ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:746/1378)

Kruche ciasteczka z powidłami 145

można wykonać z mąki pełnoziarnistej. Można także dodać do połowy ciasta kakao i łączyć ze sobą dwa ciastka w różnym kolorze. Zamiast powideł można użyć kremu orzechowego lub orzechowo-czekoladowego. Składniki w temperaturze pokojowej ciasto: 550 g mąki (użyłam orkiszową, jasną) 180 g słodziwa (użyłam erytrolu) pół łyżeczki cynamonu lub przyprawy korzennej 3 ugotowane żółtka 2 jajka

Kucharzyca
Tarta waniliowa z żurawiną 191

Delikatna, aromatyczna tarta dla wszystkich miłośników kruchych ciast, ciasteczek. Można podawać na ciepło wtedy konsystencja masy rzadsza lub na zimno zgęstnieje jak krem. Jadłam jedną i drugą wersję obydwie są smakowite:) Składniki Ciasto 25o g mąki pszennej 150 g masła 1 żółtko 3 łyżki cukru tłuszcz do formy Masa 1 laska wanilii 400 ml … Czytaj dalej Tarta waniliowa

gotuj ze mną
MIGDAŁOWIEC 167

Składniki:   1 l mleka 2 duże paczki herbatników   3/4 szklanki cukru    1 cukier waniliowy   25 dag masła   1/2 l śmietany

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Ciasto kokosowo- migdałowe 171

oblanego ciemną polewą czekoladową i obtoczonego w wiórkach kokosowych. Dzisiejsze ciasto jest zupełnie inne, więc nie chcę nazwą wprowadzać was w błąd. Kokosek? To raczej wersja ciasta rafaello z dużą ilością delikatnego kremu. Umówmy się na zwykłą

dolcevitainmykitchen
Ciasteczkowe kokosanki - wegańskie i bezglutenowe / Cookie coconuts - vegan and gluten-free 136

kokosowy) 130 g. masła roślinnego Skrobię ziemniaczaną wymieszaj z 3 łyżkami wody. Na stolnicy wymieszaj wszystkie pozostałe mąki z cukrem i wiórkami kokosowymi. Dodaj namoczoną skrobię, krem kokosowy i posiekane masło. Wyrób ciasto dokładnie rękami. Po wyrobieniu ciasto nie będzie się ładnie lepić w kulę, jest kruche i sypkie. Bierz w dłonie po porcji ciasta i zlepiaj w kulkę wielkości

Delicious Place
Fit tarta kokosowa z truskawkami 102

Kolejne słodkości z dodatkiem truskawek. Tym razem pyszna i nieco uzdrowiona tarta kokosowa z budyniem. Spód to kruche ciasto wykonane z pomieszania różnych mąk, można też

Healthy food explorer
Tort czekoladowy z wiśniami i amaretto 209

Kiedy mąż wychodził na zakupy, krzyknęłam za nim: nie zapomnij kupić malin, bo ciasta na urodziny nie będę miała z czego zrobić! Zamknęły się drzwi, odwróciłam

bistro mama
Tort truskawkowy z masą śmietanową 161

Lekki torcik, z wykorzystaniem truskawek. Krem na bazie ubitej kremówki nadaje ciastu delikatności. Całość tworzy naprawdę smaczną kompozycję. Polecam, genialnie wpisuje się w truskawkowy sezon :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)  Składniki na biszkopt

Domowa cukiernia Ewy
Tort bezowy z kremem czekoladowym i truskawkami 179

Przygotowując bezy z kremami śmietanowymi należy je spożyć zaraz po przygotowaniu, ponieważ beza się rozpuści, natomiast krem na bazie masła i czekolady sprawi, że taki tort

Jadło i czytadło
KREM MAŚLANY DO DEKORACJI TORTÓW I BABECZEK 345

Idealny krem maślany do dekorowania tortów i babeczek. Doskonale nadaje się również do posmarowania wierzchu tortu przed położeniem masy cukrowej. Do uzyskania odpowiedniego koloru lub smaku

Zrób to smacznie
Tarta cytrynowa pod bezową pierzynką 77

tarta jest rewelacyjna, połączenie lekko kwaśnego kremu ze słodziutką bezą jest nieziemskie :) Ciasto: 200 g mąki tortowej 2 żółtka 100 g masła 30 g cukru pudru 2 łyżki zimnej wody szczypta soli Budyń cytrynowy: 250 ml wody sok wyciśnięty z 4 cytryn 160 g cukru 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 50 g masła 3 żółtka Beza: 4 białka

kulinarnyswiatdomi
Zupa dyniowa krem z kukurydzą 200

Zupa dyniowa krem z kukurydzą to kolejna propozycja na jesienne, deszczowe dni. Wykorzystuję każdą okazję, aby w naszej kuchni pojawiły się jakieś kolorowe potrawy, bo szarości

