ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:710/1378)

Efektowne Pikowane Babeczki 193

efektownie i z pewnością mogą zdobić niejedno przyjęcie, kinderbal czy też romantyczną kolację. Babeczki możemy przygotować na dowolnym, ulubionym spodzie oraz użyć ulubionego kremu lub też - skorzystać z poniższego przepisu. Pikowane Babeczki - Składniki: (ok.12 babeczek) Ciasto: 2 duże jajka 120 g mąki 120 g masła 120 g cukru 2 łyżki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki ekstraktu(...)wraz z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Wszystko miksujemy do otrzymania gładkiej masy. Formę do pieczenia wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do wysokości ok. 2 cm od brzegu. Pieczemy w 170 stopniach ok. 20 minut do "suchego patyczka". Krem: W kąpieli wodnej ubijamy białka wraz z cukrem. Następnie zdejmujemy z ognia i dalej miksujemy na wysokich obrotach, aż masa stanie

Słodka Strona
Ciasto Marcinek 135

pracy, tak bardzo mi zasmakowało, że poprosiłam koleżankę o przepis. Jest przepyszne!  Polecam :) Składniki na ciasto: 1/2 kg mąki 1/2 szklanki cukru 1 całe jajko + 1 żółtko 1/2 szklanki śmietany 1/2 kostki margaryny 1/2 łyżeczki sody Składniki na krem: 3x śmietana 36% (200g) 1x śmietana 18% (400g) 1 szklanka cukru pudru kilka kropli zapachu waniliowego i 2 łyżki(...)tortownicy w temp. ok 200*C na lekko złoty kolor. Wszystkie składniki potrzebne do kremu, ubić razem na sztywną masę. Placki przekładać kremem, również ostatni na górze, następnie posypać go kawą/ kakaem/pokruszonymi  herbatnikami. Mi zostało troszkę ciasta, więc wykrawałam z niego gwiazdki, upiekłam i ozdobiłam nimi ciasto :) Odłożyć ciasto w chłodne miejsce na kilka godzin, żeby placki nasiąkły masą

The Sweet Damsel
Ciasto bananowe toffi 322

Ciasto Bananowe Toffi Połączenie bananów i masy krówkowej jest duetem idealnym, a dzięki dodaniu warstwy kremu budyniowego nie jest  ani mdłe, ani za słodkie. Całość idealnie się komponuje i daje zaskakujący efekt, gdy wszystkie smaki się przegryzą. Warto wypróbować, czy to na co dzień, czy też od Święta. Składniki: (na duża blaszkę 25x36 cm) Na  biszkopt: 6 jajek(...)wyłożyć pokrojone wcześniej plasterki banana. Następnie wyłożyć krem budyniowy i rozprowadzić delikatnie na bananach. Herbatniki maczać w mleku i układać na krem. Rozsmarować pozostałą część masy krówkowej. Wyłożyć masę śmietanową i posypać startą czekoladą. Schłodzić w lodówce, ciasto jest najlepsze na drugi dzień

My sweet a life
Ciasto Czarna porzeczka wg. Siostry Anastazji. 19366

proszku do pieczenia 1 łyżka  Truskawelli w czekoladzie Eterno   2 łyżki kakao gorzkiego Składniki na ciasto jasne : 4 jajka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej  Krem budyniowy : 600 ml mleka  2 budynie waniliowe Winiary 2 łyżki mąki  1 cukier waniliowy(...)puch, następnie ciągle mieszając dodawać po jednym żółtku, olej i mąkę wymieszaną z proszkiem i mąką ziemniaczaną. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Wykonanie kremu budyniowego : Połowę mleka wlać do garnka i zagotować, w drugiej połowie rozpuścić żółtka, budynie,mąkę,cukier i cukier waniliowy. Wlać do gotującego mleka, gotować aż zgęstnieje

