ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:702/1378)

Pyszne ciasto bananowe 5519

czasu, by  móc się nim delektować. Bananowe Nikt się nie oprze, bowiem już sam widok zachęca do spróbowania.  Serowy krem i kawałki bananów, idealne komponuję się z ciemnym spodem  i czekoladą . Pychotka. CZEGO POTRZEBUJEMY Ciasto: 300 g cukru 5 jajek 125 ml oleju 125 ml wody 200 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 1 ½ łyżeczki proszku(...)wodzie. Gdy żelatyna napęcznieje podgrzać, aż się rozpuści.  Dodawać po  łyżce kremu serowego i wymieszać. Śmietanę ubić i dodać do kremu. Delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć na  banany przekrojone na pół i ułożone na cieście. Ciasto wstawić do lodówki na ok 3 godz.  Przygotować polewę. Czekoladę i margarynę roztopić w kąpieli wodnej. Dodać śmietanę i wymieszać. Polewę

W kuchennym oknie Ewy
Moje wypieki, pysznie i słodko przez cały rok Dorota Świątkowska 134

spodoba się wszystkim lubiącym słodkości, pyszne ciasta, ciasteczka czy desery.Jest to jeden z ulubionych zbiorów przepisów autorki na wyśmienite wypieki.Motto Pani Doroty to smacznie,kolorowo, nastrojowo i słodko.Ciasta dostosowane do pór roku i dostępnych w tym czasie owoców sezonowych.Autorka pisze że w książka ta towarzyszyć będzie Wam przez okrągły rok.Każdy znajdzie w niej coś dla siebie.Na jej kartach(...)jest na  rozdziały pory roku, wiosna, lato, jesień zima. W każdym rozdziale po kilkanaście pod rozdziałów z pysznymi przepisami.Znajdziecie również na końcu książki przepisy dodatkowe, na kremy, masy i rozczyny do ciast. Dorota Świątkowska to blogerka kulinarna,  prowadzi bloga: Moje wypieki jest autorką wielu książek.  Tak jak wcześnie pisałam książka podzielona jest na rozdziały pory roku

Sama słodycz i szczypta chili
ciasto mleczne z porzeczkową galaretką 196

Delikatny i soczysty biszkopt, przełożony mleczną masą, której słodycz przełamałam kwaśną galaretką z czerwonej porzeczki. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień po upieczeniu a najlepiej je kroić nożem rozgrzanym w gorącej wodzie. Na pewno zasmakuje osobom lubiącym mleko w proszku.  A jako dodatek polecam delikatne różowe wino Monte Santi. Będzie doskonałym dopełnieniem słodkiego deseru.  *foremka(...)samo a następnie dodawać na zmianę mleko w proszku i mleko z cukrem. Trzy łyżki masy odłożyć a resztę rozsmarować na warstwie porzeczkowej. Przykryć drugim blatem ciasta  a na wierzch wyłożyć odłożony krem. Udekorować porzeczkami. Schłodzić w lodówce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort czarno-biały 194

Pieczemy ok. 30-35 minut w 170°C. Ciasto najlepiej zrobić jedno po drugim – gotowe trzeba natychmiast wstawić do piekarnika, nie może czekać. W czasie gdy ciasto się piecze przygotowujemy budyń. Krem: W połowie szklanki mleka rozpuszczamy obie mąki i żółtka, dokładnie rozcierając, aby nie było grudek. Pozostałe półtora szklanki zagotowujemy wraz z cukrami. Gdy zacznie się gotować, cienką(...)rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu, ciągle mieszając, a gdy tylko się połączą, wyłączamy ogień. Zostawiamy do przestudzenia. Gdy placki wystygną, każdy dzielimy na pół, czyli na dwa blaty. Ciasto jest wilgotne, więc nie ma potrzeby nasączania go, lecz jeśli macie ochotę, można nasączyć każdy blat herbatą. Przekładamy blaty masą. Ostatnią częścią masy smarujemy boki. Ja posypałam je płatkami. Wierzch

