ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:739/1378)

Prosty tort orzechowo - ciasteczkowy 113

biszkopty! Krem orzechowy: 500 gram mascarpone  5 czubatych łyżek masła orzechowego 5 łyżek cukru pudru  Dodatkowo: 3-4 łyżki konfitury z czarnej porzeczki  5-6 batoników marki Lusette  o smaku Capuccino oraz o smaku czekoladowym  garść orzechów włoskich don dekoracji tortu Składniki na biszkopt miksujemy do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Nie należy miksować ciasta zbyt(...)Składniki na krem miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Batoniki  Lusette  kroimy w kostkę. Tych o smaku Capuccino użyjemy do kremu, natomiast tych o smaku czekoladowym do dekoracji tortu.  Jeden z biszkoptów umieszczamy na talerzu. Ciasto smarujemy obficie konfiturą z czarnej porzeczki, następnie posypujemy całą powierzchnię pokrojonymi batonikami o smaku Capuccino. Nakładamy 3/4 kremu orzechowego i przykrywamy całość

Mango Papaja
Rogaliki drożdżowe 146

Świętego Marcina zagościły rogaliki, nie były to może jednak rogale typowo "Świętomarcińskie",  ale najzwyklejsze w świecie drożdżowe,  dodatek kremu czekoladowego sprawił jednak,  że były równie dobre i szybko zniknęły z talerza. Składniki: Na ciasto: 550 g mąki 150 g cukru 200 ml letniego mleka 2 żółtka 1 jajko 100 g masła 30 g drożdży świeżych 2 szczypty(...)rozwałkować na prostokąt o grubości ok. 4 mm i podzielić na 8 trójkątów. (W sumie wyjdzie 16 rogalików). Aby ciasto nie przylepiało się do wałka, czy blatu oprószyć zarówno blat, jak i wałek odrobiną mąki. Na każdy trójkąt nałożyć łyżeczkę kremu nutella i zwijać od szerszej strony, formując rogaliki.  Rogaliki przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Zachować pomiędzy

My sweet a life
Kakaowy tort z bitą śmietaną 223

Biszkopt: 6 dużych jajek 7 łyżek cukru 5 łyżek mąki krupczatki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 1 łyżka octu Krem kakaowo-śmietankowy : 2 opakowania (500 g) śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 opakowania Śnieżki 6 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki wody duża łyżka kakao Dodatkowo: dżem brzoskwiniowy kilkanaście wiśni(...)przekroić na dwie części. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, wystudzić. Ubić śmietanę z dodatkiem Śnieżki i cukru pudru. Dodać kakao i powoli wlewać wystudzoną żelatynę. Krążki ciasta posmarować dżemem, przełożyć grubą warstwą tężejącego kremu śmietankowego. Na wierzchu również rozprowadzić krem, posmarować boki tortu. Pozostały krem wykorzystać do dekoracji. Dodatkowo można ułożyć wiśnie z alkoholu

Praktyczna pl
Malinowe (jeżynowe) lustro wg Ewy Wachowicz 205

Składniki: ciasto 1 jajko 20 g cukru 30 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oliwy krem 500 g malin (u mnie jeżyny) 4 żółtka 125 g cukru 1 szklanka mleka 1 1/2 łyżki żelatyny 1 szklanka śmietany lustro 1/2 szklanki przetartych malin(...)łyżka żelatyny Wykonanie: Z podanych składników zrobić biszkopt, który należy upiec w okrągłej formie 22 cm w 180 stopniach 10-15 minut. Gdy ciasto się upiecze wyjąć go z formy i po wystudzeniu znów włożyć. Krem przygotować z zmiksowanych malin. Żółtka utrzeć z cukrem na białą masę. Dodawać delikatnie gorące mleko i miksować. Miskę z masą przełożyć nad garnek

Pychotkaaa
CIASTO "SNICKERS" 165

Polewa orzechowa: 12 dag margaryny 20 dag posiekanych orzechów włoskich 4 łyżki cukru 2 łyżki miodu Krem budyniowy: 2 opakowania bydyniu śmetankowego 2 szklanki mleka Krem karmelowy: 1 puszka mleko skondensowanego słodzonego Przygotowanie ciasta: Mąkę wymieszać z sodą i mardaryną. Do masy dodać pozostałe składniki.Zagnieść ciasto i podzielić na 3 części. Każdą część rozwałkować.Dwie części upiec oddzielnie

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Szkolenie „Pasticceria italiana 1.0” z mistrzem cukiernictwa – Michałem Doroszkiewiczem w Szkole Ashanti 179

czekoladą i błyszczącą, czekoladową polewą. Prezentował się wspaniale. Torta al cioccolato al pistacchio – Kolejny tort to tort czekoladowy z biszkoptem pistacjowym i kremem pistacjowym, ozdobiony techniką „zamszu”, czyli czekolada z masłem kakaowym rozpylona na schłodzone ciasto. Trzecim tortem był tort „Gianduia” czyli tort czekoladowo – orzechowy, bardzo popularny we Włoszech. Do jego przygotowania użyliśmy orzechów laskowych i pasty orzechowej, jego(...)ptysie, które zanurzyliśmy w polewie czekoladowej. Nie zabrakło również deserów panna cotta i tiramisu. Przygotowaliśmy także pyszne tarty z owocami na lekkich, waniliowych kremach z dodatkiem skórki cytrynowej oraz mocno nasączone, pyszne drożdżowe baby. Do ponczowego ciasta przygotowaliśmy dwa syropy, jeden rumowy, a drugi pomarańczowy, pychotka :). Na koniec było wręczanie dyplomów i degustacja. Kurs był świetny i polecam go każdemu

