ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:712/1378)

Kruche ciasto z dżemem z czarnej porzeczki z kokosową pianką 220

piankę. Białka upić na sztywno i stopniowo połączyć z cukrem oraz wiórkami kokosowymi. Na końcu wmieszać (delikatnie) śmietanę. Na podpieczonym spodzie rozsmarować warstwę dżemu i wyłożyć krem kokosowy. Całość posypać (równomiernie) pozostałym ciastem - startym na dużych oczkach tarki. Piec około 40 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem

Di gotuje
Mazurek orzechowo-marchewkowy 183

mazurek.Ma bardzo delikatny i niezwykle kruchy spod z dodatkiem mielonych orzechow laskowych ,natomiast gore stanowi marchewkowy krem.Wyrafinowany smak kremu podkreslaja orientalne przyprawy imbir,cynamon i kardamon.Ten mazurek zaspokoi gusta tradycjonalistow,jak rowniez poszukiwaczy nowych orginalnych smakow.Zapraszam do przepisu! Skladniki na kruche ciasto : ( na mala foremke 11x35 cm) 100 g mielonych orzechow laskowych 100 g maki -dalam orkiszowa jasna(...)pomocy miksera recznego wymieszac z serkiem,cukrem i jajkami wlaczyc piekarnik i ustawic na 180°C.Foremke na tarte wysmarowac maslem.Ciasto rozwalkowac miedzy dwoma platami folii.Wykleic ciastem foremke i uformowac rant.Ponakluwac wielokrotnie widelcem.Wylozyc na wierzch krem marchewkowy.Piec 45 minut.Studzic w foremce na kratce.Podawac z orzeszkami pistacjowymi i cukrem pudrem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasteczka Red Velvet 213

ręcznie wyrabiamy elastyczne ciasto. Wilgotnymi dłońmi formujemy kulki, każda o wadze 20 g, układamy na papierze do pieczenia. Za pomocą widelca delikatnie spłaszczamy. Wkładamy do lodówki na 15 minut. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni. Wkładamy schłodzonej coasteczka i pieczemy około 25 minut. Wyciągamy, studzimy chwile w formie, po czym przekładamy na kratkę kuchenną. Krem: 50 g masła 50 g serka

Made By Mom And Son
Jabłecznik z pierniczkami 261

postanowiłam wypróbować jabłecznik na biszkopcie z pierniczkami w czekoladzie, mniam. Jest przepyszny, wygląda apetycznie, jest aromatyczny i wspaniale łączy w sobie korzenne pierniczki z jabłkami oraz bitą śmietaną. Z ciastem jest troszkę zachodu, ale naprawdę warto, bardzo polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji ORCHARD FRUITS .   Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka(...)Gotowy krem wyłożyć na pierniczki ( patrz FILM ) i równomiernie rozprowadzić. Na wierzchu położyć drugą część biszkoptu. Polewa: 11. Składniki na polewę przełożyć do rondelka i zagotować. Gotować ma małym ogniu przez około 5-7 minut, aż polewa troszkę zgęstnieje. Następnie zdjąć ją z ognia i odstawić do ostygnięcia na około 15-20 minut. 12. Gotową polewą udekorować wierzch ciasta

Mała Cukierenka
Jabłecznik z pierniczkami 268

postanowiłam wypróbować jabłecznik na biszkopcie z pierniczkami w czekoladzie, mniam. Jest przepyszny, wygląda apetycznie, jest aromatyczny i wspaniale łączy w sobie korzenne pierniczki z jabłkami oraz bitą śmietaną. Z ciastem jest troszkę zachodu, ale naprawdę warto, bardzo polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji ORCHARD FRUITS .   Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka(...)Gotowy krem wyłożyć na pierniczki ( patrz FILM ) i równomiernie rozprowadzić. Na wierzchu położyć drugą część biszkoptu. Polewa: 11. Składniki na polewę przełożyć do rondelka i zagotować. Gotować ma małym ogniu przez około 5-7 minut, aż polewa troszkę zgęstnieje. Następnie zdjąć ją z ognia i odstawić do ostygnięcia na około 15-20 minut. 12. Gotową polewą udekorować wierzch ciasta

Mała Cukierenka
Tort Minecraft 318

Już dawno nie bawiłam się tak dobrze przy robieniu tortu jak przy torcie Minecraft :) Rysowałam projekty na papierze, szukałam składników (niebieska galaretka!) i eksperymentowałam z nowymi ciastami – a właściwie domowymi waflami ryżowymi (z tych eksperymentów mam cały słoik słodkiego ryżu, który chyba nada się tylko na płatki do mleka). Dzisiejszy tort dostaną Krzysiu i Ania, jeśli Wasze dzieci(...)połowę kostki. Dzięki temu było widać niebieski kolor. Trawę łatwo zrobić przy użyciu tylki z małymi dziurkami (Wilton 233). Trawa będzie lepiej przyklejać się do ciasta jeśli wcześniej nałożymy na nie cienką warstwę kremu. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
TORT KOMUNIJNY 197

jajek szklanka cukru szklanka mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Bita śmietana litr śmietany 36% 4 łyżeczki żelatyny Duży cukier waniliowy 2- 3 łyżki cukru pudru Słoiczek dżemu malinowego Krem maślany na bezie szwajcarskiej  6 białek 350 g   cukru 500 g  miękkiego masła (min.  82%  tłuszczu) kilka kropli ekstraktu, np. waniliowego  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt(...)sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka

RAROSSA
Kruche babeczki z marakują 148

Pyszne kruche babeczki wypełnione słodko - kwaśnym kremem polecają się na weekend :) Składniki: ciasto - 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej - 200 g masła - 1/2 szklanki cukru pudru - 3 żółtka - skórka otarta z jednej cytryny masa - 100 g białej czekolady - 330 g śmietany kremówki - 2 marakuje Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto łączymy, zagniatamy, formujemy kulę i schładzamy w lodówce 30 minut. Następnie(...)wyjmujemy ciasto i  wylepiamy nim foremki na babeczki. Pieczemy w 180 C około 15 minut. Jeszcze ciepłe wykładamy z foremek. Gdy foremki się studzą robimy masę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno i stopniowo dodajemy przestudzoną czekoladę. Do masy na koniec dodajemy marakuję, delikatnie mieszamy i kremem napełniamy przestudzone babeczki. Wierzch dekorujemy marakują

Zainspirowana w kuchni
Mrożony deser bezowy z jagodami 232

jagodową. Włożyć do zamrażalnika na co najmniej 3 godz. Przed podaniem można go wstawić do lodówki na ok 15 min, będzie lepiej się kroił. Polać odłożonym kremem jagodowym. Smacznego :) Kategoria: Bezy i ciasta bezowe , Lody i desery lodowe , SŁODKO , Wykorzystanie białek Tagged: jagody , kremówka

https:KKuchniaMniam
Sernik idealny z kajmakiem 168

mąki 3 jajka 1 łyżka cukru waniliowego 1 szklanka kremówki 30 % 1 puszka masy kajmakowej Wykonanie: Piekarnik nagrzewam do 180'C. Masło ucieram z cukrem na krem, dodaję jajko, mąkę i miksuję. Ciasto przekładam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika na 10 - 15 min, aż lekko się zarumieni. Wyjmuję i studzę. Twaróg rozcieram w malakserze

Ciasteczkowy Potwór
Kruche kwiatki kawowe z masłem orzechowym 209

Kruche ciasteczka w kształcie kwiatków ładnie się prezentują na stole, ale ich główną zaletą jest krem – słodki, z lekkim posmakiem masła orzechowego. Do ich wykonania potrzebna jest foremka do wycinania ciastek w kształcie kwiatka o średnicy 5- 7 cm , foremki do mini-muffinków i odrobina chęci. Z podanych ilości składników można przygotować około 50 kruchych kwiatków. Składniki: 2 szklanki mąki(...)wystudzić w foremce. Krem: 2 duże łyżki masła orzechowego 120 g serka naturalnego 1 łyżka cukru pudru Składniki kremu zmiksować, ewentualnie dosłodzić wg własnych upodobań. Krem wycisnąć do wystudzonych kwiatków. Pomysł i przepis na ciasto:  inspiredbycharm

Trzeci talerz
Cytrynowe muffiny na kefirze z grzybka tybetańskiego 162

temat Ciasta na niedzielę , do którego pieczenia zaprosiła mnie Bożenka . Muffinki na kefirze z grzybka tybetańskiego .   Składniki na 12 szt. : - 300g mąki tortowej - ½ szklanki cukru - 2 jajka - 6 łyżek oleju (dałam kokosowy) - 250ml kefiru z grzybka tybetańskiego - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - skórka otarta z cytryny - sok z 1 cytryny - szczypta soli waniliowej Dodatkowo do wyboru: - krem ajerkoniakowy, lukier(...)dokładnie wyrobione, drobne grudki mąki powinny pozostać. Ciasto przekładamy do przygotowanych foremek wyłożonych papilotkami. Nie należy wlewać więcej niż do ¾ wysokości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º C na ok. 20 minut. Upieczone studzimy na kratce. Muffinki zdobimy według uznania. Może to być lukier, bita śmietana, czy też – jak u mnie – krem ajerkoniakowy i pistacje. Cytrynowe muffiny na kefirze

mojewypiekiinietylko
Biskwity z kremem budyniowym 222

Zapraszam na delikatne omleciki biszkoptowe z kremem budyniowym oraz truskawkami. Bardzo proste w przygotowaniu i pyszne. Polecam Składniki: ciasto: 2 jajka L 2 łyżki cukru pudru 4 łyżki mąki pszennej szczypta soli krem: 400 ml  mleka bez laktozy od Mlekovita 2 łyżki cukru 1 op. budyniu śmietankowego na 500 ml mleka 100 g masła bez laktozy kilka świeżych truskawek(...)łyżki masy). Rozsmarowujemy delikatnie ciasto na kształt koła. Wstawiamy blaszkę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 10 minut. Po tym czasie wykładamy biskwity z piekarnika i po 2-3 minutach odklejamy je od papieru do pieczenia i delikatnie zaginamy na pół oraz odstawiamy do ostudzenia (ja ułożyłam je na odwróconej blaszce do pieczenia babeczek). Krem: Do garnka wlewamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Tort czekoladowo-malinowy 158

jajka, dodać mleko, olej, cukier, zapach, wymieszać do połączenia. Dodać przesianą mąkę, kakao, sodę i proszek, wymieszać drewnianą łyżką. Tortownicę 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), wylać ciasto, wyrównać. Piec w 170 stopniach przez 70 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Przekroić na 3 blaty. Frużelina malinowa: 500 g malin 3 łyżeczki żelatyny w proszku 3/4 szklanki(...)Zagotować i zdjąć z palnika. Do gorącego dodać żelatynę i dobrze wymieszać do połączenia. Przestudzić i lekko schłodzić w lodówce, by polewa zgęstniała. Wykonanie Pierwszy blat ciasta ułożyć na paterze. Posmarować 1/3 kremu malinowego. Przykryć drugim blatem, następnie posmarować połową pozostałego kremu. Przykryć ostatnim czekoladowym blatem. Boki tortu posmarować pozostałym kremem, oprószyć czekoladowymi drobinkami. Schłodzić. Po chwili   na górę

kulinarnyswiatdomi

Proponowane wyszukiwania