Poezja smaku
Orzeszki z kremem orzechowo migdałowym 174

mój wypiekacz ma 750W i poradził sobie doskonale. Kto jeszcze nie próbował, nie wie co traci. Przepis na ciasto do orzeszków znalazłam na blogu Danusi - Co Mi W Duszy Gra . Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Orzeszki z kremem orzechowo migdałowym appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Jabłecznik z bitą śmietaną. 129

szkodzi wtedy ciasto wyjdzie wyższe. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem waniliowym i cukrem pudrem , następnie dodać łyżeczkę soku z limonki i wymieszać.Rękaw cukierniczy napełnić kremem i dekorować każdy pokrojony kawałek ciasta. Smacznego :)    Wypiekałam

Sama słodycz i szczypta chili
Kokosowa rozpusta 171

Proste i pyszne ciasto biszkoptowe. Oparte na kakaowym biszkopcie, kremie budyniowym z dodatkiem kokosu. Niby podobny do miodownika, ale nie do końca bo ja nie dodawałam miodu, może bardziej pasuje do Królewca. Ciasto najlepiej zrobić dzień wcześniej, żeby dobrze przesiąkło budyniem. Inspirację na budyń brałam z blogu Moje Wypieki (budyń w karpatce) . Inspiracja na biszkopt, to mój ulubiony biszkopt rzucany

moj przepis na
Cytrynowe muffinki z lemon curd 120

Muffiki na cieście biszkoptowym nadziewane lemon curd, z cytrynowym kremem -lekkie, orzeźwiające w smaku i po prostu pyszne : ) Lemon curd: 3 jaja sok wyciśnięty z 2 dużych cytryn (lub 3 małych) skórka otarta z 2 cytryny 150 g cukru 70 g masła składniki włożyć go garnuszka i zagotować cały czas mieszając. Gotować do zgęstnienia. Jeśli pojawią się grudki(...)dodać mąkę z proszkiem oraz mleko, wymieszać. Foremki napełnić do połowy, następnie nałożyć po łyżeczce lemon curd, przykryć pozostałym ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 st C, piec ok 20 min. Pozostawić do ostygnięcia. W tym czasie przygotować krem  Krem cytrynowy: 300 ml śmietany kremówki 36 % 125 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru  1 łyżka lemon

Z Marcepanem
BARDZO PROSTY MURZYNEK BEZ JAJEK 167

jego przygotowania nie potrzebujemy nawet miksera. Wyszedł bardzo dobry, mięciutki i wilgotny. Dzieciaki porywały po kawałku czyli to znak, że i im przypadł do gustu.  Ciasto możemy również przełożyć jakimś kremem lub polać polewą czekoladową. SKŁADNIKI NA 2 FORMY KEKSOWE O WYMIARACH 12/26 CM: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki sody 2 łyżki ciemnego kakao 1 szklanka cukru(...)mieszamy ze sobą. Wlewamy kefir, olej, olejek, dodajemy powidło. Za pomocą łyżki lub trzepaczki do jajek wszystko mieszamy do połączenia składników. Formy wykładamy papierem do pieczenia (sam spód).  Ciasto wlewamy po równo do form i rozsmarowujemy. Pieczemy ok. 45-50 minut do suchego patyczka (trzeba pamiętać że każdy piekarnik inaczej piecze) Po wyjęciu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem

Pani na deser
MINI TORCIKI ŚMIETANOWO-MALINOWE 277

ubić śmietanę. Idealne zarówno na co dzień, jak i od święta. Gotowe nadzienia cukiernicze Lauretta to idealne rozwiązanie, gdy nie mamy czasu na przygotowanie własnego kremu, a zależy nam na szybkim przygotowaniu ciasta bo np. goście już pukają do drzwi lub gdy nie mamy zdolności cukierniczych i własne kremy nam nie wychodzą 😉 Są bardzo wygodne w użyciu, gdyż występują(...)dekoracji i dać się ponieść wyobraźni 😀 Jeśli nie zużyliśmy całego nadzienia, wystarczy go zamknąć i włożyć do lodówki. Powiem szczerze, że początkowo byłam bardzo sceptycznie nastawiona do gotowych kremów cukierniczych. Zawsze przygotowywałam swoje domowe nadzienia, gdyż te gotowe kojarzyły mi się ze sztucznym smakiem i były dla mnie zbyt słodkie. A tu niespodzianka...malinowe nadzienie Lauretta naprawdę smakuje malinami