Sama słodycz i szczypta chili
Kruche ciasteczka przekładane kremem 273

przekładane kremem to idealny pomysł na wykorzystanie pysznych czekoladowych ciastek z dodatkiem kremu z mascarpone. Kruche ciastka z czekoladą to tzw. „Pieguski”, czyli ciastka znane i lubiane przez wszystkich. Krem ma delikatny i wyrazisty smak. Składniki: 350g mąki 1/2 szklanki cukru 250g masła 1 łyżka jogurtu 1 czekolada 1/3 łyżeczki soli 300g śmietanki 30% 3 łyżki drobnego cukru 250g serka(...)ciasto kroimy na plasterki. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Blachę wykładamy papierem i układamy na niej plastry ciasta. Musimy pamiętać o zachowaniu odstępów między ciastkami. Pieczemy przez ok. 25 minut, aż się ładnie zarumienią. Odstawiamy do ostudzenia. Następnie przygotowujemy krem. Śmietanka, serek mascarpone muszą być zimne i wyjęte prosto z lodówki. Wrzucamy je do wysokiego naczynia i dodajemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ciasto murzynek-łatwy przepis 451

kakao aromat waniliowy lub rumowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier puder do posypania trochę kremu orzechowego -typu nutelka do przełożenia papier do pieczenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ubić jajka z cukrem, dodać śmietankę, aromat, mąkę, szczyptę soli, proszek do pieczenia, kakao i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto powinno być gęste.  Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i posypać cukrem(...)pudrem ( zapobiegnie przypaleniu i stwardnieniu górnej warstwy ). Piec w piekarniku  nagrzanym do 170 ° C przez około 40 minut. Sprawdzić patyczkiem czy środek się wypiekł. Wystudzone ciasto przekroić na pół i posmarować gotowym kremem orzechowym ( słoiczek można podgrzać w rondelku z wodą, aby się łatwo smarowało ). Posypać cukrem pudrem . SMACZNEGO

zielonacukinka
Tarta z wiśniami 198

łyżeczki cukru waniliowego 3/4 szklanki wody Składniki na krem śmietankowy: 250 g mascarpone 330 ml śmietany kremówki + gorzka czekolada i wiśnie do dekoracji Tarta z wiśniami – jak to zrobić? W misce mieszamy razem wszystkie suche składniki na spód, dodajemy jajko i miękkie masło. Zagniatamy rękami do uzyskania jednolitej masy. Wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówkina(...)powinny się rozgotować. Upieczony spód zostawiamy do przestudzenia. Na spód przekładamy wystudzone nadzienie wiśniowe, całość wkładamy do lodówki lub zamrażarki na czas przygotowania kremu. Do misy miksera przekładamy śmietanę i serek mascarpone, jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta możecie dodać też cukier puder. Miksujemy aż śmietana i serek się połączą, a cały krem będzie miał sztywną konsystencję. Przekładamy na schłodzoną tartę

Ciastkozercy
Pinacolada - ciasto kokosowo-ananasowe 182

Pyszne kokosowo-ananasowe ciasto, bardziej przypominające właściwie tort. Biszkopt przełożony genialnym kremem na bazie likieru kokosowego i ananasową galaretką (która u mnie, jak widać, wsiąkła w biszkopt - pospieszyłam się i za wcześnie ją wylałam na ciasto...). Bogate w smaku, słodkie, atrakcyjne - bardzo polecam! SKŁADNIKI: (na tortownicę ok 28 cm) Biszkopt: 4 jajka 2/3 szkl cukru 2/3 szkl mąki 2/3 łyżeczki

Kto ugości moich gości?
Migdałowe placuszki 177

ubijamy na sztywną piankę z ksylitolem dodajemy pozostałe składniki, miksujemy na najniższych obrotach smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej oliwą, na jeden placek około łyżka ciasta gotowe placki konsumujemy z proteinowym kremem :) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Figowiec 199

nabierze złotego koloru. Masa- Żółtka z cukrem ubijam  na parze do białości. Miękkie masło ucieram na puch i dodaję po łyżce masę z żółtek. Gotowym kremem smaruję najpierw spód biszkoptowy, przykrywam ciastem figowym i  wykładam resztę masy. Całość posypuję kakao wymieszanym z cukrem pudrem lub gotowym kakao rozpuszczalnym Przepis z książki 100 nowych ciast Siostry Anastazji

