ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:740/1378)

Słodkie środy - Kawowiec z nutą porzeczki 164

ciasto. Odkryłam je zupełnie przypadkowo ale zapewniam, że zostanie z nami na zawsze. Aromat kawy przełamany nutą czarnej porzeczki i aksamitnego kremu śmietankowo mascarponowego w swym połączeniu daje niesamowity smak. Warto skusić się na taki grzeszek i przygotować ciasto dla najbliższych.  Kawowiec z nutą porzeczki  SKŁADNIKI : ciasto: 3/4 szklanki maki tortowej 1/2 szklanki maki ziemniaczanej 6 dużych jajek(...)oprószamy bułka tartą, wylewamy ciasto. Biszkopt pieczemy w nagrzanym do 160 stopni piekarniku przez około 35 minut - do suchego patyczka. Przestudzony biszkopt przekrawamy na pół, nasączamy espresso i smarujemy  dżemem z czarnej porzeczki.  Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno dojąc cukier puder oraz mascarpone. Na koniec dodajemy mielona kawę -  mieszamy.  3/4 kremu wykładamy na blat posmarowany dżemem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Babeczki z kremem śmietankowym i malinami 308

babeczki, z delikatnym kremem i świeżymi owocami - idealny deser na zakończenie lata... Babeczki zawsze sprawdzają się na wszelkich imprezach, szczególnie tych dla dzieci, ponieważ są idealne na jeden kęs. Krem jest puszysty i wyjątkowo delikatny, wspaniale się łączy ze świeżymi owocami. Inspiracja Babeczki : 2 szklanki mąki pszennej,  180g masła lub margaryny,  1/2 szklanki cukru pudru,  2/3 łyżeczki(...)pudrem. Dodać masło oraz śmietanę i żółtka. Posiekać. Dodać drobno posiekaną skórkę z cytryny, zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię i włożyć na 30minut do lodówki. Następnie wylepić dno 20 foremek na babeczki. Nakłuć widelcem i piec około 15minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem: 420ml mleka, budyń śmietankowy (50g), 3 łyżki cukru, 120g masła lub margaryny, 200ml śmietanki

Z miłości do słodkości
Kruche ciasto z kremowymi brzoskiwniami 112

nigdy nie piekę takich samych ciast, i na nic moje tłumaczenia, że doskonalę technikę . To niepozorne ciasto na tyle mu zasmakowało, że je sobie schował, abym nikogo nie częstowała. A co w nim wyjątkowego? Jest kruche, rozpływające się w ustach, przełożone w środku kremem, w który wtuliły się brzoskwinie. Użyłam własnych brzoskwiń z kompotów, ale spokojnie można zastąpić je każdymi(...)samym końcu cieniutką strużką dodaj ojej. Na podpieczony i przestudzony spód (taaa, oczywiście że czekałam, aż będzie zimny) wylej krem, a na niego wyłóż pokrojone owoce (ja połówki brzoskwiń kroiłam na 4 części), a na owoce zetrzyj pozostałą cześć ciasta. Piecz około 50 minut w temp. 170-180 C. Misiek stał nade mną i musiałam mu dać jeszcze gorące ciasto

greenscarf
Babeczki ze śmietaną i kwiatkami 147

łyżeczka mąka pszenna - 0,5 szkl mąka ziemniaczana -2 łyżki jajka -4 szt cukru - 0,5 szkl 2 łyzki wody KREM 200 g śmietany kremówki, 36% cukier puder -2 łyżki DODATKOWO srebrne perełki cukrowe kwiatuszki  PRZYGOTOWANIE: CIASTO Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka na sztywną(...)pianę. Żółtka wymieszać z wodą, dodać do ubitej piany, wymieszać. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, delikatnie wkręcić do masy żółtkowej. Przelać ciasto do foremek wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą. Piec .20 minut w 180 stop. Krem Mocno schłodzoną kremówkę, ubić z cukrem pudrem na sztywno. Wystudzone babeczki ozdobić kremem śmietanowym, udekorować różowymi kwiatuszkami i srebrnymi perełkami (function

