdkaka. Zazwyczaj już same czekoladowe muffinki zaspokajają moje czekoladowe fantazje, ale postanowiłam jeszcze na czekoladowy krem, którym uwieńczyłam muffinki . O mamo! Dawno nie piekłam czekoladowego ciasta, więc te muffinki po prostu zostały pochłonięte! Szczęście, że zdążyłam zrobić zdjęcia! Bardzo je polecam! Dzisiaj piątek, więc jeśli snujecie plany co upiec na niedzielę(...)gładką masę. Do formy muffinkowej włóż 10 papierowych papilotek. Napełnij papilotki ciastem i wstaw formę do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 10 minut. Upieczone muffinki powinny być niedopieczone w środku. Podczas studzenia”dojdą”. Muffinki muszą być mocno ostudzone, a nawet można wstawić je do lodówki. Krem czekoladowy 75 g masła, miękkiego 150 g serka philadephia 100 g cukru pudru

codojedzenia
Krem ze szparagów 102

Zostawione wcześniej główki szparagów dodać do naszej zupy i podgotować zupę ok 5 minut na małym ogniu, uważając by zupa nam się nie zagotowała. Tak przygotowany krem można podawać z paluchami z ciasta francuskiego lub grzankami. Paluchy z ciasta francuskiego Składniki:  opakowanie ciasta francuskiego odrobina oliwy do posmarowania  pieprz, tymianek, oregano lub inne ulubione przyprawy Wykonanie(...)opakowania ciasta francuskiego wykrawać podłużne paski , a następnie każdy nakroić na środku wzdłuż (jak na chrust), przewinąć przez powstały otwór , a następnie skręcić wzdłuż osi. Tak przygotowane paluchy posmarować oliwą, a następnie posypać przyprawami wg. uznania. Piec w piekarniku w temp. 170 stopni aż do lekkiego zarumienienia. Takie paluchy idealnie komponują się jako dodatek do wszelkiego rodzaju zup- kremów, można

Aromatyczne Podróże
RURKI Z BITĄ ŚMIETANĄ 605

Składniki: ciasto: 500g mąki tortowej 1 kostka margaryny 250ml gęstej śmietany 1 cukier waniliowy krem: 500ml śmietany kremówki 2 śmietan - fixy 1 łyżka cukru pudru Sposób przygotowania: ciasto: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Margarynę kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do mąki i dokładnie siekamy. Stopniowo dodajemy śmietanę i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto wkładamy na ok. 1h do lodówki. Po wyjęciu wałkujemy(...)ciasto i kroimy na 2-3cm paski, które nawijamy na metalowe rurki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 15-20 minut na złoty kolor. krem: Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodajemy śmietan - fixy i ubijamy jeszcze ok. 2-3 minut. Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego

Prosto i Smacznie z Anetą
Pyszne Ciasto Jabłkowo – Orzechowe 295

przychodzi mi to z taką łatwością i lekkością a moje dzieci albo mi pomagają albo nie przeszkadzają To tych szybkich i pysznych ciast należy to oto jabłkowo-orzechowe. Jest genialne. Mocno wilgotne, puszyste, przełożone prostym, delikatnym kremem maślano – kremowym. Warte polecenia i wypróbowania. I pamiętajcie nie zajmie Wam dużo czasu Składniki: 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu(...)ucieramy z cukrem. Dodajemy serek i miod. Ucieramy na puszysty krem. Krem dzielimy na pół. Połowę rozsmarowujemy na pierwszym blacie. Przykrywamy drugim. Resztę kremu rozsmarowujemy na wierzch. Posypujemy dodatkowo posiekanymi orzechami. Źródło: bbcgoodfood.com The post Pyszne Ciasto Jabłkowo – Orzechowe appeared first on Made

Made By Mom And Son