ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:706/1378)

Poprawiające nastrój ciastka na patyku, czyli cake pops 113

podniesie na duchu. No bo w końcu musi być lepiej! Oto mój polepszacz, zainspirowany królową Cake pops Bakerellą .  Składniki na ok. 20 szt. 400g czekoladowego ciasta (gotowego, upieczonego) 100g mascarpone 100g kremu czekoladowego (np. nutella) 250g białej czekolady odrobina żółtego barwnika do czekolady lub żółte candy melts* 1 łyżka oleju kilka kostek gorzkiej czekolady do ozdoby Ciasto pokruszyć

Pełny talerz
Ciasto cappuccino bez pieczenia 4133

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto cappuccino bez pieczenia – szybkie, proste, a jakie pyszne! :) Ciasto cappuccino bez pieczenia – Składniki: Składniki na krem: 4 łyżki cukru pudru 5 czubatych łyżek cappuccino śmietankowego 250g mascarpone 2 opakowania śmietan-fix 330ml śmietany kremówki 30% lub 36% Dodatkowo: ok. 170 – 200g herbatników typu Petit Beurre 330ml śmietany kremówki 30% lub 36% 2 łyżki(...)Wyłożyć połowę kremu, ułożyć kolejną warstwę herbatników, następnie drugą połowę kremu i przykryć ostatnią warstwą herbatników. Obie czekolady (mleczną i białą) zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kolejne 330ml śmietany kremówki ubić na sztywno z 2 łyżkami cukru pudru i 2 opakowaniami śmietan fix’u. Wyłożyć na wierzch ciasta i posypać wiórkami czekolady. Chłodzić w lodówce przez kilka godzin

Kulinarne Przeboje
Jagodowe ciasto jogurtowe-Heidelbeerkuchen 154

Idealne ciasto na lato, to ciasto z jagodami.Jagodom doprawdy trudno sie oprzec.Moje ciasto jest mocno jagodowe i przekladane przepysznym kremem jagodowym.Baza kremu jest twarozek,zatem zawiera minimalna ilosc tluszczu.Mozna sie nim bezkarnie objadac.Swietne male co nieco do popoludniowej kawy.Ciasto upieklam w malej foremce  o przekroju 20 cm. Skladniki: 200 g maki 1 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia(...)sztywno.Wymieszac z masa serowa. Konfiture wymieszac z reszta jagod. Mase serowa rozsmarowac na spodzie ciasta.Na krem nalozyc konfiture z jagodami i lekko pomarmurkowac (porobic esy-floresy,by masy sie lekko wymieszaly). Nalozyc podzielona na czesci gore.Posypac cukrem pudrem.Zycze smacznego! 1 porcja ciasta to 316 kcal i zawiera:8 g bialka,8 g tluszczu, 50 g weglowodanow

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babka kisielowa jabłkowa a'la tort 484

Miała być po prostu puszysta babka. Babka z ciasta na kisielu żeby było kolorowo i pachnąco. Ale w domu mam raczej zapotrzebowanie na coś z kremem więc zrobiłam mały przekręt. Moja babka przeszła metamorfozę i stała się tortem. Ona nie protestowała bo jak każda(...)baba lubi się upieszać. Jedzący chwalili i ja też jestem bardzo zadowolona z efektu. A czy rzeczywiście fajnie wyszło oceńcie sami. Zobacz przepis na inne ciasto z wykorzystaniem kisielu czyli Tort truskawkowy z kremem śmietanowym . Pomysł na wspólne pieczenie przez blogerów babki kisielowej podała Magda. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Torcik 147

zdolności do dekoracji ciast i czasem wstyd pokazać co tam mi się uda zrobić,ale co tam..Wieczorem upiekłam biszkopty, przełożyłam masą , a rano jeszcze przed wyjściem do pracy chciałam dokończyć swoje dzieło hihi..ale niestety zaspałam i na ile czas mi pozwolił tak na szybko zrobiłam krem czekoladowy [ taki gotowy-ekspresowy z torebki -tylko mleko i masło i zmiksować(...)razem z cukrem. Na końcu dodać żelatynę, dokładnie wymieszać, dodać pokrojone galaretki.Wymieszać .Tą masą przełożyć przekrojone i nasączone biszkopty.Odstawić do zastygnięcia.Boki i wierzch ciasta dowolnie udekorować, u mnie to krem czekoladowy do tortów.Ponownie odstawić do schłodzenia