Kuchnia Danusi
Cytrynowe muffinki z kremem kakaowym i waflowymi serduszkami 139

Witam Kochani, aby uczcić pierwszy dzień wiosny, mam dla Was przepis na rewelacyjne babeczki cytrynowe z kremem kakaowym. Pięknie wyglądają i rewelacyjnie smakują. Są wilgotne i pulchniutkie. Zapraszam :) SKŁADNIKI * z proporcji wyszło mi 16 babeczek CIASTO -1 jajko -125 ml mleka -125ml wody -125ml oleju -1 łyżeczka cukru waniliowego -1,5 szkl mąki pszennej tortowej (szklanka 20ml(...)suchych. Do składników mokrych dajemy suche i delikatnie mieszamy trzepaczką na gładkie ciasto. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papilotkami. Napełniamy je do 2/3 wysokości. Babeczki wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 25 minut-do suchego patyczka. Wyciągamy z formy i studzimy. KREM Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy do niej cukier, mascarpone oraz kakao. Całość miksujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowe babeczki z kawowym kremem 108

Cudowne połączenie ciasta a'la murzynek z intensywnie kawowym, ale niezbyt ciężkim kremem.  Te babeczki idealnie sprawdzą się na weekendowe pieczenie! Polecam, zwłaszcza jeśli wybieracie się na jakieś spotkanie w gronie znajomych czy rodziny. Te maleństwa pokocha każdy!  Nie zapomnijcie też ich odpowiednio ozdobić - ja akurat dałam po plasterku banana i obsypałam  wiórkami czekoladowymi. Myślę jednak(...)przestając miksować. W razie gdyby ciasto było zbyt gęste, dolewamy odrobinę mleka.  Do foremek na muffinki wlewamy po łyżce ciasta. Pieczemy je przez ok. 20-25 minut w temp. 180 stopni C.  W  międzyczasie przygotowujemy krem - 2 łyżeczki kawy zalewamy łyżką ciepłej wody.  Dodajemy serek śmietankowy i cukier, a następnie miksujemy na gładki krem

Kuchnia Ellie
Naleśniki czekoladowe z bananami wg Pawła Małeckiego 157

jajka 500 ml mleka 3,2 % szczypta soli 180-200 gram mąki 1 łyżka kakao 3-4 łyżki oleju Ponadto: 4-5 bananów krem orzechowy 2-3 łyżki masła cukier puder Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie miksujemy. Odstawiamy na 20-30 minut, następnie smażymy cienkie naleśniki. Usmażone naleśniki smarujemy kremem orzechowym, na naleśniki układamy pokrojone w plasterki banany. Naleśniki

kgwjanczewo
Mini tarty z jagodami i jeżynami. 97

Zawsze należy nakłuć ciasto widelcem, przykryć papierem do pieczenia i obciążyć. Ciasto ładnie się upiecze i nie będzie deformować. Ważne jest również, aby upieczone i wystudzone ciasto posmarować, czyli stworzyć ,,izolację" od wilgotnego kremu, który rozmaczałby spód tarty. Składniki na 5 mini tart o średnicy 10 cm: 200 g mąki pszennej 100 g schłodzonego masła 1 jajko 2 łyżki cukru(...)łyżeczek kwaśnej konfitury  opcjonalnie listki mięty do dekoracji Przygotowania spodu tarty: Mąkę i cukier puder wymieszać w misce. Dodać pokrojone masło, wymieszać z mąką i dodać jajko. Zagnieść ciasto, uformować z niego kulę, zawinąć w folię, odłożyć na pół godziny do lodówki. Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki, podzielić na 5 części. Z każdej części ciasta uformować kulkę

Codziennik Kuchenny
Ciasto Lion - bez pieczenia 147

Ten kto mnie zna osobiście, wie, że czego jak czego, ale słodyczy nie odmawiam ;) Chyba, że już naprawdę mi uszami wychodzą ;)  Nad zrobieniem tego ciacha

Kuchnia w czekoladzie
Wiosenne ciasto - leśny mech 187

przekrojeniu... oczom mym ukazał się las... ;) No może nie las, ale na pewno leśny mech. W internecie jest mnóstwo różnych wariacji na temat tego ciasta. Ja, swoim zwyczajem pomieszałam różne receptury. Zamiast kremu z mascarpone użyłam bitej śmietany. Dzięki temu deser jest nieco lżejszy i bardziej delikatny. Wierzch udekorowałam truskawkami i borówkami, a żeby nadać ciasto jeszcze bardziej wiosennego charakteru

