ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:714/1378)

Dekoracje cukiernicze 306

Uwielbiam piec. Ciasta, ciasteczka, najróżniejsze babeczki… pyszne i sprawiają dużo radości mi i bliskim. Na co dzień moje wypieki podaję w prostej wersji oprószone jedynie cukrem pudrem, polane ulubioną czekoladową polewą, ozdobione prostym lukrem lub kremem. Jednak, jeśli szykuje się specjalna okazja – święta, urodziny, rocznica, przyjazd rodziny, dawno nie widzianych przyjaciół – wypiek poza smakiem musi mieć też(...)ozdóbkami, aż kuszą żeby je zjeść i strasznie podobają się dzieciom. Czasem starczy wyłącznie taka marcheweczka przyklejona na lukier i dekoracja gotowa Niegdyś, aby ozdobić ciasto mieliśmy do wyboru wyłącznie lukier, polewę i krem. Dziś wybór jest o wiele większy i nawet słabszy cukiernik może stworzyć arcydzieło w swojej domowej kuchni. Nie bójcie się i próbujcie! Dekorowanie wypieków naprawdę jest

Słodkie okruszki
Ciasto marchewkowe 304

kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej, lekko ostudzić - zimną śmietankę ubić na sztywno, dodawać ją partiami do przestudzonej (ale ciągle płynnej) czekolady, mieszając do uzyskania jednolitego kremu - gotowy frosting wyłożyć na wierzch ostudzonego ciasta, wyrównać, od razu posypać orzechami - całość schłodzić w lodówce - ze względu na frosting, ciasto należy przechowywać w lodówce

Smakołyki Bereniki
KREM BANANOWY Z MIGDAŁAMI 227

Bo ja chcę swój czekoladowy krem. I już. Ta propozycja to świetna alternatywa dla Nutelli. Bez cukru, bez zbędnego tłuszczu - tylko banany, kakao i migdały. Nie

W kuchni Karmel-itki
Kruche babeczki na małe smuteczki 220

niezadowolone z powodu tego, chwilowej rozłąki z rodzicami i braku atrakcji u cioci. Wymyśliłam, że zrobimy wspólnie babeczki. W lodówce chłodziło się już ciasto zagniecione wcześniej, więc szybko wylepiłam nimi foremki i upiekłam oraz przygotowałam puszysty krem. Później już wspólnie zabrałyśmy się do napełniania babeczek i dekorowania ich kolorowymi posypkami. Dziewczynki były bardzo zadowolone, na ich umorusanych w kremie buziach(...)szybko zagniatamy ciasto (jeśli klei się do rąk dodajemy jeszcze trochę mąki). Chłodzimy w lodówce przez co najmniej godzinę. Następnie wylepiamy ciastem foremki do babeczek (tym razem metalowe) i pieczemy w 180 st. C na złoty kolor. Krem: 3 białka sok z 1/2 cytryny 1 1/2 szkl. cukru 1 szklanka wody 1 łyżka octu kolorowe posypki do dekoracji ( użyłam kuleczek

Cynamonowe szczęście
Ciasto ze śliwkami i kremem budyniowym. 159

śmiało można zastąpić je innymi owocami. Ciasto jest bardzo słodkie, więc warto pamiętać, aby owoce były lekko kwaśne, co zrównoważy nam smak. Przepis Składniki: Spód: 250 g miękkiego masła 250 g cukru 2 opakowania cukru waniliowego 5 jajek 250 g mąki 140 g zmielonych migdałów szczypta soli 2,5 opakowania proszku do pieczenia Krem budyniowy: opakowanie budyniu waniliowego(...)mamy już wszystkie części gotowe, wystarczy wyłożyć na dużą blachę. Najpierw wykładamy blachę papierem do pieczenia i wykładamy na niego spód. Na równo rozłożony spód wylewamy krem budyniowy. Rozkładamy owoce i posypujemy kruszonką. Ciasto na kruszonkę powinno bez problemu dać się pokruszyć w palcach. Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Całość pieczemy w temperaturze 180’C (termoobieg