Moje domowe kucharzenie
Rolada cytrynowa 414

duże i 3 malutkie) 2/3 szkl. cukru 2/3 szkl. mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny Krem cytrynowy: 250 g mascarpone 170 g lemon curd (np z TEGO przepisu – wersja II) Białka ubijamy na sztywno. Łyżka po łyżce do ubitych białek dodajemy cukier, miksujemy aż do jego(...)Następnie, nie przerywając ubijania dodajemy po 1 żółtku. Dodajemy olej oraz sok cytrynowy i miksujemy krótko. Na koniec dodajemy przesiane z proszkiem do pieczenia obie mąki, mieszamy delikatnie szpatułką. Ciasto biszkoptowe delikatnie przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę z wyposażenia piekarnika. Pieczemy około 10-15 minut w 180 stopniach. Upieczony biszkopt, od razu, póki jeszcze gorący ostrożnie wykładamy

Smaki Na Talerzu
Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata 182

formy o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Przelewamy po równo ciasto, wygładzamy. Pieczemy w 170 stopniach przez około 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzone biszkopty przekrawamy wzdłuż, każdy na pół, uzyskując 4 blaty. Krem: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietanę kremówkę(...)Wykonanie: Na pierwszy blat biszkoptu wykładamy 1/3 kremu, następnie 1/3 frużeliny. Przykrywamy drugim blatem, powtarzamy czynność. Przykrywamy trzecim blatem i ponownie powtarzamy czynność. Czwarty blat ciasta kruszymy i wysypujemy na wierzch, przykrywając ostatnią warstwę kremu i frużeliny. Na okruchy układamy owoce lata, świeże lub lekko zmrożone. Przechowujemy w lodówce. The post Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata appeared first

Made By Mom And Son
Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata 217

formy o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Przelewamy po równo ciasto, wygładzamy. Pieczemy w 170 stopniach przez około 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzone biszkopty przekrawamy wzdłuż, każdy na pół, uzyskując 4 blaty. Krem: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietanę kremówkę(...)Wykonanie: Na pierwszy blat biszkoptu wykładamy 1/3 kremu, następnie 1/3 frużeliny. Przykrywamy drugim blatem, powtarzamy czynność. Przykrywamy trzecim blatem i ponownie powtarzamy czynność. Czwarty blat ciasta kruszymy i wysypujemy na wierzch, przykrywając ostatnią warstwę kremu i frużeliny. Na okruchy układamy owoce lata, świeże lub lekko zmrożone. Przechowujemy w lodówce. The post Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata appeared first

Made By Mom And Son
Tort pomarańczowy z kremem z gorzkiej i mlecznej czekolady (Torta all'arancia con crema di cioccolato fondente e crema di ciocco 171

SKŁADNIKI Ciasto 200 g m ą ki pszennej  200 g  masła 100 g cukru 3 jaja 8 g proszku do pieczenia 8 g cukru waniliowego 1 pomarańcza Krem z gorzkiej czekolady 150 g gorzkiej czekolady 90 g śmietany 30 g masła Krem z mlecznej czekolady 200 g mlecznej czekolady 200 g serka typu Philadelphia 50 g masła **** INGREDIENTI(...)sciogliere a bagnomaria. Lasciate a raffreddare. Aggiungete il burro a temperatura ambiente e il philadelphia. Frullate la crema. Fatela raffreddare per circa 1 ora. Przestudzone ciasto przekrawamy na 2 blaty. Pierwszy blat smarujemy kremem z mlecznej czekolady, przykrywamy drugim blatem. Wierzch tortu dekorujemy kremem z gorzkiej czekolady i plasterkami pomarańczy. **** Tagliate la torta in 2 dischi di uguali dimensioni. Distribuite