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Muffinki waniliowe z kremem orzechowym 126

pośpiechu, proszę. Cały czas mieszając stopniowo wsypywać mąkę z proszkiem. Gotową masę przełożyć do foremek, do połowy wysokości. Na to chlapnąć po niepełnej łyżce kremu czekoladowego, a kolejno przykryć warstewką ciasta. Nie musi być to dokładne przykrycie. Piec w temperaturze 160-170°C przez ok. 15-20 minut. Chciałam je udekorować czekoladą, ale nie warto. Spróbujcie sami. Może polubisz mnie

Kocham Czekoladę
Serniczek na zimno 131

białek. Mąkę pszenną przesiej razem z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Białka ze szczyptą soli. ubij na sztywna pianę.  Żółtka utrzyj z cukrem na krem i dodawaj partiami mąkę. Następnie ciasto połącz delikatnie z ubitą wcześniej pianą. Ciasto wylej do formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temp. 170C około 20-25 minut. Galaretki zalej gorącą wodą

Różne smaki w kuchni
Sałatka z pieczonym burakiem, fetą i figami 137

trzech podstawowych plusach Chorwackiego zakwaterowania Wam wspomniałam ale nie wspomniałam o gratisie najlepszym. Cudowna, starsza Pani smażąca nam rano naleśniki z dżemem morelowym i kremem czekoladowym. Pobudki zapachem świeżo upieczonego ciasta z wiśniami, które czekało na tarasie na nas kiedy tylko otworzyliśmy oczy. Niesamowita dobroć serca i ta zdolność porozumiewania się z nami, pomimo tego, że każde z nas mówiło

Mango Papaja
Rafaello 193

miksując.Na koniec wsypać wiórki kokosowe i całość delikatnie wymieszać.Na dnie blaszki wykładać warstwę ciastek,wyłożyć warstwę kremu, ciastka,ponownie krem, ciastka.Wierzch posmarować cienką warstwą kremu budyniowego i posypać wiórkami kokosowymi.Przygotowane ciasto odstawić do lodówki na kilka godzin  a najlepiej na całą

Moje domowe kucharzenie
PRZEPIS NA ZURYSKI TORT PARAFIALNY i FOTORELACJA Z WARSZTATÓW 144

zagnieść. Wylepić małe foremki do tart, wstawić do lodówki. Jajka ubić z cukrem, dodać marcepan, sok z cytryny, migdały, skrobię i śmietanę. Do foremek wylepionych ciastem, na spód wyłożyć dżem, wlać krem, na wierzch położyć plasterki jabłka. Pieczemy 20 min w 190 stopniach. Dziękuję za zaproszenie

SMYKWKUCHNI
Tarta z rabarbarem gotowanym w waniliowym syropie cukrowym 268

Ta tarta jest obłędna! Mocno czekoladowy spód, waniliowy krem i kwaśny rabarbar także muśnięty aromatem wanilii. Zakochacie się po pierwszym kęsie! SKŁADNIKI (podłużna blaszka do tarty

DefinicjaSmaku
Babeczki jeżynowe z trójkolorowym kremem 118

Przedstawiam dziś mój ulubiony wypiek w ostatnim czasie - przepyszne babeczki z jeżynami w cieście, udekorowane trójkolorowym, naturalnie barwionym, jeżynowym kremem. Wzbudzały zachwyt zarówno wyglądem, jak i smakiem. Bardzo polecam! Składniki (7 sporych babeczek) 75 g miękkiego masła 85 g cukru 15 g cukru z wanilią jajko żółtko 175 g mąki pszennej czubata łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli

Słodkie inspiracje
Tort kajmakowy z krakersami 202

Puszysty biszkopt przełożony kremem na bazie serka mascarpone i śmietany kremówki z dodatkiem masy krówkowej oraz warstwy pokruszonych krakersów. Krakersy po krótkim czasie miękną i delikatnie

Oryginalny smak
Bardzo proste, domowe ciasto W-Z 131

Cześć Jakoś nie mogę się pozbierać... Tydzień temu zasiliłam szeregi bezrobotnych... Ale dość tego. Trzeba się wziąć w garść i powiedzieć było minęło. Wspomnienia po rozstaniu

blog.moje-pasje.info
Pierniczki...i Świąteczne Kule Słodyczy 157

Najpierw upiecz ziemniaka w folii aluminiowej w 180 stopniach, około 40 minut.Gdy wystygnie obierz go i zblenduj na gładki krem. Wszystkie składniki włóż do misy, dodaj krem z batata i zagnieć kulę ciasta. Mnie wyręczył robot z hakiem do chleba, ale wykonanie ręczne też jest proste, bo ciasto jest idealne i idealnie odchodzi od ręki. Nie lepi się