KasiaiKrzysiu.pl
Recenzja książki "Kawa - sekrety baristy" 167

wypróbowania każdego z nich. Kolejna cześć książki pełna jest przepisów na słodkości, które idealnie pasują do kawy. Od lekkich jak puch bez, po ciastka przekładane pysznym kremem. Przedostatni rozdział zawiera wyśmienite przepisy na ciasta, które zawierają w sobie w różnym stopniu i formie dodatek kawy. Rolady, torty, przekładańce i babeczki - to wszystko znajdziecie w tym rozdziale wraz z fotografiami, które

Emcia Pichci
Słodka "pornografia" czyli ciasto Cycki... Miksturownika :) 3336

zimnego mleka dodajemy żółtka i mąki i dokładnie mieszamy. Wlewamy do gotującego się mleka - gotujemy budyń :) Studzimy. Margarynę ucieramy z budyniem, dodając go stopniowo. Wystudzone ciasto przekrawamy na pół i przekładamy połową kremu. Na wierzchu (na drugiej połowie kremu) układamy biszkopty, które wcześniej moczymy w ponczu przygotowanym z herbaty i wódki - ilość tej drugiej substancji zależy od naszych preferencji

Miksturownik
ATAIF – NALEŚNIKI Z KREMEM I ORZECHAMI – kuchnia egipska 283

proszkiem do pieczenia. Absolutnie nie będę Wam sugerować, który sposób jest najlepszy, ale jedynie zasugeruję: zróbcie, bo warto! Są przepyszne! Ja swoje nadziałam kremem budyniowym i prażonymi orzechami. Następnym razem spróbuję też pistacjowej wersji! Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna – 1 szkl * mąka pełnoziarnista – 0,5 skl * świeże drożdże – 13 g * cukier – 1 lyżka * mleko tluste(...)zbyt gęsta – dolewamy mleka. Dodajemy odrbinę wody różanej, mieszamy, chłodzimy w lodówce Z ciasta smażymy cieniutkie placuszki na delikatnie natłuszczonej patelni. Powinny być smażone tylko z jednej strony ( jeśli jednak chcecie przyspieszyć smażenie – smażcie z dwóch ). Schłodzone składamy sklejając jak pierożki, nadziewamy kremem, posypujemy prażonymi orzechami. Smacznego

Ostra na Słodko
Piernik z kremem pomarańczowym 483

robiłam chyba w październiku, więc miałam prawo zapomnieć ;) Zapisujcie przepis, bo święta co raz bliżej ;) Składniki na blaszkę 28x19cm   Ciasto: 240g miodu 240g cukru 2 jajka 2 żółtka ½kg mąki tortowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej Krem pomarańczowy: 5 dużych pomarańczy 1 tabliczka czekolady białej 2 budynie śmietankowe 2 galaretki pomarańczowe 150g masła Dodatkowo: 1 mały słoiczek powideł śliwkowych(...)Ciasto: Wszystkie składniki wyrabiamy na stolnicy, owijamy w folię spożywczą i pozostawiamy w lodówce na min. 24 godziny. Następnie dzielimy na 3 równe części, każdą wałkujemy (przez folię spożywczą, jak najmniej podsypując mąką) wykładamy spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 160⁰C. Każdą część najlepiej upiec osobno. Blaty piernikowe studzimy. Krem

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto CHATKA MIŁOŚCI, nie Baby Jagi ;) 2504

rumuńskich blogach, ale wkład serduszkowy to inwencja własna :) W oryginale chatka wygląda inaczej (można podpatrzyć np. tutaj lub wpisując w wyszukiwarce "prajitura cabana"), w kremie budyniowo-maślanym zatopione są kakaowe paluszki z ciasta półkruchego. Równie dobrze można je zastąpić podłużnymi biszkoptami. Odsyłam też do bardzo popularnego przepisu na blogu: Chatka Baby Jagi z masą serową . Składniki: 2 wafle tortowe(...)rozsmarować krem. Na jednym z nich na środku wetknąć wkład serduszkowy, a następnie pokryć go kremem - najwięcej nałożyć na górze, aby po złożeniu chatki nie było dziury. Pozostałe wafle przykleić do boków chatki, przełożyć na talerz, na którym będzie serwowana i polać dowolną polewą. Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą

Domowa Cookierenka Agi
Szarlotka róża z migdałami 244

wierzch wylać przestudzony krem. Obieraczką do warzyw obrać jabłka tworząc jak najdłuższe paski, a z nich zwinąć różyczki i  ułożyć na kremie. W środki różyczek włożyć po kilka płatków migdałowych. Ciasto wstawić do piekarnika z termoobiegiem nastawionym na 180 stopni i piec 35 minut. Jabłka powiny być rumiane. Wyjąć, lekko przestudzić i posypać po wierzchu pudrem połączonym z cynamonem

Gosia gotuje
Cytrynowy krem- lemon curd 183

odkąd zrobiłam wersję na samych żółtkach, to już wiem, że jest to numer 1- gęsty, aksamitny, kremowy, bardziej esencjonalny i … dużo lepszy, po prostu! :)Krem ten ma szeroki wachlarz zastosowań- jako polewa do ciast, masa do przekładania np. biszkoptowych/bezowych blatów, dodatek do deserów, wypełnienie tart czy ciasteczek.Polecam!Proporcje na 300 ml kremu*:* żółtka- 3 szt.* cytryna- 3 szt. ( sok + skórka

Kraina Miodem Płynąca
Tort "Od Serca" 220

kawowy, na który układamy wiśnie z konfitury. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, rozpuszczoną czekoladą robimy kleksy na wierzchu ciasta. Wygląd zależy od naszej wyobraźni. Ciasto schłodzić. Po 2 godzinach jest gotowe do podania.  Krem waniliowy: 350 ml śmietanki kremówki 36% - dobrze schłodzonej 350 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru ziarenka z trzech lasek wanilii Krem: Podobnie jak przy

Blondynka Gotuje
pyszne ciasto kawowe bez pieczenia :-) 295

szklanki cukru -125g margaryny -125g masła -1 czubata łyżka kawy rozpuszczalnej typu crema (takiej jak pył) -2 płaskie łyżki mąki pszennej Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od zrobienia budyniu, który będzie bazą kremu. Z mleka odlewamy 2/3 szklanki, resztę dajemy do gara i gotujemy :-) Żółtka, budynie, cukier, cukier waniliowy oraz mąkę miksujemy dokładnie w 2/3 szklanki mleka,nie może być(...)kremu wykładamy na herbatniki, delikatnie wyrównujemy. Następnie wykładamy drugą warstwę herbatników-tym razem kakaowych. I dajemy resztę kremu. Na koniec dajemy trzecią warstwę herbatników -waniliowych. Do schłodzonej śmietany 30% dodajemy cukier puder oraz śmietan-fixy. Ubijamy na sztywną masę. Śmietanę wykładamy na ciasto, wyrównujemy i całość posypujemy startą czekoladą mleczną. I nasze ciasto gotowe :-) Wkładamy je na całą

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto z truskawkami na biszkoptach 6931

Fantastyczne ciasto bez pieczenia z truskawek na biszkoptach. Przełożone kremem z serka mascarpone i bitej śmietany. Charakteru dodaje likier i świeży sok pomarańczowy. W smaku lekkie, pyszne, orzeźwiające. Koleżanka powiedziała, że jest to po prostu truskawkowe tiramisu… Deser tak mi zasmakował, że spróbuję go przygotować teraz w formie tortu:). Bardzo polecam…     Składniki: około 400g podłużnych biszkoptów 800g(...)truskawki położyć biszkopty i polać je resztą konfitury z sokiem. Na wierzch wyłożyć pozostały krem i poukładać truskawki. Blaszkę wstawić do lodówki. 8. Galaretkę rozpuścić w 300ml gorącej wody i odstawić do ostygnięcia. 9. Lekko tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta z lodówki i blaszkę znów wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. 10. Ciasto podawać pokrojone na prostokąty. Przechowywać

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania