ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:718/1378)

Babeczki z ciasta francuskiego z crème pâtissière z koniakiem i owocami 186

sposób unikniemy utworzenia się kożucha. Do wystudzonego kremu dodajemy miękkie masło oraz 3 nakrętki koniaku, wszystko porządnie miksujemy i wstawiamy do lodówki tak, aby krem lepiej stężał. Babeczki – czyli poskładanie wszystkiego w całość Odcinamy kawałki ciasta i rozwałkowujemy na grubość ok. 2-3 mm. Za pomocą szklanki lub foremek do babeczek (mam szczęście, bo jestem posiadaczką takich metalowych foremek(...)rumiane i kruche. Po wyjęciu studzimy. Do wystudzonych babeczkowych kubeczków nakładamy krem, posypujemy kawałeczkami owoców i … gotowe. Babeczki są absolutnie przepyszne – zrobiłam 10 z nadzieją, że coś zostanie na następny dzień do kawy, ale… no cóż, nie udało się J Bon apetit! PS. Tak, można użyć kupnego ciasta   Artykuł Babeczki z ciasta francuskiego z crème pâtissière z koniakiem

Kate's Kitchen
Babeczki z ciasta francuskiego z crème pâtissière z koniakiem i owocami 184

sposób unikniemy utworzenia się kożucha. Do wystudzonego kremu dodajemy miękkie masło oraz 3 nakrętki koniaku, wszystko porządnie miksujemy i wstawiamy do lodówki tak, aby krem lepiej stężał. Babeczki – czyli poskładanie wszystkiego w całość Odcinamy kawałki ciasta i rozwałkowujemy na grubość ok. 2-3 mm. Za pomocą szklanki lub foremek do babeczek (mam szczęście, bo jestem posiadaczką takich metalowych foremek(...)rumiane i kruche. Po wyjęciu studzimy. Do wystudzonych babeczkowych kubeczków nakładamy krem, posypujemy kawałeczkami owoców i … gotowe. Babeczki są absolutnie przepyszne – zrobiłam 10 z nadzieją, że coś zostanie na następny dzień do kawy, ale… no cóż, nie udało się J Bon apetit! PS. Tak, można użyć kupnego ciasta

Kate's Kitchen
Tort truskawkowy z bezikami i biszkoptem kakaowym (szybki) 222

połączenie smaków, czyli kakaowy biszkopt nasączony herbatą i likierem toffi, truskawkowe nuty oraz chrupiące beziki w kremie - sprawiły, że zniknął w oka mgnieniu. Pyyyycha! Po mimo niewielkich wymiarów biszkoptu wyszło mi pokaźne ciacho - a to za sprawą dużej ilość masy i obłożenia ciasta biszkopcikami. Wykonanie całości zajęło mniej niż 1,5 godziny. Teraz mój tort dedykuję Akademii Kulinarnej Whirpool(...)tortownicy.) Po ostudzeniu przekroić na 3 części. (Biszkopt studzić w formie odwróconej do góry dnem. Blaszkę należy postawić na kratce. Dzięki temu trikowi ciasto będzie idealnie równe.) Przygotować nasączenie.  Herbatę wymieszać z likierem. Przygotować krem. Śmietankę z cukrem i śmietan-fixami - ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z syropem truskawkowym.   1/3 kremu odłożyć - do wysmarowania wierzchu i boków

Di gotuje
Cupcakes ananasowe 242

Dawno nie piekłam tych małych słodkości. W ten weekend dostałam natchnienia i upiekłam ananasowe z kremem śmietankowym z mascarpone. Wyszły pyszne, wilgotne i pachnące ananasem. Można takie również upiec na zbliżające się święta. Składniki: Ciasto: 260 g miękkiego masła 4 jajka 2 szkl mąki pszennej 1 szkl mąki orkiszowej ekologicznej T 650   1 szkl cukru 2 łyżki cukru(...)masy dodawać stopniowo mąkę i ucierać. Na końcu dodać zmiksowany ananas, likier i wymieszać tylko do połączenia składników. Ciastem napełnić papilotki do 3/4 wysokości. Piec w 180 stopniach około 25-30 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu ostudzić na metalowej kratce. Krem:  Zimną śmietanę i mascarpone połączyć i zmiksować na sztywno. Pod koniec miksowania dodać cukier puder i likier

Ala piecze i gotuje
Krem pomarańczowy 222

który można podawać z tymi ciasteczkami albo biszkoptami lub też wcinać zupełnie solo. Po dokładnym wystudzeniu sprawdzi się też jak masa do przekładania ciast. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE KREM POMARAŃCZOWY Składniki: 1 budyń waniliowy 1 galaretka pomarańczowa 1/2 litra soku pomarańczowego (najlepiej  świeżo wyciskanego) 1/2 tabliczki białej czekolady 100 g masła(...)oraz margarynę. Zdejmujemy z ognia i mieszamy wszystko do dokładnego połączenia margaryny i czekolady z budyniem. Lekko przestudzony krem podajemy posypany kandyzowaną skórką pomarańczową lub płatkami migdałowymi. Zupełnie zimny  budyń (zrobi się gęsty) można używać jako masę do przekładania ciast

Bon appetit mon amie
Markizy Orzechowe z Kremem Czekoladowym 352

wsypanie 1/4 szklanki sody oczyszczonej byłoby oczywistym spieprzeniem całego ciasta, dlatego ograniczyłam się do 1/4 łyżeczki, a w innym pieczeniem ciasta w 350 stopniach Celsjusza byłoby kulinarnym samobójstwem, tak więc wg mnie to zwykłe "literówki". Ciastka wyszły przepyszne, krem dobrym składnikiem na kilka innych moich pomysłów, bo z powodzeniem może być nutellą po zamianie proporcji czekolady gorzkiej na rzecz mlecznej(...)Następnie przyłozyć drugim, lekko docisnąc i pozostawić do zastygnięcia, bo krem fajnie zastyga. Samych ciastek wyszło mi 50 sztuk, co dało mi 25 sztuk gotowych markiz. Markizy można przechowywać do tygodnia w szczelnym pudełku, ale nie ma co wierzyć w cuda, ciastka znikają bardzo szybko, zresztą sami zobaczycie. Surowe ciasto szczelnie owinięte folia może leżeć w lodówce

Blondynka Gotuje
CZEKOLADOWE CROISSANTY 172

same są czekoladowe, to już w ogóle maksimum szczęścia! Dziś przygotowałam dla Was przepis na pyszne czekoladowe croissanty z ciasta takiego jakby francusko-drożdżowego. Pięknie listkuje, a zarazem cały czas jest puszyste i delikatne. Wypełniłam je dodatkowo jeszcze kremem czekoladowym – było pysznie! Przepis zdecydowanie dla tych, którzy kalorii nie liczą ;) Spróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: MASA: * mąka pszenna(...)następnie chłodzimy ( zawinięte w folię ) przez ok. 30 minut. Po 30 minutach znów wałkujmy dwukrotnie ( wałkujemy i składamy itd ). Z takiego wyrobionego ciasta wałkujemy 2 okręgi, kroimy na 6 trójkątów, na każdy nakładamy porcję kremu czekoladowego i zwijamy w rogale. Smarujemy roztrzepanym żółtkiem i odstawiamy na 30 minut do podrośnięcia. Po tym czasie pieczmy ok. 20 minut w 170C. Smacznego

Ostra na Słodko
Ekspresowa kostka orzechowa bez pieczenia 157

Ciasto jest naprawdę smaczne i przy tym bardzo szybkie oraz proste w przygotowaniu. Herbatniki przełożone grubą warstwą kremu maślano-orzechowego i czekolada tworzą świetne połączenie. Wadą jest fakt, że ciężko poprzestać na jednym kawałku, ale bez obaw dwa wystarczą, ponieważ pomimo świetnego smaku kremu na bazie masła chyba nie zje się za dużo... Polecam! (Forma o wymiarach(...)Całość. Na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia kolejno ułożyć warstwę herbatników, połowę masy orzechowej, herbatniki, resztę masy i ponownie ciastka. Wierzch ciastek posmarować kremem czekoladowym (ew. polać polewą) i obsypać posiekanymi orzechami włoskimi. Ciasto schłodzić w lodówce - najlepiej przez całą noc, aby herbatniki zmiękły. (*) Tym razem użyłam kremowego nadzienia o smaku czekoladowym Lauretta . Jest bardzo stabilne i nie rozpływa

Di gotuje
Mini ptysie z truskawkami 307

egzamin przy panujących upałach, niż bita śmietana. Jeśli Wasze dzieci lubią bardzo słodkie ciastka dodajcie nieco więcej cukru do kremu, niż jest w przepisie. Na pewno żadnej pani domu nie trzeba przekonywać do tego, jak ważnym składnikiem każdego ciasta jest dobra mąka. Ja od jakiegoś czasu używam mąki marki  Lubella . Firma ta posiada w swojej ofercie różne rodzaje mąk(...)dłuższy termin przydatności do spożycia. Mini ptysie z truskawkami Czas przygotowania: 4 godziny Składniki Ciasto: 1/4 szklanki mleka 1/4 szklanki wody szczypta soli 1 łyżeczka cukru 50 g masła 1/2 szklanki  mąki pszennej Lubella 2 jajka Krem: 500 ml mleka 1/2 szklanki cukru 1 laska wanilii 1 łyżka  mąki pszennej Lubella 1 łyżka mąki kartoflanej

Kulinarne przygody Gatity
Krem do dekoracji babeczek, ciast i tortów 173

kogo: dla szukających kremu, który fajnie utrzymuje kształt dla chcących spróbować kremu z masła roślinnego dla fanów dekorowania ciast Składniki: szklanka masła roślinnego 3/4 szklanki cukru pudru sok z połówki cytryny 6-7 łyżek kwaśnej lub słodkiej śmietany barwnik cukierniczy - zielony (szczypta) - ja używałam barwnika w proszku Wykonanie: Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową. Dokładnie utrzeć masło z cukrem(...)dodać barwnik (na czubku rączki od łyżeczki - nie więcej niż ziarenko pieprzu). Potem dodać śmietanę, a na koniec sok z cytryny. Krem nałożyć do szprycy lub rękawa cukierniczego i formować choinki lub inne kształty, później udekorować różnymi posypkami itp. Przykładowe dekoracje wykonane tym kremem

Mania Wypiekania
Tarta z kiwi 198

piekarniku i w mikrofalówce. Pierwszy pomysł jaki wpadło mi do głowy na wykorzystanie półmiska to była tarta. Zrobiłam tartę z kremem o smaku kiwi i podałam ją oczywiście w tym półmisku. Pięknie prezentował się na stole.  Składniki Kruche ciasto: 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl krupczatki 100 g zimnego masła 1 żółtko 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki(...)łyżeczka płaska cukru pudru Przygotowanie: Kruche ciasto: Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto. Ciastem wyłożyć dno i boki naczynia . Włożyć do 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjąć i nakłuć widelcem. Piec w 190 stopniach około 20-25 minut do zrumienienia. Ostudzić. Krem: Kisiel przygotować wg przepisu na opakowaniu. Zdjąć z ognia wsypać galaretkę i wymieszać. Odstawić i chwilę

Ala piecze i gotuje
Mini brownies z kremem na bazie mascarpone i truskawkami 232

finger party. Pomysł na przepis podpatrzyłam na stronie kwestia smaku .  Składniki na 12 babeczek standardowej wielkości: ciasto 120 g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki brązowego cukru 70 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 120 g masła 2 duże jajka krem 250 g serka mascarpone 2 łyżki jogurtu naturalnego 2-3 łyżki cukru pudru truskawki do dekoracji Czekoladę(...)miski wbić jajka, Wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Całość wymieszać ze sobą, a na sam koniec wlać masę czekoladową. Przygotowane ciasto przełożyć do papilotek. Piec około 15-18 minut w 165°C.W  międzyczasie przygotować krem. Mascarpone, jogurt i cukier puder wymieszać ze sobą, np. za pomocą trzepaczki. Przygotowany krem przełożyć do szprycy i udekorować nim wierzch przestudzonych

Ugotować
Tarta Oreo z truskawkami 518

Tarta z Oreo, pyszny krem waniliowy i świeże truskawki – takie połączenia zawsze są strzałem w 10! Tarta Oreo z truskawkami ma jeszcze jeden ogromny plus

Ciastkozercy
Tarta cytrynowa 228

blachy, dobrze dociskając brzegi. Spód nakłuwamy widelcem. Na wierzch ciasta układamy folię aluminiową lub papier do pieczenia, wysypujemy kulkami do pieczenia lub grochem/fasolą. Pieczemy  10 minut w temperaturze 180 stopni C. Po tym czasie zdejmujemy obciążenie i papier, pieczemy jeszcze 15 minut - aż spód stanie się złocisty. KREM CYTRYNOWY: * sok z 3 cytryn * sok z 1/2 pomarańczy

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania