ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:732/1378)

Naleśniki bananowo-jaglane 241

takie same. Nie dość, że nadziewać możemy je różnymi farszami - słodkimi i słonymi, to jeszcze dobrze smakują z każdym dżemem, konfiturą, marmoladą oraz ze słodkimi kremami czekoladowymi, masłem orzechowym....oj długo by wymieniać. Ciasto naleśnikowe też nie zawsze musi być takie samo. Nie trzymajmy się tylko i wyłącznie klasycznego przepisu na domowe naleśniki. Czasem warto pokombinować i zrobić naleśniki(...)już całe. A nawet jak nie będą, to też będzie smacznie. Naleśniki bananowe dobrze smakują solo, bez dodatków. Ja lubię podskubywać taki naleśnik. Dobrze smakują podane z bananem i kremem czekoladowym lub masłem orzechowym. Świetne ze świeżymi owocami i miodem. Składniki: 2 dobrze dojrzałe banany 1 szklanka napoju roślinnego lub chudego mleka ( dodałam napój kokosowy ) 2/4 szklanki mąki jaglanej

kolorowotorcikowo
BABECZKI KINDER ORZECHOWE 402

czekolada 1/2 tabliczki nutella 4 łyżki masło orzechowe 2 łyżki mąka tortowa 170 g.  esencja z wanilii kilka kropel (można pominąć) Krem: serek philadelphia, mascarpone lub homogenizowany naturalny 100-150 g.  nutella 3 łyżki ~~METODA~~ Ciasto: Miękkie masło ucieramy na puszystą masę z cukrem pudrem. Dodajemy jajka, esencję i mleko. Miksujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy(...)wraz z nutellą i masłem orzechowym dodajemy do ciasta. Miksujemy na małych obrotach do połączenia się składników.  Ciasto przelewamy do połowy foremek wyłożonych papilotkami. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni ok. 20-25 min., do suchego patyczka. Krem: Do serka dodajemy nutellę i mieszamy. Następnie przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy ostygnięte babeczki

Kuchnia Paulettes
Ciasto chałwowe bez pieczenia. 243

Pyszne ciasto chałwowe z nutką wanilii. Bez pieczenia, podane dobrze schłodzone smakuje wyśmienicie. SKŁADNIKI: KREM: - 600 ml. mleka - szczypta soli - 1/2 szkl. cukru - 200 gr. masła - 2 budynie waniliowe w proszku - 300 gr. chałwy waniliowej POLEWA: - 100 gr. czekolady gorzkiej - 100 ml. śmietanki kremówki 30 % DODATKOWO: - 60 szt. herbatników - słoiczek dżemu truskawkowego - krokant do ozdoby ciasta * foremka 24cm. x 32cm(...)kładziemy dżem truskawkowy, a na dżem wykładamy masę chałwową. Czynność powtarzamy, czyli, herbatniki, dżem, krem i na górę herbatniki. - w rondelku podgrzewamy 100 ml. śmietanki kremówki, dodajemy 100 gr. gorzkiej czekolady i dobrze mieszamy do dokładnego rozpuszczenia się czekolady. - polewę czekoladową wylewamy na górę ciasta czyli na herbatniki i posypujemy ją krokantem dla ozdoby. - ciasto przykrywamy folią spożywczą, i wsadzamy

RITA food channel
Ciasto chałwowe bez pieczenia. 222

Pyszne ciasto chałwowe z nutką wanilii. Bez pieczenia, podane dobrze schłodzone smakuje wyśmienicie. SKŁADNIKI: KREM: - 600 ml. mleka - szczypta soli - 1/2 szkl. cukru - 200 gr. masła - 2 budynie waniliowe w proszku - 300 gr. chałwy waniliowej POLEWA: - 100 gr. czekolady gorzkiej - 100 ml. śmietanki kremówki 30 % DODATKOWO: - 60 szt. herbatników - słoiczek dżemu truskawkowego - krokant do ozdoby ciasta * foremka 24cm. x 32cm(...)kładziemy dżem truskawkowy, a na dżem wykładamy masę chałwową. Czynność powtarzamy, czyli, herbatniki, dżem, krem i na górę herbatniki. - w rondelku podgrzewamy 100 ml. śmietanki kremówki, dodajemy 100 gr. gorzkiej czekolady i dobrze mieszamy do dokładnego rozpuszczenia się czekolady. - polewę czekoladową wylewamy na górę ciasta czyli na herbatniki i posypujemy ją krokantem dla ozdoby. - ciasto przykrywamy folią spożywczą, i wsadzamy

RITA food channel
Tarta owocowa 208

bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Na prostokątną formę do tart Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 100g masła 1 żółtko ⅓ szklanki cukru pudru Krem: 1 jajko 2 żółtka 170ml śmietanki30% 2 łyżki mąki tortowej ½ szklanki cukru Dodatkowo: 2 gruszki Kilka śliwek Cukier puder do posypania po wierzchu Sposób przygotowania(...)Spód: Składniki na ciasto siekamy, zagniatamy i schładzamy w lodówce przez 1 godzinę. Następnie wykładamy blaszkę (spód i boki) i nakłuwamy widelcem. Przykładamy papierem do pieczenia i obciążamy np. fasolą. Pieczemy w 190⁰C przez 15 minut. Zdejmujemy papier z obciążeniem i podpiekamy kolejne 10-15 minut. Krem: W tym czasie miksujemy ze sobą składniki na krem. Wylewamy na podpieczony