La grande e la piccola cuoca
Krem cytrynowy – lemon curd 199

zrobić krem z nierafinowanym olejem kokosowym, który ma wyraźny zapach kokosu, jeśli zależy Wam na bezzapachowej wersji polecam rafinowany lub olej kokosowy „do smażenia”. Gotowy krem można wykorzystać do przełożenia ciasta, nadziać nim makaroniki lub zrobić tartę – już myślę jak wykorzystam mój! :) W słoiczku można przechowywać go około 7 dni w lodówce. Składniki: 2 żółtka 2 całe(...)trwa to znacznie dłużej). Po około 3 -5 minutach masa powinna mieć już konsystencję budyniu, zestawiamy garnek z ognia dodajemy miękkie masło lub olej kokosowy i dokładnie mieszamy. Gotowy krem przelewamy do słoiczków. Przechowujemy w lodówce. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
CZEKOLADOWE CAKE POPS Z NUTELLĄ 343

nutella – 50 g * czekolada mleczna – 100 g * olej – 1 łyżeczka * kolorowa posypka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Nutellę ucieramy z mascarpone na gładki krem, a następnie dodajemy do pokruszonego ciasta. Wszystko razem dokładnie zagniatamy, zawijamy w folię spożywczą i odkładamy na ok. 30 minut do lodówki. Po schłodzeniu porcjujemy ciasto i formujemy kule wielkości orzecha włoskiego. Tak przygotowane układamy

Ostra na Słodko
MONTE – CIASTO MEGA CZEKOLADOWE Z SERKAMI MONTE 486

spokoju! Przepis miał być opublikowany dopiero za 2-3 tygodnie, ale prosiliście w komentarzach, wiadomościach prywatnych, a nawet osobiście – więc uległam! I oto jest! Jedno z najlepszych ciast , jakie udało mi się samej samiuteńkiej wymyślić! I po raz kolejny potwierdziło się , że najlepsze przepisy przychodzą mi do głowy spontanicznie i przez przypadek! Monte – te serki znajdą chyba wszyscy(...)serków Monte i tak lubianego przeze mnie mleka w proszku. Całość wyszła obłędna! Krem absolutnie nie jest za słodki … nie jest też tortowy – jest za to niezwykle delikatny i fantastycznie komponuje się z biszkoptem. Kokos nie tylko pięknie zdobi, ale sprawia też , że ciasto pięknie pachnie i z całą pewnością znajdzie wielu wielbicieli! Gwarantuję , że każdy z przyjemnością

Ostra na Słodko
Gdzie na kawę i ciasto? Przegląd najlepszych kawiarni i cukierni w Lizbonie 125

drogę! Fábrica de Pastéis de Belém Fábrica de Pastéis de Belém uważam za bezwzględnie najważniejszy punkt wycieczki do Lizbony!  Warstwy maślanego i chrupiącego ciasta francuskiego, skrywające błogi budyniowy krem jajeczny o aromacie cynamonu, cytryny i wanilii sprawiają, że nie można się im oprzeć. Najlepsze p astéis dostaniemy oczywiście w  Belém  tuż obok   Mosteiro dos Jerónimos(...)Pastéis de Nata Mimo że p astéis   powstały w  Belém to według mnie  Manteigaria   robi je najlepiej. Są nieco mniej kruche, bardziej maślane, a krem ciut delikatniejszy i bardziej aksamitny. To jednak tylko moje zdanie i po p astéis  warto się wybrać zdecydowanie w oba miejsca!  Manteigaria Fábrica de Pastéis de Nata znajduje się

Food Square
Halloween Tort Oreo 214

rozsmarowujemy. Powtarzamy z resztą spodów. Poskładany tort pokrywamy cienką warstwą kremu (nie musi być równa, na razie chodzi tylko o to, żeby złapać wszystkie kruszki z ciasta, które nie powinny przedostać się do kremu). Tort pokryty pierwszą warstwą kremu wkładamy na 10 – 15 minut do zamrażarki. Nakładamy drugą warstwę kremu i wyrównujemy brzegi. Przyklejamy Oreo na ścianki i wierzch

Ciastkozercy
Ciasto Ferrero Rocher 785

można zbyt długo ubijać ponieważ może wytrącić się masło). Ostudzone ciasto przekrawamy na 2 części i jego dół umieszczamy w formie w której je piekliśmy. Wykładamy krem z Nutelli i przykrywamy górną częścią ciasta. Polewa: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia) i wrzucamy połamaną czekoladę oraz alkohol - mieszamy do momentu stopienia i powstania gładkiej, błyszczącej polewy. Lekko przestudzoną czekoladą polewamy

Słodka Strona