Kulinarne Inspiracje
Najlepsze przepisy z blogów #2 | Przepisy z orzechami 146

Rocher BLOG: http://mysweetworld.pl/ Wieprzowina w słoiku z orzechami włoskimi BLOG: http://magicznyskladnik.pl/ Sos mole czy meksykański sos z czekoladą BLOG: http://www.jadlonomia.com/ Snickers krem BLOG: http://smakowitykasek.pl/ Strucla orzechowa BLOG: http://www.everycakeyoubake.pl/ Orzechowe ciasto z cukinią BLOG: http://www.mojewypieki.com/ Miodownik z orzechami BLOG: http://cupcakefactory.pl/ Brownies z orzechami włoskimi BLOG: http://picante-jalapeno.blogspot.com/ Rogaliki orzechowe BLOG: http://straga.pl/ Kurczak

Kuchnia Bazylii
Tort z patelni 134

Najprostszy tort jaki kiedykolwiek zrobiłam... Ciasto na odrobinie sody (bez proszku do pieczenia), krem twarogowy, powidła i polewa czekoladowa. Zapraszam wszystkich tych, co nie lubią tradycyjnych przesłodzonych tortów z bitą śmietaną na smaczny deser. Składniki na ciasto: karmel: 3 łyżki cukru, 2 łyżki wody, jabłuszko starte na tarce 3 jajka szklanka mąki pół szklanki cukru 1/3 łyżeczki sody łyżeczka octu

w kuchni i w ogrodzie
Tort z patelni 142

Najprostszy tort jaki kiedykolwiek zrobiłam... Ciasto na odrobinie sody (bez proszku do pieczenia), krem twarogowy, powidła i polewa czekoladowa. Zapraszam wszystkich tych, co nie lubią tradycyjnych przesłodzonych tortów z bitą śmietaną na smaczny deser. Składniki na ciasto: karmel: 3 łyżki cukru, 2 łyżki wody, jabłuszko starte na tarce 3 jajka szklanka mąki pół szklanki cukru 1/3 łyżeczki sody łyżeczka octu

prawdziwe jedzenie
Ciastka maślane z kremem kawowym 351

ugotowane żółtka; 50 g cukru pudru; 300 g mąki pszennej; 1 czubata łyżeczka kawy mielonej. Krem: 2 jaja; 100 g cukru pudru; 200 g masła; 40 ml zimnej, mocnej kawy rozpuszczalnej. Sposób przygotowania: Ciastka: Z mąki, żółtek jaj, cukru pudru, mąki i kawy zagnieść ciasto. Ja używam do tego celu robota kuchennego z hakiem do ciasta drożdżowego. Wsypuję do miski(...)dodając do niego po łyżeczce masy jajecznej. Po dodaniu całej masy jajecznej, dodawać zimną kawę, miksując, aż do całkowitego połączenia składników. Ciastka przełożyć kremem. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi 20 złożonych ciastek. Ciasto można wyrobić ręcznie lub miksrem z hakami do ciasta drożdżowego. Przy składaniu ciastek, górne ciastka należy nakładać bardzo delikatnie, gdyż ciastka są bardzo kruche

Gospodyni Miejska
Tort biszkoptowo - czekoladowy. 158

pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na czekoladowy krążek : 5 dużych jajek 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka ciemnego kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem do przekładania : 60 dkg masła ( 3 kostki ) 20 dkg cukru kryształu 3 duże jajka 1 kopiasta łyżka ciemnego kakao olejek cytrynowy i rumowy do dekoracji : polewa czekoladowa np. 1 czekolada(...)kremu kakao studzimy, powinno mieć temperaturę pokojową. Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę.    Z każdego krążka zdejmujemy wierzchnią cienką warstwę ciasta oraz papier ze spodu. Na spód dajemy krążek biszkoptowy jasny, przekładamy kremem czekoladowym. Na krem kładziemy krążek czekoladowy, przekładamy kremem. Na górę dajemy drugi krążek biszkoptowy jasny, lekko przygniatamy dłońmi. Boki tortu wyrównujemy kremem czekoladowym i odsypujemy

Przepisy i porady kulinarne