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto malinowo czekoladowe 125

ciasto upiekłam w silikonowej foremce w kształcie serca. Silikonowej formy nie trzeba smarować tłuszczem, ani wysypywać bułką tartą. Upieczone ciasto wyjąć z foremki i od razu położyć na papierze do pieczenia do góry spodem, pozostawić do wystygnięcia. Krem: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (miskę z czekoladą ustawić nad garnkiem z gotującą się wodą). Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru pudru(...)tortownicy (ja używam obręczy do tortów – układam biszkopt na podstawie i zakładam obręcz, dopasowując wielkość do wielkości biszkoptu). Następnie wyłożyć krem. Polewa: do miseczki włożyć pokruszoną czekoladę i masło, roztopić w kąpieli wodnej. Dokładnie wymieszać. Polać ciasto. Oczywiście nie polewamy tortu gorącą polewą, musimy ją przestudzić. talerz

królestwo garów
Ciasto W-Z tylko kremu mi zabrakło... 170

Miała być wuzetka z grubą warstwą kremu, ale okazało się, że w lodówce mam zaledwie 400g kremówki. Powstała więc "dietetyczna" wersja tego pysznego ciasta. Z tego przepisu również zrobicie klasyczną wersję ciasta, dopiszę gdzie należy zwiększyć proporcje.  Składniki: 8 jaj 200g cukru 250g mąki pszennej 50g kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia   400g kremówki (lub 1000g kremówki(...)żelatynę. Miksujemy przez 2 minuty po dodaniu całej żelatyny.  Dla wersji z małą ilością kremu użyłam 1 łyżki żelatyny (1/4 szklanki wrzątku) i 400g kremówki. Dla wersji klasycznej użyjcie 2,5 łyżki żelatyny (1/2 szklanki wrzątku) i 1000g kremówki. W foremce umieszczamy spód ciasta, nasączamy go mocno połową ponczu - bez obawy, ciasto wchłonie taką ilość. Kremówkę nakładamy na ciasto

Gotowanie i blogowanie
Lipcowe mini ptysie 185

zagoszczą w takim wydaniu? :D Nie przedłużam już, żebyście sami mogli ocenić ich letniość, lekkość, prostotę i smak :) Biegnijcie po porzeczki! Mini ptysie z cytrynowym kremem i porzeczkami Potrzebujesz: 1 opakowanie ciasta francuskiego 200g mascarpone 2 kopiaste łyżki cukru pudru 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka soku z cytryny skórka otarta z 1/2 cytryny ok. 1 szklanka czerwonych porzeczek(...)posypania Sposób przygotowania: 1. Z gotowego ciasta francuskiego wycinaj szklanką krążki. 2. Wycięte krążki układaj na blasze do pieczenia lub w metalowej formie na muffiny i piecz 8-10min w 210*C. 3. Mascarpone wymieszaj ze śmietaną, skórką i sokiem z cytryny oraz 2 łyżkami cukru pudru - niech powstanie gładki krem. 4. Ostudzone ptysie przekrawaj w poprzek na pół

Kuchnia w Słońcu Skąpana
EKLERKI Z KREMEM MAŚLANYM I TRUSKAWKAMI 180

Eklerki to kolejna odsłona możliwości użycia ciasta ptysiowego . Można podawać je z bitą śmietaną, budyniem lub kremem. CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
Tarta z jabłkami i sosem czekoladowo-karmelowym 102

jabłkami? Składniki: ciasto: 125g mąki pszennej 75g zimnego masła szczypta soli 2 łyżki zimnej wody nadzienie: 3 jabłka 50g masła 100g śmietanki kremówki 140g kremu karmelowo-czekoladowego (użyłam gotowego firmy Brinkers) Wykonanie: ciasto : do przesianej mąki dodać zimne masło, wodę oraz sól, szybko zagnieść ciasto, schłodzić 10min, następnie wylepić ciastem formę do tarty (śr.22cm), podpiec ok.15minut w piekarniku rozgrzanym

Raj dla Podniebienia

Proponowane wyszukiwania