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto pijak 278

koniec dodajemy osączone z rumu rodzynki (trochę rumu można jeszcze wlać do masy) oraz skórkę pomarańczową, mieszamy łyżką. Składanie: Na biszkopcie rozprowadzamy równą warstwą dżem, przykrywamy ciastem makowo-kokosowym. Następnie wykładamy krem, wyrównujemy. Do miseczki wlewamy ok. 1/2 szklanki rumu, namaczamy biszopty z obu stron i układamy na kremie jeden obok drugiego. Roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą ze śmietanką robimy

Smaki Na Talerzu
Wieniec bezowy z świątecznymi owocami leśnymi 121

http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2016/12/tort-bezowy-xmas-wreath-meringue2-1170x874.jpg Po ogromnym sukcesie „ Wigilijnego wieńca bezowego „, postanowiłam zrobić kolejny wieniec bezowy, tym razem mniejszy – bo z 4 białek. Wymyśliłam do

Moja Delicja
Mus czekoladowy z awokado 133

okazja do spotkania przy kawie i dobrym ciastku. Czekoladowe desery smakują nam zwłaszcza jesienią i zimą, kiedy mamy obniżony nastrój i zwiększone zapotrzebowanie na słodkości. Śmietankowe kremy, lody z polewą czekoladową, puszyste ciasta z galaretką to tylko niektóre z grzesznych przyjemności. Podawane na koniec obiadu czy na podwieczorek, stanowią słodkie zakończenie posiłku. Najzdrowszym, jak się okazuje deserem, są świeże, dobrej

Moja smaczna kuchnia
Ciasto kukulka 474

Nie przepadam za robieniem ciast warstwowych, o wiele bardziej wolę robić proste, szybkie i nieskomplikowane ciasta jednowarstwowe, czyli wszystko wymieszać, coś tam ciepnąć do środka i

Bernika - moj kulinarny pamietnik
ŁABĘDZI PUCH – CIASTO KOKOSOWE Z KRUSZONKĄ 185

To ciasto jest GENIALNE! Moja mama podczas ploteczek w pracy z koleżankami poznała przepis i od razu przygnała z nim do mnie – bo jak wiecie

Ostra na Słodko
Orkiszowo - orzechowe mini pączki z czekoladą. 102

składników połączyć, następnie dodać utarte żółtko, a na końcu ubitą pianę.  Powstałą masę przelać do natłuszczonych foremek do połowy wysokości. Następnie wkładać po małej ilości kremu orzechowego i przykrywać pozostałą częścią ciasta. Uwaga: bardzo szybko się pieką! Następnie wyjąć, udekorować i zajadać póki ciepłe.  Smacznego! ENGLISH VERSION: SPELT WALNUT MINI DOUGHNUTS WITH HAZELNUT COCOA CREAM Ingredients

Poranek na słodko
Ciasto biszkoptowe z pianką z bitej śmietany i kiwi w galaretce 353

Spód tego ciasta to biszkopt , środkowa warstwa to pianka zrobiona z bitej śmietany wymieszanej z zieloną galaretką. Ciasto zalane jest galaretką, w której zatopione są plastry

Przepisy Kulinarne
Zmień swoje odżywianie na lepsze z NutriBullet :) 135

świecie ekstraktor składników odżywczych. Z jego pomocą w szybki sposób przygotujesz pyszne i co najważniejsze bardzo zdrowe posiłki, takie jak: smoothie, koktajle, pasty, lody, zupy krem. Pomoże w upieczeniu naleśników, placków, ciasta, chleba. NutriBullet nie ma sobie równych! Jego obecność sprawi, że Twoje dotychczasowe żywienie może ulec diametralnej zmianie! Na lepsze! :) CZYM JEST EKSTRAKCJA  Ekstrakcja to proces wyodrębniania wartości

Zdrowie na języku :P
Torcik z truskawkami 209

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Otrzymałam wiele próśb na fecebooku o podanie przepisu na te ciasto, a więc dzisiaj wrzucam obiecany przepis " class

Marta Gotuje
Ciasto brzoskwiniowe z galaretką 160

żółtka  z budyniem i mąką. Wlewamy do gotującego się soku. Energicznie mieszamy do zagotowania. Ostudzamy , a następnie ucieramy z jedną kostką masła. Przełożenie ciasta: Spód ciasta nasączamy kawą i smarujemy połową kremu. Na krem wykładamy nasączone kawą delicje. Na delicje wykładamy pozostałą część kremu i układamy pokrojone w paski brzoskwinie..  Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę. Wkładamy

W kuchennym oknie Ewy
Ptysie z różaną masą bezową 158

Proszę państwa oto ptyś. Ptyś jest najwspanialszy dziś. I dla dużych i dla małych Ten ptyś będzie doskonały. Kto się dziś na ptysia skusi Gościem będzie

mojewypiekiinietylko
Lodowiec - ciasto bez pieczenia 227

Lodowiec, to ciasto bez pieczenia. Wymaga jedynie schłodzenia w lodówce. Dolną warstwę stanowią biszkopty, które pokryte są dwusmakową warstwą masy jajeczno - budyniowej. Całość zalana jest galaretką

Przepisy Kulinarne
Biszkopt z rabarbarem czyli Slodki Czwartek odc.102 124

przygotowania formy Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Forme smarujemy masłem i wysypujemy bułka tartą. W misce ubijamy jajka z cukrem na puszysty, biały krem. Do kremu dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy, układamy na nim kawałki rabarbaru. Pieczemy ok 25-30 minut, do suchego patyczka. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Mleczna kanapka 150

dwie części - spodnią i wierzchnią. Wykładamy masę mleczną na spód i przykrywamy wierzchem. Wstawiamy do lodówki na 1-2h żeby się scaliło. Recipe Notes Ciasto można posmarować dżemem przed przełożeniem kremem. Można też wykonać polewę czekoladową rozpuszczając czekoladę gorzką z 3-4 łyżkami wody lub mleka

Kucharzyca
Tort śmietankowy z czekoladą i różami 197

Przepis na lekki tort złożony z trzech warstw puszystego ciasta biszkoptowego przełożonych niezbyt dużą ilością bitej śmietany. Obsypany wiórkami startej czekolady, przyozdobiony różami i złotymi perełkami

Przepisy Kulinarne
Ciasto biszkoptowe z bitą śmietaną i galaretką 232

To ciasto biszkoptowe ładny żółty kolor zawdzięcza dodatkowi kurkumy. W połączeniu z galaretkami - szafirową i niebieską tworzy ciekawą całość. Czytaj więcej »

Przepisy Kulinarne
Ciasto Rafaello z pysznym kremem 173

Kiedyś piekliśmy to ciasto bardzo często, zupełnie o nim zapomniałam. A szkoda bo jest pyszne. Szybko się je robi i jest bardzo dobre. Zaczynać od upieczenia

Kuchnia Pokoleń
Tort naleśnikowy z twarogiem i musem jabłkowym 205

torciki: ulubiony dżem, np. brzoskwiniowy powidła śliwkowe 250 g twarogu półtłustego (1 kostka) 1 szklanka delikatnego musu jabłkowo-gruszkowego łyżka płatków owsianych 2 mandarynki opcjonalnie dobry krem czekoladowo-orzechowy, np. nutella Ciasto naleśnikowe (na 12-13 mniejszych naleśników) 2 szklanki mąki pszennej typ 450 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 jajka szczypta soli  Przygotowanie: Wszystkie składniki

Anioszek w kuchni
Pierniczki 128

upiecz ziemniaka w folii aluminiowej w 180 stopniach, około 40 minut. Gdy wystygnie obierz go i zblenduj na gładki krem. Wszystkie składniki włóż do misy, dodaj krem z batata i zagnieć kulę ciasta. Mnie wyręczył robot z hakiem do chleba, ale wykonanie ręczne też jest proste, bo ciasto jest idealne i idealnie odchodzi od ręki. Nie lepi się

Z Kuchni Do Kuchni
Jan Kuroń "Sprytna kuchnia czyli kulinarna ekonomia" - recenzja książki 236

słodko" to przepisy Anety Kuroń - żony autora i też znakomitej kucharki, która jest "słodką" stroną tego duetu.  Znajdziemy tu przepisy na podstawowe wypieki - m.in. ciasto kruche, biszkopt, bezę i różne kremy - podstawy, z których możemy korzystać dodając własną inwencję twórczą :) Książka jest wyposażona w dodatkowe materiały multimedialne. Przy pomocy aplikacji TAP2C możemy na smartfonie lub tablecie obejrzeć zdjęcia

Moje Kuchenne Rewelacje
Różowy biszkopt z różaną nutą 126

smaczny biszkopt. Dodatek wody różanej nadaje mu piękny aromat i ciekawy posmak. Jest lekko wilgotny, więc nie musimy go już dodatkowo nasączać. Idealnie nadaje się do ciast i tortów z dodatkiem śmietanowych kremów ozdobionych kwiatowymi akcentami. SKŁADNIKI NA BISZKOPT RÓŻANY: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej budyń waniliowy ( w proszku) szklanka cukru łyżeczka wody różanej łyżeczka proszku do pieczenia

Domowe Torty
Muffinki "kopce kreta" 136

sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Zmniejszamy obroty miksera i cienką stróżką wlewamy lekko ciepłą żelatynę. Ubitą śmietankę przekładamy na babeczki, tworząc kopczyk. Obsypujemy okruszkami ciasta lekko dociskając, aby trzymały się kremu

Gotowanie moimi oczami
PRZEPIS NA KARPATKĘ! 100

przepis na karpatkę, więc tym którym nie chce się szukać na blogu, przypominajka! ;-))) Karpatka udaje się zawsze z tego przepisu, jest idealna w smaku, gorąco polecam! Krem na karpatkę i przepis na ciasto na karpatkę znajdziesz  w tym linku- PRZEPIS NA MOIM BLOGU

SMYKWKUCHNI
DROŻDŻOWE RACUCHY Z PŁATKAMI AMARANTUSA 166

kończąc nakładanie 4 placka już przewraca się na drugą stronę pierwszego, a po przewróceniu ostatniego można zaczynać ściąganie z patelni i tak w kółko do wykończenia ciasta. Nasze dzisiejsze racuchy posmarowałam sobie kremem czekoladowym i konfiturą wiśniową, popiłam czarną kawką i czego mi więcej trzeba, żeby umilić sobie poniedziałkowy poranek

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Ciasteczka grzebyczki 104

herbatką na popołudniową sjestę ;) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% 1 kostka margaryny (ważne! nie masła!) 1 cukier waniliowy marmolada/ powidła/ krem czekoladowy Składniki posiekać nożem. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na co najmniej pół godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować bardzo cieniutko. Uformować w prostokąt. Na koniec ciasta nałożyć pasek marmolady o szerokości

Cakes By Kejt
Jagodowy Curd 271

Przepyszny krem który można użyć do deserów,  babeczek lub chleba Składniki - 1 szklanka jagód - sok z 1/2 cytryny - 1/2 szkl cukru pudru - 2 żółtka - 3

W królestwie smaków Beaty
Słodka chwila przyjemności 101

nieco. Czasem są to moje ulubione ciasteczka, czasem trufelki domowej produkcji a dziś przekładaniec jabłkowo-orzechowy, który często piekę o tej porze roku. Jest to wyśmienite ciasto wielowarstwowe z marmoladą jabłkową i kremem orzechowym. Smakuje wybornie, ładnie się prezentuje i długo zachowuje świeżość”. Przepis zgłaszam do Konkursu „Kuchnia24/7” i chociaż był już prezentowany powtarzam go jeszcze raz. Czytaj więcej

Wiem co jem
W ogrodzie zapanował róż 236

wsadzić ją w pączka albo kruche rogaliki . Lub posmarować nią drożdżówkę i zapiec . Albo udekorować migdałowe włoskie ciasteczka . Ewentualnie dodać do szarlotty . Możemy płatków dodać do kremu, który uświetni ptysie albo czekoladowe ciasto . Podnieść kruche ciastka lub skandynawskie bułeczki na następny poziom smaku, dodając do nich płatki. Albo zrobić własną wodę różaną, która zaromatyzuje magdalenki . Możemy je wypić w lemoniadzie

les mirabelles
Ciasto z rabarbarem i galaretką na biszkopcie 259

  Zapraszam na moją nową wariację na temat rabarbaru. Kakaowe ciasto biszkoptowe z masą rabarbarową zagęszczoną budyniem i truskawkową galaretką. Ciasto lekko kwaskowate, nie za słodkie

Mała Cukierenka
KRUCHE CIASTO – jak zrobić idealne? 411

kruche ciasto można mrozić? Poczytajcie! Ciasto kruche jest tym ciastem, które najczęściej wykorzystujemy do przygotowania tart, babeczek, ciastek i ciasteczek oraz kruchych placków z kremem, owocami czy też innymi dodatkami. Taka żelazna proporcja kruchego ciasta to 3:2:1 , co oznacza , że używamy do jego przygotowania 3 części mąki , 2 części masła i 1 części cukru. Te proporcje dotyczącą oczywiście

Ostra na Słodko
Czarny las 32170

Znalazłam kiedyś w internecie świetny przepis na tort Czarny las. Po wypróbowaniu zakochałam się w nim... jest wyjątkowy, delikatny, słodki a zarazem kwaśny... Tort ten serwuję

paapilotkaa
LEŚNY MECH – NAJLEPSZE CIASTO SZPINAKOWE Z KREMEM, GALARETKĄ I GRANATEM 336

Leśny mech to ciasto , o których chyba już każdy słyszał i które zrobiło furorę zarówno w sieci, jak i na stołach! Fantastyczny, zielony kolor, który odrazu

Ostra na Słodko
LEŚNY MECH Z GALARETKĄ I GRANATEM – NAJLEPSZY! 377

Leśny mech to ciasto , o których chyba już każdy słyszał i które zrobiło furorę zarówno w sieci, jak i na stołach! Fantastyczny, zielony kolor, który odrazu

Ostra na Słodko
Tort czekoladowo-orzechowy 350

przez około 60 minut lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Ciasto urośnie z wybrzuszeniem. Z wystudzonego ciasta odciąć ‚górkę’ i pokruszyć. Pozostałe ciasto przekroić wzdłuż na 3 części. Krem orzechowy: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 250 g masła orzechowego, w temperaturze pokojowej 500 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru Kremówkę z mascarpone i cukrem pudrem

dom-agi.pl
Krem krówkowy 124

Przepis na ten krem krówkowy wzięłam od  Waniliowej Chmurki .  Przygotowanie go nie zajmuje dużo czasu, a z tych proporcji wychodzi dość duża dawka. U

pink envelope
Pora przeddeszczowa 152

cały dzień w różnych biurach i znów słońce zobaczę tylko przez szybę. Ale gdybym mogła, to zjadłabym taką właśnie zupę (pomysł z niezastąpionej Kwestii Smaku ). ZUPA KREM Z PORÓW I ZIEMNIAKÓW W CIEŚCIE FRANCUSKIM 350 g ziemniaków 4 średnie pory (nasze własne!!!) 1 cebula (też nasza:)) 40 g masła 800 ml wody  3 łyżki oliwy  sól wędzony

les mirabelles
Miętowe Bezy z Bitą Śmietaną i Malinami w Syropie 178

Bezy..... wrrrrr! Wszyscy, którzy mnie znają wiedzą, że nie cierpię robić tego smakołyku. Lubię bezy jeść. Dziecko lubi bezy jeść, nawet bardziej ode mnie. Kupnych nie

Blondynka Gotuje
Tarta z piaNką Bezową 208

Składniki :   1,5 kubka maki krupczatki 1 kubek cukru 4 żółtka 0,5 kostki masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia    Nadzienie: 4

Luźna Kuchnia
Torcik rabarbarowy z kremem i truskawkami 113

Z sezonu rabarbarowego staram się korzystać na maxa! Zrobiłam już ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką . Zrobiłam też smakowite drożdżówki … więc teraz przyszła pora na

Ostra na Słodko
Lekki Tort z Truskawkami i Białą Czekoladą 171

Umyte i pozbawione szypułek truskawki kroimy na połówki. Dolny biszkopt smarujemy dżemem. Wykładamy 1/3 masy śmietanowej i układamy truskawki - przykrywamy połową pozostałej masy. Wykładamy górny krążek ciasta i całość smarujemy pozostałą częścią kremu. Wierzch pokrywamy truskawkami. Całość możemy posypać wiórkami z białej czekolady. Moje posty

Słodka Strona
Skubaniec, czyli szybki kruchy placek z budyniem i owocami z dodatkiem lodów 206

To ciasto robię "od zawsze". Przepis mam zapisany w zeszycie, który założyłam mając chyba 11 lat :) Dziś przepisy mam najczęściej zapisane w komputerze lub wydrukowane, jednak

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto 3BIT na kakaowych ciastkach 370

O tym cieście mówi się, że każdy je jadł, a większość własnoręcznie przygotowywała. Do mnie przepis trafił jakieś 3-4 lata temu bez nazwy. Dopiero po

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto z galaretką i truskawkami 178

gorącej wody. Następnie trzeba ubić śmietanę kremówkę i dodać galaretkę cytrynową. Musimy przygotować truskawki do ciasta, oczyścić i pokroić na niewielkie kawałki. Ciasto przekładamy w kolejności: biszkopt - połowa kremu cytrynowego - biszkopt - krem cytrynowy - truskawki - galaretka truskawkowa. Smacznego

Serce zamknięte w formie pyszności
Tarta limonkowa 558

Tarta limonkowa to bardzo prosta propozycja na słodką przekąskę do kawy - kruchy maślany spód i delikatne aksamitne nadzienie z białego serka. W przeciwieństwie do klasycznych serników

Ciastkozercy
Grzyby 171

Bigos Gołąbki w liściach winogron z kurkami Kapusta z grzybami Krem z kurek   Krokiety Kurki w cieście naleśnikowym Kurki w sosie śmietanowym Makaron z borowikami Makaron z kurkami Marynowane kurki Marynowane opieńki Pierogi z kapustą i grzybami Placki z kurkami ze śmietaną Placki ziemniaczane z sosem grzybowym Pyzy z kurkami Rolada z grzybami i kurczakiem Sakiewki z kurkami Tagliatelle

Aga w kuchni
Lime curd 130

Słodko-kwaśny limonkowy krem z dodatkiem masła. Świetny do wszelkiego rodzaju deserów i ciast. Przepis pochodzi z książki "Jak być domową boginą" Nigelli Lawson. Składniki na 350 ml kremu: 75 g masła 3 jajka 75 g cukru sok z 4 limonek otarta skórka z 1 limonki W rondelku roztopić masło. Zdjąć z ognia. Dodać roztrzepane jajka, cukier, sok z limonek

wyzwania kuchenne
Tartaletki z truskawkami 150

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tartaletki z najlepszym kruchym ciastem. Na pewno będę do niego wracać. Ciasto wychodzi kruche, delikatne i chrupiące. Krem wykonany z serka mascarpone, śmietany kremówki i białej czekolady. Zrobione z sezonowych truskawek ale równie dobrze można zrobić z innymi owocami np: malinami lub jagodami. Z przepisu wychodzi

Marta Gotuje
Miodowa stefanka 354

Szybka stefanka i bardzo smaczna z kremem marcepanowym od święta jak i na co dzień. Kto lubi marcepan będzie zachwycony. Ciasto miodowe lubi sodę oczyszczoną , ale nie przesadzajmy z jej ilością :) Wymiary blaszki : 25 x 37 cm ( ja piekłam w takiej , ale polecam zrobić w większej ) Czas pieczenia : 15 minut Temp. pieczenia : 180 C Składniki Ciasto : 250 g mąki jajko

Słodkości i nie tylko
Naturalnie zielony biszkopt z delikatnym kremem (bez cukru) 236

wyjdzie tak, jak sobie założyłam, ale jest idealny. Delikatny, puszysty i wyrósł jak normalny biszkopt bez dodatków. Barwiony jest naturalnie jęczmieniem i nie ma to żadnego wpływu na smak. Ciasto jest smaczne i zebrało same dobre opinie testujących :D  Piekłam już kiedyś wersję szpinakową, jednak jest z nią trochę więcej pracy i wychodzi nieco cięższe. Dzisiejsza propozycja to typowy(...)rózgi kuchennej, by składniki się połączyły.  Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Krem: Ksylitol, nasiona chia i mąkę kokosową zmielić w blenderze na pył. Serek i jogurt zmieszać, dodać sypkie składniki i miksować przez kilka

FitKot
Babeczki herbaciane z kremem miodowym 207

Wiosna już blisko. To ostatni moment na porządne łasuchowanie ! Spisujcie szybko przepis i róbcie te nieziemsko pyszne herbaciane babeczki z kremem miodowym . Są rewelacyjne. Bez kremu też smakują wybornie, a wszystko dzięki dodanej do ciasta herbacie. Wybrałam intensywną i bogatą w smaku herbatę Irish Cream od Teekanne . Aromatyzowana czarna herbata o smaku Irish Cream, czyli połączenie  irlandzkiej whisky(...)Całość dobrze zmiksować. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki nakładać porcję ciasta, do wysokości około 3/4. Babeczki piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni C, przez 20-25 minut. Upieczone babeczki wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. W rondelku rozpuścić miód na krem miodowy. Rozpuszczony miód chwilkę podgrzewać, aż uzyska bursztynowy kolor. Serek mascarpone szybko zmiksować

kolorowotorcikowo
Ciasto "Leśny mech" 125

jest pyszne i jeśli jeszcze ktoś nie próbował to zachęcam :) Składniki na tortownicę o śr. 24 cm: Ciasto: 3 jajka 320 ml cukru  320 ml oleju 2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 450 g mrożonego szpinaku (wcześniej rozmrożonego) Krem: ok. 200 ml śmietanki 30 % 4 łyżki cukru pudru  250 g serka mascarpone 1 opakowanie śmietan(...)Śmietankę ubić, aż zacznie sztywnieć. Nie przestając miksować dodać do niej cukier puder, następnie serek mascarpone a na końcu śmietan fix.    Wierzch ciasta odkroić i pokruszyć do miseczki. Na spód wyłożyć krem, przykryć go pokruszonym wierzchem a na górze rozsypać ziarenka granatu. Przed podanie schładzać minimum kilka godzin, a najlepiej całą

Simply Food
Ciasto latte macchiato (z mlekiem w proszku) 195

kroimy na dwa blaty. PONCZ składniki ponczu mieszamy ze sobą do rozpuszczenia kawy. KREM Miękkie masło lub margarynę ucieramy na puch, następnie dodajemy cukier puder-miksujemy. Następnie dodajemy cały serek i mleko w proszku i miksujemy chwilę na najwyższych obrotach do połączenia składników. SKŁADANIE CIASTA Pierwszy blat biszkoptowy ponczujemy i wykładamy na niego 1/3 masy. Następnie układamy na masie zamoczone(...)naponczowanych biszkoptów. Ciasto na koniec posypujemy kakao.  Wstawiamy na noc do lodówki i gotowe :-) Jest wspaniałe, rozpływa się w ustach, a krem z dodatkiem mleka w proszku-pyszny :-)Jest to zdecydowanie jedno z moich ulubionych ciast.  Polecam serdecznie i życzę udanych wypieków

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pyszne ciasto latte macchiato (z mlekiem w proszku) 1542

kroimy na dwa blaty. PONCZ składniki ponczu mieszamy ze sobą do rozpuszczenia kawy. KREM Miękkie masło lub margarynę ucieramy na puch, następnie dodajemy cukier puder-miksujemy. Następnie dodajemy cały serek i mleko w proszku i miksujemy chwilę na najwyższych obrotach do połączenia składników. SKŁADANIE CIASTA Pierwszy blat biszkoptowy ponczujemy i wykładamy na niego 1/3 masy. Następnie układamy na masie zamoczone(...)naponczowanych biszkoptów. Ciasto na koniec posypujemy kakao.  Wstawiamy na noc do lodówki i gotowe :-) Jest wspaniałe, rozpływa się w ustach, a krem z dodatkiem mleka w proszku-pyszny :-)Jest to zdecydowanie jedno z moich ulubionych ciast.  Polecam serdecznie i życzę udanych wypieków

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik jagodowy na spodzie z granoli 141

przez gęste sito. Mus jagodowy wykorzystuję do masy serowej, natomiast powstały sok do kremu jagodowego. Piekarnik nagrzewam do 180 stopni. Granolę miksuję na pył, dodaję rozpuszczone masło i ponownie całość miksuję. Składniki powinny mieć konsystencję mokrego piasku. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia i przekładam przygotowany spód ciasta, mocno przyciskając do dna formy. Tortownicę umieszczam w rozgrzanym piekarniku i podpiekam spód(...)jagód, masło, cukier i jajka roztrzepuję i podgrzewam na wolnym ogniu przez kilkanaście minut cały czas mieszając. Krem po tym czasie powinien znacznie zgęstnieć. Gotowy krem studzę do temperatury pokojowej i smaruję nim wierzch ciasta. Sernik dekoruję świeżymi borówkami i jagodami. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Pięciominutowe ciasteczka biszkoptowe 247

dałoby się zrobić go w innej wersji. Ależ oczywiście. Czasami robię sobie takie pięciominutowe ciasteczka biszkoptowe z czekoladowym kremem. Czemu pięciominutowe - bo tyle mniej więcej czasu zajmuje ich przygotowanie. Są idealne, gdy mamy ochotę na tzw. "małe co nieco". Składniki: Na ciasto: 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)jajko 3 łyżki cukru kryształ 1 łyżeczka cukru waniliowego Na krem czekoladowy: ok. 8 kostek czekolady mlecznej 1/2 łyżki śmietanki 30% Na wierzch: cukier puder do posypania sos wiśniowy lub ulubiony dżem Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto mieszamy w misce. Przelewamy do głębokiego talerza ("rosołowego") lub innego dość płytkiego i szerokiego naczynia, które możemy włożyć do mikrofalówki. Naczynie uprzednio smarujemy

Słodkie okruszki
torcik makowy z brzoskwiniami 128

słabość do ciast z makiem i kokosem. Ostatnio naszło mnie właśnie na takie, więc połączyłam je z brzoskwiniami, kremem budyniowym i biszkopcikami z wyraźną nutą alkoholu. Zrobiłam je w formie tortu, było przepyszne ale miałam problemy ze zrobieniem(...)zdjęć, bo bardzo nie chciało zapozować. Pomimo iż nie prezentuje się okazale to smak jest godny polecenia.  *tortownica 21 cm: na ciasto: 4 białka 100 g cukru 100 g kokosu 100 g maku szczypta soli na krem: 500 ml mleka 35 g mąki kukurydzianej 30 g mąki ziemniaczanej 4 żółtka 3 łyżki cukru 200 g masła dodatkowo: puszka brzoskwiń

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z szpinakiem 123

Deser   #ciasto   Szpinakowo Bananowo Kokosowo Ciasto   -1 szklanka mąki zytniej   -4 łyżki poszatkowanego drobno szpinaku - 2 jajka   -1/2 szklanki oleju rzepakowego extra virgin   - 1 łyżeczka eko proszku do pieczenia   Krem   - 3 banany   - 400g serka Mój Ulubiony   - 2 łyżki mąki kokosowej   Do nasaczenia   - sok wycisniety z jednej mandarynki(...)stopni i pieczemy około 40 minut.   Po upieczeniu zostawiamy do ostygniecia.   Banany, serek i mąkę kokosowa blendujemy na gładką masę.   Ciasto najpierw dobrze skrapiamy sokiem z mandarynki, następnie przekładamy kremem.   Pozostałym kremem oraz grsnatem dekorujemy

Szkrab Je Sam
Korzenna babka bożonarodzeniowa z daktylami i marcepanem 128

każdym kawałeczku niczym słodka niespodzianka, a za sprawą solidnego chlustu domowej wiśniówki jest jeszcze bardziej aromatyczna i wilgotna. Tę cudną bożonarodzeniową babkę wieńczy dodatkowo korona z kremu maślanego z serkiem Philadelphia , znanego z ciasta marchewkowego . Nie dajcie się dłużej prosić i po prostu upieczcie ją w te Święta! ;) * SKŁADNIKI na babkę o średnicy 23 cm Babka: 200 g masła

Food Square