Kuchnia MagdaLeny
Tarta z gruszkami i migdałami 180

Jedno z najlepszych połączeń - gruszki i migdały . Pasują do siebie idealnie. A gdy spotykają się na kruchym cieście, w towarzystwie śmietankowo-jajecznego kremu, to już jest więcej niż dobrze ! Tarta choć z owocami kojarzonymi raczej z jesienią/zimą, fantastycznie wpisuje się na listę wypieków wiosenno-wielkanocnych. Żółciutka, niczym malusi kurczaczek, zachwyca i przywołuje uśmiech. Jest taki słodkim słoneczkiem(...)kulkami do pieczenia lub grochem/fasolą. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut, po tym czasie zdjąć obciążenie i papier i piec jeszcze 5 minut. W tym czasie gruszki obrać ze skóry, przekroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w półplasterki. Skropić cytryną. W misce zmiksować wszystkie składniki kremu. Nie ubijać, jedynie wymieszać do połączenia składników

kolorowotorcikowo
Lemon Curd – czyli bajeczny, krem cytrynowy 184

Lemon Curd i dzięki niemu poznałam to cudo. Jeśli nigdy w życiu nie próbowaliście Lemon Curd, naprawdę nie czekajcie i spróbujcie! Krem jest orzeźwiający, więc świetny na lato. Można go używać jako dodatek do lodów, jako polewę do ciast i serników lub wykorzystać do zrobienia Cytrynowego Tiramisu . Składniki: 85 g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) 1 szklanka cukru(...)mieszania. Zdejmij wówczas rondel z ognia, wmieszaj starą skórkę z cytryny. Przełóż wszystko do miseczki, przykryj folią (aby powierzchnia pozostała gładka) i gdy ostygnie, włóż do lodówki. Podczas chłodzenia krem cytrynowy będzie jeszcze gęstniał. Lemon Curd możesz przechowywać w lodówce przez tydzień. Możesz go również zamrozić (zużyj w przeciągu 2 miesięcy).   The post Lemon Curd – czyli bajeczny, krem

Moja Delicja
Ciasto ze szpinakiem 199

gotowe – czasem godzina to za dużo, zależy od piekarnika. Tak przygotowane ciasto możemy jeść jak babkę. Możemy użyć go również zamiast biszkoptu przygotowując tort, dodać ulubiony krem i owoce, czy wykorzystać przy robieniu ciasta z galaretką. Czego dusza zapragnie! Smacznego

MarcinChef
Ciasto z musem rabarbarowo - truskawkowym 104

każdym, bez wyjątku, prezentuje się wspaniale i wygląda na mało skomplikowany w przygotowaniu. Pełno też nad nim ochów i achów. Mój mąż zachwyt podziela, ja mniej. Ciasto przede wszystkim trochę mi nie wyszło, krem lekko się zwarzył, udało się na szczęście uratować. Jednak przez to nie wiem czy ciasto smakuje tak jak powinno :) Listę moich zmian, ale przede wszystkim błędów

bistro mama
FRANCUSKIE ROGALIKI Z MALINOWĄ MARMOLADĄ 168

inicjację z ciastem francuskim ... mam już za sobą (ze skutkiem średnio rewelacyjnym) od wielu lat idę na łatwiznę i kupuję gotowe ciasto mrożone. Składniki: op. ciasta francuskiego 1 całe jajko marmolada (nutella, krem czekoladowy, powidła) odrobina cukru 2 łyżki  mąki do posypania blatu stołu Wykonanie: Używam mrożonego ciasta francuskiego, więc po wyjęciu z zamrażalnika odmrażam je na blacie stołu

Walijskie Pichcenie