Mała Cukierenka
Tarta z kremem czekoladowym i malinami na czerwonym winie 90

deser to mój numer popisowy :) Bardzo wykwintna tarta na kruchym spodzie, z perfekcyjnym, delikatnym kremem z gorzkiej czekolady oraz warstwą malin na czerwonym winie. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, niemal bezproblemowe. Jedyne czego potrzebujemy to dobra jakościowo gorzka czekolada o zawartości kakao min. 70 % i wytrawne czerwone wino. Reszta robi się sama! Elegancko, ale prosto i wytwornie :) Ciasto(...)formy, dopiero teraz ściągamy folie). Brzegi zakładamy go środka i dociskamy. Ciasto w formie wkładamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie wyjmujemy i pieczemy 5 minut w 200*C, a następnie obniżamy temperaturę do 190*C i pieczemy jeszcze 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy. Krem czekoladowy: 200 g gorzkiej czekolady 2 łyżki miodu 200 ml śmietanki kremówki

Chocolate Muffin Blog
Krem z cukinii i pora z groszkiem ptysiowym 140

Czas przygotowania: 45 min.Porcja dla 2 osóbKoszt przygotowania: 8,00 złSKŁADNIKI:1 cukinia2 pory2 marchewki1 seler1 pietruszka1 ząbek czosnkuŚwieże liście bazyliiWywar drobiowy lub 2 kostki rosołoweŚmietana

kulinarnyJa
Ciasta na święta – bez jajek i mleka 250

ciasto ma fajną konsystencję i niepowtarzalny smak. Piecze się je na bazie oleju, dlatego jest ono całkowicie bezmleczne. Biszkopt przekładany malinami i kremem budyniowym Biszkopt nadaje się nie tylko do tortu. Można z niego wyczarować także przepyszne ciasto biszkoptowe . Ciasto przełożone malinami i budyniem kokosowym doskonale się komponuje. Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami Ciasto z brzoskwiniami jest jednym

Dieta bez mleka
KOKOSOWE CIASTO Z KREMEM I BEZĄ 1613

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Słodkie zapomnienie
"Oczka" - ciasteczka z kremem nutella 155

doczekały się publikacji. Mama upiekła je na święta wielkanocne, więc już dawno pozostało po nich wspomnienie. Delikatne i kruche z kremem przygotowanym z nutelli.  Nie wiem jak Wy, ale ja zdecydowanie bardziej wolę wszelkie ciasteczka "na raz" niż ciasta. Nie trzeba kroić, nic się nie kruszy... Tylko takie podbieranie jednego za drugim, w końcu może okazać się zgubne(...)żółtek szczypta soli 4 łyżki octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 200g masła 3/4 szklanki cukru pudru 300g kremu nutelli 2 łyżki spirytusu Polewa: 2 tabliczki deserowej czekolady 1/4 szklanki słodkiej śmietanki 30% Sposób przygotowania: 1. Składniki na ciasto przekładamy na stolnicę, siekamy, a następnie wyrabiamy. Wałkujemy na grubość ok 3mm podsypując mąką. Literatką wycinamy kółeczka, ponadto w połowie

Kuchnia w czekoladzie
Zawijasy drożdżowe ze szpinakiem 236

Polecam bardzo są pyszne, idealne w towarzystwie zupki krem. To jest dość duża porcja. Przygotowanie ciasta – do miski dodać wszystkie składniki na ciasto drożdżowe, drożdże pokruszyć. Zagnieść ciasto na gładką sprężystą masę. Miskę wysmarować olejem i włożyć wyrobione ciasto. Przykryć folią spożywczą. Zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Thermomix ciasto – do naczynia miksującego dodać wszystkie składniki, czas 3 minuty, naczynie

Kuchnia Pokoleń
KOKOSANKA – ŁATWE, SZYBKIE CIASTO KOKOSOWE 246

wiecie uwielbiam kokos ( najchętniej to sypałabym go o wszystkiego :D ). Dziś mam dla Was kolejny przepis na kokosowe ciacho – tym razem bez żadnych kremów, mas i dodatków. Proste, klasyczne ucierane ciasto kokosowe o bardzo intensywnym smaku. Od ciasta jogurtowego albo ucieranych szarlotek, które tak lubicie różni je to, że jest bardziej zbite, mniej puszyste, bardziej ciężkie – ale równie

Ostra na Słodko
Drip cake (tort czekoladowo-śmietanowo-malinowy) 500

Tort ideał!! <3 Odpowiednio wilgotny, nie za słodki, lekko kwaskowy od owoców, z nutką alkoholu i niesamowicie śmietankowy. Czy trzeba więcej zachwalać? Składniki: Biszkopt (2x

Malinowo w kuchni
Drip cake (tort czekoladowo-śmietanowo-malinowy) 500

Tort ideał!! <3 Odpowiednio wilgotny, nie za słodki, lekko kwaskowy od owoców, z nutką alkoholu i niesamowicie śmietankowy. Czy trzeba więcej zachwalać? Składniki: Biszkopt (2x

Malinowo w kuchni