Kuchnia w czekoladzie
Miodowe toffie 208

byłam mała to uwielbiałam podjadać tę masę orzechową -  mimo że jest słodka potrafi wciągnąć. Składniki Na ciasto: 500 g mąki 1/2 szklanki cukru pudru 4 łyżki miodu 125 g masła 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 jajka 1 łyżeczka sody oczyszczonej Na krem śmietanowy: 600 g śmietanki 36 % 4 łyżeczki żelatyny 4 kopiaste łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego(...)uzyskania złotego koloru. Ciasto wyjmujemy i studzimy. Tok postępowania przy 2 pozostałych częściach ciasta taki sam. Na pierwszej części ciasta rozsmarowujemy masę kajmakową i przykrywamy drugą częścią. Rozsmarowujemy cienką warstwę miodu - doda to ciekawego posmaku śmietance.  Krem śmietanowy: Żelatynę rozpuścić we wrzątku, wystudzić. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukry. Do chłodnej żelatyny

My sweet a life
FRUŻELINA Z ANANASA – z puszki 332

Wiedza – Inspiracje – Tortowe ABC Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Frużelina z ananasa to słodki, owocowy dodatek do tortów i ciast. Frużelina ananasowa idealnie komponuje się z kremem kokosowym lub cynamonowym. Składniki : 250 g ananasów z puszki 200 ml syropu/zalewy z ananasów 1,5 łyżeczki żelatyny w proszku + 2 łyżki zimnej wody 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej, rozpuszczonej

Słodki Pomysł
A'la tiramisu z galaretką 195

Pyszne orzeźwiające ciasto z biszkoptami nasączonymi kawą oraz lekkim kremem, idealne do niedzielnej kawy.     SKŁADNIKI Biszkopt: 3 jajka, 2 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 2 łyżki cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 30 m l śmietany 30%, 2 łyżki cukru pudru, 2 serki homogenizowane waniliowe, 4 łyżeczki żelatyny Poncz: 250 ml wrzątku, 3 łyżeczki

słodki bratek
Najłatwiejszy sernik na zimno z galaretką (masa 3-składnikowa) 181

wysłaną papierem do pieczenia wyłożyć biszkoptami/herbatnikami. Na ciastkach umieścić masę i kolejno warstwę biszkoptów/herbatników oraz delikatnie zastygające galaretki. Całość wstawić do lodówki, żeby ciasto całkowicie stężało.  Dodatkowo gotowy sernik udekorowałam kremem czekoladowym

Di gotuje
Lukier plastyczny oraz do ciast -praktyczne wskazówki 220

wyjątkiem jest lukier gotowany. Ile wyróżniamy rodzajów lukru? Obecnie w cukiernictwie wyróżnia się 3 rodzaje: 1)lukier królewski:gęsty, używany do dekoracji ciast i precyzyjnych wykonań: a)rzadki: do dalszej obróbki b)średni: o konsystencji rzadkiego kremu c)średni stały: stała kremowa konsystencja 2) lukier cukierniczy: rzadki, płynny, do polewania ciast 3)lukier plastyczny: stała, gumowa, do tworzenia ozdób

Ciasta z tradycjami
Czekoladowe spiralki z ciasta francuskiego 266

masz dużo czasu..Koniecznie sięgnij ten szybki i smaczny przepis na ciasteczka:-) Czas przygotowywania: 5 minut Pieczenie: 20 minut Ilość ciasteczek: około 28 sztuk Składniki: • płat ciasta francuskiego – 275 g* • 2 łyżki dowolnego kremu czekoladowego • cukier puder do oprószenia po upieczeniu

AniaGotuje.pl
Konfitura z żurawiny 319

Konfitura z żurawiny to przepyszny dodatek do tortów i ciast. Jej kwaskowaty smak idealnie przełamuje słodycz kremów, np. w torcie Rocher. W ubiegłym roku zrobiłam sobie kilka małych słoiczków, które niestety szybko zniknęły. Dlatego w tym roku na pewno zrobię ją ponownie. Może tym razem spróbuję jak smakuje z dodatkiem

Słodki Pomysł
Tarta kremowa z truskawkami 166

wstawić ciasto na 10 min.Po tym czasie zdjąć papier z obciążeniem i piec jeszcze ok.10 minut lub do zrumienienia.(Nie przepiec ciasta bo będzie twarde).Wyjąć i ostudzić. Krem patissiere 600 ml mleka 6 dużych żółtek 100 g cukru laska wanilii 40 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej W garnku zagotować mleko z ziarenkami wanilii.Cukier utrzeć z żółtkami

Anielskie wypieki
Ucierane ciasto z żurawiną 227

cukrem pudrem na jasną masę. Do puszystej masy dodawać porcjami serek. Ubijać do połączenia składników. Frosting wyłożyć na ciasto. Ewentualnie wierzch ciasta udekorować owocami żurawiny. Ciasto z frostingiem schodzić w lodówce, by krem stężał Smacznego

kolorowotorcikowo
Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki 191

słoiczka dżemu.  Przygotować BEZĘ: białka ubić, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Ubijać do powstania zwartej bezy. Wyłożyć po połowie na ciasto. Piec każdy z ciast w 175st. C po 40 minut.  KREM: Szklankę mleka zagotować z cukrem, drugą szklankę zmiksować z żółtkami i mąkami, dodać do gotującego się mleka. Zagotować budyń, odstawić do zimna. Miękkie masło utrzeć mikserem

Gotuję Testuję

Proponowane wyszukiwania